Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Paco

#1076 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Paco »

A nista onda.
Otvaramo slasticarnu :lol:
zoomba

#1077 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

Mozda je monca mislila da je on taj koji je bio bezobrazan , kao sto sam i rekao svaka medalja ima dvije strane A ovde je samo jedna.. zato ne treba donositi brzo zakljucke i predrasude..

A ima i ona narodna kad vec spominjete: ni zdrav bolesnoga ne razumije..
superiska

#1078 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

Istina, donosite zakljucke i bilo bi lijepo da, makar, na ovim ozbiljnim temama kontrolisete potrebu provociranja.

Moj prethodni post nije pravdanje jer ja nisam zrtva, majka, kraljica, preponosna sam da bih sebi i svojima to priustila.

I, nema potrebe da, bilo koga ko se tu javi, docekate na noz. Dosta im je vec problema, samo ste jos vi falili :-?
Zejnep

#1079 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Zejnep »

Mislim da je nekima problem u tome što ovi koji se jave na ovu temu, a friško su razvedeni, ne iznose detalje ni braka a ni razloga za razvod. Mogla bi i koja slika, video ...:eh:

:skoljka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1080 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Tomahawk11 »

Zejnep wrote:Mislim da je nekima problem u tome što ovi koji se jave na ovu temu, a friško su razvedeni, ne iznose detalje ni braka a ni razloga za razvod. Mogla bi i koja slika, video ...:eh:

Kućna varijanta ili?
superiska

#1081 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

Paco wrote:A nista onda.
MoRe :D to je svakako ljepse.
:krofna:
zoomba

#1082 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

Ne treba preuvelicavati stvari..

Brak je institucija sa kompromisima ..

Brak nije jedna osoba
Brak ne gradi jedna osoba samo
ni jedan brak nije savrsen a ni da se neko postavlja iznad nekoga..

A nekako opet jedna osoba ispasta samo i trazi izlaz..
Paco

#1083 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Paco »

Zejnep wrote:Mislim da je nekima problem u tome što ovi koji se jave na ovu temu, a friško su razvedeni, ne iznose detalje ni braka a ni razloga za razvod. Mogla bi i koja slika, video ...:eh:
Pocela si opasno pozitivno da me iznenadjujes :wink:

Inace, sve ove pretpostavke, te neke insinuacije da je "prica jednostrana" nemaju veze s vezom. Ozbiljnost teme ne daje prostora za "mozda je...". Nema tu mozda. Nema tu jedne strane price. Prica, kakva god da je, zavrsena je. Jedino vazno u svemu je interes djece (ako ih ima). Oni koji kroz sve ovo nisu prosli ne mogu, ne zele i iskreno se nadam da nikada nece ni morati razumjeti situaciju. I ne znam koji je fol prisjedati ljudima na muku nekim djetinjarijama (recimo jedan, necu ga imenovati, na ovoj temi je postavio pitanje razvedenima "kupujete li vi porodicni sladoled?". Ovo je stvarno bilo za Oskara gluposti 2017. godine).

Stvarno ne znam koji je fol javiti se na temu, provocirati, insinuirati...Jel' to neko zadovoljavanje vlastitog ega, popunjavanje zivotnih rupa ili samo potreba da se skrene paznja na sebe nesuvislim, nezrelim i nerijetko i degutantnim komentarima? Ne zelim da vjerujem da su vlasnici pojedinih nickova i u stvarnom zivotu takvi kakvi su na forumu. Ako jesu, onda je, kao sto @superiska rece, pomoc prije potrebna njima nego bilo kome drugom.
moonca

#1084 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

superiska wrote:
moonca wrote: :-)
Ma, ja -ne znamo ni sto je do ovoga doslo -ajmo kuci. :balkanac:

Ti ljudi tu ne bi ni dosli,ali procedure radi moraju vjerovatno, vec su toliko usijani,da im je u glavama samo jedna misao. kako izaci kao pobjednik. Empatija se ne nazire. Kao sto se misli i sa tom poslovicom u koju ja bas ne vejrujem. Cista provokacija- jer u stavi govori da je sit uradio ono sto mu gladan govori da je nemoguce.---No,ipak ima izuzetaka- treba imati sluha za zbilja gladne i ima ga.
:D
G-djo moonca, sticem utisak da se za nesto ne usudite. Da li ste, mozda, i vi "zrtva, majka, kraljica"? Inace, ne znam kako da razumijem ovo vase potenciranje :cry: Na ovo pitanje ne trebate meni odgovoriti, odgovorite sebi.
Da li sam dobro razumjela, prevaru, ili kriminal, ili kocku, ili tesku ovisnost (alkohol, droga), ili nasilje (bilo da je rijec o psihickom ili fizickom) ili, ili, ili :roll: smatrate necim sto nije dovoljan razlog za razvod braka, jer, pobogu, tu su djeca? Na ovo mozete i meni odgovoriti, ako zelite. Da vam kazem, nisu ljudi koji su se razveli neljudi, egoisti, povrsni, eto onako im, malo, dosadilo u braku pa ce se razvesti. Smjela bih se zakleti da smo svi iscrpili sve moguce opcije za opstanak braka i spasavanje necega, sto se spasiti ne moze, posebno oni koji imaju djecu.... I onda se jednostavno ili usudis reci da je dosta (!) ili ostajes da trpis, a onda u paketu i cijela porodica trpi, tj. dijete/djeca. Trebam li spominjati da je nakon smrti jako bliske osobe, razvod braka na poziciji broj dva po intenzitetu stresa? I ne, ovo nije izreka :skoljka:
Kako god bilo, zelim ti puno srece i nadam se da cete, u ovom slucaju, zanemariti i staviti u stranu sve emocije koje imate jedno prema drugom i razumno dogovoriti samo ono sto je za dijete/djecu najbolje!
Nisi me shvatila, ovu recenicu si lijepo napisala ali po meni je 'malo smijesna' kada je upucana parovima koji se razvode.
Po meni, kada su dosli do te tacke,naravno iscrpili sve sanse koje si navela - dijete je tu najmanje sto jednu stranu brine.
Statisticki a i nekako je prirodnije da majka nastavi sa odgajanjem, gdje ocevi to velikodusno prepuste.

Sto se tice stresa ima ga i u sretnim bracnim zajednicama. To je tema za sebe.

Vrlo sam za razvod, i misljenja ako je 'jednom udario/la udariti ce opet.
:)
Paco

#1085 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Paco »

superiska wrote:
Odlicno.
Vec vidim nazive torti i kolaca:
- Torta "Sretna raspustenica"
- Torta "Nevjerni Toma"
- Torta "Preljubnica"
- Kolac "Vjeciti nezenja"
- Koktel "Svi mi razvedeni" :mrgreen:

Specijalitet kuce: Slatka plata "Nikad vise"

A slasticarna ce da se zove "Just Divorced" :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1086 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Tomahawk11 »

Eno sad, Toma nevjeran :oops:
SaraFina

#1087 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by SaraFina »

Ja volim na ovoj temi čitati Paca, superišku i još neke ljude. Mislim da su zdravo primili situaciju kao sto je razvod i iz nje gledaju da izvuku ono sto mogu najbolje.
Novostečenu slobodu ne zloupotrebljavati, ne srozavati se na neke "nužne kompromise zarad površnih veza" i sl. To je ukratko po meni poruka koju ljudi gledaju prenijeti.
Općenito na temi se moze procitati niz dobrih savjeta za "nedaj boze" i budućnost.
Takodjer ljude i besplatno savjetuju kako postupiti u "friśkim situacijama" , kako teče tok razvod i zakonska procedura.
Nisam moderator, obični sam forumaš, ali ova tema je definitivno jako kvalitetna i edukativna.
Razvodi su svakodnevnica. Da pomognete potporom jednoj osobi odlično je.
Last edited by SaraFina on 02/03/2018 12:40, edited 1 time in total.
Paco

#1088 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Paco »

Tomahawk11 wrote:Eno sad, Toma nevjeran :oops:
Namjerno veliko "T". Da se prepoznas :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1089 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Tomahawk11 »

Paco wrote:
Tomahawk11 wrote:Eno sad, Toma nevjeran :oops:
Namjerno veliko "T". Da se prepoznas :mrgreen:
Ih, a ja vjeran ko cuko :roll: :mrgreen:
djevojka bez imena

#1090 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by djevojka bez imena »

Paco wrote:Hej moonca,
Negdje sam procitao da sviras violinu pa kad si vec tu samo da te upitam - oduvijek me privlaci violina, njen zvuk i uvijek sam imao zelju i volju da naucim svirati. Nisam imao vremena, ali sad evo imam nesto malo (barem vikendom) i planiram kupiti sebi taj instrument. Sta mi preporucujes, onu ozvucenu ili klasicnu? Koju i kakvu da kupim za pocetak, sta je neka optimala za pocetnika?
:| teško ti je to ali ne i nemoguće.
Paco

#1091 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Paco »

SaraFina wrote:Ja volim na ovoj temi čitati Paca, superišku i još neke ljude. Mislim da su zdravo primili situaciju kao sto je razvod i iz nje gledaju da izvuku ono sto mogu najbolje.
Novostečenu slobodu ne zloupotrebljavati, ne srozavati se na neke "nužne kompromise zarad površnih veza" i sl. To je ukratko po meni poruka koju ljudi gledaju prenijeti.
Općenito na temi se moze procitati niz dobrih savjeta za "nedaj boze" i budućnost.
Takodjer ljude i besplatno savjetuju kako postupiti u "friśkim situacijama" , kako teče tok razvod i zakonska procedura.
Nisam moderator, obični sam forumaš, ali ova tema je definitivno jako kvalitetna i edukativna.
Hvala, Saro

O boldiranom posebno mogu pisati i slobodno reci da sam kompetentan, jer sam u svom prvom postu na ovoj temi opisao bas ono kroz sto sam prosao neposredno nakon razvoda, a sto je iz danasnje perspektive i meni samom grozno. Mislim prvenstveno na vlastite poteze i odluke. Stoga zelim svima onima koji guglajuci o razvodu nalete na ovu temu skrenuti paznju upravo na to kako se ne trebaju ili ne bi trebali ponasati prvenstveno prema sebi, pa onda ni prema drugima u periodu tokom i nakon razvoda.
SaraFina

#1092 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by SaraFina »

zoomba wrote:Mozda je monca mislila da je on taj koji je bio bezobrazan , kao sto sam i rekao svaka medalja ima dvije strane A ovde je samo jedna.. zato ne treba donositi brzo zakljucke i predrasude..

Zumbule dušo, ti si na ovoj temi kao ona mlada kad se porodila i onda u bolnicu joj došla mama, kaže ona " Eh moja majka ne znaś ti kako je imati djecu" :D
superiska

#1093 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

moonca wrote:
superiska wrote:
moonca wrote: :-)
Ma, ja -ne znamo ni sto je do ovoga doslo -ajmo kuci. :balkanac:

Ti ljudi tu ne bi ni dosli,ali procedure radi moraju vjerovatno, vec su toliko usijani,da im je u glavama samo jedna misao. kako izaci kao pobjednik. Empatija se ne nazire. Kao sto se misli i sa tom poslovicom u koju ja bas ne vejrujem. Cista provokacija- jer u stavi govori da je sit uradio ono sto mu gladan govori da je nemoguce.---No,ipak ima izuzetaka- treba imati sluha za zbilja gladne i ima ga.
:D
G-djo moonca, sticem utisak da se za nesto ne usudite. Da li ste, mozda, i vi "zrtva, majka, kraljica"? Inace, ne znam kako da razumijem ovo vase potenciranje :cry: Na ovo pitanje ne trebate meni odgovoriti, odgovorite sebi.
Da li sam dobro razumjela, prevaru, ili kriminal, ili kocku, ili tesku ovisnost (alkohol, droga), ili nasilje (bilo da je rijec o psihickom ili fizickom) ili, ili, ili :roll: smatrate necim sto nije dovoljan razlog za razvod braka, jer, pobogu, tu su djeca? Na ovo mozete i meni odgovoriti, ako zelite. Da vam kazem, nisu ljudi koji su se razveli neljudi, egoisti, povrsni, eto onako im, malo, dosadilo u braku pa ce se razvesti. Smjela bih se zakleti da smo svi iscrpili sve moguce opcije za opstanak braka i spasavanje necega, sto se spasiti ne moze, posebno oni koji imaju djecu.... I onda se jednostavno ili usudis reci da je dosta (!) ili ostajes da trpis, a onda u paketu i cijela porodica trpi, tj. dijete/djeca. Trebam li spominjati da je nakon smrti jako bliske osobe, razvod braka na poziciji broj dva po intenzitetu stresa? I ne, ovo nije izreka :skoljka:
Kako god bilo, zelim ti puno srece i nadam se da cete, u ovom slucaju, zanemariti i staviti u stranu sve emocije koje imate jedno prema drugom i razumno dogovoriti samo ono sto je za dijete/djecu najbolje!
Nisi me shvatila, ovu recenicu si lijepo napisala ali po meni je 'malo smijesna' kada je upucana parovima koji se razvode.
Po meni, kada su dosli do te tacke,naravno iscrpili sve sanse koje si navela - dijete je tu najmanje sto jednu stranu brine.
Statisticki a i nekako je prirodnije da majka nastavi sa odgajanjem, gdje ocevi to velikodusno prepuste.

Vi ste to procitali kako je vama odgovaralo :|

Kako god bilo, zelim ti puno srece (vjerovali ili ne i za ovo treba sreca - da sto krace traje stres zvani brakorazvodna parnica) i nadam se da cete, u ovom slucaju, zanemariti i staviti u stranu sve emocije (bijes, ljutnju, netrpeljivost, zelju za osvetom) koje imate jedno prema drugom i razumno dogovoriti samo ono sto je za dijete/djecu najbolje! (civilizovano, razumno, fer i korektno dogovoriti kako bi djeca sto bezbolnije prevazisla traumu razvoda roditelja)
SaraFina

#1094 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by SaraFina »

Paco wrote:
SaraFina wrote:Ja volim na ovoj temi čitati Paca, superišku i još neke ljude. Mislim da su zdravo primili situaciju kao sto je razvod i iz nje gledaju da izvuku ono sto mogu najbolje.
Hvala, Saro

O boldiranom posebno mogu pisati i slobodno reci da sam kompetentan, jer sam u svom prvom postu na ovoj temi opisao bas ono kroz sto sam prosao neposredno nakon razvoda, a sto je iz danasnje perspektive i meni samom grozno. Mislim prvenstveno na vlastite poteze i odluke. Stoga zelim svima onima koji guglajuci o razvodu nalete na ovu temu skrenuti paznju upravo na to kako se ne trebaju ili ne bi trebali ponasati prvenstveno prema sebi, pa onda ni prema drugima u periodu tokom i nakon razvoda.

Kao što rekoh, ima tema gdje forumski doktor mladim majkama odgovara na pitanja, doista jako kvalitetna i onda bi rekla još par političkih, pa vaša.

Ja bi ti preporučila gitaru da probaš :D violina je teška.
zoomba

#1095 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

Kolko vidim tema je za one vec razvedene da se pronadju a ne one u procesu, koji se mozda i razvedu a mozda i ne.. al dobro svaki savjet je dobrodosao, uglavnom i kod bracniga savjetnika kad ides ne ides sam vec obadvoje da bi se dobila bolja slika i pomoglo na pravi i moguci nacin a ne da bi neko trazio razlog zasto da ode.. sto je i po zakonu prvo bracno savjetovaliste da se vidi tacno u cemu je problem i kome , jer kad dodje samo jedna osoba naravno da ce pricati samo kako je ona ugrozena.. a mozda je ona ta koja je pravila sranja najvise, pa jos da joj se pomogne.. i da vjetar u ledja.. zato sam spominjao da je tesko donositi zakljucke samo iz price sa jedne strane.. bar moje neko licno misljenje , ne vezano za pacu i superisku , da se ne bi pronalazili..
superiska

#1096 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

Paco wrote:
superiska wrote:
Odlicno.
Vec vidim nazive torti i kolaca:
- Torta "Sretna raspustenica"
- Torta "Nevjerni Toma"
- Torta "Preljubnica"
- Kolac "Vjeciti nezenja"
- Koktel "Svi mi razvedeni" :mrgreen:

Specijalitet kuce: Slatka plata "Nikad vise"

A slasticarna ce da se zove "Just Divorced" :mrgreen:
Meni se ne svidjaju ovi nazivi :(
zoomba

#1097 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

SaraFina wrote:
zoomba wrote:Mozda je monca mislila da je on taj koji je bio bezobrazan , kao sto sam i rekao svaka medalja ima dvije strane A ovde je samo jedna.. zato ne treba donositi brzo zakljucke i predrasude..

Zumbule dušo, ti si na ovoj temi kao ona mlada kad se porodila i onda u bolnicu joj došla mama, kaže ona " Eh moja majka ne znaś ti kako je imati djecu" :D
Postujem tvoje misljenje i ako nije bas tako u mom slucaju.. :D
moonca

#1098 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

superiska wrote:

Vi ste to procitali kako je vama odgovaralo :|

Kako god bilo, zelim ti puno srece (vjerovali ili ne i za ovo treba sreca - da sto krace traje stres zvani brakorazvodna parnica) i nadam se da cete, u ovom slucaju, zanemariti i staviti u stranu sve emocije (bijes, ljutnju, netrpeljivost, zelju za osvetom) koje imate jedno prema drugom i razumno dogovoriti samo ono sto je za dijete/djecu najbolje! (civilizovano, razumno, fer i korektno dogovoriti kako bi djeca sto bezbolnije prevazisla traumu razvoda roditelja)[/quote]

I ti mene 'citas' kako tebi odgovara.
E to je tako i u braku.Jedno govori,prica drugo ga neshvata, ne da to cini namjerno, vec jednostavno neki problem, situaciju , jednoistavno drugacije dozivljavaju. To je i za ocekivati i tu treba puno rada , kompromisa mozda dok se ne nadju, ne ukonponiju zivot u dvoje - sto nije jednostavno-nakon 20 i vise godina samovoljnog odlucivanja ,dodje vrijeme da to vise 'sam' nije prihvatljivo.

Za fizicko terorisanje -nema nesuglasica.
SaraFina

#1099 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by SaraFina »

zoomba wrote:
Kolko vidim tema je za one vec razvedene da se pronadju a ne one u procesu, koji se mozda i razvedu a mozda i ne.. al dobro svaki savjet je dobrodosao, uglavnom i kod bracniga savjetnika kad ides ne ides sam vec obadvoje da bi se dobila bolja slika i pomoglo na pravi i moguci nacin a ne da bi neko trazio razlog zasto da ode.. sto je i po zakonu prvo bracno savjetovaliste da se vidi tacno u cemu je problem i kome , jer kad dodje samo jedna osoba naravno da ce pricati samo kako je ona ugrozena.. a mozda je ona ta koja je pravila sranja najvise, pa jos da joj se pomogne.. i da vjetar u ledja.. zato sam spominjao da je tesko donositi zakljucke samo iz price sa jedne strane.. bar moje neko licno misljenje , ne vezano za pacu i superisku , da se ne bi pronalazili..

Ja i ti nismo ovdje da donosimo bilo kakve zaključke, ili se svrstavamo na stranu jednog ili drugog forumaša. Takodjer me ne zanima, a ni tebe ne bi trebalo, mišljenje od bivših supruznika razvedenih ljudi koji ovdje pišu ili supružnika ljudi čiji je razvod u postupku. To su privatne stvari i u takvo što se ne ulazi.
Ovo je tema "sta i kako nakon razvoda i kako se vratiti u šine i scakodnevnicu".
Odgoj djece i pomoc novim kolacima.
superiska

#1100 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

zoomba wrote:

Kolko vidim tema je za one vec razvedene da se pronadju - dobro si napisao, to ti, i jos neki forumasi, vidite :roll: .

...od bracniga savjetnika kad ides ne ides sam vec obadvoje da bi se dobila bolja slika i pomoglo na pravi i moguci nacin a ne da bi neko trazio razlog zasto da ode.... - :shock: kako ovo nikome nije palo na pamet..... mozda bi se more brakova spasilo :|

...tesko donositi zakljucke samo iz price sa jedne strane... - kako tesko? Nekoliko vas, iz pika donese zakljucak!
Post Reply