Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Fudo387

#1076 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Fudo387 »

Ma ovo sa golmanom mu je neozbiljno,
Ne mijenja se to do teske muke, povreda, ili bas pad kvaliteta.
Pogotovo kod nas, imas jednog u ozbiljnoj ligi, i imas bruku ovih u znj timovima nidje veze.
Begovic ne djeluje k’o neki konfliktan lik, ko zna sta se tu iza kulisa desava.
dječak sa šibicama

#1077 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by dječak sa šibicama »

Iza kulisa je cinjenica da je Begovic od pocetka sebe postavio iznad reprezentacije, to je jedina istina.

Decko misli da je Bogom dan i da ima ovlasti kakve ne moze imati. Jedan je Spahic (i njegov brat takodje)
Fudo387

#1078 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Fudo387 »

dječak sa šibicama wrote:Iza kulisa je cinjenica da je Begovic od pocetka sebe postavio iznad reprezentacije, to je jedina istina.

Decko misli da je Bogom dan i da ima ovlasti kakve ne moze imati. Jedan je Spahic (i njegov brat takodje)
Kako mislis, od pocetka sebe postavio iznad reprezentacije?
Ne kontam?
dječak sa šibicama

#1079 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudo387 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Iza kulisa je cinjenica da je Begovic od pocetka sebe postavio iznad reprezentacije, to je jedina istina.

Ne kontam?
Od kad je dio reprezentacije.
Fudo387

#1080 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Fudo387 »

dječak sa šibicama wrote:
Fudo387 wrote:

Ne kontam?
Od kad je dio reprezentacije.
Pa sta to konkretno znaci?
Mislim, cime je on to stavio do znanja?
Dodje frajer, brani, ode kuci...
Sta treba?
Bazinga1234

#1081 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Bazinga1234 »

Begovic je i ranije propuštao neke prijateljske, dok je Pape bio selektor.
dječak sa šibicama

#1082 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Ne mogu bas o detaljima, ali recimo da sefuje i da je bezobrazan, bivsi selektori su mu prelazili preko toga ali eto Prosinecki ne zeli.

Nije to nista cudno, da neki igraci glume gazdu svlacionice, to je u svakoj ekipi redovna pojava. Begovic je otisao dalje, bira utakmice, odredjuje ko ce biti trener i ako nije po njegovom ucjenjuje, to mozda moze u klubu (ali malo sutra) medjutim u reprezentaciji se ipak zadnji pita selektor.
Fudo387

#1083 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Fudo387 »

dječak sa šibicama wrote:Ne mogu bas o detaljima, ali recimo da sefuje i da je bezobrazan, bivsi selektori su mu prelazili preko toga ali eto Prosinecki ne zeli.

Nije to nista cudno, da neki igraci glume gazdu svlacionice, to je u svakoj ekipi redovna pojava. Begovic je otisao dalje, bira utakmice, odredjuje ko ce biti trener i ako nije po njegovom ucjenjuje, to mozda moze u klubu (ali malo sutra) medjutim u reprezentaciji se ipak zadnji pita selektor.
Ma jebo to, mislim, ti pricas k’o da si u strucnom stabu, ili dijelis svlacionicu sa njim.
Frajer se nicim ne eksponira, ne mozes ga vidjeti ni na onim cevap partijima, nema ni nekih izjava, sve je sturo, desetak rijeci u dvije jedva sastavljene recenice...
I sad odjednom haos problematican lik.
Da je neki super ober mega sjajan golman, nije,
Da je pedeset puta bolji od prve rezerve u reprezentaciji,
Jeste.
I sta sad robert izmislja toplu vodu, pojma nemam.
dječak sa šibicama

#1084 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Nisam u strucnom stabu :D ali vjeruj da znam detalje i to iz prve ruke.

Njemu se oprasta serifovanje jer nije prvi ni zadnji, sta se sve recimo Spahicu dopustalo, ali Begovic bira utakmice i misli da moze naredjivati Prosineckom ili ucjenjivati ga. A ovaj to ne dopusta. I to je sva filozofija.
Fudo387

#1085 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Fudo387 »

Ok, vidjecemo za nekoliko dana koliko je ovo bio pametan potez.
dječak sa šibicama

#1086 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

ne znam je li pametan potez, ali nasla se dva ovna na brvnu, sa tim sto ovan robert ovog drugog moze skinuti sa brvna
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1087 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Fudo387 wrote:Ok, vidjecemo za nekoliko dana koliko je ovo bio pametan potez.
Nista mi necemo vidjeti jer Begovic aposlutno za sve ove godine nije pokazao da je bolji golman od Sehica a Sehic jeste da je bolji golman od njega i to u LP. Bez veze je prica ako zijanimo bit ce razlog sto Robi nije pozvao Begovica jer nikada nas do sada taj covjek nije izvukao svojim odbranama. Daleko of toga da mislim da je los golman ali nikako nije zasluzio nicim da ga se posmatra kao golmansko bozanstvo.
Fudo387

#1088 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Fudo387 »

hrasno38 wrote:
Nista mi necemo vidjeti jer Begovic aposlutno za sve ove godine nije pokazao da je bolji golman od Sehica a Sehic jeste da je bolji golman od njega i to u LP. Bez veze je prica ako zijanimo bit ce razlog sto Robi nije pozvao Begovica jer nikada nas do sada taj covjek nije izvukao svojim odbranama. Daleko of toga da mislim da je los golman ali nikako nije zasluzio nicim da ga se posmatra kao golmansko bozanstvo.
Dje brani Sehic?
studeni76

#1089 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by studeni76 »

Ali realno Begović nam ni do sada nije donosio bodove. Bio je najbolji u utakmicama koje smo gubili pa umjesto npr 6 golova primali smo 2-3. Nije ovo neki hendikep
hrasno38

#1090 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Fudo387 wrote:
hrasno38 wrote:
Dje brani Sehic?
Sehic je do "jucer" branio u Qarabagu koji je 72 klub na UEFA rang list, koji je redovni ucesnik lige prvaka i u kojem je proslu sezonu Sehic proglasen najboljim golmanom grupnog dijela lige prvaka. Begovic je sada u Bournemouth koji uopste na postoji kao ni Stouk na toj listi a u Celziju je bio rezerva sa odigranih 19 utakmica za 2 godine. To sto tebe imponira sto neko samo brani ili igra u Engleskoj ligi ne znaci automatski i da je igracina ili golmancina. Ja nisam napisao da je Sehic bolji golman od Asmira ali gori sigurno nije.
Fudo387

#1091 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Fudo387 »

hrasno38 wrote:
Sehic je do "jucer" branio u Qarabagu koji je 72 klub na UEFA rang list, koji je redovni ucesnik lige prvaka i u kojem je proslu sezonu Sehic proglasen najboljim golmanom grupnog dijela lige prvaka. Begovic je sada u Bournemouth koji uopste na postoji kao ni Stouk na toj listi a u Celziju je bio rezerva sa odigranih 19 utakmica za 2 godine. To sto tebe imponira sto neko samo brani ili igra u Engleskoj ligi ne znaci automatski i da je igracina ili golmancina. Ja nisam napisao da je Sehic bolji golman od Asmira ali gori sigurno nije.
A sto Sehica ne kupi Celzi da bude rezerva, mislim, dobar golman, jel?
palermo

#1092 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by palermo »

hrasno38 wrote:
bože :shock: ......sve se u životu može relativizirati, ali treba imati stvarnio mjeru,,,,,,postoje i neki koliko toliko objektivni kriteriji ko je bolji golman......recimo gdje braniš, koliko si plaćen, koliko si tražen......i tako to......

Ja nisam protiv ovoga poteza Prosinečkog, mislim da je Begović i prije birao utakmice......ali reći da nije dokazao da je boljji golman od Šehića.....još jedan, šta jedan, dva :shock: :shock:
Bazinga1234

#1093 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Bazinga1234 »

studeni76 wrote:Ali realno Begović nam ni do sada nije donosio bodove. Bio je najbolji u utakmicama koje smo gubili pa umjesto npr 6 golova primali smo 2-3. Nije ovo neki hendikep
Jeste protiv Grčke u Atini.

Hrasno, zaboravljaš da je Sehic trenutno rezerva u Erzrumsporu.
hrasno38

#1094 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:
bože :shock: ......sve se u životu može relativizirati, ali treba imati stvarnio mjeru,,,,,,postoje i neki koliko toliko objektivni kriteriji ko je bolji golman......recimo gdje braniš, koliko si plaćen, koliko si tražen......i tako to......

Ja nisam protiv ovoga poteza Prosinečkog, mislim da je Begović i prije birao utakmice......ali reći da nije dokazao da je boljji golman od Šehića.....još jedan, šta jedan, dva :shock: :shock:
pa sta sam ja napisao??? Sehic brani godinama Ligu pravaka a Begovic u ispodprosjecnim engleskim klubovima. Ako je tebi isto biti mrtva rezerva u Chelziju i najbolji golman grupme faze lige prvaka onda jebi ga to je tvoje misljenje. Ali opet ponavljam nisam napisao da je Sehic bolji ali sigurno nije ni losiji golman.
palermo

#1095 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by palermo »

hrasno38 wrote:
pa sta sam ja napisao??? Sehic brani godinama Ligu pravaka a Begovic u ispodprosjecnim engleskim klubovima. Ako je tebi isto biti mrtva rezerva u Chelziju i najbolji golman grupme faze lige prvaka onda jebi ga to je tvoje misljenje. Ali opet ponavljam nisam napisao da je Sehic bolji ali sigurno nije ni losiji golman.
ma da prostiš, jebo te željo.........msilim, smiješno je to što pišeš, ne ostavlja nikakvu mogućnost za bilokakbu smislenu diskusiju.....tako da je najpametnije ostaviti te u tom uvjerenju
Fudo387

#1096 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Fudo387 »

hrasno38 wrote:
Jarane, ovo tvoje je u rangu onog kad likovi spominju Menala kao opciju za Dzekino “qrcenje”.
Ok je taj lokal patriotizam, volis klub iz naselja, al’ dozvoli, stvarno je smijesno za ozbiljnu pricu.
Dead Man Walking

#1097 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Dead Man Walking »

Ovo samo kod nas moze, da najbolji golman LP ode biti rezerva u nekom turskom zljsporu. Cast Sehi naravno, daleko od toga da je los golman, ali, ali... Najbolje mjerilo kvaliteta nekog igraca je potraznja za istim, a to sto je neko nekoga proglasio najboljim slabo pije vode.
Edin H.

#1098 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:

Nista Begovic nije birao, nego se borio za za prvog golmana Stoke-a sa Sorensenom i taman se izborio, nije htio da rizikuje povredu ili sukob sa Pulisom, koji se tada zakacio sa Papetom (pa Pulis rekao da nikada nije video tvrdoglavijeg covjeka of Papeta).

E sada ako neko misli da je vaznije igrati prijateljsku za BiH, utakmice koje ionako uglavnom sluze da Savez klapi koju marku, nego izboriti se za mjesto prvog golmana u klubu koji igra u Premiershipu je drugi padez. A Pape je sam rekao da samo mogu igrati oni koji igraju u klubu.

Svidjalo se to vama ili ne Premiership je fudbalski NBA i dosta igraca iz Premiershipa izbjegava i pod pritiskom je klubova da ne igraju prijateljske, a po mogucnosti i kompetitivne utakmice za reprezentacije, jer ipak su klubovi ulozili puno novaca u njih.
Edin H.

#1099 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Da li bi Prosinecki izbacio i Kolasinca da se nije sam povrijedio, jer je i Kolasinac izbjegao prijateljske utakmice?
Edin H.

#1100 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:
ma da prostiš, jebo te željo.........msilim, smiješno je to što pišeš, ne ostavlja nikakvu mogućnost za bilokakbu smislenu diskusiju.....tako da je najpametnije ostaviti te u tom uvjerenju

TUE 12 Sept 2017Champions League - Group C

Chelsea 6 FK Qarabag 0

Pedro (5'minutes),
Zappacosta (30'minutes),
Azpilicueta (55'minutes),
Bakayoko (71'minutes),
Batshuayi (76'minutes),
Medvedev (82'minutes og)

:roll:
Locked