Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
It_is_a_Leclerc

#1076 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by It_is_a_Leclerc »

Čuj - posljednji pozdrav.

Pošalji im vijenac. :D
BHF_Manijak

#1077 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by BHF_Manijak »

It_is_a_Leclerc wrote:Inače, Kroati ovog mostarskog nesretnika Bogdanovića zovu Babo, valjda ismijavajući zemlju u kojoj je, nažalost, Bojan Bogdanović rođen.
Nevezano za temu, ali primjetio sam u Mostaru i okolici da "babo" izraz koriste kao uzrecicu kod nas poput haveru, legendo itd... Tako da nije to nista podrugljivo, samo ne znam otkud im "babo". :mrgreen:
Prvo nisam skont'o lika koji mi se tako obraca, sta kontam hoce s tim, veli mi "dobro babo", da bi kroz nastavak komunikacije shvatio o cemu je rijec.

Eh sad da li svi Hercegovci to koriste, samo Mostarci, samo katolici... To ne znam, neka neko potvrdi ko je odozdo. :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#1079 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by kakavdanakneiskustvu »

dječak sa šibicama wrote:Za Hrvatsku je sam dolazak na OI uspjeh, izbacena Grcka, Italija, na turniru pobjedjena Spanija, Litvanija, za mnoge mnoge je to naucna fantazija i nedosanjani san.

da,da,i to u ovakvom sastavu,plus su usli u cetvrtfinale,pobijedili španiju
kakavdanakneiskustvu

#1080 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Arminovski wrote:
Putnik ali stvarno wrote:Kao sto rece neki mitoman ranije

JUGOSLAVIJA direktno iz grupne faze u polufinale, gde ce se suociti sa giant klokanima iz snova nekih patuljaka.

Bogdanovici odlicni, a onaj luzerski play samo 10 asistencija, o drvoseci da i ne govorimo....

Ali prava mora ce biti u vaterpolu, Zlatna, Srebrna i Bronchana morace da se raspodele po autonomnim oblastima i mesnim zajednicama

nase do moooo vi ne

Uzas da posizis :hitna:
Na brzinu bez pozicija sam pogledao sastave sa bivse YU. Sve zajedno 10 nba igraca ili tu negdje sa Miroticem, dovoljno za citav tim. :run: Ne vidim da ijedna repka ima toliki talent osim Amerikanaca a i njih je 300 miliona a ovde na guzove 20+. O resursima da ne govorimo. Zasto? Sta je to u nama?

nista novo,uvijek se odlicna kosarka igrala na prostoru bivse drzave
kakavdanakneiskustvu

#1081 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

It_is_a_Leclerc wrote:
KENJAC wrote:Prokletstvo onog naj pizda poteza (napustanje pobjednickog postolja) pratit ce Hrvatsku reprezentaciju sve do momenta dok se javno ne izvinu.
Baj d vej , euforija je karakteristika svih Balkanskih zemalja , al sto se Hrvati znaju popalit to je za pricu.
Mhm, i onda prepošteni ministar Vanja Udovičić naredi članovima tima Srbije da "ne pozdravljaju, ne razgovaraju i ne intimiziraju se sa predstavnicima Kosova" i da "siđu s postolja, ako se na njemu nađu sa pripadnicima kosovske delegacije", što je u mainstream medijima u Srbiji dočekano kao patriotski potez bez presedana još od Kobilić Miloša, dok je napuštanje postolja Hrvatske dok je na njemu bila reprezentacija Jugoslavije protumačeno kao "naj pizda potez".

I totalno je imbecilno i idiotski od javnosti u Srbiji da stalno, i nakon ove zaslužene pobjede, generiše mržnju, stvara netrpeljivosti, i nešto što treba da bude festival olimpizma, olimpijskog duha međusobnog poštovanja, uvažavanja u sportu, pretvara u poligon za ispucavanje nacionalizma.

Meni je glupo optužiti Marija Hezonju naprimjer kao odgovornog da se izvinjava ili nosi sa posljedicama silaska sa postolja koje se desilo dok je on imao jednu jedinu godinu života.

To je mitologija, sranje i glupost.

nije kosarka za tebe,jednostavno nije,mario hezonja tad nije imao ni pola godine života
kakavdanakneiskustvu

#1082 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

SkyLimit wrote:Posljedni pozdrav velikoj argentinskoj generaciji, kad već nisam imao priliku za BiH, navijao sam za njih na Olimpijskim igrama i Svjetskim prvenstvima svih ovih godina

Image
Image
:thumbup: :thumbup:
volta dzontra

#1084 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by volta dzontra »

BHF_Manijak wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Inače, Kroati ovog mostarskog nesretnika Bogdanovića zovu Babo, valjda ismijavajući zemlju u kojoj je, nažalost, Bojan Bogdanović rođen.
Nevezano za temu, ali primjetio sam u Mostaru i okolici da "babo" izraz koriste kao uzrecicu kod nas poput haveru, legendo itd... Tako da nije to nista podrugljivo, samo ne znam otkud im "babo". :mrgreen:
Prvo nisam skont'o lika koji mi se tako obraca, sta kontam hoce s tim, veli mi "dobro babo", da bi kroz nastavak komunikacije shvatio o cemu je rijec.

Eh sad da li svi Hercegovci to koriste, samo Mostarci, samo katolici... To ne znam, neka neko potvrdi ko je odozdo. :mrgreen:

koji pacenici....eto Babu vrijedjaju zovuci ga babo jer je iz Mostara.

dio statusa Roka Ukica nakon izgubljene utakmice....

I ne pitajte me kad ću u penziju, sad mi izgleda da neću uzet balun u ruke 5 godina, al ustvari poznavajući sam sebe, kad me Bojan zovne i reče "ajde babo trebaš nam", ako mogu hodat, vjerovatno san tu. Sve je moguće...

Bojan iznimno respektiraju svi jer je imao tezak put do uspjeha. Nikad nije doveo u pitanje igranje za reprezentaciju i kad je bila u teskom k... i predmet ismijavanja. Covjek dva mjeseca ljeta provede hebavajuci se po skolskim dvoranama po Cakovcu i Slavoniji. Imao je i uspona i padova. Bio je i izbacivan s priprema zbog nocnog zivota koji mu nije stran. Lika obozavaju jer je zajebant. Suigrace oslovnjava s Babo. Babo u Mostaru znaci kad si dobar u necemu. Ono kad nesto ekstra napravis na terenu "To babo svaka cast.." Tako je zaradio i nadimak u svlacionici u koju je uveo mostarski gradski sleng. Babo je covjek koji kapetana reprezentacije zovne kad se skuplja ekipa za pripreme i koji hladno stavlja preko 25 koseva na olimpijskom turniru u sjebanoj reprezentaciji sa 7 igraca dok se na njemu rotira 2-3 obrambena specijalca svake ekipe. Na kraju su ga Srbi branili na jedini moguci nacin (ekstra Djordjevicev potez) s malim bekom koji mu ometa prijem lopte.
KB9

#1085 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by KB9 »

BHF_Manijak wrote:
Nevezano za temu, ali primjetio sam u Mostaru i okolici da "babo" izraz koriste kao uzrecicu kod nas poput haveru, legendo itd...
zar to nije babe a ne babo?
It_is_a_Leclerc

#1086 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

kakavdanakneiskustvu wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
KENJAC wrote:Prokletstvo onog naj pizda poteza (napustanje pobjednickog postolja) pratit ce Hrvatsku reprezentaciju sve do momenta dok se javno ne izvinu.
Baj d vej , euforija je karakteristika svih Balkanskih zemalja , al sto se Hrvati znaju popalit to je za pricu.
Mhm, i onda prepošteni ministar Vanja Udovičić naredi članovima tima Srbije da "ne pozdravljaju, ne razgovaraju i ne intimiziraju se sa predstavnicima Kosova" i da "siđu s postolja, ako se na njemu nađu sa pripadnicima kosovske delegacije", što je u mainstream medijima u Srbiji dočekano kao patriotski potez bez presedana još od Kobilić Miloša, dok je napuštanje postolja Hrvatske dok je na njemu bila reprezentacija Jugoslavije protumačeno kao "naj pizda potez".

I totalno je imbecilno i idiotski od javnosti u Srbiji da stalno, i nakon ove zaslužene pobjede, generiše mržnju, stvara netrpeljivosti, i nešto što treba da bude festival olimpizma, olimpijskog duha međusobnog poštovanja, uvažavanja u sportu, pretvara u poligon za ispucavanje nacionalizma.

Meni je glupo optužiti Marija Hezonju naprimjer kao odgovornog da se izvinjava ili nosi sa posljedicama silaska sa postolja koje se desilo dok je on imao jednu jedinu godinu života.

nije kosarka za tebe,jednostavno nije,mario hezonja tad nije imao ni pola godine života
Whatever. Upisi mu se u leksikon
fortaleza

#1087 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by fortaleza »

BHF_Manijak wrote:

Mislim da je to baš mostarska fora, đes babo, u zap Hercegovini to nikad nisam čuo. :D Nije uopće uvredljivo nego čak i kompliment. :lol:

Nemojte više koristiti izraze "valjda, moguće, možda" po svom subjektivnom ćeifu, malo objektivnosti ne bi škodilo.
kakavdanakneiskustvu

#1088 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

It_is_a_Leclerc wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Whatever. Upisi mu se u leksikon[/quote]

da,jednostavno nemas pojma o kosarci,cak ni o internetu pa ne znas da provjeris kad je ko rodjen,jos jedan u nizu od tvojih promasaja
It_is_a_Leclerc

#1089 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Dobro. Guilty as charged. Ne znam tačan datum rođenja hrvatskih košarkaša. Eto.

Sada možete produžiti ili nastaviti mi visiti na kostima. Meni svejedno. Ne zanimate me.
KENJAC

#1090 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by KENJAC »

" Odose ko picke sa postolja i nikad se ne vratise"
B. Dezulovic
sjedi 1

#1091 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by sjedi 1 »

Biće večeras pravo zajebano,australijanci dobri,predobri,našpanovani...ovi naši poprilično ispuhani,istrošeni,emotivno a i fizički
KENJAC

#1092 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by KENJAC »

sjedi 1 wrote:Biće večeras pravo zajebano,australijanci dobri,predobri,našpanovani...ovi naši poprilično ispuhani,istrošeni,emotivno a i fizički
Iskreno , meni je Olimpijada zavrsena poslje dva dana !
sjedi 1

#1093 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by sjedi 1 »

KENJAC wrote:
sjedi 1 wrote:Biće večeras pravo zajebano,australijanci dobri,predobri,našpanovani...ovi naši poprilično ispuhani,istrošeni,emotivno a i fizički
Iskreno , meni je Olimpijada zavrsena poslje dva dana !
:D

hajde još taj vaterpolo pa da se zagrijavamo za US Open :thumbup:

P.S:meni su oni nesretnici od sinoć pokvarili sledećih 7 dana tako da sam pomalo i ravnodušan na OI :(
zg1911

#1094 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by zg1911 »

KENJAC wrote:" Odose ko picke sa postolja i nikad se ne vratise"
B. Dezulovic

ma bar nas ima. hrvatska je redovno prisutna na najvecim svjetskim smotrama sporta - olimpijskim igrama i europskom i svjetskom prvenstvu u nogometu. nismo brazil ili sad ali ima nas, cuje se za nas. milijarde nas gledaju, zemlja se promovira. "croatia? never heard off it. gonna google it" pa se zagugla, a ima se sta vidit, pa se dodje potrosit koju kunu

a sampioni i snagatori iz "regiona"? jebo fudbal, ko to igra. atletika? jebo atletiku, di ste u vaterpolu (sportu koji ozbiljno dozivljavaju ex yu i ugarska)
Bodkin

#1095 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Bodkin »

Ako spanci ne pocnu kontrolisati skok nemaju sta traziti ovdje veceras. Jebo ih cousins
Romanista 101%

#1096 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Romanista 101% »

sta je sudijama :lol:
stalaktit

#1097 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by stalaktit »

KENJAC wrote:" Odose ko picke sa postolja i nikad se ne vratise"
B. Dezulovic
U bilo koje drugo doba, to bi bio potez za osuđivanje. No tada, u tom trenutku, dok su oni igrali košarku, doma su nas ostale Srbi granatirali, protjerivali, ubijali. Ne da je legitimno, nego je bilo i ljudski u tim okolnostima to napraviti, i za to se ne treba nitko ispričavati, pogotovo ne ovi koji su tek došli. Da nije bila u tijeku agresija na Hrvatsku, kao i danas, pružili bi ruku na kraju. Dežuloviću treba objasniti da je onaj ljudski respect iznad sportskog ponašanja.

Večeras navijam za Srbiju inače, iako su šanse na strani Australije.
Bodkin

#1098 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Bodkin »

Samo dzaba, kad treba kos daj dole gasolu penzioneru :)
Romanista 101%

#1099 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Romanista 101% »

Gasol jedva stoji na noge, puno gresaka.
Romanista 101%

#1100 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Romanista 101% »

:lol:
Locked