Dan (i) nakon referenduma u RS

Post Reply
developer10

#1076 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by developer10 »

Paul F. wrote:Koja ludnica. :-)
Momčilo Krajišnik kaže da se rat nije mogao izbjeći. Početak emisije.
2.45 - Za Srbe je Alija ratni zločinac iako nije osuđen (a MK jeste osuđen). Zaboravljajući da je takvo mišljenje u njegovom narodu zbog propagande o kojoj on ne govori ali učestvuje.
6.20 - Predlaže sudu da osudi 5 000 ljudi i da ih pusti kući.
6.45 - Sam sebi upada u usta i hoće opštu amnestiju.
9.00 - Džaba presuda o genocidu ako to ljudi u RSu ne prihvataju.
11.00 - Ja govorim kakav je stav RSa i svi ljudi trebaju da podržavaju takav stav.
15.00 - Ja razumijem ubistvo i krađu ali ne glupost i laž.
15.20 - Srbima je obećan izlaz na more i teritorijalni kontinuitet.

Ja ovo više ne mogu gledat a ostalo je još po sahata. :-)

Pogubilo se Momče:

"Sarajevo je grad u kom sam rođen... i ne mogu da ga mrzim.. Ali ne mogu ga ni voliti jer su me istjera... ovaj, bolje rečeno, izašao sam iz njega..." :D :D
prog321

#1077 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by prog321 »

llull wrote:Razocaracemo se svi na neki nacin na kraju ... mislim da se nece desiti nista spektakularno ... Samo jos malo spinovanja do Izbora i gotova prica ...
Jucer sam bas razgovarao sa jednim sudijom o tom pozivu za Dodika, kaze hladno lik da ustv Dodo nije cak ni odgovorna osoba i da on ne snosi nikakvu krivicnu odgovornost jer je sud raspisao parlament entiteta ...
Naravno da je Dodo odgovoran po izvrsnoj duznosti.
To jest, nakon zabrane referenduma/ankete od strane US on je naredio podredjenima da ga ipak sprovedu.
razuman_covjek

#1078 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by razuman_covjek »

prog321 wrote:
llull wrote:Razocaracemo se svi na neki nacin na kraju ... mislim da se nece desiti nista spektakularno ... Samo jos malo spinovanja do Izbora i gotova prica ...
Jucer sam bas razgovarao sa jednim sudijom o tom pozivu za Dodika, kaze hladno lik da ustv Dodo nije cak ni odgovorna osoba i da on ne snosi nikakvu krivicnu odgovornost jer je sud raspisao parlament entiteta ...
Naravno da je Dodo odgovoran po izvrsnoj duznosti.
To jest, nakon zabrane referenduma/ankete od strane US on je naredio podredjenima da ga ipak sprovedu.
Zar nije skupstina formirala komisiju za anketu?
BarbaDue

#1079 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by BarbaDue »

Acid25 wrote:
razuman_covjek wrote:
Neće mu referendum ni doći glave, nego drugi predmeti, Bobar banka, Pavlović banka, vila na Dedinju itd. Zna on to dobro.
Bitno je da završi u zatvoru. I da tamo ostane, a ne kao Radončić.
Prema dosadašnjim iskustvima, krupne ribe uvijek pobjegnu pred zakonom, uz to u institucijama sigurnosti tona srba koje je upravo ovaj punoglavac instalirao. Skeptičan sam!
prog321

#1080 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by prog321 »

razuman_covjek wrote:
Zar nije skupstina formirala komisiju za anketu?
Na naredbu predsjednika stranke koja ima skupstinsku vecinu.
razuman_covjek

#1081 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by razuman_covjek »

BarbaDue wrote: Prema dosadašnjim iskustvima, krupne ribe uvijek pobjegnu pred zakonom, uz to u institucijama sigurnosti tona srba koje je upravo ovaj punoglavac instalirao. Skeptičan sam!
Sada je malo drugacije jer stranci guraju ovo, mada kod nas je sve moguce. Uglavno, ako se desi da prodje nekaznjeno, obican narod bi se trebao polako spremati za rat, a oni koji ne zele neka traze nacin da se isele odavde.
Qoom

#1082 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Qoom »

Od kad se Dodik nije pojavio u Sarajevu, jelde ima godina?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1083 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by KatarinaKosaca »

Qoom wrote:Od kad se Dodik nije pojavio u Sarajevu, jelde ima godina?
mislim od kako je isao na OBN kod Mate Djakovica..
developer10

#1084 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by developer10 »

Da vidimo nešto. Ispitivanja se provode u sjedištu SIPE u I. Sarajevu kako pročitah jutros. Ali, Duduk je poziv dobio da se javi u Tužilaštvo. Možda se ta ispitivanja u SIPI provode onda kada SIPA i privede nekog. Moguće da mu na kraju bude i ispunjen zahtjev ali će prethodno biti priveden. :D

Uglavnom, nadam se da Tužilaštvo neće na kraju podviti rep i ispitati ga na teritoriji RS-a. Kako nam samo treba jakih i odlučnih ljudi na važnim funkcijama.
benjen

#1085 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by benjen »

KatarinaKosaca wrote:
Mozda ce doci anonimno ono sa tamnim naocalima i sesirom na glavi da ga se ne prepozna :mrgreen:
Acid25

#1086 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Acid25 »

Prema dosadašnjim iskustvima, krupne ribe uvijek pobjegnu pred zakonom, uz to u institucijama sigurnosti tona srba koje je upravo ovaj punoglavac instalirao. Skeptičan sam!
Kada se Srbija odluči da li će sa EU ili Rusijom, neke stvari će tek onda biti jasnije. Do tada će biti još puno ovakvih kao Dodik, a možda i gori. Tako da i kad ga osude ništa se neće promijeniti.

Meanwhile- Dodik je jutros bio veoma zauzet.
Image

Oglasio se i patrijarh
Image
155_mm

#1087 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by 155_mm »

“U ogoljenom smislu, ta najava da će Kosovo raspisati referendum za ujedinjenje sa Albanijom govori o tome da je neko Albancima na Kosovu, zbog nedavno održanog referenduma u Republici Srpskoj, namignuo i rekao da potegnu to pitanje. To je samo jedno od pitanja kojim se dodatno vrši pritisak na Srbiju i Republiku Srpsku“, smatra Stojanović.

a ozbiljnih kandidata za ovakve stvari u srbijici ima jos. madjari na sjeveru vojvodine, rumuni (vlasi) u timockoj krajini a ni oni u presevskoj dolini nisu gadljivi na odCepljenje.

kao sto vec duze govirim, naivno je vjerovati da ce susjedi mirno posmatrati nasilne promjene granica na balkanu od strane srbije.

takva se prilika jednostavno ne propusta!
moa

#1088 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by moa »

developer10 wrote:
Paul F. wrote:Koja ludnica. :-)
Momčilo Krajišnik kaže da se rat nije mogao izbjeći. Početak emisije.
2.45 - Za Srbe je Alija ratni zločinac iako nije osuđen (a MK jeste osuđen). Zaboravljajući da je takvo mišljenje u njegovom narodu zbog propagande o kojoj on ne govori ali učestvuje.
6.20 - Predlaže sudu da osudi 5 000 ljudi i da ih pusti kući.
6.45 - Sam sebi upada u usta i hoće opštu amnestiju.
9.00 - Džaba presuda o genocidu ako to ljudi u RSu ne prihvataju.
11.00 - Ja govorim kakav je stav RSa i svi ljudi trebaju da podržavaju takav stav.
15.00 - Ja razumijem ubistvo i krađu ali ne glupost i laž.
15.20 - Srbima je obećan izlaz na more i teritorijalni kontinuitet.

Ja ovo više ne mogu gledat a ostalo je još po sahata. :-)

Pogubilo se Momče:

"Sarajevo je grad u kom sam rođen... i ne mogu da ga mrzim.. Ali ne mogu ga ni voliti jer su me istjera... ovaj, bolje rečeno, izašao sam iz njega..." :D :D
Baba, pa jesu li tebe ubili ti muslimani...
statixx

#1089 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by statixx »

developer10 wrote:Da vidimo nešto. Ispitivanja se provode u sjedištu SIPE u I. Sarajevu kako pročitah jutros. Ali, Duduk je poziv dobio da se javi u Tužilaštvo. Možda se ta ispitivanja u SIPI provode onda kada SIPA i privede nekog. Moguće da mu na kraju bude i ispunjen zahtjev ali će prethodno biti priveden. :D

Uglavnom, nadam se da Tužilaštvo neće na kraju podviti rep i ispitati ga na teritoriji RS-a. Kako nam samo treba jakih i odlučnih ljudi na važnim funkcijama.
Bajin problem su institucije koje nisu dejtonske, dakle Sud BiH, Tuzilastvo BiH i SIPA. Ustavni sud mu ne smeta toliko, jer isti nema mehanizme prisile osim bonskih ovlasti, koje nisu u skladu s demokratskim principima i moraju se cim prije ukinuti na putu ka euroatlantskim integracijama, a US ne pita se ni u slucaju njegovih finansijskih malverzacija i kriminala. Da bi se prekinula praksa bonskih ovlasti, potrebno je ojacati nezavisnot gore navedenih institucija, sto se cini nemogucom misijom, ako znamo kako funkcionise vlast u BiH.

Treba uzeti u obzir da je program njegove stranke promovisao i isticao put ka EU, i naravno da je bijesan kada vidi da plodove njegovog mukotrpnog rada (jer ne treba zaboraviti ko je stvorio preduslove, kao i mnoge druge dobre stvari koje je Baja, mozda neke i nehoticno, ucinio za BiH :D ) ubiru izdajnici iz RS-a. :D
moa

#1090 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by moa »

Sta on misli, uzimati pare od amera i EU a surovati sa Rusima. Zahejbeo se malo.
stari grad Visegrad

#1091 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by stari grad Visegrad »

Dodikovi advokati traže odgodu saslušanja

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Do ... nja/389797

Zbog cega odgoda, saslusanje je poslije Izbora 2 okt.
Last edited by stari grad Visegrad on 30/09/2016 12:49, edited 2 times in total.
stari grad Visegrad

#1092 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Ustavni sud: Referendum u Kataloniji nelegalan

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/us ... -nelegalan
mO k3

#1093 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by mO k3 »

stari grad Visegrad wrote:Dodikovi advokati traže odgodu saslušanja

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Do ... nja/389797
Nisu njemu potrebni advokati :)
ranger

#1094 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ranger »

stari grad Visegrad wrote:Ustavni sud: Referendum u Kataloniji nelegalan

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/us ... -nelegalan
premier katalonije odbio doći na saslušanje u madrid :izet:
stari grad Visegrad

#1095 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Zašto je referendum u RS opasan i šta ako se u Vojvodini i Sandžaku održe slični?

http://www.avaz.ba/clanak/256559/zasto- ... rze-slicni

Zamisli referndume u svakom dijelu Srbije u Vojvodini, Sandzaku, Vlaskom dijelu itd.

Te u Makedoniji itd :-) :-)
sinuhe

#1096 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by sinuhe »

Druga drzava drugi obicaji. Isto kao sto se u BiH ne moze zamisliti bilo koji drugi referendum osim Dodikovog.
prog321

#1097 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by prog321 »

Sto se tice Sandzaka, Bosnjaci ce oficijalno biti protiv ali ce zahtjevati da muslimanski gradjani imaju pravo da se izjasne onako kako zele :-D
bh.tornjak

#1098 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by bh.tornjak »

Acid25 wrote:
Kada se Srbija odluči da li će sa EU ili Rusijom, neke stvari će tek onda biti jasnije. Do tada će biti još puno ovakvih kao Dodik, a možda i gori. Tako da i kad ga osude ništa se neće promijeniti.

Stbija se vec odlucila...al o tome cuti.
I odgovor Srbije je ....mi necemo u EU...

negdje sam (danas ili juce) procito da je srbija pocela pregovore o pristupanju Euroazijskoj uniji ili tako nesto...
m_l

#1099 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by m_l »

KatarinaKosaca wrote:

A, onda je i Matu sebi doveo, i zivot olaksao. Daleko od Teherana, daleko od bola. Ooops, osim ako se ne ispune neka predvidjanja.
bh.tornjak

#1100 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by bh.tornjak »

ako mislite da ce Dodik koci sam u Sarajevo....onda se varate....
on dolazi s pratnjom:

[yt] https://youtu.be/oJFuROVT8gg [/yt]
Post Reply