dust in the wind wrote:meni nije jasno kako možete da raspravljate sa ovom zeinom...bog vas ne ubio. pa ta osoba ne vjeruje u teoriju evolucije..zamisli koji mozak moraš biti da bez ikakve kontaargumentacije si dozvoliš da kažeš da u to ne vjeruješ. Tek onako to izgovori...I vi se još s njom raspravljate...

teorija evolucije, je bas kao i teorija kreacionizma: teorija.
inteligentni dizajn ostaje pitanje bez obzira da li vjerujes u prirodne zakone, atomarnu strukturu zive i nezive prirode, talasnu prirodu svjetlosti ili u boga.
ja mogu citav dan ostati u muzeju sa prepariranim mrtvim zivotinjkama i mineralima...gledati koliko je star koji insekt i kojem danasnjem bicu je taj insekt predak...ali da li je sve krenulo iz supernove i ne znam kako se tacno kaze...primordijalne supe... ili je bog rekao "svjetlo" i svjetlo bi...da li se zaista odmarao sedmog dana

ili je sedmi dan metafora za ovaj dio istorije koji poznajemo...
mi ljudi pokusavamo biti racionalni i premjeriti svijet...mene je oduvijek zanimalo koje je mjerenje vremena "pravije"

suncev ili mjesecev kalendar?
ima li 13 ili 12 mjeseci u prirodi ili samo 4 godisnja doba...bez mjeseci...a negdje ne postoje ni 4 godisnja doba...
valjda je fazon u tome da se vjecito pitamo, razmisljamo...
meni je ideja reinkarnacije kao recikliranja energije zapravo jako "pitka"...ali ovako...nidje veze...cim pocne prica o "proslim zivotima"