Mogul ja al bez da ne branimpalermo wrote:e, nisam ja rekao da je samo moja. Ja sam rekao da je moja. Svatko onaj ko hoće da je dijeli sa mnom, da je uzdiže, popravlja, brani......i njegova je.Blek Stena wrote: prepisi nesta na raju sta ce ti 51.000 km2. Nije beg cicija valjda
Hoćeš u ovo društvo ??
Novi rat
-
Bodkin
#1076 Re: Novi rat
- sjedi 1
- zateznistub
#1078 Re: Novi rat
Ja sam boga mi mislio da si ti bistrijaKatarinaKosaca wrote:Na telefonu sam, ne.mogu ti sad podastrati. Stoji post jel itko od vas bio ranjen, vidio druga kako gine, znate li kako boli geler itd. Naravno da nas ima koji znamo. Ova mala forumska zajednica zna puno jedni o drugima, mi iz Sarajeva se mnogi licno poznajemo itd. Dakle, i da hocu ne mogu lagati jer ovdje ima ljudi koji me licno poznaju od cega dvojica sa kojima sam rat provela. I, da, znamo odlicno koje je sranje rat. I nosimo oziljke. Ali bi opet ratovali kako ti kazes ako je to conditio sine qua non opstanka, a jeste u slucaju rata. A te svoje seminare si svakako.mogao odrzati pred glasackim mjestima sutra jer ratuje se samo onom ko ne postuje Ustav. Svojim histericnim hipi porukama samo im saljes poruku da,se mirno i veselo otcijepe, odnesu u Srbiju kosti nasih sehida, da kontroliraju nasu djecu kad idu u skolu kao u Palestini, sve slobodno jer TI ZNAS da je geler vruc i da gori i bolizateznistub wrote:Hajde molim te, nađi gdje ja to pisem da SAMO JA znam kako je...KatarinaKosaca wrote:Nisi iznad ucesnika rata. Ali jesi iznad forumasa tvrdeci da nitko ne zna sta je rat sem tebe. Licno si me tim, vratio u jednu jako bolnu situaciju jer sam morala pojasnjavati. Dakle, jasno i glasno i jos jednom. Pored svih nesreca koje rat nosi, donosi i ostavlja u dusi izmedju klanja u stilu «Nermine dodji kod Srba» i pogibije sa oruzjem, ne dvoumim se. To je stav koji moras prihvatiti bez da vrijedjas one koji tako misle i njihove mrtve.
znas ti vrlo dobro kome je onaj post bio upućen...
a vas koji ste prosli a opet bi ....da opet nakon svega zajase sda gamad i pokraade opet (ako bi ista i ostalo) sretno... mene se jebe vise jer ovo odavno nije ona bih koja je bila na početku '90.
-
Nadzorna_ploca
#1079 Re: Novi rat
Mnogo besmislenih tema na forumu u zadnje vrijeme.
-
daddy-kool
#1080 Re: Novi rat
Domovina se brani lepotom
Domovina se brani rekom
I ribom u vodi
I visokom tankom smrekom
Što raste u slobodi
Domovina se brani cvetom
I pčelom na cvetu
Makom i suncokretom
I pticom u letu
Domovina se brani knjigom
I pesmom o nebu
Sestrinom suzom majčinom brigom
I onim brašnom u hlebu
I čašću i znanjem
Domovina se brani životom
I lepim vaspitanjem
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1081 Re: Novi rat
U redu to je tvoj stav. Moj je da je BIH moja domovina, a jebe mi se i za SDA i za SDP. Branim bioloski opstanak, identitet, pripadnost, bice, a ne neku politicku opciju. Branim zivot bez palestinizacije. Da, opet bih. Koliko god da je gadno. Ali, fakturu za rat ne trebate uspostavljati forumasima koji ne bi dezertirali nego nekom drugom, vi iz hipi peace pokreta..@zatezni stub
- zateznistub
#1082 Re: Novi rat
dobro, sretno amazonko u novim osvajanjima...KatarinaKosaca wrote:U redu to je tvoj stav. Moj je da je BIH moja domovina, a jebe mi se i za SDA i za SDP. Branim bioloski opstanak, identitet, pripadnost, bice, a ne neku politicku opciju. Branim zivot bez palestinizacije. Da, opet bih. Koliko god da je gadno. Ali, fakturu za rat ne trebate uspostavljati forumasima koji ne bi dezertirali nego nekom drugom, vi iz hipi peace pokreta..@zatezni stub
- KatarinaKosaca
#1083 Re: Novi rat
peace sa tobom. Ja nemam pretenziju osvajanja. Netko drugi imazateznistub wrote:dobro, sretno amazonko u novim osvajanjima...KatarinaKosaca wrote:U redu to je tvoj stav. Moj je da je BIH moja domovina, a jebe mi se i za SDA i za SDP. Branim bioloski opstanak, identitet, pripadnost, bice, a ne neku politicku opciju. Branim zivot bez palestinizacije. Da, opet bih. Koliko god da je gadno. Ali, fakturu za rat ne trebate uspostavljati forumasima koji ne bi dezertirali nego nekom drugom, vi iz hipi peace pokreta..@zatezni stub
-
Ripicipi
#1084 Re: Novi rat
Ti ni osnovno logicke stvari ne mozes zakljuciti.
U nekom buducem ratu, ako mislis ratovati, moras osvajati.
- zateznistub
#1085 Re: Novi rat
jah---KatarinaKosaca wrote:peace sa tobom. Ja nemam pretenziju osvajanja. Netko drugi imazateznistub wrote:dobro, sretno amazonko u novim osvajanjima...KatarinaKosaca wrote:U redu to je tvoj stav. Moj je da je BIH moja domovina, a jebe mi se i za SDA i za SDP. Branim bioloski opstanak, identitet, pripadnost, bice, a ne neku politicku opciju. Branim zivot bez palestinizacije. Da, opet bih. Koliko god da je gadno. Ali, fakturu za rat ne trebate uspostavljati forumasima koji ne bi dezertirali nego nekom drugom, vi iz hipi peace pokreta..@zatezni stub
-
daddy-kool
#1086 Re: Novi rat
Ne kažemo ni za Hrvatsku da je osvajala RSK, nego oslobađala, vraćala u ustavno-pravni poredak.Ripicipi wrote:Ti ni osnovno logicke stvari ne mozes zakljuciti.
Last edited by daddy-kool on 24/09/2016 23:21, edited 1 time in total.
-
Ripicipi
#1087 Re: Novi rat
Da bi nesto oslobodio, prvo ga moras osvojiti.daddy-kool wrote:Ne kažemo ni za Hrvatsku da je osvajala RSK, nego oslobađala.Ripicipi wrote:Ti ni osnovno logicke stvari ne mozes zakljuciti.
Last edited by Ripicipi on 24/09/2016 23:21, edited 1 time in total.
- Danguba
#1088 Re: Novi rat
Tako brate reci sta te boli.zateznistub wrote: Ja sam boga mi mislio da si ti bistrija
a vas koji ste prosli a opet bi ....da opet nakon svega zajase sda gamad i pokraade opet (ako bi ista i ostalo) sretno... mene se jebe vise jer ovo odavno nije ona bih koja je bila na početku '90.
-
Bodkin
#1089 Re: Novi rat
Al se nije branila nego je napadaladaddy-kool wrote:Ne kažemo ni za Hrvatsku da je osvajala RSK, nego oslobađala.Ripicipi wrote:Ti ni osnovno logicke stvari ne mozes zakljuciti.
- shbc
#1090 Re: Novi rat
U slucaju ove teme je prikladnija verzija od Pusenja. "Domovina se brani tudjim mrtvim sinom"daddy-kool wrote:Domovina se brani lepotom
Domovina se brani rekom
I ribom u vodi
I visokom tankom smrekom
Što raste u slobodi
Domovina se brani cvetom
I pčelom na cvetu
Makom i suncokretom
I pticom u letu
Domovina se brani knjigom
I pesmom o nebu
Sestrinom suzom majčinom brigom
I onim brašnom u hlebu
I čašću i znanjem
Domovina se brani životom
I lepim vaspitanjem
- KatarinaKosaca
#1091 Re: Novi rat
Cije, bre, da osvajam? Ti osnovne stvari ne znas. BIH je suverena drzava, ravnopravnih gradjana na cijeloj teritoriji. Sta bi se to osvajalo i od koga? Potocari? Foca?Prijedor? Sunce.......Ripicipi wrote:Ti ni osnovno logicke stvari ne mozes zakljuciti.
-
daddy-kool
#1092 Re: Novi rat
To je plan.Ripicipi wrote:
Da bi nesto oslobodio, prvo ga moras osvojiti.
- Danguba
#1093 Re: Novi rat
Sta osvajati? Drzavu BiH?Ripicipi wrote:Ti ni osnovno logicke stvari ne mozes zakljuciti.
Pa valjda oslobadjati.
- Blek Stena
#1094 Re: Novi rat
Iste ove parole sam slusao od svojih 90ih. Al ne lezi vraze.palermo wrote:e, nisam ja rekao da je samo moja. Ja sam rekao da je moja. Svatko onaj ko hoće da je dijeli sa mnom, da je uzdiže, popravlja, brani......i njegova je.Blek Stena wrote: prepisi nesta na raju sta ce ti 51.000 km2. Nije beg cicija valjda
Hoćeš u ovo društvo ??
Moja porodica, prijatelji i moja imovina su jedine stvari koje me zanimaju. To cu braniti i uzdizati. Za drzavu marim taman onoliko koliko ona za mene. Ni malo!
- zateznistub
#1095 Re: Novi rat
boli, boli vec 20 i kusur godina... ti i slicni ako ne vidite..vas problem...Danguba wrote:Tako brate reci sta te boli.zateznistub wrote: Ja sam boga mi mislio da si ti bistrija
nego deder, repetiraj i u oslobađanje...mani se tastature...
-
Ripicipi
#1096 Re: Novi rat
Igra rijeci, POENTA je da moras NAPADATI, a kako vidim, niko bas nije za takvu opciju.Danguba wrote:Sta osvajati? Drzavu BiH?Ripicipi wrote:Ti ni osnovno logicke stvari ne mozes zakljuciti.
Pa valjda oslobadjati.
Svi trune... "poklace nas, Sarajevo opet u obruc" itd... to jednostavno nije realnost nekog novog rata, Srbi ne bi izasli iz RS-a, vec bi Bosnjaci morali napasti.
- zateznistub
#1097 Re: Novi rat
bravoBlek Stena wrote:Iste ove parole sam slusao od svojih 90ih. Al ne lezi vraze.palermo wrote:e, nisam ja rekao da je samo moja. Ja sam rekao da je moja. Svatko onaj ko hoće da je dijeli sa mnom, da je uzdiže, popravlja, brani......i njegova je.Blek Stena wrote: prepisi nesta na raju sta ce ti 51.000 km2. Nije beg cicija valjda
Hoćeš u ovo društvo ??
Moja porodica, prijatelji i moja imovina su jedine stvari koje me zanimaju. To cu braniti i uzdizati. Za drzavu marim taman onoliko koliko ona za mene. Ni malo!
ali sad ce biti da nit si bosnjak, niti bosanac...
-
daddy-kool
#1098 Re: Novi rat
To je to, to je plan.Ripicipi wrote:
Igra rijeci, POENTA je da moras NAPADATI, a kako vidim, niko bas nije za takvu opciju.
Svi trune... "poklace nas, Sarajevo opet u obruc" itd... to jednostavno nije realnost nekog novog rata, Srbi ne bi izasli iz RS-a, vec bi Bosnjaci morali napasti.
-
palermo
#1099 Re: Novi rat
ma možeš druže, ali mislim da je za tebe samog to glupo.....ako nešto svoje osjećaš važnim, značajnim, onda to i braniš......ovako, više mi liči na ono papetovsko "drug ti si ovdje zalutao"Bodkin wrote:
Mogul ja al bez da ne branim
- Blek Stena
#1100 Re: Novi rat
Zatezni@
Srbin sam..............i bosanac, ne mogu lagat
Srbin sam..............i bosanac, ne mogu lagat