Često, kad krenem, kada bez razmišljanja zasrljam u diskusiju s tobom, u taj vrtlog nestvarnih zaključaka i bujicu disleksije, u glavi mi svira ova stvarConnaisseur Karlin wrote:Strani i domaci politicari nece nista uraditi,zato ste se vi Bosnjaci ozbiljno prepali,a ujedno se prepirete sa Bosancima na temi.![]()
Srbi u RS jedu ujedinjeni,Bosnjaci u Federacji nisu ujedinjeni! Hvrate ovaj problem u BiH ne interesira.
Svako nomralan bi trebao otici iz takve drzave!
Referendum(i) u RS-u
- arzuhal
#1076 Re: Referendum(i) u RS-u
- arzuhal
#1077 Re: Referendum(i) u RS-u
I ovo podržavamBanksy wrote:Sasvim nebitno je li u pitanju predizborna ili ne, ovo je put:
Pa ako institucije države ne rade svoj posao, onda neka se zna da je sistem u raspadu...
Reuf Bajrović Tužilaštvu BiH predao krivičnu prijavu protiv Dodika i pozvao SIPA-u da ga uhapsi
http://www.klix.ba/vijesti/bih/reuf-baj ... /160816040
"Navedene osobe su nalogodavci i saučesnici u pokušaju djelovanja koje je direktno protivno Ustavu Bosne i Hercegovine, a koje ima za cilj napada na ustavni poredak zemlje. Naime, oni su direktno odgovorni za sazivanje nelegalnog referenduma na jednom dijelu teritorija Bosne i Hercegovine", istakao je Bajrović.
Pozvao je Tužilaštvo da se uključi u ovaj slučaj te da uhapsi sve one koji narušavaju ustavni poredak u BiH.
"Tužilaštvo je obavezno da naredi SIPA-i da uhapsi prijavljene osobe jer narušavaju ustavni poredak ove zemlje", kazao je Bajrović.
i onog što je zatražio od CIK izbacivanje SNSD-a i Dodika s izbora,
i Bakira,
i Dodika da nastavi sa štampanjem listića kada mu ne daju da naštampa peneze dok to Jevropa radi,
i Vasić Rajka što se pojede SMJ nad mrtvim Kopanjom,
i ...
-
palermo
#1078 Re: Referendum(i) u RS-u
a jebo ga drug, pa ti kao da i izmislio ameriku. Sudbina pojedinca je, nažalost, prilično nebitan u kontekstu globalnih događanja. Tek kada zbir pojedinaca dosegne kritičnu masu (a tada, jelte, prestaju biti pojedinci) onda to postaje važan faktor.ze kalanga wrote:@palermo
Rezultat možda nije, cilj svakako jeste. Nevažno radi li se o Srbinu ili Bošnjaku. Oni koji su se najviše žrtvovali su na margini, što samo tu priču o žrtvi stavlja na dno. Bez obzira iz čijeg ugla se posmatrala cjelina zvana prošli rat.
Suština priče je da bezbrojna obećanja onih koji su vodili masu nisu sprovedena u praksi. Da pojedinac ima daleko manje nego što je očekivao. I da on, kao takav, apsolutno ne može promijeniti ništa.
Tako da to što si napisao, ja bi rekao, da tako je, ali uopšte nije bitno.
- Connaisseur Karlin
#1079 Re: Referendum(i) u RS-u
Zasto je tesko prizanti da se jeste prepali? Tema je aktivna jer postoji strah,i to je razumljivo.Patriotska_Liga wrote:Bošnjaci su ujedinjeni izuzev omanje grupice od oko 1% Bošnjaka koji se regionalno izjašnjavaju, a koji naravno ne mogu bitnije uticati na političke tokove.Connaisseur Karlin wrote:Strani i domaci politicari nece nista uraditi,zato ste se vi Bosnjaci ozbiljno prepali,a ujedno se prepirete sa Bosancima na temi.![]()
Srbi u RS jedu ujedinjeni,Bosnjaci u Federacji nisu ujedinjeni! Hvrate ovaj problem u BiH ne interesira.
Bošnjaci se nisu prepali ni kad su viljuškama branili ovu državu od tenkova. Čega sad da se prepadnu?
Vecina bosanjaka nece u rat,a prvi na granici ce biti bosanjci sa stranim pasosima.
Pa vi na temi uopste ne osudjujete svoje politicare,a to nije bas logicno.
-
palermo
#1080 Re: Referendum(i) u RS-u
da, to je svakako jedan od načina......ima i drugih ali u osnovi se svodi na isto .......pokazati da država postojiBanksy wrote:Sasvim nebitno je li u pitanju predizborna ili ne, ovo je put:
Pa ako institucije države ne rade svoj posao, onda neka se zna da je sistem u raspadu...
Reuf Bajrović Tužilaštvu BiH predao krivičnu prijavu protiv Dodika i pozvao SIPA-u da ga uhapsi
http://www.klix.ba/vijesti/bih/reuf-baj ... /160816040
"Navedene osobe su nalogodavci i saučesnici u pokušaju djelovanja koje je direktno protivno Ustavu Bosne i Hercegovine, a koje ima za cilj napada na ustavni poredak zemlje. Naime, oni su direktno odgovorni za sazivanje nelegalnog referenduma na jednom dijelu teritorija Bosne i Hercegovine", istakao je Bajrović.
Pozvao je Tužilaštvo da se uključi u ovaj slučaj te da uhapsi sve one koji narušavaju ustavni poredak u BiH.
"Tužilaštvo je obavezno da naredi SIPA-i da uhapsi prijavljene osobe jer narušavaju ustavni poredak ove zemlje", kazao je Bajrović.
-
palermo
#1081 Re: Referendum(i) u RS-u
Zašto bi osuđivali svoje političare kada je u pitanju konkretan slučaj.......Connaisseur Karlin wrote: Pa vi na temi uopste ne osudjujete svoje politicare,a to nije bas logicno.
- Connaisseur Karlin
#1082 Re: Referendum(i) u RS-u
arzuhal wrote:Često, kad krenem, kada bez razmišljanja zasrljam u diskusiju s tobom, u taj vrtlog nestvarnih zaključaka i bujicu disleksije, u glavi mi svira ova stvarConnaisseur Karlin wrote:Strani i domaci politicari nece nista uraditi,zato ste se vi Bosnjaci ozbiljno prepali,a ujedno se prepirete sa Bosancima na temi.![]()
Svako nomralan bi trebao otici iz takve drzave!:
dobro jutro i tebi
ali jeste se prepali
ovako se na temi prepirete sa srbima iz RS,to je sve sto mozete
- LBVIEW
#1083 Re: Referendum(i) u RS-u
I ja pricam o forumasima koji podrzavaju srpsku institucionalnu bahatost a kukaju na bosnjacku,odnosno na forumski prijedlog o reciprocitetu._BataZiv_0809 wrote:Ja pricam o forumu i forumasima koji iznose misljenje. Ne o institicijama.LBVIEW wrote: Svakako,samo opravdavanje instucionalnog krsenja nacionalnih prava zagarantiranih Ustavom prouzrokuje i inat i histeriju.Ako cemo to toleriti zbog prava na misljenje,onda bi trebali tolerirati i one prijedloge o nazivu jezika kojim govore Srbi na bosanskom npr.
- Connaisseur Karlin
#1084 Re: Referendum(i) u RS-u
ja se nadam da se salispalermo wrote:Zašto bi osuđivali svoje političare kada je u pitanju konkretan slučaj.......Connaisseur Karlin wrote: Pa vi na temi uopste ne osudjujete svoje politicare,a to nije bas logicno.
Last edited by Connaisseur Karlin on 16/08/2016 13:53, edited 1 time in total.
- Banksy
#1085 Re: Referendum(i) u RS-u
... ili ne postoji, ali da se zna.palermo wrote:
da, to je svakako jedan od načina......ima i drugih ali u osnovi se svodi na isto .......pokazati da država postoji
Mislim da je ovo ozbiljan test, po prvi put.
- Bradafilozof
#1086 Re: Referendum(i) u RS-u
svakom normalnom nije do rata. kod bošnjaka ima dosta normalnih, ali sa druge strane deficit. no sto se mora nije tesko. bolje mi nego nasa djeca. uostalom najgore je proslo, sada barem nismo goloruki, nema više pustošenja sela bez posljedica. jbga.Connaisseur Karlin wrote:[q
Zasto je tesko prizanti da se jeste prepali? Tema je aktivna jer postoji strah,i to je razumljivo.
Vecina bosanjaka nece u rat,a prvi na granici ce biti bosanjci sa stranim pasosima.![]()
- LBVIEW
#1087 Re: Referendum(i) u RS-u
Rece stanovnica Zagreba.Connaisseur Karlin wrote:Strani i domaci politicari nece nista uraditi,zato ste se vi Bosnjaci ozbiljno prepali,a ujedno se prepirete sa Bosancima na temi.![]()
-
palermo
#1088 Re: Referendum(i) u RS-u
ne šalim se uopšte, nada ti je uzaludnaConnaisseur Karlin wrote:
ja se nadam da se salis
-
stari grad Visegrad
#1089 Re: Referendum(i) u RS-u
Prepali je pogeresna rijec. Brinemo se za nasu drzavu je prava rijec.Connaisseur Karlin wrote:Strani i domaci politicari nece nista uraditi,zato ste se vi Bosnjaci ozbiljno prepali,a ujedno se prepirete sa Bosancima na temi.![]()
Je si li otisla iz ovakve drzave?
Ako si otisla - aferim!
Last edited by stari grad Visegrad on 16/08/2016 13:57, edited 1 time in total.
- arzuhal
#1090 Re: Referendum(i) u RS-u
Pa ja iskreno mislim da je stvar obrnuta (iako sam 90-tih naučio da se nema šta vjerovati i pouzdavati u stranu pomoć i podršku), da Dodik nema stvarnu podršku i da će MZ, oličena u Americi i EU, djelovati preko OHR ne zbog Bošnjaka, Bosanaca, vanzem0ljaca, same države BiH do koje im je stalo,Connaisseur Karlin wrote:
ali jeste se prepalijer ste svjesni da nemate razumijevanje ni podrsku politicara,OHR,UN,svijeta
nego zbog vlastitih intersa, mira na Balkanu i u regionu u kojeg su dosad već ulagali i para i vremena,
a i zbog ruskog utjecaja u RS-u, odnosno dosadnog Dodikovog kočoperenja...
A ti nisi ovdje, nisi u ovom živiom blatu, jer da jesi onda bi drukčije razmišljala i ne bi govorila u okvirima neke normalne situacije iz neke uređene države i normlanog društva sa strane o našem tobožnjem "strahu" nego muci koja priželjkuje da se više prekrati, pa kako bilo...Možeš li pojmiti to, ali zaista - možeš li pojmiti limb u kojem se nalazi ova zemlja, ovaj narod? Mislim da ne možeš i da ćeš nastaviti sa svojim pričama koje su potpuno izvan naše stavrnosti koju mi ovdje živimo...
-
Patriotska_Liga
#1091 Re: Referendum(i) u RS-u
Hajde da govorim u svoje ime, možda se neko i prepao. Ja konkretno sanjam o ovome, sanjam o zatezanju odnosa i sanjam dan kad ću separatiste da vidim na traktorima. Znači kako ja da osjetim strah, ja samo mogu da osjetim ushićenje jer se stvari odvijaju onako kako želim.Connaisseur Karlin wrote: Zasto je tesko prizanti da se jeste prepali? Tema je aktivna jer postoji strah,i to je razumljivo.
Vecina bosanjaka nece u rat,a prvi na granici ce biti bosanjci sa stranim pasosima.![]()
Tema je aktivna zbog toga što se ima o čemu govoriti, tvrditi da je forumska tema aktivna zbog nekog straha je stupidno. Jel i tema o Olimpijskim igrama aktivna zbog straha? Uozbilji se.
To da većina Bošnjaka neće u rat je tvoja proizvoljna tvrdnja koja je netačna i generalno bezvrijedna je. Ti nemaš nikakav uvid u to ko će u rat, a ko ne.
Na ovoj i na svim drugim temama bošnjački političari su ne samo prozivani i osuđivani za pogrešne poteze nego i lično vrijeđani. I neka su, njihov angažman uglavnom ne zavrijeđuje pozitivne komentare, makar se ne slažem sa ličnim uvredama. Tvoja tvrdnja da se političari ne osuđuje je, kao i sve ranije tvrdnje, netačna.
Prema tome cijeli tvoj post je hrpa netačnih stavova. Jest da si pod nickom ali treba da te bude makar malo sramota zbog ovog opetovanog lupetanja gluposti na forumu.
- Connaisseur Karlin
#1092 Re: Referendum(i) u RS-u
Arzonja,pa vi nieste jednsotavno iskreni ni prema sebi ni prema drugima,jer nijedna strana ne zeli suzivot,a to srbi otvoreno kazu,a vi bosnjaci glumite da vam je stalo do suzivota sa srbima u RS,a to jednsotavno nije istina,a to ste dokazali svojom bosanjckom politikom.Zasto jednostavno ne sjednete za okrudli sto i dogovorite kako zelite urediti zivot u BiH. Ovako vas vasi politiacri hrane jefinim pricama,a vama to dogovara,a to meni uspte nije jasno. Vi doslovno vise ne reagirate sto vas prave budalama.arzuhal wrote:Pa ja iskreno mislim da je stvar obrnuta (iako sam 90-tih naučio da se nema šta vjerovati i pouzdavati u stranu pomoć i podršku), da Dodik nema stvarnu podršku i da će MZ, oličena u Americi i EU, djelovati preko OHR ne zbog Bošnjaka, Bosanaca, vanzem0ljaca, same države BiH do koje im je stalo,Connaisseur Karlin wrote:
ali jeste se prepalijer ste svjesni da nemate razumijevanje ni podrsku politicara,OHR,UN,svijeta
nego zbog vlastitih intersa, mira na Balkanu i u regionu u kojeg su dosad već ulagali i para i vremena,
a i zbog ruskog utjecaja u RS-u, odnosno dosadnog Dodikovog kočoperenja...
A ti nisi ovdje, nisi u ovom živiom blatu, jer da jesi onda bi drukčije razmišljala i ne bi govorila u okvirima neke normalne situacije iz neke uređene države i normlanog društva sa strane o našem tobožnjem "strahu" nego muci koja priželjkuje da se više prekrati, pa kako bilo...Možeš li pojmiti to, ali zaista - možeš li pojmiti limb u kojem se nalazi ova zemlja, ovaj narod? Mislim da ne možeš i da ćeš nastaviti sa svojim pričama koje su potpuno izvan naše stavrnosti koju mi ovdje živimo...
- Connaisseur Karlin
#1093 Re: Referendum(i) u RS-u
Hajde,molim te,objasni,kako se borite za vasu drzavustari grad Visegrad wrote:Prepali je pogeresna rijec. Brinemo se za nasu drzavu je prava rijec.Connaisseur Karlin wrote:Strani i domaci politicari nece nista uraditi,zato ste se vi Bosnjaci ozbiljno prepali,a ujedno se prepirete sa Bosancima na temi.![]()
Je si li otisla iz ovakve drzave?
Ako si otisla - aferim!
-
Patriotska_Liga
#1094 Re: Referendum(i) u RS-u
Mi želimo našu teritoriju, ne suživot.
- Connaisseur Karlin
#1095 Re: Referendum(i) u RS-u
Ti zelis u rat,ali vecina Bosanjaka ne zeli ratPatriotska_Liga wrote:Hajde da govorim u svoje ime, možda se neko i prepao. Ja konkretno sanjam o ovome, sanjam o zatezanju odnosa i sanjam dan kad ću separatiste da vidim na traktorima. Znači kako ja da osjetim strah, ja samo mogu da osjetim ushićenje jer se stvari odvijaju onako kako želim.Connaisseur Karlin wrote: Zasto je tesko prizanti da se jeste prepali? Tema je aktivna jer postoji strah,i to je razumljivo.
Tema je aktivna zbog toga što se ima o čemu govoriti, tvrditi da je forumska tema aktivna zbog nekog straha je stupidno. Jel i tema o Olimpijskim igrama aktivna zbog straha? Uozbilji se.
To da većina Bošnjaka neće u rat je tvoja proizvoljna tvrdnja koja je netačna i generalno bezvrijedna je. Ti nemaš nikakav uvid u to ko će u rat, a ko ne.
Na ovoj i na svim drugim temama bošnjački političari su ne samo prozivani i osuđivani za pogrešne poteze nego i lično vrijeđani. I neka su, njihov angažman uglavnom ne zavrijeđuje pozitivne komentare, makar se ne slažem sa ličnim uvredama. Tvoja tvrdnja da se političari ne osuđuje je, kao i sve ranije tvrdnje, netačna.
Prema tome cijeli tvoj post je hrpa netačnih stavova. Jest da si pod nickom ali treba da te bude makar malo sramota zbog ovog opetovanog lupetanja gluposti na forumu.
- General War
#1096 Re: Referendum(i) u RS-u
Sjoo suplje mu price, stvar je da od slucaja poguraju na pravilo kao i do sada...da se imaju kasnije nasta pozivat.arzuhal wrote:Potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić tvrdi da bi eventualna odluka visokog predstavnika u BiH, kojom bi osporio referendum u Republici Srpskoj o 9. januaru kao Danu Srpske, išla u korist predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.
E ako je tako, onda stvarno OHR ne bi trebao da reaguje
-
Patriotska_Liga
#1097 Re: Referendum(i) u RS-u
Ja.Connaisseur Karlin wrote: Ti zelis u rat,
To je, kako ranije rekoh, tvoja proizvoljna i poznavaoci prilika će reći i strogo netačna tvrdnja. Tvoje ponavljanje iste neće ni slučajno promijeniti tu činjenicu.Connaisseur Karlin wrote:ali vecina Bosanjaka ne zeli rat![]()
Vratio našu teritoriju.Connaisseur Karlin wrote:a sta bi konkretno postigao sa ratom![]()
- General War
#1098 Re: Referendum(i) u RS-u
Pa napravi i ti referendum, vidis kako to babe radePatriotska_Liga wrote:Mi želimo našu teritoriju, ne suživot.
- BHCluster
#1099 Re: Referendum(i) u RS-u
Connaisseur Karlin wrote:
dobro jutro i tebi![]()
![]()
Mi se prepali ati zivis van BiH.
- Bradafilozof
#1100 Re: Referendum(i) u RS-u
kurčenje prije ili kasnije prisjedne. evo ti jedan slikovit primjer iz susjedne države. kažu da batina ima dva kraja.General War wrote:Pa napravi i ti referendum, vidis kako to babe radePatriotska_Liga wrote:Mi želimo našu teritoriju, ne suživot.