insomnia78 wrote:Dobro, kad pukne kod nas, a samo je pitanje vremena, vidjecemo koje cete razloge onda pronaci
Posto mi nismo ni "zapad" niti "krscanski zapad" niti ucestvujemo u borbenim dejstvima
S moje sokoćalo
Dvije stvari su kod nas prisutne: stalno stanje poricanja situacije (ukljucujuci i ono sto se vec dogodilo) i pamcenje level zlatna ribica...
Za takve ljude koji se setkaju nasom zemljom, nije bitno sto nismo ni zapad niti sto OS BIH u Afganistanu NE ucestvuju u borbenim dejstvima. Pored vec uspjesnih teroristickih napada na vojsku i policiju, 90% ljudi su jednostavno zaboravili (odlucili da zaborave) na Rustempasicevu Bugojansku teroristicku skupinu, koja je razjebana prije 5.5 godina kada su usli u zavrsnu fazu planiranja VELIKOG teroristickog napada na OS BiH - plan je bio da se zalete kamionom bombom u kasarnu u Travniku (zbog ucesca OS BiH u misiji u Afganistanu) ili / i da isto urade sa katolickim samostanom u Fojnici...
btw...cak i jebeno tuzilastvo je uspjelo da ih osudi na osnovu prikupljenih dokaza...
Ah da...i sta god da se sluzbeno o tome govorilo, ta skupina je razjebana SAMO, ali SAMO zahvaljujuci Austrijskoj obavjestajnoj sluzbi...nikako zahvaljujuci nesposobnim djuturumima iz SIPA-e, OSA-e, kurca palca sluzbi ove lose sale od drzave...
Eh sada...sve zapadne sluzbe svoje kapacitete i sve sto vrijedi preusmjeravaju na prevenciju napada na svom tlu. Kod nas mogu sta hoce, kad hoce, kako hoce i gdje hoce sada napraviti jer se sada o nasoj sigurnosti eto brine neko koordinaciono tijelo za borbu protiv terorizma....

(jadni mi). Vi koji vjerujete u svevisnjeg, dobro mu se preporucite da vas i vase zastiti...taj placebo protection vam je bolji od bilo koje agencije ove "drzave"....