Stadioni u BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bjelave

#1076 Re: Stadioni u BiH

Post by bjelave »

leškarenje wrote:Vidi,nisam ja tema :thumbup: sta sad treba sutiti na ove bljuvotune koje je Koldzo rekao,a o Misketovim biserima da ne govorim tipa kako palcate najvise poreza pa ga ljudi odmah demantovase.....tema je Stadioni,pisem ono sto mnogi govore ,a to je da hocete drzavnim parama pravite privatni objekat dok ste toj istoj drzavi duzni haman 5.miliona.

Znam da to boli kad se pise o tome,ali sutiti o necemu sto je lose znaci da to odobravas ma o kome bila rijec.Mnogo puta me jezik kostao u zivotu,ali ne mogu da sutim da ga jebes :oops: ovo,jesam li mome interesantan i hoce li ko baciti famozni lajk je smijesno....znaci fora je pisati istinu i samo istinu i onda neces morati citati moje dosadno ponavljanje jedne te iste stvari po hiljadu puta....sve dok pisete i pricate mitomanske price na celu sa Misketom ja cu biti tu da ponavljam ko papagaj 8)

Ovo pacenici drugi put preskoci :run: drag si decko.
Ma sustina je da oni kad nemaju argumenata spustaju se na licni nivo kao Sibicar u ovom postu gore.
A zapravo istina ih boli, zgurali bi je pod cilim, pa tako svi oni koji se istom bave postaju pacenici, kompleksai itd.
BlueBlood

#1077 Re: Stadioni u BiH

Post by BlueBlood »

https://www.klix.ba/sport/nogomet/opcin ... /130410021

Hoce li iko odgovarati zasto je drzavni novac, to jest novac poreznih obveznika Opstina Centar davala u privatnu prciju?

Za razliku od vas mi smo UG to jest klub svih gradjana, poreznih obveznika

:oops:
Šibicar

#1078 Re: Stadioni u BiH

Post by Šibicar »

Mene bi bilo stid da na oficijelnoj stranici udruženja koje predstavlja moj klub izadje ovakav tekst,koji se bavi gradnjom stadiona najvećeg rivala,i to kakav tekst,pun mržnje,zavisti i kompleksa,naravno upakovan u neku borbu za pravdu i istinu,a vi i dalje nastavite glumiti forumske Don Kihote....
leškarenje

#1079 Re: Stadioni u BiH

Post by leškarenje »

Šibicar wrote:Mene bi bilo stid da na oficijelnoj stranici udruženja koje predstavlja moj klub izadje ovakav tekst,koji se bavi gradnjom stadiona najvećeg rivala,i to kakav tekst,pun mržnje,zavisti i kompleksa,naravno upakovan u neku borbu za pravdu i istinu,a vi i dalje nastavite glumiti forumske Don Kihote....
Tebe bi prvo trebalo biti stid sto ti se predsjednik kluba javno blamira iznosenjem lazi na osnovu kojih moli drzavne institucije kojima je duzan 5 miliona da mu daju pare od kojih ce graditi stadion :thumbup:
FreakyStyley

#1080 Re: Stadioni u BiH

Post by FreakyStyley »

:lol: 5 miliona.
Šibicar

#1081 Re: Stadioni u BiH

Post by Šibicar »

leškarenje wrote:
Šibicar wrote:Mene bi bilo stid da na oficijelnoj stranici udruženja koje predstavlja moj klub izadje ovakav tekst,koji se bavi gradnjom stadiona najvećeg rivala,i to kakav tekst,pun mržnje,zavisti i kompleksa,naravno upakovan u neku borbu za pravdu i istinu,a vi i dalje nastavite glumiti forumske Don Kihote....
Tebe bi prvo trebalo biti stid sto ti se predsjednik kluba javno blamira iznosenjem lazi na osnovu kojih moli drzavne institucije kojima je duzan 5 miliona da mu daju pare od kojih ce graditi stadion :thumbup:
Pa ja sam govorio da mi nema smisla da nas neko gura za stadion s obzirom da je u vlasništvu kluba,koliko god taj stadion bio javno dobro i za kanton i za grad i za opštinu,doduše budimo realni sve što je uloženo od strane opštine,grada i kantona je kap u moru,ne mislim na ova lažna obećanja,nego na ono što je zaista i uloženo,a političari k'o političari skupljaju poene lažući narod decenijama,pa opština NS je lafo imala u planu da uloži 200 milja u stadion prošle godine,a možeš pretpostaviti koliko su uložili tj. sve je ostalo samo u planu...

Mislim da sve što su uložili do sad ne premašuje cifru od tih 200 milja,a šta je to u odnosu na tribinu koja je koštala 2 miliona,naravno političari će to predstaviti kao da su je sami izgradili,a bordo prijatelji će se upecati k'o zadnji levati.
Mea_parvitas

#1082 Re: Stadioni u BiH

Post by Mea_parvitas »

Zabavno je gledati kako ih boli gradnja našeg stadiona, najuspješnijeg BH kluba, najtrofejnijeg, kluba sa najvise navijaca, radnickog a opet kluba svih ljudi i nacionalnosti i bogatih i siromasnih i starijih i mladjih, kluba sa historijom. Mi smo udruzenje gradjana, tako da je i stadion u interesu svih gradjana, koji su opet najvjernija publika, najposjeceniji stadion prosle sezone, stadion u glavnom gradu koji je najblizi tome da se prilagodi standardima Uefe, za potrebe reprezentacije, klub koji placa pune doprinose na platu (mnogi rade volonterski a nisu na platnim listama, kao i sto ne znamo cifru koja se uplacuje od ova 2 kluba) i ima 100% uredno poslovanje, uredno se vraca reprogram i duzni smo oko 850.000 KM zvanicno + kamate koje se otpisuju a koje su i vama otpisane kao i 30% glavnice, samo sto vise niste drustvo gradjana, nego kinesko vlasnistvo i kao takvi ste opet dobili zemlju u Butmiru, itd. itd. Klub koji privlaci najvise navijaca, koji je najbolji, najtrofejniji, koji ima tako brojan omladinski pogon, stadion koji je bio na prvoj liniji fronta i totalno unisten, zasluzuje itekako pomoc svih nivoa vlasti, kao sto je to normalno i u drugim drzavama jer predstavlja vecu vrijednost.
leškarenje

#1083 Re: Stadioni u BiH

Post by leškarenje »

Šibicar wrote:
leškarenje wrote:
Pa ja sam govorio da mi nema smisla da nas neko gura za stadion s obzirom da je u vlasništvu kluba,koliko god taj stadion bio javno dobro i za kanton i za grad i za opštinu,doduše budimo realni sve što je uloženo od strane opštine,grada i kantona je kap u moru,ne mislim na ova lažna obećanja,nego na ono što je zaista i uloženo,a političari k'o političari skupljaju poene lažući narod decenijama,pa opština NS je lafo imala u planu da uloži 200 milja u stadion prošle godine,a možeš pretpostaviti koliko su uložili tj. sve je ostalo samo u planu...

Mislim da sve što su uložili do sad ne premašuje cifru od tih 200 milja,a šta je to u odnosu na tribinu koja je koštala 2 miliona,naravno političari će to predstaviti kao da su je sami izgradili,a bordo prijatelji će se upecati k'o zadnji levati.
Ne znam,nisam upratio da si to govorio :thumbup: ako mislis ovako ko sto si napisao onda te se ne bi doticalo nesto sto pisu Bordo prijatelji,ker oni su rekli ono sto je vezano za vase dugove drzavi dok vam predsjednik trazi pomoc od iste .
bjelave

#1084 Re: Stadioni u BiH

Post by bjelave »

Ne trazi pomoc. On zahtijeva partnerstvo.
leškarenje

#1085 Re: Stadioni u BiH

Post by leškarenje »

Mea_parvitas wrote:Zabavno je gledati kako ih boli gradnja našeg stadiona, najuspješnijeg BH kluba, najtrofejnijeg, kluba sa najvise navijaca, radnickog a opet kluba svih ljudi i nacionalnosti i bogatih i siromasnih i starijih i mladjih, kluba sa historijom. Mi smo udruzenje gradjana, tako da je i stadion u interesu svih gradjana, koji su opet najvjernija publika, najposjeceniji stadion prosle sezone, stadion u glavnom gradu koji je najblizi tome da se prilagodi standardima Uefe, za potrebe reprezentacije, klub koji placa pune doprinose na platu (mnogi rade volonterski a nisu na platnim listama, kao i sto ne znamo cifru koja se uplacuje od ova 2 kluba) i ima 100% uredno poslovanje, uredno se vraca reprogram i duzni smo oko 850.000 KM zvanicno + kamate koje se otpisuju a koje su i vama otpisane kao i 30% glavnice, samo sto vise niste drustvo gradjana, nego kinesko vlasnistvo i kao takvi ste opet dobili zemlju u Butmiru, itd. itd. Klub koji privlaci najvise navijaca, koji je najbolji, najtrofejniji, koji ima tako brojan omladinski pogon, stadion koji je bio na prvoj liniji fronta i totalno unisten, zasluzuje itekako pomoc svih nivoa vlasti, kao sto je to normalno i u drugim drzavama jer predstavlja vecu vrijednost.
Evo mitomana,Miske jes to ti :roll: :roll: cemu laganje samog sebe,haj ti to meni objasni ?
leškarenje

#1086 Re: Stadioni u BiH

Post by leškarenje »

bjelave wrote:Ne trazi pomoc. On zahtijeva partnerstvo.
Doduse,razlika drasticna....trazi partnerstvo u vidu,vi nama kes mi vama nista :thumbup:
bjelave

#1087 Re: Stadioni u BiH

Post by bjelave »

leškarenje wrote:
bjelave wrote:Ne trazi pomoc. On zahtijeva partnerstvo.
Doduse,razlika drasticna....trazi partnerstvo u vidu,vi nama kes mi vama nista :thumbup:
I pri tome drsko laze. Mene bi bilo sramota takvog predsjenika.
A cuj nista nisu dobili od drzavnih institucija. Koliko im je samo Telecom dao i sva druga javna preduzeca.
Koldzo kaze da je vec ubrizgao pola miliona i da se sprema jos pola. Pa nek ga demantuju.
BlueBlood

#1088 Re: Stadioni u BiH

Post by BlueBlood »

imate pp pa nastavite, smarate :lol: :lol:
Šibicar

#1089 Re: Stadioni u BiH

Post by Šibicar »

Ama leško,ko su bordo prijatelji da pričaju o nečijim dugovima,jesu li oni navijači ili finansijski inspektori?Pa ovo je bilo tako podlo i jadno a upakovano da izgleda kao neka zabrinutost za državne dužnike,pa što ne prozvaše onda i Čelik i Slobodu i Borac...itd kad se toliko brinu za dužnike državi,još jadnije je da je klub tih istih bordo prijatelja bio pred gašenjem iz istog razloga i da ne naleti blentavi Tan sad bi k'o i mi imali dugove i vraćali ih reprogramom,ali jok muka mi je i daj da hraknem na komšiju i da ga isprozivam i to sve po krinkom borbe za poštenje i pravdu...ma daj
leškarenje

#1090 Re: Stadioni u BiH

Post by leškarenje »

Šibicar wrote:Ama leško,ko su bordo prijatelji da pričaju o nečijim dugovima,jesu li oni navijači ili finansijski inspektori?Pa ovo je bilo tako podlo i jadno a upakovano da izgleda kao neka zabrinutost za državne dužnike,pa što ne prozvaše onda i Čelik i Slobodu i Borac...itd kad se toliko brinu za dužnike državi,još jadnije je da je klub tih istih bordo prijatelja bio pred gašenjem iz istog razloga i da ne naleti blentavi Tan sad bi k'o i mi imali dugove i vraćali ih reprogramom,ali jok muka mi je i daj da hraknem na komšiju i da ga isprozivam i to sve po krinkom borbe za poštenje i pravdu...ma daj
To su navijaci i porezni obveznici ovog grada :thumbup: to su oni isti koji su doveli Tana i logicno da su zabrinuti za ovakve javne istupe (gdje se u najavi vidi da se radi o kriminalu) nacelnika i predsjednika kluba.
Vasi svako malo spomenu FKS negativno,ne moze proci neka prezentacija da neko ne provuce nesto o FKS :thumbup:
BlueBlood

#1091 Re: Stadioni u BiH

Post by BlueBlood »

:lol: :lol: :lol: :pisnuo:
LSD

#1092 Re: Stadioni u BiH

Post by LSD »

Budimo realni , koga ovdje boli qrac što bordo bratija pjeni na Koldžu i Želju :lol: :lol: oni su potpuno nebitan faktor u ovom gradu.
leškarenje

#1093 Re: Stadioni u BiH

Post by leškarenje »

LSD wrote:Budimo realni prije svega, koga ovdje boli qrac što bordo bratija pjeni na Koldžu i Želju :lol: :lol: oni su potpuno nebitan faktor u ovom gradu.
Prije svega budimo realni da ti mozes bolje 8) jer da nije bilo Koldze vi bi jos pjenili na Violinu i na onu voditeljicu Mreze :-) ,a Boga mi i na Koldzu prijeteci mu odlaskom na kucni prag kao sto se radilo,neki su isli i pred opstinu pa cekali istog :lol: uh kad se sjetim.....cak mislim da cete ispred sjevera u dogledno vrijeme napraviti bistu istom jer da ga ne bi mrka kapa
LSD

#1094 Re: Stadioni u BiH

Post by LSD »

leškarenje wrote:
LSD wrote:Budimo realni prije svega, koga ovdje boli qrac što bordo bratija pjeni na Koldžu i Želju :lol: :lol: oni su potpuno nebitan faktor u ovom gradu.
Prije svega budimo realni da ti mozes bolje 8) jer da nije bilo Koldze vi bi jos pjenili na Violinu i na onu voditeljicu Mreze :-) ,a Boga mi i na Koldzu prijeteci mu odlaskom na kucni prag kao sto se radilo,neki su isli i pred opstinu pa cekali istog :lol: uh kad se sjetim.....cak mislim da cete ispred sjevera u dogledno vrijeme napraviti bistu istom jer da ga ne bi mrka kapa
Žalite se Ajnadžiću (ili još bolje Bakiru u centrali SDA) na Koldžu i Želju, al nemojte ovdje smarati raju sa svojim pateticnim saopštenjima.
To ovaj forum nece i ne želi da cita :P
bjelave

#1095 Re: Stadioni u BiH

Post by bjelave »

A sve u borbi protiv svake države, vlasti, sistema...
Kako ono ide prica...
Šibicar

#1096 Re: Stadioni u BiH

Post by Šibicar »

leškarenje wrote:
Šibicar wrote:Ama leško,ko su bordo prijatelji da pričaju o nečijim dugovima,jesu li oni navijači ili finansijski inspektori?Pa ovo je bilo tako podlo i jadno a upakovano da izgleda kao neka zabrinutost za državne dužnike,pa što ne prozvaše onda i Čelik i Slobodu i Borac...itd kad se toliko brinu za dužnike državi,još jadnije je da je klub tih istih bordo prijatelja bio pred gašenjem iz istog razloga i da ne naleti blentavi Tan sad bi k'o i mi imali dugove i vraćali ih reprogramom,ali jok muka mi je i daj da hraknem na komšiju i da ga isprozivam i to sve po krinkom borbe za poštenje i pravdu...ma daj
To su navijaci i porezni obveznici ovog grada :thumbup: to su oni isti koji su doveli Tana i logicno da su zabrinuti za ovakve javne istupe (gdje se u najavi vidi da se radi o kriminalu) nacelnika i predsjednika kluba.
Vasi svako malo spomenu FKS negativno,ne moze proci neka prezentacija da neko ne provuce nesto o FKS :thumbup:
Grohotom se smijem.... :mrgreen:
LSD

#1097 Re: Stadioni u BiH

Post by LSD »

Bordo haveri umislili da su oni državna inspekcija, da neko njima mora polagati račune za svoj rad :lol: a ne smiju ni pisnuti Amidžinom Ken Chou :nargila:
leškarenje

#1098 Re: Stadioni u BiH

Post by leškarenje »

LSD wrote:Bordo haveri umislili da su oni državna inspekcija, da neko njima mora polagati račune za svoj rad :lol: a ne smiju ni pisnuti Amidžinom Ken Chou :nargila:
Ma jooook.....nego samo da se skrene paznja na stvarnost,a ista glasi da ste duzni 5 miliona i da bi po svim rezonima trebali da se poklopite po usima a ne da kmecite i trazite partnerstvo :-) hej partnerstvo sa istom gdje ce oni dati lovu :lol: jebo majku pa za ovo je Miske morao angazovati pomocnika ko Todoric da ovo smisli jbt :izet:
LSD

#1099 Re: Stadioni u BiH

Post by LSD »

leškarenje wrote:
LSD wrote:Bordo haveri umislili da su oni državna inspekcija, da neko njima mora polagati račune za svoj rad :lol: a ne smiju ni pisnuti Amidžinom Ken Chou :nargila:
Ma jooook.....nego samo da se skrene paznja na stvarnost,a ista glasi da ste duzni 5 miliona i da bi po svim rezonima trebali da se poklopite po usima a ne da kmecite i trazite partnerstvo :-) hej partnerstvo sa istom gdje ce oni dati lovu :lol: jebo majku pa za ovo je Miske morao angazovati pomocnika ko Todoric da ovo smisli jbt :izet:
Šta ima skretaci pažnje ;-) gdje ste vi prije skretali pažnju na stvarnost.

Kad vas je zadnji put kosooki Očuh obišao ? jeste li mu skrenuli pažnju na rad makedonca Valentina ?
shake69

#1100 Re: Stadioni u BiH

Post by shake69 »

Ako cemo nepristrasno gledati na pricu o Kosevu i Grbavici, kako ja vidim pred Hadisonom se FSBiH, kao i opstinske i gradske vlasti, osjecaju kao medjunarodna zajednica u Afganistanu nakon prestanka sukoba-ne znaju gdje bi prije poceli s rekonstrukcijom jer (skoro) nista ne valja pa su potrebni milioni da se dovede u red. Na Grbavici su problemi detektirani i samo izgradnja Juga bi cementirala poziciju tog stadiona kao reprezentativnog iako i ovako je za koplje ispred. To sto pojedinci ne mogu prihvatiti realitete to je drugi par rukava.
Najmanje je bitan capacity. Nama u jednoj godini mozda jednom treba veci kapacitet od BP i Grbavice a drugi put bi bio eventualno kada bi navabili neku atraktivnu repku poput Njemacke, Francuske da dodje u BiH u julu i avgustu pa da stadion napuni dijaspora kao onomad protiv SAD. Pored mene je na Zapadu cak i kompletno stepeniste bilo puno! :-)
Post Reply