Da budes na meti ovih sto si ih pobrojao.Tomahawk11 wrote:Pa dosta ljudi je glasalo za Komsica bas zato sto je prestavljao nesto sto je drugacije od onih koji dolaze iz SDA/HDZ/SDS ili bilo koje druge strogo nacionalno obiljezene stranke.draganbl wrote: Komšić je najbolji primjer licemjernog bošnjačkog kvazigrađanstva.
Ne valja ni to? Zasto? Zar motiv glasanja za nekog, a da mu ne gledamo zove li se Mujo/Jovan/Dragan nije ispravan?
Sta uraditi u ovom poremecenom drustvu, a da ne bude okarakterisano kao nacionalno ili kvazi? Sta normalan covjek da uradi?
"Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
- BHCluster
#1076 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1077 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Tako mnogi zavrse. Sa mrvicama (nekom upadne i komad mesa). Nemaju drugog izbora.BHCluster wrote: Da budes na meti ovih sto si ih pobrojao.
-
almir90
#1078 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Nemoj tako, znaš da je Komšić Bošnjak, i da je DF bošnjačka stranka.Tomahawk11 wrote:Pa dosta ljudi je glasalo za Komsica bas zato sto je prestavljao nesto sto je drugacije od onih koji dolaze iz SDA/HDZ/SDS ili bilo koje druge strogo nacionalno obiljezene stranke.draganbl wrote: Komšić je najbolji primjer licemjernog bošnjačkog kvazigrađanstva.
Ne valja ni to? Zasto? Zar motiv glasanja za nekog, a da mu ne gledamo zove li se Mujo/Jovan/Dragan nije ispravan?
Sta uraditi u ovom poremecenom drustvu, a da ne bude okarakterisano kao nacionalno ili kvazi? Sta normalan covjek da uradi?
A i Peđa je garant Bošnjak, jučer sam vidio ispade mu tespih iz džepa.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1079 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Jeste, ako slusamo Dragana i Milorada. Po njima, oficijelno je bosnjacka podvala.
Cemu onda da se nada Igor ili Ivan iz Sarajeva koji je glasao za tog istog Komsica kad cuje to?
I sto oni glasase, ocito ih je obmanulo licemjerno bosnjacko kvazigradjanstvo
Cemu onda da se nada Igor ili Ivan iz Sarajeva koji je glasao za tog istog Komsica kad cuje to?
-
almir90
#1080 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
To je ono, u principu smo uvijek glasali za svog, šta god to značilo.Tomahawk11 wrote:Jeste, ako slusamo Dragana i Milorada. Po njima, oficijelno je bosnjacka podvala.
- ze kalanga
#1081 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Ponekada je neophodno stvari sagledati objektivno. Neki sebi dopuštaju da pričaju o podobnim Srbima kao dobrim riješenjima z Srbe... 
- tututuuuu
#1082 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
a sta to? na televiziji kad prica kao da su jalijasa pokupili upravo s ulice.Tomahawk11 wrote:Pa dosta ljudi je glasalo za Komsica bas zato sto je prestavljao nesto sto je drugacije od onih koji dolaze iz SDA/HDZ/SDS ili bilo koje druge strogo nacionalno obiljezene stranke.draganbl wrote: Komšić je najbolji primjer licemjernog bošnjačkog kvazigrađanstva.
i nije bitno kako se zove, bitno je ko ga je birao. moze meni kao Hrvatu i Mujo biti predsjednik ali s obziron na trenutnu, troclanu strukturu Predsjednistva, ne moze ga birati niko osim Hrvata.
i eto, bio je Komso dva put, sta je napravio, ucinio, promijenio?
- tututuuuu
#1083 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
rijetki su Hrvati glasali za taj otpad zvan Komsic. pa i u Sarajevu. Ja recimo sigurno nisam.almir90 wrote:To je ono, u principu smo uvijek glasali za svog, šta god to značilo.Tomahawk11 wrote:Jeste, ako slusamo Dragana i Milorada. Po njima, oficijelno je bosnjacka podvala.
- Sanjarko
#1084 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Nema mu shta ko plachat.poostar wrote:Jedna me stvar samo zanima..ko li je ovom tuljanu platio da ovo izjavi ?! bas eto slucajno nakon sto se pocelo da kuha manjem entitetu ? Zar ste toliki debili pa da jos uvjek mislite da su izjave poput ove slucajne ? Neko od povratnika ce platiti glavom zbog ovih rijeci a smrad u mantiji ce da broji pare u seheru...serem se na ovake vjerske vodje. Ovaj debil je u rangu sa urinejom, pedofilom kacavendom i ostalima.
Preziro sam Cerica, ali Ceric je makar pio pepsi
Elita je to.
Kad treba zakuhat samo mu narede sa vrha.
A malo je rech da se kuha.
Kuha se debelo vech u Svijetu.
Nisu Elite Mochici bez razloga.
- Sanjarko
#1085 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
BumpVizionar 1985 wrote:Vlah kak znam orginalno znacilo Stranac faktichki.tututuuuu wrote:Cuj sto je to uradio. Pa sto ga je spucala huja. I kakve veze ima sta je to prije znacilo? Oznacavalo je jednu grupu ljudi koji su se bavili stocarstvom. Ali danas se koristi u pogrdnom smislu. Sve se moze koristiti u pogrdnom smislu. Kao da nekome kazes "Zidove jedan" zna se na sta se misli, itd. A ne samo to, vec kako su ljudi isticali sama cinjenica da je nazvao nekog Vlahom nije jedini problem, vec sve i da je rekao "i da Srbin ne pobijedi" bi jednako zvucalo fasisticki.Vizionar 1985 wrote:Al se slazem nije to trebao uradit.
Pravo pitanje shto je to uradio i shta je to orginalno znachilo u Bosni.
Termin Vlah.
Tudzin, iz tudzeg naroda.
http://staznaci.com/vlah
Turci sve Krschane tako zvali pa nije chudo da i Bosanci Boshnjaci ih zovu ovak.
Plus sami Srbi opjevali o tome.
Vlajna Tozovac itd.
Bash fasistichki ne stoji kad je ovaj Srpski Kandidat Fashista i Negator Genocida.
Spochitavati Fashizam Reisu a Kandidat Fashista i Negator Genocida.
Ono Vrh Vrhova Licemjerstva.
Chovjek ne zeli da na mjestu najvecheg Stradanja Boshnjaka, Gdje su Boshnjaci bili vechina pa istrebljeni skoro skroz,
ne zeli da bude Srbin, pogotovo Fashista i Negator Genocida.
To kao kada bi u na chelu Izraela ili na prostoru Aushvica bio Njemac jos Nacista, Fashista.
-
almir90
#1086 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Znamo mi da je samo Ćirilo jedan i jedini legitimni predstavnik, tako se ukazalo u Međugorju. 
-
almir90
#1087 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Sad malo realnije, nisam ni ja za ovakvo biranje predstavnika, moj odgovor se odnosio na baranje učesnika koji će obnašati vlast, razne funkcije koje utiču na naš život, od raznih ministarstava i tako to. Što se predsjedništa tiče, treba svako sebi da bira i to je to. Doduše, i meni je Bake nametnut, ja mu nikad ne bih dao glasa. Što tiče obnašanja vlasti, ako neko zna svoj posao realnost je da će dosta nas mu dati glas, bez obzira na ime.tututuuuu wrote: a sta to? na televiziji kad prica kao da su jalijasa pokupili upravo s ulice.
i nije bitno kako se zove, bitno je ko ga je birao. moze meni kao Hrvatu i Mujo biti predsjednik ali s obziron na trenutnu, troclanu strukturu Predsjednistva, ne moze ga birati niko osim Hrvata.
Last edited by almir90 on 30/05/2016 19:13, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1088 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Nista. Jednim dijelom sto jedna lasta ne cini proljece, a drugim sto nije puno odmakao od ostalih. Jednostavno se uklopis u taj sivi dom.tututuuuu wrote:
a sta to? na televiziji kad prica kao da su jalijasa pokupili upravo s ulice.
A da si u pravu za to da svakom narodu u ovakvoj konstituciji ne bi trebao drugi narod birati - jesi.
Trebali su onda uvesti i 4. za one koji nece za Srbina, Hrvata ili Bosnjaka i 5. za Sejdica i Fincija. Pa kad je dernek, nek i hala gori.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1089 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Ja, recimo, znam neke koji jesu, a upravo iz razloga zato sto su htjeli nesto drugacije, nenacionalno, a on je bio najblizi tome. Druge opcije nije bilo. Sad sto to na kraju nije ispalo bas tako, to je neka druga prica.tututuuuu wrote:
rijetki su Hrvati glasali za taj otpad zvan Komsic. pa i u Sarajevu. Ja recimo sigurno nisam.
A isto tako, dosta Bosnjaka je glasalo za Komsica upravo iz tog razloga. Oni koji su glasali da Hrvatima crkne krava - to je dio na koji su racunali iz SDP-a, a opet iz razloga sto je Komsic bio kandidat za hrvatskog clana.
- tututuuuu
#1090 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Pa da je najsretnije rijeseno i nije, ali to ne mijenja cinjenicu da je Komsic nametnut i da je to stalo po ledjima Hrvata, kao najmalobrojnijih. A vidis, za njega su glasali ugl. Bosnjaci, ne "ostali", jer tih ostalih nema ni blizu toliko u zemlji. "Ostali" ne bi nista promijenili.Tomahawk11 wrote:Nista. Jednim dijelom sto jedna lasta ne cini proljece, a drugim sto nije puno odmakao od ostalih. Jednostavno se uklopis u taj sivi dom.tututuuuu wrote:
a sta to? na televiziji kad prica kao da su jalijasa pokupili upravo s ulice.
A da si u pravu za to da svakom narodu u ovakvoj konstituciji ne bi trebao drugi narod birati - jesi.
Trebali su onda uvesti i 4. za one koji nece za Srbina, Hrvata ili Bosnjaka i 5. za Sejdica i Fincija. Pa kad je dernek, nek i hala gori.
- tututuuuu
#1091 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
ja nisam. ali mi nije smetao, u pocetku, dok nisam vidio kojja je to konjina i sta se zapravo radi. A sta ocekivati od covjeka koji laze da bi se domogao funkcije. Ako se on osjeca i smatra Hrvatom ja sam Marsovac. al dobro, nije tema.Tomahawk11 wrote:Ja, recimo, znam neke koji jesu, a upravo iz razloga zato sto su htjeli nesto drugacije, nenacionalno, a on je bio najblizi tome. Druge opcije nije bilo. Sad sto to na kraju nije ispalo bas tako, to je neka druga prica.tututuuuu wrote:
rijetki su Hrvati glasali za taj otpad zvan Komsic. pa i u Sarajevu. Ja recimo sigurno nisam.
A isto tako, dosta Bosnjaka je glasalo za Komsica upravo iz tog razloga. Oni koji su glasali da Hrvatima crkne krava - to je dio na koji su racunali iz SDP-a, a opet iz razloga sto je Komsic bio kandidat za hrvatskog clana.
- tututuuuu
#1092 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
ali Bakira su Birali Bosnjaci. Nisam ni ja prezadovoljan s Covicem, ali covjek je bar legitimno izabran (i ako nista drugo zna se ponasati za razliku od one kreature) i ne mogu nista prigovoriti nego izaci i glasati.almir90 wrote:Sad malo realnije, nisam ni ja za ovakvo biranje predstavnika, moj odgovor se odnosio na baranje učesnika koji će obnašati vlast, razne funkcije koje utiču na naš život, od raznih ministarstava i tako to. Što se predsjedništa tiče, treba svako sebi da bira i to je to. Doduše, i meni je Bake nametnut, ja mu nikad ne bih dao glasa. Što tiče obnašanja vlasti, ako neko zna svoj posao realnost je da će dosta nas mu dati glas, bez obzira na ime.tututuuuu wrote: a sta to? na televiziji kad prica kao da su jalijasa pokupili upravo s ulice.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1093 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Jeste, kako nije tema.
Sutra da se pojavi kandidat u Srebrenici koji bi iznio stavove za oba naroda i s tim u vezi kaze da je narodni kandidat (ako je to uopste moguce po nasem ustrojstvu glasanja
) i eventualno pobijedi....nakon inaguracije bi ubrzo pocela prica kako je on vise bosnjacki ili srpski kandidat i da su ovi drugi glasali u cilju da ovi prvi (ili obrnuto) nemaju svog predstavnika. A kako se pokazalo da su politicari vecinski kvarna roba, nema tu hajra.
A da idemo dalje i na drzavni nivo, pa da se kaze, nema hrvatskog, srpskog ili bosnjackog predstavnika, nego se svi kandiduju na nivou BiH, pa trojica koja budu imala najvise, oni ce biti u predsjednistvu.....opet ni to ne bi bilo posteno, kako god okrenes. Prvo sto je Bosnjaka najvise, pa bi se tu moglo igrati s glasovima, a to svakako ne bi podrzale srpska i hrvatska strana.
Ma dzumbus jedan, i opet ispade da je nacionalna podjela najpravednija, osim u situaciji kad imas neutralnog clana kao sto je bio Komsic, a koji se predstavlja kao clan ispred jednog naroda.
Da je dobro tako - nije, da ce se nesto u skorije promijeniti - tesko.
Sutra da se pojavi kandidat u Srebrenici koji bi iznio stavove za oba naroda i s tim u vezi kaze da je narodni kandidat (ako je to uopste moguce po nasem ustrojstvu glasanja
A da idemo dalje i na drzavni nivo, pa da se kaze, nema hrvatskog, srpskog ili bosnjackog predstavnika, nego se svi kandiduju na nivou BiH, pa trojica koja budu imala najvise, oni ce biti u predsjednistvu.....opet ni to ne bi bilo posteno, kako god okrenes. Prvo sto je Bosnjaka najvise, pa bi se tu moglo igrati s glasovima, a to svakako ne bi podrzale srpska i hrvatska strana.
Ma dzumbus jedan, i opet ispade da je nacionalna podjela najpravednija, osim u situaciji kad imas neutralnog clana kao sto je bio Komsic, a koji se predstavlja kao clan ispred jednog naroda.
Da je dobro tako - nije, da ce se nesto u skorije promijeniti - tesko.
-
almir90
#1094 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Sve je nakaradno, Prvo, građanski predstavnik na lokalnom nivou, odnosno nivou opštine ne može neke značajne pomake napraviti jer iznad njega imaju viši nivoi vlasti. Srebrenica će uvijek biti kamen spoticanja jer je teritorijalno u RS, a Bošnjak gradonačelnik, grad s većinskim bošnjačkim stanovništvom. Pa, Milorad ne da para Srbima koji nisu glasali za njega, kamoli drugima da nešto omogući. Zato ih imaš koliko-toliko bolji standard u dijelu prema Banja Luci koji kontroliše Milorad, od istočnog dijela gdje SDS čini vlast.
Što se ostaloga tiče, već sam napisao, ja se ne slažem s preglasavanjem kada je u pitanju predsjedništvo.
Što se ostaloga tiče, već sam napisao, ja se ne slažem s preglasavanjem kada je u pitanju predsjedništvo.
-
Patriotska_Liga
#1095 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Ne mogu postojati zajednički kandidati kad su nacionalne politike dijametralno suprotne.
- draganbl
#1096 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Nije tu problem u ljudima koji su glasali, već u Komšiću.Tomahawk11 wrote:Pa dosta ljudi je glasalo za Komsica bas zato sto je prestavljao nesto sto je drugacije od onih koji dolaze iz SDA/HDZ/SDS ili bilo koje druge strogo nacionalno obiljezene stranke.draganbl wrote: Komšić je najbolji primjer licemjernog bošnjačkog kvazigrađanstva.
Ja poštujem sve ljude, moje sugrađane iz Bosne i Hercegovine koji su, glasom za Komšića/SDP/Našu stranku dali glas građanskoj, a ne nacionalnoj Bosni i Hercegovini. Lično mi je drago što postoje desetine hiljada ljudi (bošnjačke nacionalnosti, ako je to bitno) koji su glasali za one koji nisu SDA, SBB, SBiH, SNSD, HDZ itd.
Međutim, kao što rekoh, žali bože tih glasova i te nade u građansko društvo, kada ti glasovi odu nesposobnom klovnu kakav je Komšić.
Ipak, pošto to nije tema, da se vratim on topic.
Moj komentar i kritika upućena reisu nije bila zbog riječi iz naslova. Kritika je upućena u smjeru da jedan veliki autoritet, vjerski poglavar, poziva bošnjački narod da glasa za Bošnjaka (da ne pobijedi Srbih/vlah).
Pitao si šta normalan čovjek da ne uradi. Evo ja pišem šta ne treba raditi, ne treba pozivati Bošnjake da glasaju za Bošnjaka zato što je Bošnjak.
Ne treba pozivati Srbe da glasaju za Srbina zato što je Srbin. A to je reis uradio.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1097 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Tesko da cemo to dozivjeti i od vjerskih, ali i politickih lidera.
Od prvih, jer su i oni uglavnom pokvareni i licemjerni prvo jedni prema drugim (citaj: medjureligijsko vijece), a onda i prema narodu. Da se drze striktno religije i religijskih ubjedjenja i sukladno tome propagiraju narodu, sigurno da bi bilo manje sukoba i netrepeljivosti, a vise suzivota i boljih dana za svijet na ovim prostorima.
A za politicare....sta od njih ocekivati. Oni se svakako bore vec vise od 25 godina za torove, jer im tako odgovara. Sve i da je taj jedan Komsic bio toliki kapacitet i zaista nesto pokusao, garantujem da bi ga ostala bagra ugusila.
Tako da, sve je to jedna velika utopija. Sve i da hoce, ne mogu pozivati da se glasa za nekog koga nema. Kazem i da hoce, jer je jasno da nece.
Od prvih, jer su i oni uglavnom pokvareni i licemjerni prvo jedni prema drugim (citaj: medjureligijsko vijece), a onda i prema narodu. Da se drze striktno religije i religijskih ubjedjenja i sukladno tome propagiraju narodu, sigurno da bi bilo manje sukoba i netrepeljivosti, a vise suzivota i boljih dana za svijet na ovim prostorima.
A za politicare....sta od njih ocekivati. Oni se svakako bore vec vise od 25 godina za torove, jer im tako odgovara. Sve i da je taj jedan Komsic bio toliki kapacitet i zaista nesto pokusao, garantujem da bi ga ostala bagra ugusila.
Tako da, sve je to jedna velika utopija. Sve i da hoce, ne mogu pozivati da se glasa za nekog koga nema. Kazem i da hoce, jer je jasno da nece.
- draganbl
#1098 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Opet se meni obraćaš sa vi. Ja do sada nikada u životu nisam izašao na izbore. Time se ne ponosim, ali čisto da znaš da ne glasam ni za Srbina ni za nekog drugog. Nikada ne bih ni glasao za nekoga samo zbog njegovog imena/tj. nacionalne pripadnosti.almir90 wrote:Normalno, sad je to licemjerstvo. Je l' licemjerstvo naše i Peđa, možda? Kad ste vi za koga glasali, a da nije Srbin? Doduše kod vas se ne smije niko drugi ni kandidovati, ali svejedno, baš me zanima kako bi prošao.draganbl wrote: Komšić je najbolji primjer licemjernog bošnjačkog kvazigrađanstva.
Ja nisam ni rekao da lično nosiš zasluge za to što je SDA dvadeset godina na vlasti poslije rata. Ja sam ti na tvoju konstataciju iz prošlog posta, da većina Bošnjaka glasa razmišljajući o ekonomiji, pomenuo kome Bošnjaci daju najviše glasova - upravo SDA.almir90 wrote:SDA je dobila izbore zahvaljujući dvije grupe ljudi, jedni uhljebi i razni grebatori koji imaju od njih koristi, a drugi jednostavno glupi. Ja im nikada nisam dao glas, tako da u tome lično ne mogu imati zasluge.Lijepo rečeno, upravo je zato SDA, stranka kojoj je ekonomija i razvoj na prvom mjestu, ta koja osvaja najviše glasova u većinski bošnjačkim sredinama.
Opet ne znam na kog Ozrena misliš? Je li onog koji je godinama osvajao najviše glasova u Doboju? Pa ko je onda glasao za njega sve te godine ako je izdajica?almir90 wrote: Kada kažeš
Znaš ti odlično na šta ja mislim. Ali, ako moram da crtam, mislim na Srbe koji ga smatraju izdajicom jer nije nacionalno obojen, i gleda kako da se dovede situacija u neki normalan položaj među narodima u Doboju. Kao za ona dešavanja prošlog ramazana i svakodnevnih đenerala pampersa isprdaka koji glume heroje kad ima jedno 40-50 u grupi, a sami bi se usrali u gaće kao i njihov đeneral da ih neko safata."zovete Obrena turčinom"
na koga misliš kad kažeš "zovete"? Obraćaš mi se u drugom licu (množine), pa pretpostavljam da i na mene misliš pod tim "zovete"?
Da li sam to ja nekada tog Obrena bilo kada pomenuo u bilo kom svom postu? Kakav Obren, kakav turčin?
Ne ljutim se, već ne razumijem šta si mislio kada si mi se obraćao. Ako se obraćaš meni, onda možeš da meni suprotstavljašsvoje mišljenje naspram mog. Ja ovdje nisam ničiji advokat, pa da branim stavove drugih ljudi.almir90 wrote:Pa nisam ni mislio direkt na tebe, već pričamo o Srbima koji rade takve stvari, tj. mržnja svih onih Srba koji odstupaju od kalupa mržnje prema drugima u ovoj državi, ako ti nisi takav onda nemaš šta ni da se ljutiš.Kada napišeš
" Kad vi Srbi prestanete ..."
pretpostavljam da mene pokušavaš smjestiti među neke Srbe koji nešto rade? Odakle ti pravo da mene svrstavaš u bilo koje grupe kojima ne pripadam?
Ja se sa ogromnom većinom Srba, Bošnjaka i Hrvata ne slažem. Kad sam ja uopšte rekao da su Srbi bolji od drugih?
- draganbl
#1099 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Slažem se.Tomahawk11 wrote:Tesko da cemo to dozivjeti i od vjerskih, ali i politickih lidera.
Međutim, ako pameti nema, ne znači da se treba pomiriti sa stvarima koje se kose sa logikom i zdravim razumom.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1100 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Naravno da ne, to se slazem. Kolektivno ludilo ne znaci da i pojedinac treba da poludi.draganbl wrote:Slažem se.Tomahawk11 wrote:Tesko da cemo to dozivjeti i od vjerskih, ali i politickih lidera.
Međutim, ako pameti nema, ne znači da se treba pomiriti sa stvarima koje se kose sa logikom i zdravim razumom.