BMW Blog BiH

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Me_again

#1076 Re: BMW Blog BiH

Post by Me_again »

amar1994 wrote:Pa jest izvikan sto se tice voznje , niko ne kaze da je slab ili spor , samo ima fanova koji misle da je sporCki koliko i ferrari :lol: , mislim na normalne modele a ustvari je za najinasu sporCkiji od audija .

M je prica za sebe :thumbup:
I VW type R je priča za sebe, kao i Renault RS.
Ali mi je smiješna klasifikacija svih BMW modela kao uber sportskih auta. Nigdje veze.
amar1994

#1077 Re: BMW Blog BiH

Post by amar1994 »

Me_again wrote:
I VW type R je priča za sebe, kao i Renault RS.
Ali mi je smiješna klasifikacija svih BMW modela kao uber sportskih auta. Nigdje veze.
razumijemo se :thumbup:
basicm

#1078 Re: BMW Blog BiH

Post by basicm »

Ma ‘ta ce 530, najmanje 550 mora biti da bi jedan 1.6 pobijedio.
vauvau

#1079 Re: BMW Blog BiH

Post by vauvau »

Me_again wrote:No,da se vrnemo na temu.
Dakle, pišem ovdje po neznam koji put, taj BMdoubleV je toliko izvikano "spotCko" auto da je to nevjerovatno.
Karinada obična.
Ganjam se danas od Jajca do Sarajeva (dakle nije od Jošanice do Semizovca) sa jednim 530D, bruka i sramota. Za BMW. Pri tome je moj "adut" bio 1.6 atmo beMzin. Nečemo u detalje.
Sramota od auta......
Jao, takvi su mi simpatični. :lol: Auto u komfort modu, sjede mi žena i punica u autu i prođem pacijenta, a onda on zakrvavi očima i počne motati volanom ko mahnit, viri iza na svakom pravcu, čim krivina, nema ga na mapi. :lol: I misli da se ganja neko s njim, a nigdje 200 kmh ne pređem. :lol:
Me_again

#1080 Re: BMW Blog BiH

Post by Me_again »

basicm wrote:Ma ‘ta ce 530, najmanje 550 mora biti da bi jedan 1.6 pobijedio.
F1 vozi sa 1.6 motorima :lol: :lol: :lol:
Me_again

#1081 Re: BMW Blog BiH

Post by Me_again »

vauvau wrote:
Me_again wrote:No,da se vrnemo na temu.
Dakle, pišem ovdje po neznam koji put, taj BMdoubleV je toliko izvikano "spotCko" auto da je to nevjerovatno.
Karinada obična.
Ganjam se danas od Jajca do Sarajeva (dakle nije od Jošanice do Semizovca) sa jednim 530D, bruka i sramota. Za BMW. Pri tome je moj "adut" bio 1.6 atmo beMzin. Nečemo u detalje.
Sramota od auta......
Jao, takvi su mi simpatični. :lol: Auto u komfort modu, sjede mi žena i punica u autu i prođem pacijenta, a onda on zakrvavi očima i počne motati volanom ko mahnit, viri iza na svakom pravcu, čim krivina, nema ga na mapi. :lol: I misli da se ganja neko s njim, a nigdje 200 kmh ne pređem. :lol:
Šta ti sestričina kaže na to ?
amar1994

#1082 Re: BMW Blog BiH

Post by amar1994 »

Gledaj kralja , izadje da se bije kolko mu je vokri :lol: :lol:

shitbox :lol:

kakv debil :-)
vauvau

#1083 Re: BMW Blog BiH

Post by vauvau »

Me_again wrote:
Čuvaj pneumatske ventile na toj svojoj ljutoj 1.6 atmo mašini. :lol:
condy

#1084 Re: BMW Blog BiH

Post by condy »

Me_again wrote:
condy wrote:Kad probas 530d vidjet ces razliku :)

A razlika je ubitacna i za mnogo jace u odnosu na 1.6.

Put od Jajca do D Vakufa sa jakim krivinama dobar ko voli malo adrenalina u voznji...i da vidi koliko moze i on i njegovo auto.
Ja rekoh, tj napisah, nije to ni prvi a ni peti bmW s kojim se ganjam. Taj auto definitivno po mom mišljenju ne zaslužuje epitet sportskog auta.
A šta sam ja probao do sada je vjeruj mi mnogo je jače od tog 530D.
Subjektivni osječaj je jedno, ali realnost je drugo.
BMW 530d je limuzina, nisi napisao koji je model bio, nije to sportsko vozilo. Najbolje se snalazi na autoputu ili brzoj cesti, na kojoj odnese. Teza konfiguracija puta kao sto je put od Jajca do D. Vakufa bas i ne odgovara tom tipu vozila zbog tezine i duzine vozila. Ako ga na toj cesti zavrtis to umara vozaca jer ga lome krivine.

Sad, o perfomansama 30d motora je suvisno raspravljati, bez obzira na subjektivni dojam. Taj motor ima zestoke perfomanse i to je fakat. U odnosu na vecinu 4-cilindricnih motora i dalje je bez premca. Vozio sam i ja nedavno drugo auto vani na autoputu sa manjim motorom, mislio sam da nesto ne valja cinilo mi se da tanko vuce...al jednostavno ne moze bolje. Da nisam vozio uglavnom V6 sigurno ne bi imao takav dojam.
Me_again

#1085 Re: BMW Blog BiH

Post by Me_again »

vauvau wrote:
Me_again wrote:
Čuvaj pneumatske ventile na toj svojoj ljutoj 1.6 atmo mašini. :lol:
Pneumatske ventile ? Ne vozim ja BobCat :D
vauvau

#1086 Re: BMW Blog BiH

Post by vauvau »

E tolika je upravo i razlika između F1 1.6 motora i tvoje kantice.
Me_again

#1087 Re: BMW Blog BiH

Post by Me_again »

condy wrote:
Me_again wrote:
condy wrote:Kad probas 530d vidjet ces razliku :)

A razlika je ubitacna i za mnogo jace u odnosu na 1.6.

Put od Jajca do D Vakufa sa jakim krivinama dobar ko voli malo adrenalina u voznji...i da vidi koliko moze i on i njegovo auto.
Ja rekoh, tj napisah, nije to ni prvi a ni peti bmW s kojim se ganjam. Taj auto definitivno po mom mišljenju ne zaslužuje epitet sportskog auta.
A šta sam ja probao do sada je vjeruj mi mnogo je jače od tog 530D.
Subjektivni osječaj je jedno, ali realnost je drugo.
BMW 530d je limuzina, nisi napisao koji je model bio, nije to sportsko vozilo. Najbolje se snalazi na autoputu ili brzoj cesti, na kojoj odnese. Teza konfiguracija puta kao sto je put od Jajca do D. Vakufa bas i ne odgovara tom tipu vozila zbog tezine i duzine vozila. Ako ga na toj cesti zavrtis to umara vozaca jer ga lome krivine.

Sad, o perfomansama 30d motora je suvisno raspravljati, bez obzira na subjektivni dojam. Taj motor ima zestoke perfomanse i to je fakat. U odnosu na vecinu 4-cilindricnih motora i dalje je bez premca. Vozio sam i ja nedavno drugo auto vani na autoputu sa manjim motorom, mislio sam da nesto ne valja cinilo mi se da tanko vuce...al jednostavno ne moze bolje. Da nisam vozio uglavnom V6 sigurno ne bi imao takav dojam.
Vidi, ja sam pragmatičan čovjek i ne volim komplicirati niti mistificirati stvari bez potrebe. Fakti su sljedeči - čovjek se vidno ganja sa mnom, u to mena nikakve dvojbe jer 5 puta uliječe u makaze i pretiče preko pune linije, i stišče gas do poda na pravcu (u krivinam je karanana i tu gubi) i znaš koliko odmiče ? Mizerno, toliko mizerno da je u slijedečoj krivini donji jer mu ležim na karambolci. Ukoliko pravac nije bio 500 m i veči pa je malo više odmakao ali je nakon 3 krivine opet donji.
Ok, treba reči i to da ja vrtim motor u takvim situacijama na 5.500 do 6.500, ali .....
Minorna je to razlika za toliku razliku u kubikaži, snazi alli bogami i cijeni.
condy

#1088 Re: BMW Blog BiH

Post by condy »

amar1994 wrote:Gledaj kralja , izadje da se bije kolko mu je vokri :lol: :lol:

shitbox :lol:

kakv debil :-)
Trebao mu je reci red bull ti daje krila :mrgreen:
amar1994

#1089 Re: BMW Blog BiH

Post by amar1994 »

condy wrote: Trebao mu je reci red bull ti daje krila :mrgreen:
iskuliro 8-)
Me_again

#1090 Re: BMW Blog BiH

Post by Me_again »

vauvau wrote:E tolika je upravo i razlika između F1 1.6 motora i tvoje kantice.
Zalutao si ali čemo ti oprostiti.
Zbog sestrične :D
Throttle

#1091 Re: BMW Blog BiH

Post by Throttle »

Koje auto gura taj 1.6? :mrgreen:
jefferson

#1092 Re: BMW Blog BiH

Post by jefferson »

Sto se golfista upali sto dirnu KIA-u. Em McDonalds, em X5, em Amerika.
Jbg, kad covjeku selo odredjuje sta ce vozat.
Bullet Tooth Tony

#1093 Re: BMW Blog BiH

Post by Bullet Tooth Tony »

Hajde lagano na azijske teme pa kaci klipove :D :D :D

I ovaj sa BMW normalno vozi a ovaj mu se nesta kaci sta mu je ... upravu je frajer , predji me ako mozes sta se guras :D :D
Me_again

#1094 Re: BMW Blog BiH

Post by Me_again »

Throttle wrote:Koje auto gura taj 1.6? :mrgreen:
Ne gura ga, nego vuče, radi se o prednjoj vuči :D
Ako te stvarno zanima odgovoriti ću ti na PP, počela je tema da se lagano truje pa iskačem kod remize.
Ne mEre se kod nas opstati od pametnjakoviča i teoretičara raznih vrsta, ni sam nisam siguran na šta da bacim akcenat 8-)
Bullet Tooth Tony

#1095 Re: BMW Blog BiH

Post by Bullet Tooth Tony »

Me_again wrote:
Throttle wrote:Koje auto gura taj 1.6? :mrgreen:
Ne gura ga, nego vuče, radi se o prednjoj vuči :D
Ako te stvarno zanima odgovoriti ću ti na PP, počela je tema da se lagano truje pa iskačem kod remize.
Ne mEre se kod nas opstati od pametnjakoviča i teoretičara raznih vrsta, ni sam nisam siguran na šta da bacim akcenat 8-)
Ti je trujes i isti si pametnjakovic i teoreticar kao svi drugi ... tako da otvaraj vrata i iskaci :-D

i bas me interesuje koji je 1.6 kod tebe pa je pojeo 530ku od 255 konja i 560 Nm pri 1,500–3,000 om
Me_again

#1096 Re: BMW Blog BiH

Post by Me_again »

Bullet Tooth Tony wrote:
Ti je trujes i isti si pametnjakovic i teoreticar kao svi drugi ... tako da otvaraj vrata i iskaci :-D

i bas me interesuje koji je 1.6 kod tebe pa je pojeo 530ku od 255 konja i 560 Nm pri 1,500–3,000 om
Čime je trujem ?
Ja nisam nikoga "pojeo" nego tip nikako nije mogao umači, pročitaj malo priču ispočetka.
A ako misliš da je normalno vozio, varaš se jer je na pravcima izmedju Jajca i D. Vakufa bilo po 160 km/h.
Ali dobro, ipak ja iskačem, imam sada pametnijeg posla.
vauvau

#1097 Re: BMW Blog BiH

Post by vauvau »

Me_again wrote:
Vidi, ja sam pragmatičan čovjek i ne volim komplicirati niti mistificirati stvari bez potrebe. Fakti su sljedeči - čovjek se vidno ganja sa mnom, u to mena nikakve dvojbe jer 5 puta uliječe u makaze i pretiče preko pune linije, i stišče gas do poda na pravcu (u krivinam je karanana i tu gubi) i znaš koliko odmiče ? Mizerno, toliko mizerno da je u slijedečoj krivini donji jer mu ležim na karambolci. Ukoliko pravac nije bio 500 m i veči pa je malo više odmakao ali je nakon 3 krivine opet donji.
Ok, treba reči i to da ja vrtim motor u takvim situacijama na 5.500 do 6.500, ali .....
Minorna je to razlika za toliku razliku u kubikaži, snazi alli bogami i cijeni.
Fakti su da se tebi učinilo da se čovjek ganja s tobom. Možda si se ti htio ganjati s njim, a po priči da je taj pretjecao na punoj crti, vidi se da je za upravljačem tog 530d bio isti ili sličan pacijent kao što si i sam. Uglavnom, da je iza upravljača sjedio bilo koji iole solidan vozač, i da se radi o ispravnom 530d, a ne o lešu na ćelavim gumama i uništenim amortizerima, otreso bi te ko beba zvečku. :lol:
ado-šampion

#1098 Re: BMW Blog BiH

Post by ado-šampion »

jefferson wrote: A sta mislis mozda KIA kopira BMW generalno s prednjim djelom.
Rame uz rame? Jbt fakat ne mozes vjerovati. Jerbo auta se tek tako grade. Ono probude se inzinjeri ujutro i kazu: hajmo napraviti auto rame uz rame BMW-u. Jest oni prave auta preko 100 godina, prave istu konstrukciju motora sa 6 cilindara od 1936, ali ko ih jebe kad su glupi, to mi mozemo za par godina.
Fakat ne mozes vjerovati koje se gluposti pisu ovdje.
Bezveze odgovaras majke mi. Znaci ja kad sam procitao sastali se bivsi sef M odjela i glavni dizajner Audija dosta mi je bilo. Tu se radi o elementarnom nepoznavanju bilo kakvog inzinjeringa i bilo kakve proizvodnje, da ostane na tome da ne budem previse grub. Sastanu se dvojica, nafataju par prasinara i sataru sve, jebo iskustvo, jebo ljudstvo, jebo masine, jebo alate, samo je bitno da se njih dvojica sastanu. Fakat bespotrebno komentarisati.
vauvau wrote:
To se meni desilo 100 puta dole, iako je u pitanju samo kec, lik gusla 80 gdje je 80, autoput, ja ga predjem na 95 jer mi se ne da guslati 80, kad vidis cim prodje ogranicenje eto ti njega, prelazi me, a ja kuliram na tempomatu 120. I onda tako naidje krivina, ja nastavim na tempomatu 120, a on mora spusitit na 100, i opet ga predjem. :D Obicno je to neki nov Citroen ili Kia, vidi BMW pa kao jaro sas vidjet sta je auto od 25 hiljada s najlonima. :D I ti se likovi fakat loze, a meni fakat besqrac ja vozim svoje. I sad on konta da je mene dirnuo u da je meni krivo sto me on presao. Ne kontam te likove fakat.

Bio ovdje isto jedan, kaze razvalim cojeka u X3ici s duplo jeftinijim autom i on konta da tog iz X3ice fakat boli racku sto ga je on razvalio. :-)

A interesantno zadnji put kad sam bio dole vozao sam Pezoa svaki dan skoro mjesec dana, isto vozim kako sam vozio i BMW, niko da se trigeruje, moras se potruditi da nadjes nekog ko bi se malo potackao. :lol:
Throttle

#1099 Re: BMW Blog BiH

Post by Throttle »

E hebo i tackanje sa 1,6 dizelom
ado-šampion

#1100 Re: BMW Blog BiH

Post by ado-šampion »

Ma ja sam se salio za to tackanje. Kakvo crno tackanje, nije mi 18 godina. Sve sto ja radim je sto obicno vozim bogdu iznad ogranicenja i ne da mi se guslati za nekim... E sad sto te tipove to trigeruje kad to radim u BMW a ne trigeruje kad to radim u Pezou, to je za ispitivanja. :-)
Post Reply