Crna hronika BH cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Optimist

#1076 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Optimist »

drug_profi wrote:Pa puno kise, pa ljudi izvrcu da se ocjede. I ja cu sutra svoj negdje izvrnut. Da ne pohrđa.
Kod tebe jos Opel. Ti si bas na mukama na ovakvom vremenu.
drug_profi

#1077 Re: Crna hronika BH cesta

Post by drug_profi »

Optimist wrote:
drug_profi wrote:Pa puno kise, pa ljudi izvrcu da se ocjede. I ja cu sutra svoj negdje izvrnut. Da ne pohrđa.
Kod tebe jos Opel. Ti si bas na mukama na ovakvom vremenu.
Ma ja bolan...
MAN-lion's coach

#1078 Re: Crna hronika BH cesta

Post by MAN-lion's coach »

530i wrote:Za zatvora je što se takvo vozilo kreće 15 na sat na svojim točkovima na cesti gdje je ograničenje 60 ili više, umjesto na nekoj labudici. Neopravdavam divljanje posebno kamiona i autobusa, ali šta da čovjek radi...vozi za glupanom 3 kilometra pola sata.

Image
tempuser

#1079 Re: Crna hronika BH cesta

Post by tempuser »

530i wrote:Za zatvora je što se takvo vozilo kreće 15 na sat na svojim točkovima na cesti gdje je ograničenje 60 ili više, umjesto na nekoj labudici. Neopravdavam divljanje posebno kamiona i autobusa, ali šta da čovjek radi...vozi za glupanom 3 kilometra pola sata.
Jbga po zakonu imaju pravo. Radna masina je vozilo koje razvija brzinu ne vecu od 30 kmh, a traktoru je ogranicenje 30 kmh i obje kategorije se mogu kretati po cesti s tim sto moraju biti obiljezena rotacionim svjetlom.
Nemas puno izbora sta da radis. Kako im nije zabranjeno kretanje, ovdje imas praktivcno identicnu situaciju kao sa kamiondzijama. S jedne strane vozac radne masine krsi zakon jer ne propusta kolonu,a s druge strane ga imas duplu punu i sve dok se krece to nije obilazenje nego preticanje i ti pravis prekraj.
Ovo mi se desilo milion puta, zbog debila koji krsi zakon i tako te ometa dolazis u iskusenje da napravis prekrsaj. Onda skontas sto bi bio bekan, on za ovo sto radi nikad nece platiti kaznu, a tebe ako uhvate obro si bostan, nego lagano za njim.
vješalica

#1080 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vješalica »

tempuser wrote:
Jbga po zakonu imaju pravo. Radna masina je vozilo koje razvija brzinu ne vecu od 30 kmh, a traktoru je ogranicenje 30 kmh i obje kategorije se mogu kretati po cesti s tim sto moraju biti obiljezena rotacionim svjetlom.
Nemas puno izbora sta da radis. Kako im nije zabranjeno kretanje, ovdje imas praktivcno identicnu situaciju kao sa kamiondzijama. S jedne strane vozac radne masine krsi zakon jer ne propusta kolonu,a s druge strane ga imas duplu punu i sve dok se krece to nije obilazenje nego preticanje i ti pravis prekraj.
Ovo mi se desilo milion puta, zbog debila koji krsi zakon i tako te ometa dolazis u iskusenje da napravis prekrsaj. Onda skontas sto bi bio bekan, on za ovo sto radi nikad nece platiti kaznu, a tebe ako uhvate obro si bostan, nego lagano za njim.
Traktoru sa prikolicom je ogranicena brzina na 30km/h
Vozila koja vuku drugo neispravno vozilo i traktor sam je 40km/h
Radna masina i turisticki voz je 20
;)
Procitati Zakon pa pisati
tempuser

#1081 Re: Crna hronika BH cesta

Post by tempuser »

vješalica wrote:
Traktoru sa prikolicom je ogranicena brzina na 30km/h
Vozila koja vuku drugo neispravno vozilo i traktor sam je 40km/h
Radna masina i turisticki voz je 20
;)
Procitati Zakon pa pisati
Tacno, do mene. U starom zakonu je bilo 30 kmh za traktore (nije bilo kategorije traktor sa priljucnim vozilom) i radne masine.
Svejedno, ne mijenja sustinu da se ta vozila imaju pravo kretati po cestama brzinama od 1 kmh do zakonom ogranicene, s tim da su duzna propustiti brza vozila iza sebe.
vješalica

#1082 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vješalica »

Jeste ali pod uslovom da se sklone na pogodno prosirenje
Ali vidis,ovaj jeste preticao na nedozvoljenom,mogao je to i kasnije obaviti radnju gdje bude dozvoljeno u pravilu
Seljacine seljacke
Kad oni tegle po 40 na sat i smetaju radi pretovara nece da se sklone stoka
tempuser

#1083 Re: Crna hronika BH cesta

Post by tempuser »

Naravno, ovo je prekrsaj bez dileme i opravdanja, ja vise nako sa soferske strane komentarisem, imas idiota koji krsi propis, boli ga neka stvar i za zakon i za tebe i jedini nacin da ga se “rjesis” je da i ti napravis prekrsaj.
Napisah na drugoj temi, nedavno se penjem uz Karaulu iz pravca Sa, neki cica u pretovarenom kombiju nas je sa 15 kmh naredao 30 u koloni. Dzaba sto je cijela kolona na kraju legla na sirenu idot se nije sklonio, a bilo je bar 10 prosirenja!
vješalica

#1084 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vješalica »

Kod nas su u principu uvijek neke krajnosti i dvostruki arsini...najgore je sto pretovarene sporace krenu prestizati ljudi nakon sto polude u koloni i tada nastaju jos opasnije radnje
tempuser

#1085 Re: Crna hronika BH cesta

Post by tempuser »

O tome pricam, ali za to je kriva drzava, da pocnu udarati po dzepu za nepropustanje kolone zacas bi se stanje promjenilo!
530i

#1086 Re: Crna hronika BH cesta

Post by 530i »

Zakon se može promijeniti, npr. zabranjeno kretanje radnih mašina na putevima, nego prikolica i vozi Miško! Ali kod nas je sve naopako...
escobar__

#1087 Re: Crna hronika BH cesta

Post by escobar__ »

Kakav zakon u državi bezakonja, o čemu pričate? Pa na magistralnoj cesti u i oko Živinica se uredno kreću konjska kola dok vnago u uniformama maltretiraju vozače jer voze 10 km/h brže od ograničenja.

Čuj zakon...
Sodom1

#1088 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Sodom1 »

Mogu ovi noviji tj jaci traktori ici i 40-50 na sat
tempuser

#1089 Re: Crna hronika BH cesta

Post by tempuser »

escobar__ wrote:Kakav zakon u državi bezakonja, o čemu pričate? Pa na magistralnoj cesti u i oko Živinica se uredno kreću konjska kola dok vnago u uniformama maltretiraju vozače jer voze 10 km/h brže od ograničenja.

Čuj zakon...
Zakon ko zakon je manje-vise svigdje isti, ali si u pravu za druge dvije stvari, drzava i bezakonje. Da se taj zakon primjenjuje dozvolio bi konjskim zapregama kretanje po cesti, ali bi udarao po usima. Kad debilu naplate 50/25KM zato sto je naredao kolonu, a nece da se pomakne vjeruj sljedeci put ce itekako paziti.
sheilak

#1090 Re: Crna hronika BH cesta

Post by sheilak »

Pa mi generalno u svemu imamo dobre zakone u nekim primjerima cak i bolje od zapada al je problem sprovodjenje istih (r)
tempuser

#1091 Re: Crna hronika BH cesta

Post by tempuser »

sheilak wrote:Pa mi generalno u svemu imamo dobre zakone u nekim primjerima cak i bolje od zapada al je problem sprovodjenje istih (r)
O tome se radi. Zakon ko zakon je dobar, ali nema drzave da ga primjeni ili ga primjenjuje selektivno.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1092 Re: Crna hronika BH cesta

Post by konektovan »

Na meni ga primjenjuje momentalno. Jesam li zakasnio jedan racun, opomena i poziv na sud, prekoracim malo brzinu, odmah pišu, HDZ-ovac, Sda-ovac isto urade, ništa, naprave udes, niko uvidjaj ne uradi, pobjegnu sa mjesta incidenta sve rega.... Kao što vec neko rece, zakoni su napravljeni za sirotinju. :mrgreen:
tempuser

#1093 Re: Crna hronika BH cesta

Post by tempuser »

Neki dan neki od Fahrinih portala opra na ruke SDA-ovsko tuzilastvo i sud u KS.
Krenuse od Efendica koji nedavno ubi pjesaka mislim na Grbavici ili Kovacicima, pa Cosic (sin Vahida Cosica ex Komesara), na Obali sluzebnim autom proletio na crveno i udario Audi A6 u kojem je bio D. Stojnic, udes nikad evidentiran u MUP-u, Rasidagic (sin vlasnika Metropilisa) na tramvajskoj kod Prdsjednistva ubio covjeka, tad je povrjedjen sadasnji gradonacelnik Abdulah Skaka (ako se dobro sjecam bio u autu), Aljevic (sin vlasnika Zmaja) sa 120 proletio na crveno umalo ubio doktoricu opet na Obali, Sutkovic (sin vlasnika hotela Sarajevo(, 4 udesa i zabio se u vjecnu vatru. Sve sama SDA i njoj bliska sarajevska elita. Aljevic dobio godinu i 7 mj i navodno zbrisao iz BiH, ostalu prosli nekaznjeno. Jedino mi se tu ne ukpapa Hankin hairlija koji je dobio 2 god za udes na Grbavici, ali ko zna kome se on/a zamjerio/la da mu ne progledaju kroz prste jer je i sama Hanka cvilila kako su ga osudili samo zato sto je njen sin.
Naravno nije Fahro nista drugaciji od SDA pa tako nije spomenuo da je Rastoder dobio 5,5 god, ali da valjda jos ne lezi jer je zalba u toku. S druge strane Maslu i Mudzeleta su ekspresno poslali u prdekanu, jest da je kasnije za Mudzeleta tuzilastvo propustilo rok i ovaj izasao iz zatvora.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1094 Re: Crna hronika BH cesta

Post by konektovan »

tempuser wrote:Neki dan neki od Fahrinih portala opra na ruke SDA-ovsko tuzilastvo i sud u KS.
Krenuse od Efendica koji nedavno ubi pjesaka mislim na Grbavici ili Kovacicima, pa Cosic (sin Vahida Cosica ex Komesara), na Obali sluzebnim autom proletio na crveno i udario Audi A6 u kojem je bio D. Stojnic, udes nikad evidentiran u MUP-u, Rasidagic (sin vlasnika Metropilisa) na tramvajskoj kod Prdsjednistva ubio covjeka, tad je povrjedjen sadasnji gradonacelnik Abdulah Skaka (ako se dobro sjecam bio u autu), Aljevic (sin vlasnika Zmaja) sa 120 proletio na crveno umalo ubio doktoricu opet na Obali, Sutkovic (sin vlasnika hotela Sarajevo(, 4 udesa i zabio se u vjecnu vatru. Sve sama SDA i njoj bliska sarajevska elita. Aljevic dobio godinu i 7 mj i navodno zbrisao iz BiH, ostalu prosli nekaznjeno. Jedino mi se tu ne ukpapa Hankin hairlija koji je dobio 2 god za udes na Grbavici, ali ko zna kome se on/a zamjerio/la da mu ne progledaju kroz prste jer je i sama Hanka cvilila kako su ga osudili samo zato sto je njen sin.
Naravno nije Fahro nista drugaciji od SDA pa tako nije spomenuo da je Rastoder dobio 5,5 god, ali da valjda jos ne lezi jer je zalba u toku. S druge strane Maslu i Mudzeleta su ekspresno poslali u prdekanu, jest da je kasnije za Mudzeleta tuzilastvo propustilo rok i ovaj izasao iz zatvora.
O tome pricam Gorane, a to je sica ako se covjek još zarovi u vrijeme odmah nakon Dejtona.
drug_profi

#1095 Re: Crna hronika BH cesta

Post by drug_profi »

Ja svjedok bio sljedećem. Za neki bajram (zimsko doba bilo) se pasat survao sa kraljice Jelene u Ž.fašizma i završio dole naopačke na krovu. Usput polomio tek postavljenu ogradu na stepeništu i odbojnike na cesti. Mlada stabla ćemo zanemariti.
Lik je nekim čudom izašao iz auta, izvukao curu, našao joj tašnu i cipele. Skinuo tablice, nazvao nekog telefonom i u roku 1-2 minuta crno auto dolazi, sa ugasenim svjetlima, ulaze ovo dvoje i odlaze.
Policija dolazi malo nakon toga, traze nacin da identifikuju vozaca i auto.
Ništa. Odlaze.
Rano u jutro dolazi jedno 10 momaka, okreću auto na točkove, tovare na šlepu i ekspresno odvoze ušinutog pasata.
Ko je rano legao, a malo kasnije ustao, ne bi znao šta se dogodilo i zašto je sve polomljeno.

Saobraćajno ogledalo, odbojnici na opasnoj cesti, ograda od stepeništa... ostalo razvaljeno još nekoliko godina.
vješalica

#1096 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vješalica »

Boze sacuvaj.
To se zove dzukeletina.
Steta sto se nije moglo sve poslikati detaljno,evidentirati i odvuci auto,pa neka ga ker trazi ujutro sa 10 jajana.
Laplace

#1097 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

konektovan wrote:
Sta je ovo ljudi moji, pa kad god udjem na temu, neko na krovu?!
Trebaju specijalno za BH tržište praviti automobile sa točkovima i na krovu.
Logovan

#1098 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Logovan »

drug_profi wrote:Ja svjedok bio sljedećem. Za neki bajram (zimsko doba bilo) se pasat survao sa kraljice Jelene u Ž.fašizma i završio dole naopačke na krovu. Usput polomio tek postavljenu ogradu na stepeništu i odbojnike na cesti. Mlada stabla ćemo zanemariti.
Lik je nekim čudom izašao iz auta, izvukao curu, našao joj tašnu i cipele. Skinuo tablice, nazvao nekog telefonom i u roku 1-2 minuta crno auto dolazi, sa ugasenim svjetlima, ulaze ovo dvoje i odlaze.
Policija dolazi malo nakon toga, traze nacin da identifikuju vozaca i auto.
Ništa. Odlaze.
Rano u jutro dolazi jedno 10 momaka, okreću auto na točkove, tovare na šlepu i ekspresno odvoze ušinutog pasata.
Ko je rano legao, a malo kasnije ustao, ne bi znao šta se dogodilo i zašto je sve polomljeno.

Saobraćajno ogledalo, odbojnici na opasnoj cesti, ograda od stepeništa... ostalo razvaljeno još nekoliko godina.
:shock: :shock:
Idiot, a ni ona nije ništa bolja. Otišli, pa se ovaj vratio sa drugovima rano ujutro. :lol:

Policija? Čuj otišli tek tako, svašta. Jebo posao, plata se primila.
Bakir1

#1099 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Bakir1 »

zigzag

#1100 Re: Crna hronika BH cesta

Post by zigzag »

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180711030

Opet vozač, 23godine, preživio i opet omladina,mlađa od 20 godina izginula.....

Ovo prvo treba slati na psihijatriju pa onda u zatvor. Šta je u tim glavama??????? Kakvi su to slučajevi? Koliko ih ima? Ko ih uzgaja?
Post Reply