REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
Ripicipi

#1076 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Ripicipi »

palermo wrote:
Ripicipi wrote:
palermo wrote:
Pa ja sam već odgovorio na ovo pitanje u svojim postovima. Dobiješ osjećaj da si uradio ono što treba, dobieaš osjećaj da si radio po svojoj savjesti, dobiješ osjećaj samopoštovanja......historija nas uči, da bez mnogih bitaka koje su vođene a bile uzaludne, ne bi bilo ni konačne pobjede......

ja odgovorih....sad slušam
Trgovanjem sa revizijom se moglo nesto korisno usicariti za BiH, to mi je bitnije od nekakve "satisfakcije".
Zašto bi netko trgovao sa tobom kada zna da nećeš uraditi ono čime mu prijetiš
Prije 5 godina se trebalo lagano poceti pricati o novim dokazima(makar ih i nebilo), Srbiju drzati na leru.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1077 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
Ripicipi wrote:
palermo wrote:
Pa ja sam već odgovorio na ovo pitanje u svojim postovima. Dobiješ osjećaj da si uradio ono što treba, dobieaš osjećaj da si radio po svojoj savjesti, dobiješ osjećaj samopoštovanja......historija nas uči, da bez mnogih bitaka koje su vođene a bile uzaludne, ne bi bilo ni konačne pobjede......

ja odgovorih....sad slušam
Trgovanjem sa revizijom se moglo nesto korisno usicariti za BiH, to mi je bitnije od nekakve "satisfakcije".
Zašto bi netko trgovao sa tobom kada zna da nećeš uraditi ono čime mu prijetiš
Nisi shvatio poentu jer trgovati kvalitetno mozes samo kad imas robu ili u prevodu da su se ovih 9 godina potrudili da dokazima pritisnu Srbiji jaja u skrip onda se i te kako moglo trgovati a danas ne moze nista....
Volim Pivu

#1078 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Volim Pivu »

hrasno38 wrote:http://www.avaz.ba/clanak/276302/izetbe ... at-softicu

hahahahaha e majko moja!!!!
zajebaju se bola a ovde narod teško tele zar je potrebno trošiti vrijeme na ovu temu uopšte, meksiko je mala maca šta će ovde bit za koju godinu.
hrasno38

#1079 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hrasno38 »

Volim Pivu wrote:

zajebaju se bola a ovde narod teško tele zar je potrebno trošiti vrijeme na ovu temu uopšte, meksiko je mala maca šta će ovde bit za koju godinu.
Pa upravo tako ali kako to objasniti ovdje pojedincima
Maharadza

#1080 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Maharadza »

Volim Pivu wrote:
undefined007 wrote:Vidi vidi Dragana hinje Čovića. Za reviziju treba saglasnost Predsjedništva a za angažovanje OS BiH 9 januara ne treba? Mamicu vam UZP-eovsku.
mafije prilagođavaju zakone prema sebi i tumače ih kako je njima ćeif, a narod je tu da onaniše na svaku njihovu sexualno sekularnu igricu.
Normalno, kada treba mijenjati nešto u korist BiH - "kme dayton kme neustavno je to kme ne smije se dirati" a kada oni pozivaju na rušenje istog' kroz nekakve 'ferendume i 3. entitete onda je to valjda ustavno i udure jer je "volja naroda" (MANJINE btw.)?! :-)
Last edited by Maharadza on 10/02/2017 15:55, edited 3 times in total.
Volim Pivu

#1081 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Volim Pivu »

kada prestanemo za sve što nam se događa tražit krivca u nekome drugom tada će nam se otvoriti mnoga vrata, ali dok se ne pomete vlastiti prag od nas nema ništa.
palermo

#1082 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

hrasno38 wrote:
Nisi shvatio poentu jer trgovati kvalitetno mozes samo kad imas robu ili u prevodu da su se ovih 9 godina potrudili da dokazima pritisnu Srbiji jaja u skrip onda se i te kako moglo trgovati a danas ne moze nista....
Kako misliš, svake hefte su trebali objavljivati dokaze na klixu........

dakle, ti si protiv tužbe zbog toga što smo dokazano nesposobni...jesam dobro razumio
channel10

#1083 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by channel10 »

S jedne strane, izvor: nezavisne novine.

S druge strane, obavljanje razgovora izmedju lica iz navedenog teksta.

Treća strana si ti. Strana kojoj nema pomoći. Poslije svega ovoga preporučio bih ti zamjenu nicka, jer si vrlo vjerovatno završio sa većinom na ovom forumu.
Last edited by channel10 on 10/02/2017 15:59, edited 1 time in total.
zenit dozic

#1084 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by zenit dozic »

pišu današnje "Nezavisne novine". Prema nezvaničnim saznanjima ovog lista
:D
Pozivanje na pisanje avaza :lol: koji se pljuje na svakom koraku -neprocjenjivo :thumbup:

Ps. Ne talasajte!
Ripicipi

#1085 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Ripicipi »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:

dakle, ti si protiv tužbe zbog toga što smo dokazano nesposobni...jesam dobro razumio
Ne, nego da imamo politicara kakvog nemamo, jos prije 5 godina bio sjeo u avion/auto, otisao u Beograd i u 4 oka trgovao revizijom.
palermo

#1086 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

Ripicipi wrote:
Ne, nego da imamo politicara kakvog nemamo, jos prije 5 godina bio sjeo u avion/auto, otisao u Beograd i u 4 oka trgovao revizijom.
dakle, zbog toga što nemamo političara kakvog smo zamislili ne valja sada obnoviti tužbu. Ono , proš'o voz.
Jesam tebe dobro razumio ?
arzuhal

#1087 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Da se Fahro išta pitao, a nije mogao od bošnjačke mafije, on ne da bi obnovio Softiću mandat pa i ribolovnu dozvolu, nego bi sam uzeo dokaze i zapuc'o na Međunarodni sud i odmah sve završio, dogovorio mjesečnu ratu odšete od Srbije i poveo Bošnjake u Obećanu zemlju gdje su ćerpiči hurmašice a sijeno - kadaif!Image
Ripicipi

#1088 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Ripicipi »

palermo wrote:
Ripicipi wrote:
dakle, zbog toga što nemamo političara kakvog smo zamislili ne valja sada obnoviti tužbu. Ono , proš'o voz.
Pa voz jeste pros'o, zar to nije ocigledno?
Zato i kazem da se sve ovo davno trebalo rjesavati, tj. hvatati neki hajr za zemlju, jebes te "satisfakcije" na silu i 5do12.
Ja bih volio da se ta revizija iskoristila i za najmanji pomak u zemlji, koga boli qrac za satisfakcije.
Last edited by Ripicipi on 10/02/2017 16:08, edited 2 times in total.
Volim Pivu

#1089 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Volim Pivu »

ihhhh kad džematlija natakne opanke a nakon 25 godina u gradu i hodanja u nike i adidas patikama i opanak ne radi kako treba a stare kurje oči i bage se probude, brzo shvati da se zajebo ali nema izbora opanak se pita.
palermo

#1090 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

Ripicipi wrote:
Pa voz jeste pros'o, zar to nije ocigledno?
Zato i kazem da se sve ovo davno trebalo rjesavati, tj. hvatati neki hajr za zemlju, jebes te "satisfakcije" na silu i 5do12.
Meni nije, pa ako ti nije zahmetli u par rečenica mi objasni zašto je voz prošao...
KENJAC

#1091 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by KENJAC »

Neovisno o ovu temu, pade mi na pamet, nako, jedno hippteticno pitanje. Naime , evo o cemu se radi. Recimo, hippteticki, sutra Donaldu padne na pamet da prizna Republiku S. Naravno, Bosnjaci ne prihvate to objerucke i nastane fajt !
Moze li Republika S tuzit sutra Republiku F za agresiju ?
arzuhal

#1092 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Ripicipi wrote:
palermo wrote:
Ripicipi wrote:
Pa voz jeste prosao, zar to nije ocigledno?
Ako su oni (neko, bh strana, neki tim ljudi, šta-ja-znam...) radili u "tajnosti", prikupljali dokaze, propitivali, dogovarali, prikupili valjane dokaze (nakon slučaja Perišić) i sve radili kako bi stvarno pokrenuli reviziju, onda ima logike i opravdanja da taj čin i urade baš 5 do 12 a ne ranije, čisto zbog jednog lijepog komada vremena koji ne bi bio "kontaminiran" pitanjem obnove tužbe i u kojem bi se mogao uraditi neki drugi posao, nego baš kada se moradne, kada kucne čas za to.
hrasno38

#1093 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:

Nisi....ja sam protiv tuzbe jer nema novih dokaza na osnovu kojih bi mogli dobiti reviziju tuzbe. To je vrlo jasno rekao i Bojle i Niche i Moore i sam Bakir a Softic niti jednim migom nije dao do znanja da to nije istina. Koji kurac nam treba da idemo grlom u jagode....sa tim se bez ikakve dileme otvaraju nove konforotacije u politickom smislu a ja se ne sjecam kada smo mi dobili neko takvu bitku. Kao sto je napisao @ripicipi to je trebalo da se radi godinama a onda sa torbom prepunom aduta krenuti u trgovinu.
Volim Pivu

#1094 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Volim Pivu »

arzuhal wrote: Ako su oni (neko, bh strana, neki tim ljudi, šta-ja-znam...) radili u "tajnosti", prikupljali dokaze, propitivali, dogovarali, prikupili valjane dokaze (nakon slučaja Perišić) i sve radili kako bi stvarno pokrenuli reviziju, onda ima logike i opravdanja da taj čin i urade baš 5 do 12 a ne ranije, čisto zbog jednog lijepog komada vremena koji ne bi bio "kontaminiran" pitanjem obnove tužbe i u kojem bi se mogao uraditi neki drugi posao, nego baš kada se moradne, kada kucne čas za to.
a zamisli ako su privatni biznis, talovi i poslovi uzrok svega ovoga, pa onda investicije turske u srbiji, pa onda izvoz i razne firme koje će otkazat ugovore s našim firmama EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE drug moj, sve je ovo samo šuplja da se nešto legalizuje dok narod glođe kost i tako sve iznova i iznova.
palermo

#1095 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

KENJAC wrote:Neovisno o ovu temu, pade mi na pamet, nako, jedno hippteticno pitanje. Naime , evo o cemu se radi. Recimo, hippteticki, sutra Donaldu padne na pamet da prizna Republiku S. Naravno, Bosnjaci ne prihvate to objerucke i nastane fajt !
Moze li Republika S tuzit sutra Republiku F za agresiju ?
Pa zavisno od ishoda fajta.

Ne bu ni mi mogli nikoga tužiti da ne postojimo, kao što je bila , rekao bih, očita namjera.
hrasno38

#1096 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hrasno38 »

channel10 wrote:

S jedne strane, izvor: nezavisne novine.

S druge strane, obavljanje razgovora izmedju lica iz navedenog teksta.

Treća strana si ti. Strana kojoj nema pomoći. Poslije svega ovoga preporučio bih ti zamjenu nicka, jer si vrlo vjerovatno završio sa većinom na ovom forumu.
a ti si kao neki faktor i glasnogovrnik citavog foruma.....ili si navikao na mijenjanje nikova pa to preporucujes i drugima. Ja prika moj imam jedan stav i jedna nick i to se ne mijenja tako lako.
arzuhal

#1097 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Volim Pivu wrote:
arzuhal wrote: Ako su oni (neko, bh strana, neki tim ljudi, šta-ja-znam...) radili u "tajnosti", prikupljali dokaze, propitivali, dogovarali, prikupili valjane dokaze (nakon slučaja Perišić) i sve radili kako bi stvarno pokrenuli reviziju, onda ima logike i opravdanja da taj čin i urade baš 5 do 12 a ne ranije, čisto zbog jednog lijepog komada vremena koji ne bi bio "kontaminiran" pitanjem obnove tužbe i u kojem bi se mogao uraditi neki drugi posao, nego baš kada se moradne, kada kucne čas za to.
a zamisli ako su privatni biznis, talovi i poslovi uzrok svega ovoga, pa onda investicije turske u srbiji, pa onda izvoz i razne firme koje će otkazat ugovore s našim firmama EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE drug moj, sve je ovo samo šuplja da se nešto legalizuje dok narod glođe kost i tako sve iznova i iznova.
Ništa ja ne tvrdim 100%, u ovoj situaciji se sve može kazati, za sve postoji neka pretpostavka koja nije besmislena...
palermo

#1098 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

hrasno38 wrote:
Nisi....ja sam protiv tuzbe jer nema novih dokaza na osnovu kojih bi mogli dobiti reviziju tuzbe. To je vrlo jasno rekao i Bojle i Niche i Moore i sam Bakir a Softic niti jednim migom nije dao do znanja da to nije istina. Koji kurac nam treba da idemo grlom u jagode....sa tim se bez ikakve dileme otvaraju nove konforotacije u politickom smislu a ja se ne sjecam kada smo mi dobili neko takvu bitku. Kao sto je napisao @ripicipi to je trebalo da se radi godinama a onda sa torbom prepunom aduta krenuti u trgovinu.
Odlično, sad mi samo reci ovo, sam si pomenuo ]sa tim se bez ikakve dileme otvaraju nove konforotacije u politickom smislu a ja se ne sjecam kada smo mi dobili neko takvu bitku. koje se to nove konfrontacoije otvaraju a da dosada nisu.....(taman si sam nadošao na dadijevo pitanje).......i jel ovaj drugi dio rečenice ipak implicira da smo nesposobn i...pa nam je bolje tišu mišu
hrasno38

#1099 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hrasno38 »

arzuhal wrote:Ako su oni (neko, bh strana, neki tim ljudi, šta-ja-znam...) radili u "tajnosti", prikupljali dokaze, propitivali, dogovarali, prikupili valjane dokaze (nakon slučaja Perišić) i sve radili kako bi stvarno pokrenuli reviziju, onda ima logike i opravdanja da taj čin i urade baš 5 do 12 a ne ranije, čisto zbog jednog lijepog komada vremena koji ne bi bio "kontaminiran" pitanjem obnove tužbe i u kojem bi se mogao uraditi neki drugi posao, nego baš kada se moradne, kada kucne čas za to.
Daj boze da je tako...ali evo nije daleko 27 pa cemo vidjeti tko je u pravu. Meni nikada nije bilo ispod casti da priznam svoje greske i da kazem "izvinjavam se nisam bio u pravu". Uzgred...

"“General Perišić je u svojoj odbrani u završnoj riječi naveo da je slao vojne efektive u BiH, ljudstvo i materijalno-tehnička sredstva. To bi bilo dovoljno da se na bazi toga gradi činjenični supstrat. Haški tribunal je na jedan blago rečeno neobičan način pronašao, da ne kažem izmislio, jednu doktrinu 'direktne usmjerenosti' - general Perišić jeste slao vojne efektive, ali on nije znao da će oni biti iskorišteni za izvršenje ratnih zločina. Ali ipak to je bila činjenica na kojoj se mogla temeljiti revizija.

Druga činjenica, prije nekoliko godina pojavio se dio transkripta Vrhovnog savjeta odbrane SR Jugoslavije koji je sadržavao činjenice koje su dokazivale da je ondašnji režim ratovao na teritoriju BiH. Naravno, i to bi moglo biti osnova za reviziju, ali bi trebalo dokazivati namjeru i povezati vođenje rata na teritoriji druge države i izvršeni genocid”, navodi Seizović.

Prema Statutu Međunarodnog suda pravde, zahtjev za reviziju može se podnijeti najkasnije u roku od šest mjeseci po saznanju za opisanu činjenicu, ali se, nakon isteka roka od deset godina od dana donošenja presude, zahtjev više nikada ne može podnijeti.

Za obje činjenice, nastupila je zastara.
Volim Pivu

#1100 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Volim Pivu »

arzuhal wrote: Ništa ja ne tvrdim 100%, u ovoj situaciji se sve može kazati, za sve postoji neka pretpostavka koja nije besmislena...
ma sve je ovo ko šlag na tufahiji, kada prodaju bh telekom i elektroprivredu tek će onda da nastane pizdarija, a svakim danom smo bliže tom scenariju.

kad se više ne bude imalo šta prodat..............?
Post Reply