US presidential election - Trump vs Hillary

Post Reply

Pobjednik izbora će biti:

Poll ended at 04/10/2016 14:57

1. Donald Trump
72
32%
2. Hillary Clinton
141
62%
3. izbori će se prolongirati zbog vanrednih okolnosti u USA ili svijetu
14
6%

Total votes: 227

jeza u ledja

#1076 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

AleksoMKD wrote:I jos jedna bitna stvar je sto je naradjasti rekao da nece vise intervenirati i vrsiti promene rezima po svetu. Fakticki ne glasaju ljudi za njega vec protiv Hilari koja bi da rusi Assada dok Amere boli kurac za Sirijom.
Jest to bitna stvar, ali nju nisam naveo jer se ona mijenja kroz godine (ratovi, intervencije i to) i nije bas crno-bijela i nema tako jasno definisane podjele izmedju dva tabora, R i D, pa ona ne utice striktno uvijek na izbor izmedju dvije stranke.
Evo sad, Clinton vise lici na neocona nego Trump i za nju vjerovatno glasaju takvi, mada je to vise GOP establishment, a ne obican narod.
Gojeni H

#1077 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote:
Meni ona ide na zivce, ali te budalastine koje joj se nabijaju na nos zna se iz koje kuhinje dolaze.
Sinoc lik postavi pitanje, kako to da ruski hakeri sponzorirani od strane putka iskljucivo napadaju njene "servere", na sta ona koza trumpov simpatizer slegnu ramenima i mutavo izrece, so what?
Cinjenica je da Putin koristi guzvu. Nema vise komunisticke ideologije pa da privlacis ljude obecanjima o kucama od marmelade.
Sad je samo ostalo da se govna ... radi govnanja. Bio je neki tekst na ovu temu angazmana ruskih hakera u zadnjem broju Economist-a.
Pandakonda

#1078 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Pandakonda »

:-) :-) :-) :-)

raoul duke

#1079 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by raoul duke »

Hillary iscjelitelj svjetske poltike i ekonomije ... :roll:
jeza u ledja

#1080 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Pandakonda wrote:
Zašto uvijek ljudi izostavljaju to da je Trump ljepo rekao da planira samo ILEGALNE I NEREGISTROVANE ljude izbacit iz države ? Otkad smo to prestali poštovat tuđe granice ?
Oduvijek. Poserem se na granice. :zzzz:
Sta rade, povecavaju granice, poostravaju mjere, umjesto da se potrude rijesiti uzroke sto ti ljudi uopste dolaze. Uzroke i u Americi, a i tamo odakle dolaze.

Tristo godina ljudi dolaze u SAD trbuhom za kruhom, mislis da su svi bili legalni, uredno popisani?

Od tih ilegalnih i neregistrovanih, mnogi su dio porodica koji su pola-pola. Recimo dijete drzavljanin, roditelji nelegalni. To bi znacilo rasturanje porodica.

Uostalom, i Clintonka bi ih izbacivala. Obama je to radio godinama uspjesnije nego Bush i prethodnici, pa se o tome ne pise puno.
jeza u ledja

#1081 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Pandakonda wrote::-) :-) :-) :-)

Ovaj kratki video sam vidio jedno sto puta, kao primjer, nije mi bas najjasnije cega?
Osim Hillarinog idiotskog smisla za preuvelicavanje svoje uloge u svjetskim krizama ne vidim u cemu je problem?

Sto su se rijesili odvratne spodobe u liku Gadafija? :shock:
Pandakonda

#1082 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Pandakonda »

jeza u ledja wrote:
Pandakonda wrote:
Zašto uvijek ljudi izostavljaju to da je Trump ljepo rekao da planira samo ILEGALNE I NEREGISTROVANE ljude izbacit iz države ? Otkad smo to prestali poštovat tuđe granice ?
Oduvijek. Poserem se na granice. :zzzz:
Sta rade, povecavaju granice, poostravaju mjere, umjesto da se potrude rijesiti uzroke sto ti ljudi uopste dolaze. Uzroke i u Americi, a i tamo odakle dolaze.

Tristo godina ljudi dolaze u SAD trbuhom za kruhom, mislis da su svi bili legalni, uredno popisani?

Od tih ilegalnih i neregistrovanih, mnogi su dio porodica koji su pola-pola. Recimo dijete drzavljanin, roditelji nelegalni. To bi znacilo rasturanje porodica.

Uostalom, i Clintonka bi ih izbacivala. Obama je to radio godinama uspjesnije nego Bush i prethodnici, pa se o tome ne pise puno.
Clintonka govori upravo suprotno. Ona se zalaže za otvorenu trgovinu i otvorene granice. (što šteti amerikancima jer uzimaju njihove poslove i ne plaćaju porez itd.)

https://wikileaks.org/podesta-emails/em ... #efmFhxFke

Ako se dešavalo 300 godina jel' to znači da bi se to i danas trebalo tolerisati ? Sve je to ok da ljudi dolaze u US za boljim životom ali neki se red mora poštovat, i svaka država treba da stavi sigurnost i stabilnost svojih državljana ispred tuđih.

Ja ne znam kako je Amerika odgovorna za to što dosta Meksikanaca ima loš život u svojoj državi i hoće da dođu u US ? Opet govorim ,niko ne brani Meksikancima da dolaze u US dokle god je to legalno. Uostalom zašto bi se Amerika "trudila" da riješi uzroke u tuđoj zemlji kad ta zemlja njima samo šalje socijalu i loše ljude a sebi zadržavaju dobre ? A da ne pričam o tome da Mexico čak ohrabruje te ilegalne vanzemaljce da bježe u US (ilegalno) čad im prave i tutoriale kako da to rade...
jeza u ledja

#1083 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Pandakonda wrote:
Clintonka govori upravo suprotno. Ona se zalaže za otvorenu trgovinu i otvorene granice. (što šteti amerikancima jer uzimaju njihove poslove i ne plaćaju porez itd.)
I ja se zalazem za otvorenu trgovinu i otvorene granice. Kamo srece da su jos otvorenije. Mislis da bi to znacilo jos vise ilegalaca? Ne bi, vec upravo suprotno. Tada bi oni imali podstrijek da se prijavljuju, a lakse bi se bilo kutarisat oni koji to nece.
Pandakonda wrote: Ako se dešavalo 300 godina jel' to znači da bi se to i danas trebalo tolerisati ?
Da, naravno!
Pandakonda wrote: Sve je to ok da ljudi dolaze u US za boljim životom ali neki se red mora poštovat, i svaka država treba da stavi sigurnost i stabilnost svojih državljana ispred tuđih.
Pa treba se red postovati. Ako ga uhvatis kako ilegalno prelazi granicu, posaljes ga nazad. Ako je pak u zemlji 20 godina, onda mu udjelit kakve papire s kojim moze neke osnovne stvari dobit (ne socijalu, ali skolu, mada je to vec sada slucaj), a ne da ne znas ni ko je ni sta je ni da postoji uopste.
Pandakonda wrote: Ja ne znam kako je Amerika odgovorna za to što dosta Meksikanaca ima loš život u svojoj državi i hoće da dođu u US ? Opet govorim ,niko ne brani Meksikancima da dolaze u US dokle god je to legalno. Uostalom zašto bi se Amerika "trudila" da riješi uzroke u tuđoj zemlji kad ta zemlja njima samo šalje socijalu i loše ljude a sebi zadržavaju dobre ? A da ne pričam o tome da Mexico čak ohrabruje te ilegalne vanzemaljce da bježe u US (ilegalno) čad im prave i tutoriale kako da to rade...
Odgovorna je, kako nije?
Evo primjer - trgovina drogom koja je razorila Meksiko zadnjih 10ak godina, pogotovo pogranicne gradove, je trgovina zbog sverca - u Ameriku. Ko kupuje drogu? Amerikanci? Ko kontrolise i regulise zakone o opojnim drogama u Americi?

Ali i vise od toga, a tu se ocigledno razlikujemo, ja smatram da je Amerika (ne samo Amerika) itekako odgovorna za stanje u drugim zemljama, pogotovo onim u prvom susjedstvu. Da ne spominjem historijske nepravde, ratove, trgovinske odnose, itd. Normalno najodgovorniji su ljudi koji tamo zive, ali ako ti imas sredstva, moc, novac, vojsku, sistem, a ovaj do tebe nema za hljeba, neces ti cekat da ovaj skapa od gladi. I to ne samo sto ti imas moralnu obavezu, vec sto ce se to vratit i ujest za guzicu, sto bi rekli Amerikanci, kao sto ih i ujeda, jer ovi prelaze ilegalno granicu.
Isto vazi za EU i BI.
Ma to vazi i za prvog komsiju u ulici do tebe. Ne mozes ti sagraditi zid izmedju basta i hajmo. I tebi ce opast vrijednost kuce.

Tako vazi i za socijano, zdravstveno osiguranje, i za mnoge druge stvari.

Normalno ne mozes ti nutkati ljude i drzati ih ko pacijente, jer najveca odgovornost je naravno na njima. Ali mozes napraviti neki balans i omoguciti im da se normalno razvijaju, regulisati neke stvari oko trgovine, itd. Nije to jednostavna racunica - "istjerati sve, napraviti zid, ukinuti slobodnu trgovinu". To su gluposti, za svakog pametnog covjeka.

A to, da u Ameriku dolazi olos i sljam ne moze biti dalje od istine. Naravno da ima svakakvih, ali ti koji dolaze su uglavnom radni i vrijedni ljudi, i ocigledno ljudi koji su spremni boriti se za komad kruha. Takvi ljudi su izgradili ovu zemlju. Nisu dosli ko socijala u Svedsku. Cuj sebi zadrzavaju dobre, a salju lose? :roll: Ne, vec upravo obrnuto, samo je pitanje sta ti smatras pod "dobrim" i "losim". Za mene je "dobar" onaj koji hoce da radi. "Los" onaj koji bi radije da je dio kakve bande. Ako mislis na dobre i lose, tipa obrazovani i oni koji to nisu - pa otkricu ti tajnu, Americi treba nisko-obrazovane radne snage :D , oni ti cupaju paradajz koji kupujes, oni ti grade kucu u kojoj zivis, oni ti prave puteve po kojim vozis, cuvaju djecu, kose travu....
Meni neki klinac dolazi, fino ga mama dovede sa pickupom, on kuca od vrata do vrata i pita moze li pokosit za $20. Ja se s onim patim, ma ne da mi se, jos edgirat i to, on to sve uradi, jos pokupi lisce, coskove, sve on to uradi. Guknut ne zna engleski. Salje mi neke kripticne poruke na mobilni kao evo narasla traza, mozel sad? :D Mali RADI. Takvi Americi trebaju. Pa ko je pametnijij, sposobniji, nek se skoluje, nek napravi nesto od sebe. Ha ja. Kako on, tako i generacije i milioni ljudi prije njega.

Kamo srece da moze i u Meksiku tako, a moci ce valjda jednom. :-?
Pandakonda

#1084 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Pandakonda »

jeza u ledja wrote: I ja se zalazem za otvorenu trgovinu i otvorene granice. Kamo srece da su jos otvorenije. Mislis da bi to znacilo jos vise ilegalaca? Ne bi, vec upravo suprotno. Tada bi oni imali podstrijek da se prijavljuju, a lakse bi se bilo kutarisat oni koji to nece.
Pa i ne baš. Ti ilegalci dolaze u US zato što hoće radit neke sitne poslove (i uzimaju posao npr. nekom registrovanom američkom studentu koju želi da zaradi nešto para dok studira) i uzet brzu paru tako da se njima ne da peglat sa porezom itd. Rijetko koji imigrant dođe u US da bi radio nešto ozbiljno. Na šta bi onda svijet ličio kad bi mi sad svi ignorisali granice i pravila drugih država ?
jeza u ledja wrote: Pa treba se red postovati. Ako ga uhvatis kako ilegalno prelazi granicu, posaljes ga nazad. Ako je pak u zemlji 20 godina, onda mu udjelit kakve papire s kojim moze neke osnovne stvari dobit (ne socijalu, ali skolu, mada je to vec sada slucaj), a ne da ne znas ni ko je ni sta je ni da postoji uopste.
Ok, slažem se da mu treba dati papire ako je tu dugi niz godina u zemlji ali isto tako onda neka mu naplate porez, i ostale troškove što plaćaju američki državljani koje on/ona vjerovatno nije plaćao do sad jer nije registrovan.
jeza u ledja wrote: Odgovorna je, kako nije?
Evo primjer - trgovina drogom koja je razorila Meksiko zadnjih 10ak godina, pogotovo pogranicne gradove, je trgovina zbog sverca - u Ameriku. Ko kupuje drogu? Amerikanci? Ko kontrolise i regulise zakone o opojnim drogama u Americi?

Ali i vise od toga, a tu se ocigledno razlikujemo, ja smatram da je Amerika (ne samo Amerika) itekako odgovorna za stanje u drugim zemljama, pogotovo onim u prvom susjedstvu. Da ne spominjem historijske nepravde, ratove, trgovinske odnose, itd. Normalno najodgovorniji su ljudi koji tamo zive, ali ako ti imas sredstva, moc, novac, vojsku, sistem, a ovaj do tebe nema za hljeba, neces ti cekat da ovaj skapa od gladi. I to ne samo sto ti imas moralnu obavezu, vec sto ce se to vratit i ujest za guzicu, sto bi rekli Amerikanci, kao sto ih i ujeda, jer ovi prelaze ilegalno granicu.
Isto vazi za EU i BI.
Ma to vazi i za prvog komsiju u ulici do tebe. Ne mozes ti sagraditi zid izmedju basta i hajmo. I tebi ce opast vrijednost kuce.

Tako vazi i za socijano, zdravstveno osiguranje, i za mnoge druge stvari.

Normalno ne mozes ti nutkati ljude i drzati ih ko pacijente, jer najveca odgovornost je naravno na njima. Ali mozes napraviti neki balans i omoguciti im da se normalno razvijaju, regulisati neke stvari oko trgovine, itd. Nije to jednostavna racunica - "istjerati sve, napraviti zid, ukinuti slobodnu trgovinu". To su gluposti, za svakog pametnog covjeka.

A to, da u Ameriku dolazi olos i sljam ne moze biti dalje od istine. Naravno da ima svakakvih, ali ti koji dolaze su uglavnom radni i vrijedni ljudi, i ocigledno ljudi koji su spremni boriti se za komad kruha. Takvi ljudi su izgradili ovu zemlju. Nisu dosli ko socijala u Svedsku. Cuj sebi zadrzavaju dobre, a salju lose? :roll: Ne, vec upravo obrnuto, samo je pitanje sta ti smatras pod "dobrim" i "losim". Za mene je "dobar" onaj koji hoce da radi. "Los" onaj koji bi radije da je dio kakve bande. Ako mislis na dobre i lose, tipa obrazovani i oni koji to nisu - pa otkricu ti tajnu, Americi treba nisko-obrazovane radne snage :D , oni ti cupaju paradajz koji kupujes, oni ti grade kucu u kojoj zivis, oni ti prave puteve po kojim vozis, cuvaju djecu, kose travu....
Meni neki klinac dolazi, fino ga mama dovede sa pickupom, on kuca od vrata do vrata i pita moze li pokosit za $20. Ja se s onim patim, ma ne da mi se, jos edgirat i to, on to sve uradi, jos pokupi lisce, coskove, sve on to uradi. Guknut ne zna engleski. Salje mi neke kripticne poruke na mobilni kao evo narasla traza, mozel sad? :D Mali RADI. Takvi Americi trebaju. Pa ko je pametnijij, sposobniji, nek se skoluje, nek napravi nesto od sebe. Ha ja. Kako on, tako i generacije i milioni ljudi prije njega.

Kamo srece da moze i u Meksiku tako, a moci ce valjda jednom. :-?
Pa to što je oni kupuju ne mora značit da Američka vlada to mora dozvolit. Treba uradit sve što je potrebno da se to smanji koliko je moguće. Ja sam konkretno govorio za Mexico nisam za ostale države. Opet govorim, ti ljudi se mogu razvijat to njima niko brani, ali neka se razvijaju LEGALNO. Trump nije govorio da želi doslovno ukinut slobodnu trgovnu, lik je govorio da želi vratit poslove Amerikancima u US. Pod dobre i loše sam mislio obrazovane ljude i oni koji to nisu. Da, Americi treba ta snaga, ali Amerika ima i više nego dovoljan broj Amerikanaca koji to žele da rade (studenti, ljudi koji ne žele više itd.) tako da prvo treba da zaposle svoje ljude (Amerikance) i da njima daju posao pa onda da se brinu o ljudima iz druge zemlje.
jeza u ledja

#1085 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Ama nece bolan studenti to da rade. Pa bio sam ja student jebote ja sam bio taj koji je kosio travu, vozao kamion, raznosio pakete. Niko od Amera nije to radio. Ili negdje rade internship, ili rade po restoranima kao serveri (ne pozadi) i to, ili rade kod familije nesto.

A ovo construction, beranje povrca/voca, to ne znam nikoga da je radio. Siguran sam da ima, ali je rijetkost. Pogotovo student kakav da ti to radi nema sanse. Ili oni sto dodju okopavat, kresat drvece i to. Pa necemo se lagat jebem ga.

A eto to sto si rekao za ove koji su duze ovdje i papira....pa eto slazemo se otprilike.

Sto se tice trgovine drogom, ono sto sam govorio je da je valjda Amerika, odnosno njene ustanove, sudski sistem i policija, da su oni odgovorni za rjesavanje tog problema. A zakonodavno, sama cinjenica da je marihuana ilegalna je cini toliko skupom. Ukines to, smanjices profit bandama.
jeza u ledja

#1086 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Jutros spomenuh New Hampshire. I jos su dvije ankete odande izasle. U jednoj Clinton gubi cak 5 procenata :shock: , u jos jednoj su potpuno izjednaceni. Znaci 3 ankete u zadnjih par dana iz NH u kojim ne vodi ni u jednoj. :o Da napomenem da je do sad u sve i jednoj anketi osim one prve uradjene jos u julu Clinton vodila u NH. :-)

Dobra vijest sa Floride je da je izasla najnovija anketa FOXa, po kojoj tamo vodi 4%.

Na 538.com Trump sada ima 34.2% da pobijedi.
ze kalanga

#1087 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ze kalanga »

Image

Maloprije sam čuo podatak, ne znam koliko je relevantan (BNTV) da kada bi glasali građani BiH Tramp bio dobio 70% glasova.
Laertes

#1088 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Laertes »

ze kalanga wrote:Image

Maloprije sam čuo podatak, ne znam koliko je relevantan (BNTV) da kada bi glasali građani BiH Tramp bio dobio 70% glasova.
Ma ja, duša nama nekog zajebat'...
jeza u ledja

#1089 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

ze kalanga wrote: Maloprije sam čuo podatak, ne znam koliko je relevantan (BNTV) da kada bi glasali građani BiH Tramp bio dobio 70% glasova.
Tacan podatak sigurno. :oops:
burgundy

#1090 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by burgundy »

Bake ce pobijedit,prvi ridji predsjednik Amerike.
ze kalanga

#1091 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ze kalanga »

jeza u ledja wrote:
ze kalanga wrote: Maloprije sam čuo podatak, ne znam koliko je relevantan (BNTV) da kada bi glasali građani BiH Tramp bio dobio 70% glasova.
Nisam ni rekao da je tačan.
Uostalom, BiH u očima USA važna ko lanjski snijeg. Ko god da pobijedi, običan čovjek u BiH neće dobiti ništa.
baxul

#1092 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by baxul »

Image
cyprus

#1093 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by cyprus »

Nisam baš nešto stigao pratiti... Pročitam ovdje zadnjih nekoliko stranica i paf :shock:

Jel to želite reći da Trump stvarno ima realne šanse da uzme ove izbore? :-) A u pm, kud ode ovaj svijet...
jeza u ledja

#1094 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote:Nisam baš nešto stigao pratiti... Pročitam ovdje zadnjih nekoliko stranica i paf :shock:

Jel to želite reći da Trump stvarno ima realne šanse da uzme ove izbore? :-) A u pm, kud ode ovaj svijet...
Definisi realne? :D

Pa eto, ankete tako pokazuju. Ali jos uvijek je underdog.
jao_situacije

#1095 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jao_situacije »

ze kalanga wrote:
jeza u ledja wrote:
Nisam ni rekao da je tačan.
Uostalom, BiH u očima USA važna ko lanjski snijeg. Ko god da pobijedi, običan čovjek u BiH neće dobiti ništa.
tješite se mitovima.
bil je započeo hanuma će završiti.
cyprus

#1096 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by cyprus »

jeza u ledja wrote:
cyprus wrote:Nisam baš nešto stigao pratiti... Pročitam ovdje zadnjih nekoliko stranica i paf :shock:

Pa jbg, prije nekoliko sedmica sam zaključio da nema nikakve šanse, te sam gotovo skroz prestao pratiti zbivanja... Sa nako uletim na temu, vidim druga priča... Te hoće uzet Floridu, te hoće Ohio :shock: Definitivno za zabrinut se :oops:
jeza u ledja

#1097 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote:
jeza u ledja wrote:

Pa jbg, prije nekoliko sedmica sam zaključio da nema nikakve šanse, te sam gotovo skroz prestao pratiti zbivanja... Sa nako uletim na temu, vidim druga priča... Te hoće uzet Floridu, te hoće Ohio :shock: Definitivno za zabrinut se :oops:
Pa tako ciklicno se vraca stalno, pa je kao dostigne, pa onda kao ne moze dalje, pa onda opet dropne. Vec vidjeno.

Sad da li je to stvarno, ili jednostavno malo se anketirani postide :D vidjecemo.

Kao sto rekoh ranije moje misljenje je da ce konacni ishod biti negdje u sredini izmedju dva maksimuma 0 i 8 posto, znaci 4-5% za Clinton, sto bi moglo znacit preko 300 boba za Clinton.
Ali eto, ko ce mu ga znat.
Moguce da Trump uzme zhlja dhljaku. I onda dernek. :lol:
:run:
jao_situacije

#1098 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jao_situacije »

jeza u ledja wrote:Jutros spomenuh New Hampshire. I jos su dvije ankete odande izasle. U jednoj Clinton gubi cak 5 procenata :shock: , u jos jednoj su potpuno izjednaceni. Znaci 3 ankete u zadnjih par dana iz NH u kojim ne vodi ni u jednoj. :o Da napomenem da je do sad u sve i jednoj anketi osim one prve uradjene jos u julu Clinton vodila u NH. :-)

Dobra vijest sa Floride je da je izasla najnovija anketa FOXa, po kojoj tamo vodi 4%.

Na 538.com Trump sada ima 34.2% da pobijedi.
ne znam kako se te ankete prave kod vas, ali imam osjećaj da ovo namjerno rade da još više mobiliziraju demokrate glasače pred izbore
koliko je glasalo na onim predizborima i jel imaju neki posebni kriteriji ili jednostavno ko želi može glasati i prije ?
ze kalanga

#1099 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ze kalanga »

jao_situacije wrote:
tješite se mitovima.
bil je započeo hanuma će završiti.
Sve pet gosn jao. Unaprijed se veselim vašoj radosti zbog pobjede gospodje Hilari prevarene supruge, sjebane starice i trule prdare. :D
pirpa

#1100 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by pirpa »

jeza u ledja wrote:
Ovaj kratki video sam vidio jedno sto puta, kao primjer, nije mi bas najjasnije cega?
Osim Hillarinog idiotskog smisla za preuvelicavanje svoje uloge u svjetskim krizama ne vidim u cemu je problem?

Sto su se rijesili odvratne spodobe u liku Gadafija? :shock:
:nevjerujem:
Post Reply