Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kamberovica polje wrote:Bojim se da se približavamo zajebanom periodu. Ovi izbori će odlučiti budućnost države, a ja nisam pretjerano optimističan. Sama činjenica što se Dodik kandiduje za člana predsjedništva, razlog je za uzbunu. Ovom kandidaturom u idućih 8 godina on dobija imunitet i mogućnosti da razjebava državu daleko više nego sad. Izbor hrvatskog člana je teška šizofrenija, s jedne strane Komšić koji će izazvati revolt među Hrvatima, a s druge strane Čović koji će djelovati s Dodikom. Strah me oružanog sukoba većeg ili manjeg intenziteta i iskreno se nadam da ima grama pameti da do toga ne dođe.
Nazalost, sudbina drzave je sada u rukama Amerike i to svima mora biti jasno.
Dok se SDA zajebava, drzavi prijete novi sukobi.
Rusi su se okurazili i svim silama zele BiH pod svoju sapu, sto su i u Crnoj gori pokusali.
Da je Bakir drzavnik, kao sto nije, proglasio bi ruskog ambasadora nepozeljnim u BiH.
Srbija se ne naoruzava, resursi od vojske koja od 1980 nije imala stabilan plan nabavke i koja je prosla 10 godina sankcija i 3 rata su istroseni. Vojska Srbije u ovom momentu je papirni tigar, okruzen slicnim tigricima.
Na papiru puno bolje izgledaju nego u stvarnosti.
HZHB ne kotrolise nista, ni HEP ni Telecom nisu neki giganti nego obicne firme. Niti je krajni cilj da sve bude u Sarajevu, docemo do Hrvatskog scenarija tako.
ali je u Srbiji obavezno služenje vojnog roka i samim tim su u golemoj prednosti jer je njihova omladina obučena na raznim vrstama oruđa i oružja dok naša ,od svih borbenih aktivnosti,zna samo resetovati ratne igrice...
PM72 wrote:ali je u Srbiji obavezno služenje vojnog roka i samim tim su u golemoj prednosti jer je njihova omladina obučena na raznim vrstama oruđa i oružja dok naša ,od svih borbenih aktivnosti,zna samo resetovati ratne igrice...
Nije, ali dosta mladih se odluci da sluzi vojni rok dobrovoljno u poslednje vreme.
Bilo je 3 meseca, sada je 6 ja mislim.
Last edited by Young Erotica on 20/01/2018 14:41, edited 1 time in total.
naravno da nije teško naučiti pucati ali mora postojati neka obuka,nije to da podjeliš puške pa niz livadu.I u partizanima su vršili obuku a u ovoj Alijinoj džamahiriji ništa
ušće wrote:Ne igraj se PM72 inače ću sve Fočake pozvati da napuste šeher Sarajevo pa ti vidi sa kim ćeš onda rov... ja sam bogami đuturum za takve igre pozz.
ja i ti vise necemo u rov,nismo budale po drugi put