Slučaj Dženan Memić
-
meteorit135531
#1076 Re: Slučaj Dženan Memić
Koliko god se trudili da prikažu Dženana kao zlatnog momka , mislim da nije baš tako kako žele da se misli o njemu.
Ne mogu reći da je momak kriminalac, i da se bavio mutnim stvarima , ali uzrok njegove smrti lezi u njemu samom.
Momak koji ne traži belaja, sigurno ne bi se zabavljao i hodao sa takvom curom kakva je Alisa.
Zvezde Granda su mu bile omiljena zanimacija, i Armin Bijedic, folk pjevač koji je ujedno i muz Alisine sestre , Aldijane.
To je ta zlatna sarajevska mladež.
Dženan jeste ubijen , to je sigurno. Ali način na koji se predstavlja javnosti , da je ubijen bez povoda i bez razloga, da je ubijen samo radi Alise, da je ubijen samo jer se slučajno zatekao u tom okruženju, u to ne vjerujem.
Takve priče jednostavno ne piju vode. Morao je dati barem malo povoda da se neko obračuna sa njim.
Nekad je dovoljna jedna riječ , pa sve krene naopako.
Ali tacno je da je ubijen , i ubica mora odgovarati.
Ne mogu reći da je momak kriminalac, i da se bavio mutnim stvarima , ali uzrok njegove smrti lezi u njemu samom.
Momak koji ne traži belaja, sigurno ne bi se zabavljao i hodao sa takvom curom kakva je Alisa.
Zvezde Granda su mu bile omiljena zanimacija, i Armin Bijedic, folk pjevač koji je ujedno i muz Alisine sestre , Aldijane.
Dženan jeste ubijen , to je sigurno. Ali način na koji se predstavlja javnosti , da je ubijen bez povoda i bez razloga, da je ubijen samo radi Alise, da je ubijen samo jer se slučajno zatekao u tom okruženju, u to ne vjerujem.
Takve priče jednostavno ne piju vode. Morao je dati barem malo povoda da se neko obračuna sa njim.
- Sara03
#1077 Re: Slučaj Dženan Memić
A pratiš mi postove, pratiš.MensurM wrote:Sta ima kod tebe kolegice iz Prve?Sara03 wrote:Mensur? Jasna? Ivana I? Ivana II? itd.MensurM wrote:Muriz Nemam Dokaza Al Pricam Memic
Zbilja se osjećam počašćeno, vidim da si moj veliki obožavatelj; nego, što te blokiraše na FB-u?
#PravdaZaMM
- Cherry-Cherry
#1078 Re: Slučaj Dženan Memić
A jesi se prepao.MensurM wrote:Muriz Nemam Dokaza Al Pricam Memic
- Sara03
#1079 Re: Slučaj Dženan Memić
Ček, ček, zadrži tu misao.meteorit135531 wrote:Zvezde Granda su mu bile omiljena zanimacija, i Armin Bijedic, folk pjevač koji je ujedno i muz Alisine sestre, Aldijane.
Dženan jeste ubijen, to je sigurno.
Nije bio zlatan - jer mu je omiljena zanimacija bila Grand parada, i tamo neki kršni momak, po imenu Armin?
- Kad ideš s nekim da se obračunaš, iz ovih ili onih razloga, koji usput rečeno ne moraju ni biti pretjerano lični, to u dosta slučajeva ne uključuje umišljaj, tj. namjeru da se suparnik ubije, ili ti ga usmrti. Ubistvo, smrt je posljedica, al' najvjerovatnije nije i motiv.
-
mrgreen
#1080 Re: Slučaj Dženan Memić
Nekad je dovoljan i jedan pogled, kao u slucaju Denisa Mrnjavca.meteorit135531 wrote:Koliko god se trudili da prikažu Dženana kao zlatnog momka , mislim da nije baš tako kako žele da se misli o njemu.
Ne znam da li je on pratio zvijezde granda ili bijedica.
- uglavnomja
#1081 Re: Slučaj Dženan Memić
Haris.ba wrote:Svi oni koji govore da rodbina Memića izađe sa dokazima, samo neka pogledaju iskustvo sa malim Rakovcem.
Žive bi ih pokopali, pa onda i zaprave.
kakve dokaze su alisa i dubravko imali?
neko rek'o nesto ... ocuhu
svaki dan nesto drugo ... neko drugi kriv ... nova prica ...
ispitao je sud policija tuziteljstvo sva imena i funkcije koje su pomute i nisu nasli nasli nista ...
i nikakve slicnosti nema sa ovim slucajem, od prvog dana svi redom tvrde da zlostavljanja (teskog fizickog) nije bilo, od patologa, skole, nastvanika, ucenika ... do OCA.
jedina slicnost je sto se narod pali kao hepo kockica kad moze iz zapecka anonimno napadati razne budnje ...
-
MensurM
#1082 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa sve so opisala kao u ovom slucaju. S V Euglavnomja wrote:Haris.ba wrote:Svi oni koji govore da rodbina Memića izađe sa dokazima, samo neka pogledaju iskustvo sa malim Rakovcem.
neko rek'o nesto ... ocuhu![]()
ispitao je sud policija tuziteljstvo sva imena i funkcije koje su pomute i nisu nasli nasli nista ...
i nikakve slicnosti nema sa ovim slucajem, od prvog dana svi redom tvrde da zlostavljanja (teskog fizickog) nije bilo, od patologa, skole, nastvanika, ucenika ... do OCA.
jedina slicnost je sto se narod pali kao hepo kockica kad moze iz zapecka anonimno napadati razne budnje ...
- djevojka bez imena
#1083 Re: Slučaj Dženan Memić
Jesi znao Dzenana? Nisi. I sad vise nemoj srat' molim te. Zlatan da zlatniji ne moze, bez poroka, sem eto te nesretnice, ispade da mu je bila jedini porok.meteorit135531 wrote:Koliko god se trudili da prikažu Dženana kao zlatnog momka , mislim da nije baš tako kako žele da se misli o njemu.
- Cherry-Cherry
#1084 Re: Slučaj Dženan Memić
Oba slučaja su žrtve sistema. Bolesnog sistema kojim vladaju psihopate i novokomponovana e(lita).MensurM wrote:Pa sve so opisala kao u ovom slucaju. S V Euglavnomja wrote:Haris.ba wrote:Svi oni koji govore da rodbina Memića izađe sa dokazima, samo neka pogledaju iskustvo sa malim Rakovcem.
-
meteorit135531
#1085 Re: Slučaj Dženan Memić
To make things clear here.djevojka bez imena wrote:Jesi znao Dzenana? Nisi. I sad vise nemoj srat' molim te. Zlatan da zlatniji ne moze, bez poroka, sem eto te nesretnice, ispade da mu je bila jedini porok.meteorit135531 wrote:Koliko god se trudili da prikažu Dženana kao zlatnog momka , mislim da nije baš tako kako žele da se misli o njemu.
Niko ovdje ne sere. Ali mislim da je red da se zakoci, i da se neko usudi čak da preispita Dzenana, i možda sto je još važnije , Dzenanovo okruženje.
Nešto mi njegovo prezime ne ulijeva pretjerani optimizam kad je u pitanju čestitost te porodice. Ali ne bih da sudim po prezimenu, čak ni po djelima dotičnog. Mislim da nije u redu uzimati sebi zapravo i prosuđivati nečiju ličnost samo na osnovu njegovog prezimena. Možda po djelima možeš , ali mislim da ne možemo napamet lupati ko maksim po diviziji, ako poznajemo samo jednu stranu priče.
Nekad ljudi se usude pa kažu :
"Kako si živio , tako si i završio ", što ima za posljedicu da se kaže da svaka posljedica ima svoj uzrok , odnosno nešto što je pokrenulo ciklicni proces sto je u konačnici dovelo do ubistva.
U sudskoj praksi , svaki sudija je sudio osumnjičenim za ubistva počinjena iz nehata, i sa umišljajem.
Ovdje očigledno nije riječ o saobraćajnoj nesreći, već o smišljenom djelu koja je na kraju rezultiralo smrtnim ishodom.
Niko ga nije planirao ubiti, naravno. Ali zapitajte se je li do toga došlo slučajno, ili je Dzenan morao dati dobrog materijala da bi ga neko čekao u Aleji radi obračuna.
Ko god da živi u Sarajevu, zna da Ilidza noću postaje okupljalište narkomana, jeftinih kurava i takvih jebivjetara , koji bi čovjeka poslali na onaj svijet , samo radi pogrešnog pogleda.
I mislim da ne serem kad kažem da odgovor leži u Dzenanovom okruženju. I sasvim je dovoljno da ti Zvezde Granda, Armin Bijedic, Barlotti i ta jeftina niskobudzetna fuksa Alisa sa kojom je bio pokažu profil neke osobe.
Ne kaže se džabe : S kim si , takav si.
- hrle1976
#1086 Re: Slučaj Dženan Memić
Dzenana niko nije ubio bez razloga. Da ga je ona opet je tu bio neki razlog. Naravno, ako je ubijen, mislim ako nije stradao u prometnoj nesreci.
Ako Dzenanov otac tvrdi da ima debele dokaze onda on sigurno zna i za sam motiv.
Ako Dzenanov otac tvrdi da ima debele dokaze onda on sigurno zna i za sam motiv.
-
wowausername
#1087 Re: Slučaj Dženan Memić
Onda je po tebi citava drzava puna kriminalaca i najgoreg sljama... Mozda neki koji izlaze po lokalima gdje je taj tip muzike i jesu kriminalci/problemi, ali da se primjetiti po izgledu. Ako pogledas slike koje su objavili od rahmetli Dzenana, meni ne izgleda sumnjivog karaktera.meteorit135531 wrote:I sasvim je dovoljno da ti Zvezde Granda, Armin Bijedic, Barlotti i ta jeftina niskobudzetna fuksa Alisa sa kojom je bio pokažu profil neke osobe.
Ne kaže se džabe : S kim si , takav si.
Malo ga ti pretjera sa generaliziranjem. Nego, je li bilo ikakvih vijesti u vezi slucaja? Nisam pratio zadnja 2 dana.
-
hladan.preminger
#1088 Re: Slučaj Dženan Memić
Ko kaze da je iznošenje alternativne teorije koja je suprotna onoj koju iznosi tužilaštvo ometanje istarge?
Gdje to piše?
Ne pricajte gluposti.
Gdje to piše?
Ne pricajte gluposti.
-
PeraDzetic
#1089 Re: Slučaj Dženan Memić
Nije bas sve...MensurM wrote:Pa sve so opisala kao u ovom slucaju. S V Euglavnomja wrote:Haris.ba wrote:Svi oni koji govore da rodbina Memića izađe sa dokazima, samo neka pogledaju iskustvo sa malim Rakovcem.
Postoji nesto sto se kosi sa zdravom logikom...
Dubravka sam poznavao licno, par puta sjedili u istom drustvu, intelektualac, prijatan, podilazi sugovorniku, ugodan jako..
Sa zdravom logikom mi se kosilo sve sto je rekao o odnosu sa pastorkom, apsolutno sve, jako losa gluma, lazna empatija.. kao i onaj cigan u rekonstrukciji dogadaja kad vidi kombi pa zajauce "evo tog nesretnog kombija" ... i bez obzira sto se mnogo nepravilnosti ustanovilo o skoli koju je pohadao nikad nisam povjerovao da se tamo mogao desiti takav cin, opcenito mislim da su male sanse da se takvo sto uopce desi medu djecom, ali eto ostavljam prostora... bezt obzira sto sam Dubravka poznavao licno, nisam povjerovao u njegovu pricu jer je to citavo vrijeme bila samo njegova strana price. Ne zelim da tema ode dalje u tom pravcu, ali evo tri dana mediji nas bombarduju o Alisi i Dubravku kao zrtvama sistema, a zaboravili smo prije god dana da kad je slucaj bio ziv slabo ko im je vjerovao.
Hocu reci, ne vjerujem tuzilastvu vec iskljucivo logici i svom osjecaju i dokazima.
- Sara03
#1090 Re: Slučaj Dženan Memić
Istraga je svakako okončana onog momenta, kad je podignuta i potvrđena optužnica protiv Ljube Seferovića.hladan.preminger wrote:Ko kaze da je iznošenje alternativne teorije koja je suprotna onoj koju iznosi tužilaštvo ometanje istarge?
Gdje to piše?
Ne pricajte gluposti.
Ono za šta ga trenutno opominju i prozivaju, jeste ometanje postupka i rada tužilaštva.
-
MensurM
#1091 Re: Slučaj Dženan Memić
Kakva je tvoja procjena - kad ćemo saznati imena ubice i dvojice saučesnika?Sara03 wrote:Istraga je svakako okončana onog momenta, kad je podignuta i potvrđena optužnica protiv Ljube Seferovića.hladan.preminger wrote:Ko kaze da je iznošenje alternativne teorije koja je suprotna onoj koju iznosi tužilaštvo ometanje istarge?
Gdje to piše?
Ne pricajte gluposti.
Ono za šta ga trenutno opominju i prozivaju, jeste ometanje postupka i rada tužilaštva.
- uglavnomja
#1092 Re: Slučaj Dženan Memić
Sara03 wrote:Istraga je svakako okončana onog momenta, kad je podignuta i potvrđena optužnica protiv Ljube Seferovića.hladan.preminger wrote:Ko kaze da je iznošenje alternativne teorije koja je suprotna onoj koju iznosi tužilaštvo ometanje istarge?
Gdje to piše?
Ne pricajte gluposti.
jah ...
nadam se da nisi pravnik
- ultima_palabra
#1093 Re: Slučaj Dženan Memić
Znači ako slušaš ZG i tog Bijedića, ok je da te neko ubije? Ili je "malo ok"?meteorit135531 wrote:Koliko god se trudili da prikažu Dženana kao zlatnog momka , mislim da nije baš tako kako žele da se misli o njemu.
- Sara03
#1094 Re: Slučaj Dženan Memić
Dušo draga,uglavnomja wrote:Sara03 wrote:Istraga je svakako okončana onog momenta, kad je podignuta i potvrđena optužnica protiv Ljube Seferovića.hladan.preminger wrote:Ko kaze da je iznošenje alternativne teorije koja je suprotna onoj koju iznosi tužilaštvo ometanje istarge?
Gdje to piše?
Ne pricajte gluposti.
![]()
jah ...
nadam se da nisi pravnik
Zakon o krivičnom postupku Federacije BiH
Član 240.
Okončanje istrage
1) Tužitelj okončava istragu kad nađe da je stanje stvari dovoljno razjašnjeno da se može podići optužnica. Okončanje istrage će se zabilježiti u spisu.
Na tvoju žalost, biće da jesam.
- Sara03
#1095 Re: Slučaj Dženan Memić
Onog istog momenta - kada tebe M.M, ili bolje reći N.N, nešto stegne u predjelu prsa.MensurM wrote:Kakva je tvoja procjena - kad ćemo saznati imena ubice i dvojice saučesnika?Sara03 wrote:Istraga je svakako okončana onog momenta, kad je podignuta i potvrđena optužnica protiv Ljube Seferovića.hladan.preminger wrote:Ko kaze da je iznošenje alternativne teorije koja je suprotna onoj koju iznosi tužilaštvo ometanje istarge?
Gdje to piše?
Ne pricajte gluposti.
- DaffyDuck
#1096 Re: Slučaj Dženan Memić
mozes li mi molim te objasniti sta se to kosi sa zdravom logikom da je pokusam razumjeti. hvalaPeraDzetic wrote: Nije bas sve...
Postoji nesto sto se kosi sa zdravom logikom...
Dubravka sam poznavao licno, par puta sjedili u istom drustvu, intelektualac, prijatan, podilazi sugovorniku, ugodan jako..
Sa zdravom logikom mi se kosilo sve sto je rekao o odnosu sa pastorkom, apsolutno sve, jako losa gluma, lazna empatija.. kao i onaj cigan u rekonstrukciji dogadaja kad vidi kombi pa zajauce "evo tog nesretnog kombija" ... i bez obzira sto se mnogo nepravilnosti ustanovilo o skoli koju je pohadao nikad nisam povjerovao da se tamo mogao desiti takav cin, opcenito mislim da su male sanse da se takvo sto uopce desi medu djecom, ali eto ostavljam prostora... bezt obzira sto sam Dubravka poznavao licno, nisam povjerovao u njegovu pricu jer je to citavo vrijeme bila samo njegova strana price. Ne zelim da tema ode dalje u tom pravcu, ali evo tri dana mediji nas bombarduju o Alisi i Dubravku kao zrtvama sistema, a zaboravili smo prije god dana da kad je slucaj bio ziv slabo ko im je vjerovao.
Hocu reci, ne vjerujem tuzilastvu vec iskljucivo logici i svom osjecaju i dokazima.
- djevojka bez imena
#1097 Re: Slučaj Dženan Memić
Znaci kad se nema argumenata poteze se as zvani Hajd da malo blatimo zrtvu. Nema veze ako ga nismo. poznavali, bitno je da se laje. 
- JThomas
#1098 Re: Slučaj Dženan Memić
sve je to samo razvodnjavanje i zamjena teza. ništa u suštini ovog slučaja ne mijenja ni da je bio mladi diler.
-
hladan.preminger
#1099 Re: Slučaj Dženan Memić
Sara03 wrote:Istraga je svakako okončana onog momenta, kad je podignuta i potvrđena optužnica protiv Ljube Seferovića.hladan.preminger wrote:Ko kaze da je iznošenje alternativne teorije koja je suprotna onoj koju iznosi tužilaštvo ometanje istarge?
Gdje to piše?
Ne pricajte gluposti.
Što je druga notorna glupost. Hajmo dalje........
- uglavnomja
#1100 Re: Slučaj Dženan Memić
Sara03 wrote: Zakon o krivičnom postupku Federacije BiH
Član 240.
Okončanje istrage
1) Tužitelj okončava istragu kad nađe da je stanje stvari dovoljno razjašnjeno da se može podići optužnica. Okončanje istrage će se zabilježiti u spisu.
Na tvoju žalost, biće da jesam.
budnjino ime se spomenulo nakon podizanja optuznice. zasto su njega istrazivali kad je istraga zavrsena?
nikad se nije desilo da se vec podignuta optuznica odbaci jer su se pojavili novi dokazi (istrazeni i povrdjeni)?
cak se i presuda moze ponistiti ako se pojave novi dokazi.
to sto pises moze proci u slucaju 10 svjedoka i 100% ciste situacije. ovi jesu poletjeli i digli optuznicu, ali optuznica nije sveto slovo. niti je istraga proces koji zavrsava upisom u spise
ako se sve zavrsava sa optuznicom na prvu, onda ne treba ni sudjenje ... moze sudija od kuce poslati mailom presudu
a cija je zalost
kad kazes da roditelj nije ostecena strana ... i citiras paragraf: osteceni je onaj ko je pretrpio licnu ili mateijalnu stetu ...
tebi nije licna steta kad neko izgubi dijete?