Belgija - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cyprus

#1076 Re: Belgija - BiH

Post by cyprus »

Idemedosumom wrote:Jesi to ti Cipre? :D
Nego, samo da ne zaboravim ovo :-D Medo, đes, šta ima? Kako je kod tebe? :mrgreen:
MOSALJOZE

#1077 Re: Belgija - BiH

Post by MOSALJOZE »

cyprus wrote:
Nego, samo da ne zaboravim ovo :-D Medo, đes, šta ima? Kako je kod tebe? :mrgreen:
Kipre još samo 97 :bih:
Ajmooo
cyprus

#1078 Re: Belgija - BiH

Post by cyprus »

MOSALJOZE wrote:
cyprus wrote:
Kipre još samo 97 :bih:
Ajmooo
96 8)
BadBoy

#1079 Re: Belgija - BiH

Post by BadBoy »

Ja ću samo kratko:

Najviše čemu smo se mi mogli nagati u Belgiji je mukotrpno zarađeni bod. Pa ljudi dragi, oni na svakoj, asplutnoj svakoj poziciji imaju za klasu boljeg igrača (izuzev Džeko - Lukaku koji su mi tu negdje u rangu). Ako uzmemo u ozbir još i činjenicu da Martinez voli napadački fudbal (iako se sa Evertonom izofirao u drugoj sezoni, ali to je zbog toga što nije znao odbranu dovesti u red) onda rezultat nimalo ne iznenađuje.

Nas je u Belgiji mogla izvučiti samo besprijekorna disciplina i nadljudski napor, dakle recept po kojem sve manje ekipe igraju protiv jačih protivnika, a upravo to je nešto što mi kao reperezntacija nikada nismo nismo imali niti ćemo imati.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1080 Re: Belgija - BiH

Post by Velkoski »

realno, najbolje onda da ne putujemo na gostovanja kod 'teških' reprezentacija, upišemo odmah 3:0 službeno i toeto :bih:
Logovan

#1081 Re: Belgija - BiH

Post by Logovan »

cyprus wrote:Btw, svi nešto pričaju o oslabljenoj Belgiji :mrgreen: Meni se čini da je njima realno falio samo jedan igrač iz udarne postave - De Bruyne... Dobro, i Kompany, ali njega već odavno nema, navikli su bez njega...
I Nainggolan.
Mali_Vuk

#1082 Re: Belgija - BiH

Post by Mali_Vuk »

Ima li se gdje pogledati snimak utakmice? :D
groove

#1083 Re: Belgija - BiH

Post by groove »

Mali_Vuk

#1084 Re: Belgija - BiH

Post by Mali_Vuk »

Hvala druže, ali ja se šalio, ono, ko će još u snimku gledati takvu blamažu :D
Mali_Vuk

#1085 Re: Belgija - BiH

Post by Mali_Vuk »

A neko fino predloži, blamaža u rukometu, blamaža u košarci, blamaža u streljaštvu :D Treba zvanično ukinuti reprezentativni sport kod nas, pa neka nas ovi momci onda predstavljaju putem klubova za koje igraju.

Opet će se znati da su Pjanić, Teletović, Nurkić, Toromanović, Prce, Džeko, Ibišević i ostali izBosne, a nećemo se sramotiti :bih:
Mali_Vuk

#1086 Re: Belgija - BiH

Post by Mali_Vuk »

KvaziExpert wrote::lol: :lol: :lol: ja se baš pitam koji će k ikome snimak, al hajd' :mrgreen:
Ma biž ba :D
condy

#1087 Re: Belgija - BiH

Post by condy »

Mali_Vuk wrote:Ima li se gdje pogledati snimak utakmice? :D
Ide snimak na SK2
dulekrele

#1088 Re: Belgija - BiH

Post by dulekrele »

Mali_Vuk

#1089 Re: Belgija - BiH

Post by Mali_Vuk »

condy wrote:
Mali_Vuk wrote:Ima li se gdje pogledati snimak utakmice? :D
Ide snimak ns SK2
Nadajmo se da će im zakazati tehnlogoija i da će doći do prekida programa :D
nema me tamo

#1090 Re: Belgija - BiH

Post by nema me tamo »

Kakva ba formacija o cemu se prica.

Bolji su ljudi na svakoj poziciji, bukvalno!!!
Bolje igraju igru koja se zove fudbal.
cyprus

#1091 Re: Belgija - BiH

Post by cyprus »

Logovan wrote:
cyprus wrote:Btw, svi nešto pričaju o oslabljenoj Belgiji :mrgreen: Meni se čini da je njima realno falio samo jedan igrač iz udarne postave - De Bruyne... Dobro, i Kompany, ali njega već odavno nema, navikli su bez njega...
I Nainggolan.
Ma dosta im je Witsel :mrgreen:
prof.

#1092 Re: Belgija - BiH

Post by prof. »

nema me tamo wrote:Kakva ba formacija o cemu se prica.

Bolji su ljudi na svakoj poziciji, bukvalno!!!
Bolje igraju igru koja se zove fudbal.
niko to ne spori, problem je što mi ne dajemo svoj maksimum pa ako je neko bolji nek je bolji. problem je kad ekipa za 90 minuta nije u stanju da napravi jednu smislenu akciju i da prenese loptu preko centra a da to ne bude neko napucavanje i preskakanje igre.
missko

#1093 Re: Belgija - BiH

Post by missko »

Promjena koja je okrenula stvari naopacke oni otjerali najslabiju kariku Wilmotsa a mi doveli najslabiju Bazdarevica

EMS-om
JThomas

#1094 Re: Belgija - BiH

Post by JThomas »

da bolji mora uvijek pobijediti ne bi se ni igralo. čak ni kad smo mi u pitanju, imali smo mi dobrih i odličnih "autsajderskih" utakmica. topla voda je tu odavno izmišljena, i zna se otprilike kako se igra kad si čisto slabiji da bi maksimizirao šanse da ne izgubiš.
condy

#1095 Re: Belgija - BiH

Post by condy »

Okey taktika je bitna a sinoc je promasena. Medjutim na utakmici ne pomogne ni jedna taktika kad sam sebi zabijes gol. Ili kad ti debitant uprska kod drugog. Ili kad se Dzeko i ekipa setkaju u nasem kaznenom kod treceg gola a Begovic primi gol u blizem uglu. To je nepripremljenost i nespremnost igraca pred utakmicu prije svega. Prvo se to radi sa igracima, pa tek kad budu ko nabijene puske pred boj onda radis na taktici
JThomas

#1096 Re: Belgija - BiH

Post by JThomas »

ne može ishod biti drukčiji kad ti se jača ekipa u onoj mjeri šeta po šesnaestercu. nešto će ući. danas se gol brani na sredini, ne pred golom. a mi smo imali tri svilena vezna i dva odsječena špica. ni barselona pobogu ne igra bez destruktivnog veznog danas. tragično je da neko kome je fudbal posao to ne prima u mozak...i pape je primao (kad smo igrali najbolje partije) pa opet zaboravljao.
SkyLimit

#1097 Re: Belgija - BiH

Post by SkyLimit »

Reprezentacija isluženih staraca

Budućnost bh. reprezentacije je alarmantana

U sinoćnjem debaklu protiv Belgije selektor Mehmed Baždarević je u prvoj postavi izveo samo jednog fudbalera mlađeg od 25 godina.

Prosječna starost startnih 11 bila je 29 godina, što je u modernom fudbalu poražavajući podataka. Najmlađi koji je počeo meč je Sead Kolašinac sa 23 godine, a najstariji Emir Spahić sa 36 godina.

Pored Spahića još četvorica su ušli u četvrtu deceniju života: Senad Lulić(30), Edin Džeko(30), Haris Medunjanin(31) i Vedad Ibišević(32).

Primjera radi Belgija u startnih 11 nije imala niti jednog fudbalera starijeg od 30 godinia, većina izabranika Roberta Martineza su rođena početkom 90-ih, a najstariji u prvoj postavi bio je Jan Verthongen sa 29 godina.

Poslije ovakvog statističkog podatka pitanje je kakva je budućnost bh. reprezentacije jer već sada bi se u A reprezentaciju postepeno trebali uključivati igrači za koje se planira da budu okosnica tima za EURO-a 2020 ili SP 2022. godine.

Ukoliko u obziro uzmemo i katastrofalne rezultate U21 selekcije koja nije upisala niti jednu pobjedu u kvalifikacijama jasno je da će se stručni štab A reprezentacije naći u problemu za nekoliko godina kako stvoriti konkurentan tim i boriti se za plasmana na najjača evropska takmičenja.

http://www.sportske.ba/buducnost-bh-rep ... armantana/
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1098 Re: Belgija - BiH

Post by hrasno38 »

Grean wrote:
hrasno38 wrote:
Grean wrote:
Ja sam najvise branio Mesu jer je po prvi put pokusao da igra fudbal od kako je preuzeo reprezentaciju ali jebi ga, nije mu se dalo sa indisponiranom ekipom koja je proizvodila greske kao na pokretnoj traci uz par njegovih slabih procjena.

Ipak moram reci za ovo boldirano, Susic je je bio fula u svemu ali u jednom je nedostizan za sve nase selektore pa i Bazdarevica. Njega kad je islo, kao protiv Francuske u gostima, Argentine u Brazilu, Belgije i Rumunije u Zenici kreativna igra je bila za tri nivoa bolja od ovog sto gledamo sada.

Neka ostane zapisano da je suskavac sa Belgijom odigrao 1-1 uz odlicnu igru na sredini terena i da nije odnio 3 boda samo zbog Begoviceve katastrofalne greske. Mesa je odigrao dvije utakmice sa istom ekipom i izgubio obje uz gol razliku 7-1. Olaksavajuca mu je da je obje igrao u gostima ali eto, imat cemo priliku da ga vidimo i na BP protiv iste ekipe.
To sto si napisao moze se isto recimo primjeniti na slaucaju Izraela gdje je pape popio hladnu tricu a Mesa je vratio nazad. Protiv Kipra gdje je Pape popio hladan poraz u sred Zenice a Mesa u gostima to anuliro.....mislim da usporedbe koje pravite nemaju veze sa vezom i da bi se ta dva selektora uporedjivala treba im dati isto vrijeme i iste prilike. Naravno to je tesko traziti od navijaca Sarajeva kao sto je i onda to bilo tesko traziti od navijaca Zelje.
Nije bila poenta samo pitanje rezultata vec toga da ni jedan selektor prije i poslije Safeta nije uspio imat takvu igru na sredini terena kao sto je on u utakmicama kad ga je islo. Mesa je sinoc pokusao s tom filozofijom gradnje igre iz pozadine ali je pao.

Sto se tice relacija Sarajevo Zeljo od tog sam operisan kad je reprezentacija u pitanju.
Sve dok je igrao Miske.....kada je otisao Miske pao je i Pape!! :izet: I nije tacno imao je i Ciro odlicnu igru sve do Portugala
Charuga
Globalni moderator

#1099 Re: Belgija - BiH

Post by Charuga »

Melbourne_Australia wrote:Balo balavi ja imam utakmica odigranih koliko si ti pogledao na tv..Ti veze nemas o fudbalu , uhvati se fife i igraj na comp...Znaci posljedni put ti ponavljam posto vidim da nisi bas bistar...Sve formacije padaju u vodu kad nemas kvalitet a mi ga nemamo kad nas poredimo sa Belgijom...I da se zavrsilo 2-0 srali bi ste ovde jer svi pametujete a utakmice u zivotu niste odigrali...Ljudi bolji i kraj price i volio bi vas uzivo vidjeti vas sto pametujete o fudbalu ..Face strebera , stomacine do zuba, sportom ste se bavili preko tv ...Sa sporim igracima sve taktike padaju u vodu kad igras protiv ovako pokretnih igraca sli sta to znas ponavljam kad teme nisi odigrao u zivotu..Hajde sad balavac furaj!!
Možeš sa nekim da se slažeš ili ne slažeš, ali moraš se kontrolisati kod komunciranja.

Banned user for reason “kršenje pravila foruma, vrijeđanje”
» Melbourne_Australia

14 dana
SkyLimit

#1100 Re: Belgija - BiH

Post by SkyLimit »

Da li Lulić i Višća ovo gledaju?

Mertens nam je čak i više od njega djecu pravio, ali niko za njega nije napravio klip.
Last edited by SkyLimit on 08/10/2016 18:44, edited 1 time in total.
Locked