Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
a gdje bi taj sdp entitet bio tjentište,kozara,sutjeska?
tuzlanski kanton. sda bi bio sarajevski kanton a ostatak federacije hdz kanton i tad bi ovi iz sda rekli da su odlicno prosli u podjeli.
Bez Hadžića, Trnova i Ilijaša
Nego SDPu treba radikalna promjena, DF de fakto više ne postoji. SDPu treba neko s mudima i s mozgom na čelu stranke, znači odma otpada Nikšić. I mogli bi zatalasat 2018.
breuer wrote:
Black swan wrote:ljudi ja nikad nisam bio u tuzli
iznenadio bi se koliko su ljudi opušteniji, srdačniji i sve u svemu bliži evropi od bliskoistočnone kasabe
Još samo da su nam žene malo slobodnije
Last edited by Heller on 03/10/2016 10:44, edited 1 time in total.
megaman4 wrote:Kaze Niksic sinoc da su iznenadjeni brojem dobivenij nacelnika i gradonacelnika. Valjda su ocekivali pravi debakl a ono bas suprotno. Df i SBB polako nestaju. Komsic demagog. Sto prije SDP dobije novog sefa, to po njih bolje, cime su im sanse za izbore 2018 jos vece. Niksic je fula teska.
Siguran sam da je svima u ljevici jasno da Komsic i slicni njemu nemaju kapaciteta za politiku.
Ako iko onda SDP ima jasnu sliku - stranku treba predati Imamovicu, mozda i sjediste stranke prebaciti u Tuzlu.
A opcenito gledajuci mislim da se gradjanska opcija mora, ma koliko to apsurdno zvucalo, i teritorijalno locirati u nekakav Cetvrti entitet (mislim da je onaj Treci sad neupitan) i to je podrucje Tuzle, eventualno potez Tuzla-Brcko da se prebaci kolko-tolko i u RS.
Cetri entiteta je jedina opcija za ovo njesra.
Kakav si ti vizionar jbt, skidam kapu
Mo's se ti smijat al to je vec gotova stvar. Sarajevska gradjanska ljevica su najveci autisti sto postoje. Oni osvoje neki kafic i umisle se da su neki faktor. Nacionalnim divizijama se jos jedino uspjesno odupire Tuzla/Imamovic i ja bih, da sam na celu bilo koje pichuladijske gradjanske stranke, odmah se prebacio u Tuzlu i pripomogao Imamovicu da drzi linije...
Jebalo ih Sarajevo, da ih jebalo. U njemu je ljevica dozivjela veci poraz nego Karadzic.
Strasno je ovo sto se desilo u Srebrenici pogotovo kad pogledas neke statisticke podatke:
Po popisu 1991 godine opstina Srebrenica je imala 36.666 stanovnika i od toga 27.572 Bosnjaka, 8315 Srba, 38 Hrvata, 380 Jugoslovena i 360 ostalih. Dakle ne da su Bosnjaci bili uvjerljivi nego uvjerljivi na kvadrat.
Danas po popisu iz 2013:
3758 Bosnjaka
2981 Srba
31 Hrvat
i jos 60-tak koji su ostali ili se ne izjasnjavaju.
Dakle u jednoj apsolutno Bosnjackoj opstini 1991 godine 2013 godine pobjedjuje ortodoksni cetnik prije svega vjerovatno ljenosti glasaca koji su zabili i posljednji ekser u ovo tuzno mjesto i naravno ISTREBLJENJU I GENOCIDU nad tim istim stanovnistvom tokom rata. Vrlo jednostavno je ta politika zamisljenja i provodi se po davno skuvanim receptima kako nesto vecinski Bosnjacko pretvoriti u Srpsko. Da ne govorim da je sve ovo zapoceto jos davno u ratu Alijnim marifetlucima i dogovaranjima o razmjenama teritorija gdje je kao sto se evo sad pokazalo a u sta sam 100% siguran Istocna Bosna i Sandzak donjeli pobjedu usranoj SDA u Sarajevu jer tu je lova a ne u Srebrenici.
A sto se tice sarajevskih opstima mislim da su se u SDA prerano poradovali jer tesko da ce igdje SDA/SBB osim vjerovartno na Ilidzi imati vecine u skupstinskom vijecu a bez toga nacelnici se mogu samo jebati.
Mora cestitati tuzlacima na odvaznosti i posljednjem bunkeru koji jos uvijek odoljeva napadima nacionalista. Tuzlaci imate moj duboki naklon nedajte govnima u grad.
Vitezanin wrote:Naslovnica na Avazu "Pobjeda SDA-SBB u FBiH, SNSD-a u RS-u". Kako neko može pobijediti, a izgubili onoliko mjesta načelnika? SDA, a pogotovo SBB je gubitnik ovih izbora zajedno sa SDS-om.
Pobjeda, ali Pirova.
"Još jedna takva pobjeda i mi smo izgubljeni".
Ali stvarno nisu normalni, pa samo su u Kantonu Sarajevo ostvarili značajan rezultat, potop u USK, ZDK i SBK tu i tamo, TK SDP. Ne razumijem da mogu sami sebe lagati i još staviti to na naslovnicu.
hrasno38 wrote:Strasno je ovo sto se desilo u Srebrenici pogotovo kad pogledas neke statisticke podatke:
Po popisu 1991 godine opstina Srebrenica je imala 36.666 stanovnika i od toga 27.572 Bosnjaka, 8315 Srba, 38 Hrvata, 380 Jugoslovena i 360 ostalih. Dakle ne da su Bosnjaci bili uvjerljivi nego uvjerljivi na kvadrat.
Danas po popisu iz 2013:
3758 Bosnjaka
2981 Srba
31 Hrvat
i jos 60-tak koji su ostali ili se ne izjasnjavaju.
Dakle u jednoj apsolutno Bosnjackoj opstini 1991 godine 2013 godine pobjedjuje ortodoksni cetnik prije svega vjerovatno ljenosti glasaca koji su zabili i posljednji ekser u ovo tuzno mjesto i naravno ISTREBLJENJU I GENOCIDU nad tim istim stanovnistvom tokom rata. Vrlo jednostavno je ta politika zamisljenja i provodi se po davno skuvanim receptima kako nesto vecinski Bosnjacko pretvoriti u Srpsko. Da ne govorim da je sve ovo zapoceto jos davno u ratu Alijnim marifetlucima i dogovaranjima o razmjenama teritorija gdje je kao sto se evo sad pokazalo a u sta sam 100% siguran Istocna Bosna i Sandzak donjeli pobjedu usranoj SDA u Sarajevu jer tu je lova a ne u Srebrenici.
A sto se tice sarajevskih opstima mislim da su se u SDA prerano poradovali jer tesko da ce igdje SDA/SBB osim vjerovartno na Ilidzi imati vecine u skupstinskom vijecu a bez toga nacelnici se mogu samo jebati.
Mora cestitati tuzlacima na odvaznosti i posljednjem bunkeru koji jos uvijek odoljeva napadima nacionalista. Tuzlaci imate moj duboki naklon nedajte govnima u grad.
KatarinaKosaca wrote:Neka bude i glavni grad. Vodite sve ove papke iz budzetskih institucija.... Vidim crveni su i euforiji, ne znaju mi sami sta ih je snaslo
Vala bas tako, evo i ja vu podrzati tu ideju da se glavni grad preseli u tuzlu, pa da sarajline napokon pocnu zivjet normalno
Black swan wrote:jbg nekad je bosna srebrena dobila ime po srebrenici...
a sad tu živi 30 katolika
Porediš vremenski period od 7 stoljeća i 20 godina.
Crkvenu instituciju koja svoje sjedište može seliti gdje joj je volja i ljude koji generacijama žive na određenom prostoru.
pici wrote:đabe Ćamilu lizanje su pičkoustim, dojde šHejtan po svoje, jopet četnici uzešHe srebrenicu ko je sad kriv holandezi il porodično stablo izetbegoviČa
agent_zero wrote:
Umjesto da se bave izdajom i prodajom koju je SDA napravila u Srebrenici po drugi put, neko se bavi Kladušom
pa nije sda izdala srebrenicu već onakvi kao munira i ko munira pokondirene tikve, treba živit u srebrenici pa se borit za istu.
Sto SDA-ovska bulumenta nije oraganizovala kamione, vozove, avione i sta vec sve ne za dijasporu, da se dodje glasati, a ne da se po Srebrenici cuje "pobeda, pobeda". Boli njih dupe za Potocare, zapravo, ali ce uredno doci na godisnjicu i pricati o genocidu. Cekaj samo kad se pomame za dvije godine, mozda su zato sada i ostavili Srebrenicu na cjedilu. Valja stvoriti dobar kapital za naredne izbore.
Zato je SDA organizovala 2650 glasaca da preregistruje i kupi izbore u Trnovu )) Haman bolje da je te iste glasace preregistrovala u Srebrenicu!!
Al sta's nem Srebrenica Berila -Perila i Bjelasice od cega se moze hajrovati...ee Boga ti daj da uhajrujem pa kako god...hebo Srebrenicu
Vitezanin wrote:Naslovnica na Avazu "Pobjeda SDA-SBB u FBiH, SNSD-a u RS-u". Kako neko može pobijediti, a izgubili onoliko mjesta načelnika? SDA, a pogotovo SBB je gubitnik ovih izbora zajedno sa SDS-om.
pa Junior ispali neki dan da Federacija ima najveći privredni rast u regionu i da su budale oni koji su se smijali njegovom obećanju od 100.000 radnih mjesta
pa Junior ispali neki dan da Federacija ima najveći privredni rast u regionu i da su budale oni koji su se smijali njegovom obećanju od 100.000 radnih mjesta
I sinoc je to opet izvalio, i jos rekao da je federacija najrazvijeniji dio balkana
U svemu ovome nam je u drugom planu ostao jos jedan bitan detalj - Grahovo, Glamoc i Drvar su preuzeli Srbi, sa mnogo manje vike i galame nego su se Bosnjaci sturili oko Srebrenice!!!
Bakir je po dzamijama u Starom gradu hodao po dzumama sa Handanakicem i Skakom, dakle vodio je bitku za Stari grad i izgubio. Ajandzic se utalio sa Becirevicem u centru i zato dobio, predpostavljam da je Becirevic novi gradonacelnik grada.
Pobjeda, ali Pirova.
"Još jedna takva pobjeda i mi smo izgubljeni".
Ali stvarno nisu normalni, pa samo su u Kantonu Sarajevo ostvarili značajan rezultat, potop u USK, ZDK i SBK tu i tamo, TK SDP. Ne razumijem da mogu sami sebe lagati i još staviti to na naslovnicu.
Pa zaokruzuje Bake svoju "fildzan dzemahiriju". Vidis da prodaja stanova u Sarajevu rapidno raste. Ko ih kupuje nego dosljaci koje dovode u raznorazna drzavne institucije iz provincije. Osipanje glasackog tijela SDA u provinciji i nagli porast u glavnom gradu. Doslo je do zamjene uloga izmedju desnice i ljevice. Desnica vlada glavnim gradom a ljevica kao "urbana" vlada provincijom.
... i jos nesto - Srebrenica je, shvatite to vec jednom, RAZMJENJEN TERITORIJ. Ona se nije mogla vjecno drzati "na daljinski", ovo se moralo desiti kad-tad.