Ekspanzija terorizma

Post Reply
bh.tornjak

#1076 Re: Ekspanzija terorizma

Post by bh.tornjak »

insomnia78 wrote:
bh.tornjak wrote:
insomnia78 wrote:Jel ti mene zajebavas?
Lik je ubio policajca u toku pljacke normalno da nema veze sa terorizmom

S moje sokoćalo
naravno da nema

usput....u Austriji jos se nije desio neki teroristicki cin....
pitam se zasto....????
a puna Austrija trofrtalja i zamotanih...
Tu istu pricu smo neki do neki dan pricali za Njemacku

S moje sokoćalo
da...

a i Njemacka se zadnjih godina sve vise ukljucuje u "akcije" borbe protiv ovoga ...protiv onoga....sto direktno sto indirektno...

Ono sto zelim da kazem je to da o cijelom problemu treba malo vise ili malo dublje razmisliti....nije sve onako kako neko zeli da prikaze.
problem je tu....
treba traziti nacin kako ga rijesiti
insomnia78

#1077 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Pa, sigurno ne tako sto ces im nalaziti opravdanja

S moje sokoćalo
bh.tornjak

#1078 Re: Ekspanzija terorizma

Post by bh.tornjak »

@insomnia78

nemoj samo da pomislis da nekoga branim ....gluho bilo...
bh.tornjak

#1079 Re: Ekspanzija terorizma

Post by bh.tornjak »

insomnia78 wrote:Pa, sigurno ne tako sto ces im nalaziti opravdanja

S moje sokoćalo
ne trazim ja njima opravdanja...."oni" to imaju...
na zapadnim vijestima neces cuti u vijestima:
" sinoc je nasa avijacija bombardovala grad XY i pri tome su do temelja porusili mjesto dva porodilista pri cemu je izgunulo par desetina djece ljekara i drugog osoblja:
poslije toga su avioni gadjali svatove gdje su ubijeni buduci roditelji i clanovi njihovih familija."
i sve to onako u slikama i video snimcima potkrijepiti...
to neces vidjeti svakodnevnim izvjestajima...a to se svakodnevno desava
Drvosjeca iz Dejcica

#1080 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Po meni ovaj akutni problem se može riješiti ali za to je potrebno da zapad pojede sva *ovna koja je stvorio zadnjih godina. Prvo da prizna grešku koju je napravio prema Asadu (kakav god da je), da pošalje pješadiju i da sa lokalnim snagama skrški ISIS za dvije sedmice.

Sve dok se ovo ne desi i zapad ne pokaže da mu je zaista stalo do uništenja ISIS-a mira neće biti. Ovako kada se samo šalju avioni koji nešto bombarduju imam utisak da nekima na zapadu u suštini nije ni stalo do uništenja ISIS-a. Te snage i trebaju ISIS, terorističke napade u Evropi kako pod krinkom nesigurnosti krenuli u finalni obračun sa demokratskim principima u Evropi i rušenju svih onih tekovina izgrađenim od 1945. godine.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 28/07/2016 09:50, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#1081 Re: Ekspanzija terorizma

bh.tornjak wrote:

S moje sokoćalo
" sinoc je nasa avijacija bombardovala grad XY i pri tome su do temelja porusili mjesto dva porodilista pri cemu je izgunulo par desetina djece ljekara i drugog osoblja:
poslije toga su avioni gadjali svatove gdje su ubijeni buduci roditelji i clanovi njihovih familija."
Neko me direktno ranije na ovoj diskusiji pitao zašto se zapadnjaci ne zabijaju sa kamionima i ne gaze nevine ljude. Odgovorio sam da zapadnjaci nemaju potrebu za takvim djelovanjem jer njihove vlade u njihovo ime vrše bombardovanja i isto tako ubijanja onih nevinih ali daleko od očiju svjetskih kamera i medija.
insomnia78

#1082 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

bh.tornjak wrote:

S moje sokoćalo
Naravno da ces cuti
U Fr su neki dan svi izvjestavali o onom Masakru u Siriji, isto kao o pogodku one MSF bolnice isl
Nego, kakve veze ima alzirski tinejdzer sa tim u Siriji, pa Arapi ne podnose one iz drugog sela a kamo li iz druge drzave?
Koja je to poveznica koja ih ujedini ?
Ovaj ubijeni terorista je sam ponudio odgovor. Opatica, koja je svjedocila ubistvu svecenika kaze da su laprdali nesto o tome kako krscani ubijaju muslimane

S moje sokoćalo
bh.tornjak

#1083 Re: Ekspanzija terorizma

Post by bh.tornjak »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
bh.tornjak wrote:

S moje sokoćalo
Neko me direktno ranije na ovoj diskusiji pitao zašto se zapadnjaci ne zabijaju sa kamionima i ne gaze nevine ljude. Odgovorio sam da zapadnjaci nemaju potrebu za takvim djelovanjem jer njihove vlade u njihovo ime vrše bombardovanja i isto tako ubijanja onih nevinih ali daleko od očiju svjetskih kamera i medija.

upravo....neki dan sam napisao da je "druga" vrsta terorizma daleko softiciranija
ali, mnogi to nece da vide
insomnia78

#1084 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Dobro, kad pukne kod nas, a samo je pitanje vremena, vidjecemo koje cete razloge onda pronaci
Posto mi nismo ni "zapad" niti "krscanski zapad" niti ucestvujemo u borbenim dejstvima

S moje sokoćalo
bh.tornjak

#1085 Re: Ekspanzija terorizma

Post by bh.tornjak »

S moje sokoćalo
jest da je na njemackom jeziku.... covjek objasnio

https://www.youtube.com/watch?v=KT579BGpswQ
Drvosjeca iz Dejcica

#1086 Re: Ekspanzija terorizma

insomnia78 wrote:Dobro, kad pukne kod nas, a samo je pitanje vremena, vidjecemo koje cete razloge onda pronaci
Posto mi nismo ni "zapad" niti "krscanski zapad" niti ucestvujemo u borbenim dejstvima

S moje sokoćalo
Ne razumijem, kod nas je puklo 1992 i od tada nije ni prestalo. Svako eventualno dodatno pucanje bi bio nastavak sukoba iz 1992. godine i iskreno se nadam da do toga neće doći.

Generalno problem terorizma nije od jučer, on je prisutan od Francuske revolucije, nekad većeg nekad manjeg intenziteta. Ja se samo ne mogu čudu načuditi kako to najmoćniji vojni savez na svijetu plus Rusi ne može uništiti krdo kozojeba! Ne mogu ili neće, pitanje je sada? Kome to ide u prilog, kojim snagama? Šta je stvarni cilj jedne takve politike? Eto ja pokušavam promišljati izvan tog nekog okvira i zadanim medijskih gabaritima.
bh.tornjak

#1087 Re: Ekspanzija terorizma

Post by bh.tornjak »

insomnia78 wrote:Dobro, kad pukne kod nas, a samo je pitanje vremena, vidjecemo koje cete razloge onda pronaci

S moje sokoćalo
imali smo...1992-1995
a bilo je i drugih slucajeva (Mevlid J. i drugi)
Drvosjeca iz Dejcica

#1088 Re: Ekspanzija terorizma

bh.tornjak wrote:

S moje sokoćalo
jest da je na njemackom jeziku.... covjek objasnio

https://www.youtube.com/watch?v=KT579BGpswQ
Jebiga šteta što nema prevod. Ja sam recimo Bodkinu na ovoj temi pokušao objasniti ako ćemo mjeriti ko je više zla nanio kršćanstvo ili islam onda neka samo ode do Solina (ne mora u J. Ameriku) kod Splita (Salona) antički grad star preko 2000 godina i tu možeš vidjeti i uvjeriti se da je kršćanstvo opstalo samo zahvaljujući svojoj agresivnosti.
volta dzontra

#1089 Re: Ekspanzija terorizma

Post by volta dzontra »

In what can only be described as a cruel irony, the Roman Catholic parish where Islamic terrorists slit the throat of Father Jacques Hamel Tuesday had donated the land on which the local mosque is built.

http://www.breitbart.com/london/2016/07 ... ic-parish/

inace prema pisanju francuskih medija zaklani svecenik je u vise navrata donirao izgradju dzamije...

stvarno!!!
insomnia78

#1090 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

S moje sokoćalo
Ne razumijem, kod nas je puklo 1992 i od tada nije ni prestalo. Svako eventualno dodatno pucanje bi bio nastavak sukoba iz 1992. godine i iskreno se nadam da do toga neće doći.

Generalno problem terorizma nije od jučer, on je prisutan od Francuske revolucije, nekad većeg nekad manjeg intenziteta. Ja se samo ne mogu čudu načuditi kako to najmoćniji vojni savez na svijetu plus Rusi ne može uništiti krdo kozojeba! Ne mogu ili neće, pitanje je sada? Kome to ide u prilog, kojim snagama? Šta je stvarni cilj jedne takve politike? Eto ja pokušavam promišljati izvan tog nekog okvira i zadanim medijskih gabaritima.
bh.tornjak wrote:

S moje sokoćalo
imali smo...1992-1995
a bilo je i drugih slucajeva (Mevlid J. i drugi)
Cekaj ba, sta je puklo?
Pa jesi nalazio opravdanje cetnicima? Ono, "buna protiv dahija", "stan'te paše i ustaše", "vreba papa, vreba ćaba, vreba svakakva baraba srpskoj deci da nanese zlo..." I ostale pripovjetke?
Pusti ti Mevlida, znate vi dobro na sta sam ja mislio
Kad se "ugrozeni" vrate iz sirije pa kad se jedan od njih odluci raznijeti u tramvaju ili sa kalasem prosetati bascarsijom, nije da vec ne pozivaju na slicne akcije, onda ce biti kuku majko i vidjecemo kako su tada primjenjive price o ugrozenosti i zlom krscanskom zapadu

S moje sokoćalo
Drvosjeca iz Dejcica

#1091 Re: Ekspanzija terorizma

volta dzontra wrote:In what can only be described as a cruel irony, the Roman Catholic parish where Islamic terrorists slit the throat of Father Jacques Hamel Tuesday had donated the land on which the local mosque is built.

inace prema pisanju francuskih medija zaklani svecenik je u vise navrata donirao izgradju dzamije...

stvarno!!!
Ova informacija samo još više govori o svom apsurdu koji se dešava oko nas. Ja sam već rekao da je ovo obični kukavički čin, zločin u rangu ratnog zločina. Po meni, iako ne podržavam odlazak na strana ratišta, poštenije je otići na ratište i boriti se za svoja uvjerenja nego ovako besmomoćne i nevine ljude kukavički kasapiti. :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1092 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Truba »

volta dzontra wrote:In what can only be described as a cruel irony, the Roman Catholic parish where Islamic terrorists slit the throat of Father Jacques Hamel Tuesday had donated the land on which the local mosque is built.

stvarno!!!
nista to njima ne znači
konvert or daj
da se na glavu posadis neces odgovarati
Drvosjeca iz Dejcica

#1093 Re: Ekspanzija terorizma

insomnia78 wrote: Cekaj ba, sta je puklo?
Pa jesi nalazio opravdanje cetnicima? Ono, "buna protiv dahija", "stan'te paše i ustaše", "vreba papa, vreba ćaba, vreba svakakva baraba srpskoj deci da nanese zlo..." I ostale pripovjetke?
Kad se "ugrozeni" vrate iz sirije pa kad se jedan od njih odluci raznijeti u tramvaju ili sa kalasem prosetati bascarsijom, nije da vec ne pozivaju na slicne akcije, onda ce biti kuku majko i vidjecemo kako su tada primjenjive price o ugrozenosti i zlom krscanskom zapadu

S moje sokoćalo
Pa mi smo 1992. godine imali ISIS ovdje. Četniku je bilo svejedno jesili član SKJ, ateista, vjernik, agnostig svejedno ti je bio namijenjen metak ili nož samo ako si imao pogrešno ime. Prestanite više praviti te tupave komparacije kod nas 1992. i globalni terorizam današnjice. I kakvo opravadanje, šta opravadanje?

Ako se neko od tih "povratnika" odluči raznjeti ili "prošetati" Baščaršijom ja se samo nadam da će efikasno i na vrijeme biti neutralisan. Ja kao pojedinac, pogotovo ne na forumu, ne mogu ništa uraditi protiv toga. Zato valjda imamo sve te sigurnosne agencije na entitetskim i državnim nivoima, protokole, akcione planove...blablabla.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 28/07/2016 10:16, edited 1 time in total.
Kombat

#1094 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kombat »

S moje sokoćalo
Dvije stvari su kod nas prisutne: stalno stanje poricanja situacije (ukljucujuci i ono sto se vec dogodilo) i pamcenje level zlatna ribica...

Za takve ljude koji se setkaju nasom zemljom, nije bitno sto nismo ni zapad niti sto OS BIH u Afganistanu NE ucestvuju u borbenim dejstvima. Pored vec uspjesnih teroristickih napada na vojsku i policiju, 90% ljudi su jednostavno zaboravili (odlucili da zaborave) na Rustempasicevu Bugojansku teroristicku skupinu, koja je razjebana prije 5.5 godina kada su usli u zavrsnu fazu planiranja VELIKOG teroristickog napada na OS BiH - plan je bio da se zalete kamionom bombom u kasarnu u Travniku (zbog ucesca OS BiH u misiji u Afganistanu) ili / i da isto urade sa katolickim samostanom u Fojnici...
btw...cak i jebeno tuzilastvo je uspjelo da ih osudi na osnovu prikupljenih dokaza...

Ah da...i sta god da se sluzbeno o tome govorilo, ta skupina je razjebana SAMO, ali SAMO zahvaljujuci Austrijskoj obavjestajnoj sluzbi...nikako zahvaljujuci nesposobnim djuturumima iz SIPA-e, OSA-e, kurca palca sluzbi ove lose sale od drzave...
Eh sada...sve zapadne sluzbe svoje kapacitete i sve sto vrijedi preusmjeravaju na prevenciju napada na svom tlu. Kod nas mogu sta hoce, kad hoce, kako hoce i gdje hoce sada napraviti jer se sada o nasoj sigurnosti eto brine neko koordinaciono tijelo za borbu protiv terorizma.... :run: :run: :cry: :cry: (jadni mi). Vi koji vjerujete u svevisnjeg, dobro mu se preporucite da vas i vase zastiti...taj placebo protection vam je bolji od bilo koje agencije ove "drzave"....
bh.tornjak

#1095 Re: Ekspanzija terorizma

Post by bh.tornjak »

insomnia78 wrote:
Cekaj ba, sta je puklo?

S moje sokoćalo

na koga si ovim mislio....?
ko smo to VI...???
bh.tornjak

#1096 Re: Ekspanzija terorizma

Post by bh.tornjak »

insomnia78 wrote: Cekaj ba, sta je puklo?

S moje sokoćalo
Pa mi smo 1992. godine imali ISIS ovdje. Četniku je bilo svejedno jesili član SKJ, ateista, vjernik, agnostig svejedno ti je bio namijenjen metak ili nož samo ako si imao pogrešno ime. Prestanite više praviti te tupave komparacije kod nas 1992. i globalni terorizam današnjice. I kakvo opravadanje, šta opravadanje?

Ako se neko od tih "povratnika" odluči raznjeti ili "prošetati" Baščaršijom ja se samo nadam da će efikasno i na vrijeme biti neutralisan. Ja kao pojedinac, pogotovo ne na forumu, ne mogu ništa uraditi protiv toga. Zato valjda imamo sve te sigurnosne agencije na entitetskim i državnim nivoima, protokole, akcione planove...blablabla.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#1097 Re: Ekspanzija terorizma

Kombat wrote:

S moje sokoćalo
Dvije stvari su kod nas prisutne: stalno stanje poricanja situacije (ukljucujuci i ono sto se vec dogodilo) i pamcenje level zlatna ribica...

Za takve ljude koji se setkaju nasom zemljom, nije bitno sto nismo ni zapad niti sto OS BIH u Afganistanu NE ucestvuju u borbenim dejstvima. Pored vec uspjesnih teroristickih napada na vojsku i policiju, 90% ljudi su jednostavno zaboravili (odlucili da zaborave) na Rustempasicevu Bugojansku teroristicku skupinu, koja je razjebana prije 5.5 godina kada su usli u zavrsnu fazu planiranja VELIKOG teroristickog napada na OS BiH - plan je bio da se zalete kamionom bombom u kasarnu u Travniku (zbog ucesca OS BiH u misiji u Afganistanu) ili / i da isto urade sa katolickim samostanom u Fojnici...
btw...cak i jebeno tuzilastvo je uspjelo da ih osudi na osnovu prikupljenih dokaza...

Ah da...i sta god da se sluzbeno o tome govorilo, ta skupina je razjebana SAMO, ali SAMO zahvaljujuci Austrijskoj obavjestajnoj sluzbi...nikako zahvaljujuci nesposobnim djuturumima iz SIPA-e, OSA-e, kurca palca sluzbi ove lose sale od drzave...
Eh sada...sve zapadne sluzbe svoje kapacitete i sve sto vrijedi preusmjeravaju na prevenciju napada na svom tlu. Kod nas mogu sta hoce, kad hoce, kako hoce i gdje hoce sada napraviti jer se sada o nasoj sigurnosti eto brine neko koordinaciono tijelo za borbu protiv terorizma.... :run: :run: :cry: :cry: (jadni mi). Vi koji vjerujete u svevisnjeg, dobro mu se preporucite da vas i vase zastiti...taj placebo protection vam je bolji od bilo koje agencije ove "drzave"....
Dobro zapažanje...ne sporim navode samo bi se nadovezao da kažem da se na ovim činjenicama ogleda cijela apsurdnost ovog sistema u BiH. Zarad svojih ličnih, političkih i "nacionalnih" ciljeva ti ljudi su spremni žrtvovati svoju i sigurnost svoje djece pa tako trebamo entitetske MUP-ove, kantonalne policije, koridinaciona tijela, OSE, SIP-e a stvarne prijetnje prolaze pored nas.
insomnia78

#1098 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

bh.tornjak wrote:
insomnia78 wrote:
Cekaj ba, sta je puklo?

S moje sokoćalo

ko smo to VI...???
Na vas dvojicu koju sam citir'o

S moje sokoćalo
Drvosjeca iz Dejcica

#1099 Re: Ekspanzija terorizma

insomnia78 wrote:
bh.tornjak wrote:
insomnia78 wrote:
Cekaj ba, sta je puklo?

S moje sokoćalo

ko smo to VI...???
Na vas dvojicu koju sam citir'o

S moje sokoćalo
Zašto tako uvijeno i hinjski, reci otvoreno šta misliš da mogu uzvratiti istom mjerom. Ovako moram nagađati. :oops:
insomnia78

#1100 Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Pa cijelo vrijeme pricam sa vama dvojicom, citiram vas obojicu i kazem vi. Ne vidim sta je tu hinjski

S moje sokoćalo
Post Reply