Vjeru će pokopati ZNANOST?
- skupljac_zeljeza
#1076 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Kad se bude Vjera pokopavala, hoće li biti sa popom ili hodžom?
- HardcoreMX
#1077 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Kako bi bilo da nam ti dokazes svoju pismenost?,ako umijes sastaviti vise od jedne prosto-prosirene recenice,ponuda vazi i za tebe kao i za ovog "irca3oo"harač wrote:
ha! prismrdio mi je na nekoga po nepismenosti...
- harač
#1078 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
problem je u tome što nemate kvalitetne argumente, pa onda ta nepismenost samo dalje pojačava osjećaj kod ateista da troše vrijeme na komunikaciju s vamaHardcoreMX wrote:Kako bi bilo da nam ti dokazes svoju pismenost?,ako umijes sastaviti vise od jedne prosto-prosirene recenice,ponuda vazi i za tebe kao i za ovog "irca3oo"harač wrote:
ha! prismrdio mi je na nekoga po nepismenosti...
- HardcoreMX
#1079 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
to su prazne rijeci bez pokrica,i besmislene jer to isto moze reci i druga strana i tako u krug.Ja pak vidim da ti komuniciras cim se javljas sa primjedbama i to sa vrlo vrijedjajucim tonom,da nema toga,nebih nista rekao,ovako volio bi da vidim tu "pismenost"sa tvoje strane.harač wrote: problem je u tome što nemate kvalitetne argumente, pa onda ta nepismenost samo dalje pojačava osjećaj kod ateista da troše vrijeme na komunikaciju s vama
- aurora313
#1080 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Kaže da govori Njemački pa mu se zato kao poliglotu 'omakne' veliko slovo tamo gdje ne treba. Ali kada bi bar naučio primjenu riječi komunikacija, širina, tolerancija...harač wrote:ha! prismrdio mi je na nekoga po nepismenosti...irac300 wrote:@SamoVasGledam
Ti nisi upoznat sa likom @pinokijo, koji sada piše pod nickom @HardcoreMX. Upropastio je temu o ateizmu, koja je zaključana zbog njega. Lik je šupljator, troll, vanila musliman po potrebi (dok ne zatreba štela za polaganje njemačkog jezika), arogantan, drzak, bezobrazan, neobrazovan, polupismen... Tako da ti rasprava s njim ne treba. Već te je spustio na svoj nivo, @čačkalica, ili ti ga @Smrcak je doktor nauka za ovog lika, i bar je pravi vjernik, za razliku od ovog wannabe muslimana dok ne zatreba varat državu, tada je i kjafirluk poželjan.
A što se tiče njegovih komentara, ignore ignoramusa. To ih najviše boli.
- Zaitsev
#1081 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
HardcoreMX wrote:Po meni jedan od najboljih dokaza egzistencije Boga je kad cujes upravo pricu ateista i njihovu demagogiju.![]()
Lafo vi ste „slobodnoumni“ljudi,ali cim vam neko,sasvim malo,promijeni tok misli,izuje vas iz kolotecine,vec se bunite,arlaucete,vrijedjate,etiketirate itd.Kakva sloboda,malo je reci da je to Egocentrizam.
- Towelie
#1082 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Cela ova prica o imanju/nemanju kvalitetnih argumenata je na jedan nacin deplasirana. Oni argumenti koje ateisti ocekuju i koje priznaju (materijalni) se ne mogu dobiti za dokazivanje postojanja bica koje transcenduje materiju.
- fatamorgana
#1083 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Sa pleh muzikom!skupljac_zeljeza wrote:Kad se bude Vjera pokopavala, hoće li biti sa popom ili hodžom?
- fatamorgana
#1084 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Tako je, živjela transcendentnost naših naroda i narodnosti!Towelie wrote:Cela ova prica o imanju/nemanju kvalitetnih argumenata je na jedan nacin deplasirana. Oni argumenti koje ateisti ocekuju i koje priznaju (materijalni) se ne mogu dobiti za dokazivanje postojanja bica koje transcenduje materiju.
- harač
#1085 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
*ne bihHardcoreMX wrote:to su prazne rijeci bez pokrica,i besmislene jer to isto moze reci i druga strana i tako u krug.Ja pak vidim da ti komuniciras cim se javljas sa primjedbama i to sa vrlo vrijedjajucim tonom,da nema toga,nebih nista rekao,ovako volio bi da vidim tu "pismenost"sa tvoje strane.harač wrote: problem je u tome što nemate kvalitetne argumente, pa onda ta nepismenost samo dalje pojačava osjećaj kod ateista da troše vrijeme na komunikaciju s vama
- harač
#1086 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
nadam se da numerologiju ne ubrajaš u transcendentalni argumentTowelie wrote:Cela ova prica o imanju/nemanju kvalitetnih argumenata je na jedan nacin deplasirana. Oni argumenti koje ateisti ocekuju i koje priznaju (materijalni) se ne mogu dobiti za dokazivanje postojanja bica koje transcenduje materiju.
- SamoVasGledam
#1087 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Nije nauka/znanost ta koja će pokopati veru (iako će dosta tome pridoneti), več vreme. Religija če uvek postojati u ovom ili onom obliku u ovolikom ili onolikom broju, ali kako vreme bude prolazilo da od Sudnjeg Dana, brorbe između dobra i zla, antihrista i sličnog nema ništa. Hrišćanstvo ljudi brže napuštaju jer hrišćani svoj Sudnji dan čekaju već 2000 godina, dok muslimani su sa Islamom dobili refresh i oni čekaju 'tek' 1400 godina. Obično je između proroka postojao razmak od nekoliko vekova, međutim evo do sada prošlo milenijum i po i ništa se nije dogodilo, niti postoje naznake da će se nešto dogoditi.
Inače ceo taj koncept o antihristu i borbi između dobra i zla na Sudnjem Danu uopšte ne postoji u Starom Zavetu, niti je deo jevrejske tradicije. Koncept je preuzet iz Zoroastrizma u kome se sukobe Bog dobra i Bog zla. Međutim pošto su abrahamovske religije monoteističke, hrišćani nisu mogli tek tako izmisliti novog Boga pa su uzeli Sotonu, dotadašnjeg Božijeg agenta kojem je zadatak bio da postavlja ljudima prepreke i testira njihovu veru, i pretvorili ga u izvor sveg zla. Na kraju će se njegov sin (Antihrist) i Božiji sin (Isus Hrist) boriti za vlast na Zemlji. Naravno pobednik se unapred zna, pa je pitanje zašto će se rat uopšte i desiti.
Islam je prihvatio tu ideju ranih hrišćana, samo što ne priznaje da su Isus i Antihrist deca Boga i Sotone.
Inače ceo taj koncept o antihristu i borbi između dobra i zla na Sudnjem Danu uopšte ne postoji u Starom Zavetu, niti je deo jevrejske tradicije. Koncept je preuzet iz Zoroastrizma u kome se sukobe Bog dobra i Bog zla. Međutim pošto su abrahamovske religije monoteističke, hrišćani nisu mogli tek tako izmisliti novog Boga pa su uzeli Sotonu, dotadašnjeg Božijeg agenta kojem je zadatak bio da postavlja ljudima prepreke i testira njihovu veru, i pretvorili ga u izvor sveg zla. Na kraju će se njegov sin (Antihrist) i Božiji sin (Isus Hrist) boriti za vlast na Zemlji. Naravno pobednik se unapred zna, pa je pitanje zašto će se rat uopšte i desiti.
Islam je prihvatio tu ideju ranih hrišćana, samo što ne priznaje da su Isus i Antihrist deca Boga i Sotone.
- Towelie
#1088 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Ne ubrajam u argument ikako numerologiju. Zna Smrcak sta ja mislim o njegovim manipulacijama brojevima i brojanjem.harač wrote:nadam se da numerologiju ne ubrajaš u transcendentalni argumentTowelie wrote:Cela ova prica o imanju/nemanju kvalitetnih argumenata je na jedan nacin deplasirana. Oni argumenti koje ateisti ocekuju i koje priznaju (materijalni) se ne mogu dobiti za dokazivanje postojanja bica koje transcenduje materiju.
- shbc
#1089 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Dobro, ja bih ipak napravio distinkciju izmedju argumenata i dokaza. Slazem se da trazimo materijalno, ali to je samo u konkretnim dokazima. Argument se moze postaviti i na filozofskom nivou, tu materijalno i nije toliko neophodno. Sta vise mislim da bi mi svi vise voljeli pricati o tome. Puno je realnije.Towelie wrote:Cela ova prica o imanju/nemanju kvalitetnih argumenata je na jedan nacin deplasirana. Oni argumenti koje ateisti ocekuju i koje priznaju (materijalni) se ne mogu dobiti za dokazivanje postojanja bica koje transcenduje materiju.
Kompletna prica o biologiji, fizici, hemiji, matematici i slicnim naukama, kada je u pitanju bilo koje bozanstvo, je na nivou dokazivanja da je prica o Pepeljugi istinit dogadjaj. Barem meni. S toga je toliko i iritantno citati postove pojedinih forumasa koji takve stvari postavljaju kao opste prihvacenu cinjenicu. Filozofski pristup o postojanju bilo kakve vise sile je vec nesto o cemu se da raspravljati.
p.s. Iako bi ovo znacilo da bih se ja zadrzao na citanju, obzirom da mi je to slabija strana, ali bih barem imao sta procitati
- Towelie
#1090 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Slazem se. Svi ti ajeti koji se ticu nauke su pre svega znaci, a ne dokazi. I to za vernike. Ateistima ne znace puno, kao sto smo videli na temi.shbc wrote:Dobro, ja bih ipak napravio distinkciju izmedju argumenata i dokaza. Slazem se da trazimo materijalno, ali to je samo u konkretnim dokazima. Argument se moze postaviti i na filozofskom nivou, tu materijalno i nije toliko neophodno. Sta vise mislim da bi mi svi vise voljeli pricati o tome. Puno je realnije.Towelie wrote:Cela ova prica o imanju/nemanju kvalitetnih argumenata je na jedan nacin deplasirana. Oni argumenti koje ateisti ocekuju i koje priznaju (materijalni) se ne mogu dobiti za dokazivanje postojanja bica koje transcenduje materiju.
Kompletna prica o biologiji, fizici, hemiji, matematici i slicnim naukama, kada je u pitanju bilo koje bozanstvo, je na nivou dokazivanja da je prica o Pepeljugi istinit dogadjaj. Barem meni. S toga je toliko i iritantno citati postove pojedinih forumasa koji takve stvari postavljaju kao opste prihvacenu cinjenicu. Filozofski pristup o postojanju bilo kakve vise sile je vec nesto o cemu se da raspravljati.
p.s. Iako bi ovo znacilo da bih se ja zadrzao na citanju, obzirom da mi je to slabija strana, ali bih barem imao sta procitati
- Smrcak15
#1091 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Manipulacija kazes, de nam onda pokazi jasno sta je to manipulacija sto sam prezentirao, optuzio si me da sam manipulator evo izazivam te da nam svima pokazes sta je tacno manipulacija i to pogkrijepi dokazima.Towelie wrote:Ne ubrajam u argument ikako numerologiju. Zna Smrcak sta ja mislim o njegovim manipulacijama brojevima i brojanjem.harač wrote:nadam se da numerologiju ne ubrajaš u transcendentalni argumentTowelie wrote:Cela ova prica o imanju/nemanju kvalitetnih argumenata je na jedan nacin deplasirana. Oni argumenti koje ateisti ocekuju i koje priznaju (materijalni) se ne mogu dobiti za dokazivanje postojanja bica koje transcenduje materiju.
- HardcoreMX
#1092 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Lapsus calami.Kad ne smijes na argumentovanu diskusiju,lijepo je od tebe sto si makar u ulozi mog korektora,harač wrote: *ne bih
- HardcoreMX
#1093 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Odluci se vise u kojem ces licu da pricas,i koliko nas ima jedan ili vise?!Koliko nas vidis?aurora313 wrote: Kaže da govori Njemački pa mu se zato kao poliglotu 'omakne' veliko slovo tamo gdje ne treba. Ali kada bi bar naučio primjenu riječi komunikacija, širina, tolerancija...
A što se tiče njegovih komentara, ignore ignoramusa. To ih najviše boli.
Boli tebe sto sam ti prosuo tvoju jeftinu filozofiju,kad ste toliki „znalci“ sto nijedan ne smije izazov prihvatiti...
-"Moderna fizika nas vodi nužno prema Bogu, a ne od njega. - Nijedan od osnivaca ateizma nije bio naucnik. Svi su bili vrlo osrednji filozofi. "(Arthur Stanley Eddington, 1882–1946, engleski Astronom)
-Uh,covjek kao da je citao ove forumske anti-teiste,samo bih dodao „supljak“filozofe iz metodisticke skole „SamoNasLaze“
-
Lopov-eliminator
#1094 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Tacno, kad se predmetu dokazivanja dodijele karakteristike koje nisu crno-na-bijelo dokazive, onda nema potrebe za laznim prezentiranjem kako je sve to davno glatko dokazana stvar crno-na-bijelo, kao da je 1+1=2, a da su oni koji ne vjeruju u to samo oni koji namjerno lazu same sebe.Towelie wrote:Ne ubrajam u argument ikako numerologiju. Zna Smrcak sta ja mislim o njegovim manipulacijama brojevima i brojanjem.harač wrote:nadam se da numerologiju ne ubrajaš u transcendentalni argumentTowelie wrote:Cela ova prica o imanju/nemanju kvalitetnih argumenata je na jedan nacin deplasirana. Oni argumenti koje ateisti ocekuju i koje priznaju (materijalni) se ne mogu dobiti za dokazivanje postojanja bica koje transcenduje materiju.
Sjecas se onog zadatka s covjekom koji leti iznad Sarajeva, gdje se trebalo dokazati da pomenuti covjek ne postoji.
- fatamorgana
#1095 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Pinokio, sjeti se knjige od Kolodija i šta piše u njoj, nemoj opet kitu u usta!HardcoreMX wrote:Odluci se vise u kojem ces licu da pricas,i koliko nas ima jedan ili vise?!Koliko nas vidis?aurora313 wrote: Kaže da govori Njemački pa mu se zato kao poliglotu 'omakne' veliko slovo tamo gdje ne treba. Ali kada bi bar naučio primjenu riječi komunikacija, širina, tolerancija...
A što se tiče njegovih komentara, ignore ignoramusa. To ih najviše boli.![]()
Boli tebe sto sam ti prosuo tvoju jeftinu filozofiju,kad ste toliki „znalci“ sto nijedan ne smije izazov prihvatiti...
-"Moderna fizika nas vodi nužno prema Bogu, a ne od njega. - Nijedan od osnivaca ateizma nije bio naucnik. Svi su bili vrlo osrednji filozofi. "(Arthur Stanley Eddington, 1882–1946, engleski Astronom)
-Uh,covjek kao da je citao ove forumske anti-teiste,samo bih dodao „supljak“filozofe iz metodisticke skole „SamoNasLaze“
-
Lopov-eliminator
#1096 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Iskreno, mnogo mi vuce, ali jos nisam na cisto jel ovo poznati mrzitelj ateista @pinokio04, lik koji je uspio na jedno pitanje 11 puta zazmiriti.fatamorgana wrote:Pinokio, sjeti se knjige od Kolodija i šta piše u njoj, nemoj opet kitu u usta!HardcoreMX wrote:Odluci se vise u kojem ces licu da pricas,i koliko nas ima jedan ili vise?!Koliko nas vidis?aurora313 wrote: Kaže da govori Njemački pa mu se zato kao poliglotu 'omakne' veliko slovo tamo gdje ne treba. Ali kada bi bar naučio primjenu riječi komunikacija, širina, tolerancija...
A što se tiče njegovih komentara, ignore ignoramusa. To ih najviše boli.![]()
Moze li neko od ovih koji smatraju da su HardcoreMX i pinokio04 jedna ista persona obrazloziti svoj stav, sta se poklapa?
- SamoVasGledam
#1097 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Osnivači ateizma osrednji filozofi. A ko su osnivači religije? Čovek koji je 40 dana i noći gladovao i žeđao u pustinji, počeo da se gubi i halucinira, da se svađa sa đavolom i čovek kojeg je anđeo u pećini toliko fizički maltretirao da je ovaj umislio da ga uhode demoni. Pa vi vidite kome ćete pre.
Last edited by SamoVasGledam on 26/06/2016 01:31, edited 1 time in total.
- arzuhal
- skupljac_zeljeza
#1099 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Jednog dana Ebu Džehl je susreo Muhammeda, a.s., i rekao mu: “Muhammede!, ja od tebe nisam vidio ružnijeg čovjeka!” “Pravo si rekao”, odgovorio je Muhammed. Na ovo je rekao Ebu Bekr Pejgamberu: “O ti sunce duhovnog svijeta, miljeniče Svevišnjeg Boga, ja od tebe nisam vidio ljepšeg čovjeka.” “Pravo si rekao”, odgovori i njemu Pejgamber.....SamoVasGledam wrote:Osnivači ateizma osrednji filozofi. A ko su osnivači religije? Čovek koji je 40 dana i noći gladovao i žeđao u pustinji, počeo da se gubi i halucinira, da se svađa sa đavolom i čovek kojeg je anđeo u pećini toliko fizički maltretirao da je ovaj umislio da ga uhode demoni. Pa vi vidite kome ćete pre.
Znaš kako ide dalje?
- SamoVasGledam
#1100 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Ne smem da kažem bojim se da ću biti kažnjen.skupljac_zeljeza wrote:Jednog dana Ebu Džehl je susreo Muhammeda, a.s., i rekao mu: “Muhammede!, ja od tebe nisam vidio ružnijeg čovjeka!” “Pravo si rekao”, odgovorio je Muhammed. Na ovo je rekao Ebu Bekr Pejgamberu: “O ti sunce duhovnog svijeta, miljeniče Svevišnjeg Boga, ja od tebe nisam vidio ljepšeg čovjeka.” “Pravo si rekao”, odgovori i njemu Pejgamber.....SamoVasGledam wrote:Osnivači ateizma osrednji filozofi. A ko su osnivači religije? Čovek koji je 40 dana i noći gladovao i žeđao u pustinji, počeo da se gubi i halucinira, da se svađa sa đavolom i čovek kojeg je anđeo u pećini toliko fizički maltretirao da je ovaj umislio da ga uhode demoni. Pa vi vidite kome ćete pre.
Znaš kako ide dalje?