NATO...DA ili NE
-
Nadzorna_ploca
#1076 Re: NATO...DA ili NE
I ja biram Svicu.
- славянин
#1077 Re: NATO...DA ili NE
Pa da imas drzavu kao sto je svicarska svima bi se fuckalo i za eu i za nato - medjutim prema trenutnoj situaciji - treba molit se svim Bogovima da nas samo puste u nato i eu.
- Nadzornik
#1078 Re: NATO...DA ili NE
Kakvi ljudi takva je i drzava i njena vlast.славянин wrote:Pa da imas drzavu kao sto je svicarska svima bi se fuckalo i za eu i za nato - medjutim prema trenutnoj situaciji - treba molit se svim Bogovima da nas samo puste u nato i eu.
-
toska
#1079 Re: NATO...DA ili NE
djkurt wrote:agent_zero wrote:JoseMujica wrote:samo se budala more pitat da ili ne...bolje nato nego i eu i un i sve ostale skupa kurcheve udruge![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
za sva 3 naroda i ostale.
- tvojkomsija
#1080 Re: NATO...DA ili NE
Stoltenberg: Uskoro pristupni protokol o učlanjenju Makedonije u NATO
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da će pristupni protokol za učlanjenje Makedonije u Alijansu biti uskoro potpisan.
"Potpisaćemo pristupni protokol NATO-u i to možemo da završimo brzo. Za ratifikaciju protokola trebaće malo više vremena. Sve zavisi od parlamenata 29 zemalja članica", rekao je on za Politiko Europa.
Moguće je da ove nedelje ambasadori zemalja članica NATO-a potpišu protokol.
Neke države članice, kao što je Slovenija, već su dale zeleno svetlo za to, izjavio je slovenački ambasador Jelko Kacin.
Punopravno članstvo do kraja 2019.
"Kada potpišemo pristupni protokol, Skoplje će sesti za sto", rekao je Stoltenberg.
To znači da će Makedonija učestvovati kao posmatrač na svim ključnim sastancima NATO-a, ali će punopravna članica postati kada parlamenti svih 29 zemalja članica ratifikuju pristupni protokol.
"Prošlog puta nam je trebalo približno godinu dana", rekao je generalni sekretar Alijanse komentarišući učlanjenje Crne Gore 2017.
Kako prenosi agencija MIA, Kacin daje sličnu prognozu, odnosno makedonska zastava bi mogla da se vijori ispred sedišta Alijanse u Briselu do kraja ove godine, ili najkasnije do početka 2020.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da će pristupni protokol za učlanjenje Makedonije u Alijansu biti uskoro potpisan.
"Potpisaćemo pristupni protokol NATO-u i to možemo da završimo brzo. Za ratifikaciju protokola trebaće malo više vremena. Sve zavisi od parlamenata 29 zemalja članica", rekao je on za Politiko Europa.
Moguće je da ove nedelje ambasadori zemalja članica NATO-a potpišu protokol.
Neke države članice, kao što je Slovenija, već su dale zeleno svetlo za to, izjavio je slovenački ambasador Jelko Kacin.
Punopravno članstvo do kraja 2019.
"Kada potpišemo pristupni protokol, Skoplje će sesti za sto", rekao je Stoltenberg.
To znači da će Makedonija učestvovati kao posmatrač na svim ključnim sastancima NATO-a, ali će punopravna članica postati kada parlamenti svih 29 zemalja članica ratifikuju pristupni protokol.
"Prošlog puta nam je trebalo približno godinu dana", rekao je generalni sekretar Alijanse komentarišući učlanjenje Crne Gore 2017.
Kako prenosi agencija MIA, Kacin daje sličnu prognozu, odnosno makedonska zastava bi mogla da se vijori ispred sedišta Alijanse u Briselu do kraja ove godine, ili najkasnije do početka 2020.
- basar
#1081 Re: NATO...DA ili NE
Ukoliko će zaštititi naše Bosanske interese, zašto da ne?
Zar trebamo biti uz Rusiju koja podržava genocid nad Bošnjacima?
Neko je opasno ograjisao ovdje.
Lično sam za jaku, suverenu i nezavisnu Evropu, nuklearnu silu koja će braniti naše interese. Evropu koju će boliti neka stvar za Izrael i slične američke režime. Evropu koja će se braniti od veliko-ruskih i veliko-američkih projekata.
Lično sam za jaku, suverenu i nezavisnu Evropu, nuklearnu silu koja će braniti naše interese. Evropu koju će boliti neka stvar za Izrael i slične američke režime. Evropu koja će se braniti od veliko-ruskih i veliko-američkih projekata.
-
The 51st State
#1082 Re: NATO...DA ili NE
zato si uz rusiju u siriji.basar wrote:Ukoliko će zaštititi naše Bosanske interese, zašto da ne?
- basar
#1083 Re: NATO...DA ili NE
Savezništvo sa Rusijom mnogo više odgovara Siriji i njenim interesima. SAD je glavni finansijer i zaštitnik režima koji je okupirao Sirijski teritorij. Tu je i problem sa američkim finansiranjem i propagiranjem vehabijskog islama koji je unutrašnji i korjenit problem i opasnost za Sirijski narod i državu. Te niz drugih stvari.The 51st State wrote:zato si uz rusiju u siriji.basar wrote:Ukoliko će zaštititi naše Bosanske interese, zašto da ne?
I nisam uz Rusiju, nego uz Siriju i njen narod. Uz Rusiju sam ondje i onda kada je u mom interesu.
-
The 51st State
#1084 Re: NATO...DA ili NE
neprincipijenlo i neozbiljno, a i bezobrazno reci da je rusija i ti kako kazes uz sirijski narod. 10 miliona sirijaca sigurno nisu uz tebe sa takvim stavovima.
- Leverage
#1085 Re: NATO...DA ili NE
U nekakvom normalnom okruženju ulazak u EU bi bio daleko važniji, međutim u ovakvom okruženju ulazak u NATO predstavlja egzistencijalnu stvar.славянин wrote:Pa da imas drzavu kao sto je svicarska svima bi se fuckalo i za eu i za nato - medjutim prema trenutnoj situaciji - treba molit se svim Bogovima da nas samo puste u nato i eu.
Mora se insistirati na oboje.
- славянин
#1086 Re: NATO...DA ili NE
Lakse je uci u NATO nego EU , mislim sto se tice procedure i zahtjeva. A nekako i obje strane su vezane- idu jedna sa drugom prakticno.Samo evo kada smo napokon trebali da pokrenemo map ... belaj..
- basar
#1087 Re: NATO...DA ili NE
Pred mogućom vojnom intervencijom SAD-a i saveznika (nije intervencija nego uništavanje države u totalu, "vraćanje 100 godina unazad"- kako to vole kazati tvoje kolege proamerički forumaši na temi Sirija na ovom forumu) Sirija je našla rješenje u neidealnom savezu sa Rusijom i Iranom, jer je jedino taj korak srpiječio ravnanje Sirije totalno (a sada je izravnana samo onoliko koliko su amerikanci i njihovi saveznici uspjeli ući).The 51st State wrote:neprincipijenlo i neozbiljno, a i bezobrazno reci da je rusija i ti kako kazes uz sirijski narod. 10 miliona sirijaca sigurno nisu uz tebe sa takvim stavovima.
Imam prijatelje sirijce, i pratio sam njihove medije i ostale relevantne stvari. Većina Sirijaca je uz Asada, jer je to trenutno najbolje rješenje. Ukoliko se nađe neko bolje- zašto da ne... Trenutno- ni blizu.
Sirija ima svoju vojsku, parlament, vladu, zakone, ustav, interese, unutrašnju i vanjsku politiku. Trenutna ravnoteža je najbolje rješenje za njen narod.
To je dokazao i ovaj rat. Ondje gdje je vlada izgubila kontrolu desilo se etničko čišćenje i genocid nad sirijskim manjinama- druzima, kršćanima, šiitima i alavitima.
I još da dodam, izuzetno sam principijelan. Moj princip=moji interesi. Isto onako kako to rade i SAD i Rusija i ostale sile. Priču o ljudskim pravima i ostalom otiđi i spomeni jemenskom ili rohinja narodu. Mislim da će poslušati.
Ovaj svijet na žalost funkcioniše na taj način, i nisam ja onaj koji je to tako napravio. Treba se uklopiti i truditi napraviti što bolji i pravedniji svijet.
Kao što kaže Imam Ali: bolja je svakakva vlast od anarhije.
Last edited by basar on 29/01/2019 12:07, edited 1 time in total.
- Leverage
#1088 Re: NATO...DA ili NE
U poređenju sa EU uslove za ulazak u NATO praktično ne možemo nazvati uslovima. Potrebna je samo politička volja.славянин wrote:Lakse je uci u NATO nego EU , mislim sto se tice procedure i zahtjeva. A nekako i obje strane su vezane- idu jedna sa drugom prakticno.Samo evo kada smo napokon trebali da pokrenemo map ... belaj..
Zato je trebalo iskoristiti prošli mandat jer je postojala dobra volja za MAP među predstavnicima RS-a. Ali jok, Bakir navalio sa apelacijama i revizijama.
- славянин
#1089 Re: NATO...DA ili NE
Najveca steta je od zracnih udara, pogodi ko je izvrsio iste (hint nije Amerika) Amerika je vidila priliku kada su buknuli protesti - koji su bili opravdani ocito jer je dosta populacije podrzalo iste .. neredi i belaj - ameri malo ulja na vatru dodali da bukne jos vise.Zasto i nebi - to im je neprijatelj .. Ove tvrdnje kao Ameri poceli,kako da ne agenti zaludili toliko naroda.
Dobili su otprilike sto su htjeli tj . Ukinuli su prijetnju po Izrael.
Ali ima topic “Sirija” pa tamo o tome treba..
Dobili su otprilike sto su htjeli tj . Ukinuli su prijetnju po Izrael.
Ali ima topic “Sirija” pa tamo o tome treba..
- bunk
#1090 Re: NATO...DA ili NE
Leverage wrote:U poređenju sa EU uslove za ulazak u NATO praktično ne možemo nazvati uslovima. Potrebna je samo politička volja.славянин wrote:Lakse je uci u NATO nego EU , mislim sto se tice procedure i zahtjeva. A nekako i obje strane su vezane- idu jedna sa drugom prakticno.Samo evo kada smo napokon trebali da pokrenemo map ... belaj..
Zato je trebalo iskoristiti prošli mandat jer je postojala dobra volja za MAP među predstavnicima RS-a. Ali jok, Bakir navalio sa apelacijama i revizijama.
Postojala dobra volja..
Cija.
De bolan nemoj lagat barem nas koji zivimi u BiH.
Pa ova americka inicijativa je i dosla jer nema dobre volje jer nas koce kao da im zivot o tome ovisi a u stvari svima nama i buducim generacijama ce biti 100x bolje kad postanemo dio NATO.
A eu ,bila ne bila.
- Leverage
#1091 Re: NATO...DA ili NE
Poslušaj sve i jedan intervju Mladena Ivanića sa početka mandata.bunk wrote:![]()
![]()
Postojala dobra volja..
Cija.
De bolan nemoj lagat barem nas koji zivimi u BiH.
Pa ova americka inicijativa je i dosla jer nema dobre volje jer nas koce kao da im zivot o tome ovisi a u stvari svima nama i buducim generacijama ce biti 100x bolje kad postanemo dio NATO.
A eu ,bila ne bila.
"Treba završiti MAP i sve ostalo do same odluke za ulazak u punopravno članstvo koja je politička."
Ali tvoj Bakir nas opet zavali.
Sad je stav slijedeći: "U integracije sa NATO-om idemo brzinom kojom ide Srbija. Ako je Srbija IPAP i mi smo IPAP. Nema MAP-a."
To su notorne činjenice, a laže tvoj Bakir.
- Leverage
#1092 Re: NATO...DA ili NE
Čuj EU bila-ne bila. Doduše, vama iz SDA i odgovara nered, nije za vas EU.
Al valja vam.
Al valja vam.
-
The 51st State
#1093 Re: NATO...DA ili NE
naivno poluga, znao je ivanic dobro da od tog nema nista pa se igrao good cop bad cop.
- bunk
#1094 Re: NATO...DA ili NE
Pa stvarno nema smisla
Debeli profesor je znaci cijelo vrijeme pokusavao da nas ugura u NATO ali nije uspio zbog sda.
NATO je pitanje opstanka,bioloskog prezivljavanja.
Eu nam je slag na tortu ako bude..
Debeli profesor je znaci cijelo vrijeme pokusavao da nas ugura u NATO ali nije uspio zbog sda.
- Leverage
#1095 Re: NATO...DA ili NE
Jes, jes, akcija amnestija privatnog Bakira u punom zamahu.
Stvar biološkog opstanka je prije svega da SDA sjaše s vlasti, onda će se otvorit neke nove i neviđene perspektive.
EU nije nikakav šlag nego realan život modernog europskog građanina.
Stvar biološkog opstanka je prije svega da SDA sjaše s vlasti, onda će se otvorit neke nove i neviđene perspektive.
EU nije nikakav šlag nego realan život modernog europskog građanina.
- Maraschino
#1096 Re: NATO...DA ili NE
Dok si u kancelariji da te upitam, zasto je VM drzalo u ladici 4 god. odluku o formiranju komisije za NATO(od 2015.god do prije par dana)?bunk wrote:Pa stvarno nema smisla![]()
![]()
- bunk
#1097 Re: NATO...DA ili NE
Nemam pojma druze.Maraschino wrote:Dok si u kancelariji da te upitam, zasto je VM drzalo u ladici 4 god. odluku o formiranju komisije za NATO(od 2015.god do prije par dana)?bunk wrote:Pa stvarno nema smisla![]()
![]()
- problemnatravunu
#1098 Re: NATO...DA ili NE
A meni je najbolja " mantra " Dodika i ekipe, ukljucujuci i ove iz Srbije, kao, "nas je Nato bombardovao, i zato nećemo u Nato", pa hebem vas glupe, u tome i jeste fazon, ako si član Natoa nema šansi da te bombarduju, ovako, ako ostaneš izvan toga, i još počneš se kurčiti prema komšijama i susjedima, pa ima da te (opet) sravne!
Uz to, svi nesto govore kako nece da budu "Natovo topovsko meso", ali ljudi, Nato neće pozivati i slati nenaoružane regrute, nego samo profesionalne vrhunski obučene vojnike, a njima je učešće u kakvoj "pucačini" svakako u opisu posla!
Pa nisi postao vojnik da ideš brati kamilicu!
Svakako, dakle DA za NATO , iz još puno puno razloga!
Uz to, svi nesto govore kako nece da budu "Natovo topovsko meso", ali ljudi, Nato neće pozivati i slati nenaoružane regrute, nego samo profesionalne vrhunski obučene vojnike, a njima je učešće u kakvoj "pucačini" svakako u opisu posla!
- seln
#1099 Re: NATO...DA ili NE
problemnatravunu wrote:A meni je najbolja " mantra " Dodika i ekipe, ukljucujuci i ove iz Srbije, kao, "nas je Nato bombardovao, i zato nećemo u Nato", pa hebem vas glupe, u tome i jeste fazon, ako si član Natoa nema šansi da te bombarduju, ovako, ako ostaneš izvan toga, i još počneš se kurčiti prema komšijama i susjedima, pa ima da te (opet) sravne!
Leba ti, hoces li ti da pricas sa Srbim argumentovano?
- славянин
#1100 Re: NATO...DA ili NE
Nisu srbi sami sa tom logikom... ako znas na sto mislim