Pa ako im smeta islam trebaju otici u London ili Marsej ondaDrvosjeca iz Dejcica wrote:OK, možda adresiram na pogrešnu osobu ili sam pogrešno razumio tvoj post. Možda bolje da pojasnim da je namjera diskreditacije ovog lika pod nickom "Isti Fikret" i "Bodkin" iz čijih se postova da primjetiti da smetaju džamije, pokrivene djevojke, iftari i slični vjerski obredi. E to su isti oni koji su rokali godinama po Sarajevu a sada pod krinkom anonimnosti šire svoje fekalije na forumu.Tomahawk11 wrote:@Drvosjeca, na pogresnu adresu impliciras tu neku pricu o dzamijama i sl![]()
Meni to nista ne smeta, dapace. Ne smeta mi ni jedna bogomolja, a ni moj komentar nije ni po cemu bio u duhu tvog komentara.
Nije bilo, ne samo u Sarajevu, nego uglavnom u Jugi, eto nije bilo. Pojam bile neke Crvenka cokoladice i sl., banana nisi mogao uvijek uzeti, trzni centri pojam bili....pa i ono sto je bilo pred rat, nije uporedivo s danasnjim. Ali to nema nikakve veze s tvojom pricom, ti navalio na dzamije, na pokrivene, na neki vjerski aspekt....i onda se zakacis na moj komentar.
Normalno da je danasnje Sarajevo puno ispred Sarajeva '62., '82, pa i onog '90., samo ne kontam sta se hoce dokazati. Vremena nisu uporediva, nisu iste prilike bile.
Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
-
Yug
#1076 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
-
prog321
#1077 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Pa i ja sam mislio da je komentar više adresiran za Bodkina , ExLiberala, i ostalih članova srpske garde gdje se antidzamijski feeling osjeti u svakoj rečenici 
Ovaj IstiFikret je trololo Ali Kemal.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1078 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ok, bio sam kolateralna steta u tom prepucavanju

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
VCorp
#1080 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Nije on trol već autonomaš, a oni ti imaju virus četništva u sebi jos od dana kada su dopustili da im se žene kurvaju sa čedama za konzervu graha.prog321 wrote:Pa i ja sam mislio da je komentar više adresiran za Bodkina , ExLiberala, i ostalih članova srpske garde gdje se antidzamijski feeling osjeti u svakoj rečenici
- Connaisseur Karlin
#1081 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
njegoa izjava na sluzbenoj stranici:
https://www.london.gov.uk/node/33739
evo muslimmanski gradonaclenik , marokanac,u Roterdamu,a link vezan za Ramazan 2005 godina:
http://www.itnsource.com/en/shotlist/RT ... TV1542605/ plus 7 video vezanih za clanak
Demografija muslimana u Nizozemskoj
http://www.euro-islam.info/country-prof ... therlands/
naravno,da u gradovima sa jako visokom muslimankom populacijom postoje razne aktivnosti organizirane od strane gradonaclenika ili politicara muslimana
U Europu,hirscanstvo se pocelo siriti u 4 vijeku,ali danas se jos uvijek Europa dozivljava previse hriscanskom,zato su naslovi vezani za msulimane u EUropi prebucni,ali zahvaljujuci trenutnoj politickoj situaciji koju su muslimani uzrokovali na Dalekom Istoku,je nepohodno "zastiti" muslimanksu populaciju u EUropi!
- Connaisseur Karlin
#1082 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ali ne mozes jednako uociti Islam u spomenutim gradovima EU i u Sarajevu: u Sarajevu je sve na jednom manjem mjestu,vlro skucenom prostoru,a u Londonu ne mozes tako lako uociti ni dazmije ni mezarluke. U Istanbulu,definitvno mozes,malo se uddaljis od turistickih lokacija,i u vecini nasljea ces primjetiti mezarluke i dzamije kao i u BiH. Pisem ,jer sma vec posjetila doticne lokacije,i meni nikad ne bi smetala ni dzmiaj ni mezarluk ili medrese. Mislim da je islamska arhtektura jedn aod najljespih u svijetu. U BiH niko prije rata nije gledao broj dzamija u gradu ,ali danas ,zahvaljujuci diskriminirajucoj politici,se gleda broj dzamija,crkava,a sinagoga u BiH ima mozda maksimalno 4,dok u svim gore spomenutm gradovima,ima znatno vise sinagoga. Eto,kod nekih su mnogi objekti prezivjeli tolike ratove,a mi u zadnjem ratu,sebinapravismo najvecu stetu unistavanja UNESCO vrijdnih objekta. Nenormlano !Yug wrote: Pa ako im smeta islam trebaju otici u London ili Marsej onda,Sarajevo je je za mnoge u gradove sto se toga tice LIGHT verzija
.Ali da imate puno srbijanaca imate brate
- Drvosjeca iz Dejcica
#1083 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Definiši ko to mi? Lično ja kao i cijela populacija Sarajeva nije uništila niti jedan objekat druge konfesije, kamo li UNESCO kategorisan objekat. Nemoj mi uopštenog govora i priče da smo svi krivi. Nismo!Connaisseur Karlin wrote:Ali ne mozes jednako uociti Islam u spomenutim gradovima EU i u Sarajevu: u Sarajevu je sve na jednom manjem mjestu,vlro skucenom prostoru,a u Londonu ne mozes tako lako uociti ni dazmije ni mezarluke. U Istanbulu,definitvno mozes,malo se uddaljis od turistickih lokacija,i u vecini nasljea ces primjetiti mezarluke i dzamije kao i u BiH. Pisem ,jer sma vec posjetila doticne lokacije,i meni nikad ne bi smetala ni dzmiaj ni mezarluk ili medrese. Mislim da je islamska arhtektura jedn aod najljespih u svijetu. U BiH niko prije rata nije gledao broj dzamija u gradu ,ali danas ,zahvaljujuci diskriminirajucoj politici,se gleda broj dzamija,crkava,a sinagoga u BiH ima mozda maksimalno 4,dok u svim gore spomenutm gradovima,ima znatno vise sinagoga. Eto,kod nekih su mnogi objekti prezivjeli tolike ratove,a mi u zadnjem ratu,sebinapravismo najvecu stetu unistavanja UNESCO vrijdnih objekta. Nenormlano !Yug wrote: Pa ako im smeta islam trebaju otici u London ili Marsej onda,Sarajevo je je za mnoge u gradove sto se toga tice LIGHT verzija
- Connaisseur Karlin
#1084 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Pisala sam konkretno za zadnji interni rat,u kojem obekti nisu przivjeli,a prezivjelu su bez tezih ostenjenja prethodne ratove. Krivci u ovoj prici nisu ni tema,pisem genralno o nasem drustvu,koje nikad nije narocito cijenilo stare objekte,jer SFRJ nije nikad dovoljno finansirala ( trebalo je bacatinovac u JNA i specijalnu policiju). Mi smo imali toliko arhitektonskih pronalzaka,ali mnogi nisu nikad uredjeni ili dovoljno "otkriveni" . Narod kojem stara,a ni nova drzava ne daju mnogo mogucnosti da ocuvaju stare kutlture. Lako je graditi soping centre i parkiralista.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Definiši ko to mi? Lično ja kao i cijela populacija Sarajeva nije uništila niti jedan objekat druge konfesije, kamo li UNESCO kategorisan objekat. Nemoj mi uopštenog govora i priče da smo svi krivi. Nismo!Connaisseur Karlin wrote:Ali ne mozes jednako uociti Islam u spomenutim gradovima EU i u Sarajevu: u Sarajevu je sve na jednom manjem mjestu,vlro skucenom prostoru,a u Londonu ne mozes tako lako uociti ni dazmije ni mezarluke. U Istanbulu,definitvno mozes,malo se uddaljis od turistickih lokacija,i u vecini nasljea ces primjetiti mezarluke i dzamije kao i u BiH. Pisem ,jer sma vec posjetila doticne lokacije,i meni nikad ne bi smetala ni dzmiaj ni mezarluk ili medrese. Mislim da je islamska arhtektura jedn aod najljespih u svijetu. U BiH niko prije rata nije gledao broj dzamija u gradu ,ali danas ,zahvaljujuci diskriminirajucoj politici,se gleda broj dzamija,crkava,a sinagoga u BiH ima mozda maksimalno 4,dok u svim gore spomenutm gradovima,ima znatno vise sinagoga. Eto,kod nekih su mnogi objekti prezivjeli tolike ratove,a mi u zadnjem ratu,sebinapravismo najvecu stetu unistavanja UNESCO vrijdnih objekta. Nenormlano !Yug wrote: Pa ako im smeta islam trebaju otici u London ili Marsej onda,Sarajevo je je za mnoge u gradove sto se toga tice LIGHT verzija
- Sanjarko
#1085 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Naravno, svi smo mi protkani mimo naše volje raznim običajima, tradicijom, vjerom...itd. Ko pamti Sarajevo prije rata (a ja ga pamtim) je još veća selendra od ovog danas. Kakvo evropsko kakvi bakrači to je floskula...u tom kvazi evropskom je stanovalo više stotina masovnih ubica, ratnih zločinaca i ostale bagre. Iskreno drago mi je da su potražili sreću negdje drugdje. Današnje Sarajevo od arhitekture pa do ljudi je mnogo raznovrsnije nego što je to bilo ono prijeratno.exliberal-ex wrote:
Svi smo mi krsteni osuneceni mimo nase volje..jer su nasi tako mislili da treba....nego meni nesto pade na pamet
prvo ...eto prosao je popis, jel krenulo nabolje...zlatne kasike itd...zajebavam se...druga stvar mi je na pameti
pricam neki dan sa jednim tipom iz irana i on govori kako se zivjelo pod sahom a kako kad je isti svrgnut...po njegovoj prici sam prepoznao sarajevo...prije saha i poslije saha.......prije rata evropski grad...sad sve vise lici na bliskoistocnu kasabuSmanji ribu...VCorp wrote: Slomiše se Srbi, ali da spriječe građenje Beograda na vodi pa svega ostalog.
Utjecaj Turaka na bošnjačku politiku je ogroman, i sve to ide preko Bakira i njegove SDA. Erdogan sere protiv terorista ali s druge strane pocinje u najmanju ruku praviti konzervativne Turke, daleko od one sekularnosti na koju smo mi navikli. I sad mi treba da se vodimo tom politikom a da nam Turci budu gazde preko Izetbegovica Jr, jednog od top deset lopova u državi ? Vidite da Turci zakuhavaju sa Nijemcima, Britancima, Amerikancima pa onda treba da Bakir izleti sa izjavom kako Bošnje podržavaju takvu vrstu turske politike i eto nas opet deset godina unazad.
I o kojem vi to novcu pričate ? Od turskih donacija niko marke vidio nije od obicnih građana, umjesto da nam pošalju oružje Arapi nam pošalju Mudžahide i ostale smradove da šire njihovu verziju islama koja našu djecu odvlači u grobove po sirijskim vukojebinama.
Da se razumijemo, investicija nije kad dođe neki Arap i napravi meni 15 džamija a vidjeli smo u Sarajevu zašto se jedna od tih džamija koristi kao niti to što njima Bakir sredi neki plac za tržni centar u kojem će raditi radnice za 300 KM po čitavoj dan. To je vama možda normalno, meni nije. To nisu investicije već zapišavanje terena i iskorištavanje prijateljskih odnosa ( koje se opet svode na Alijicu bega i njegov emanet).
Pa Ivanić i Dodik svako malo trk u Beograd po mišljenje kod Vučića, mene bi bilo stid da imam političara koji odlazi u drugu zemlju po mišljenje. Izetbegović jeste lopov isti kao Dodik ili Čović. Turci imaju svoje interese koji se poklapaju sa interesima Bošnjaka. U Sarajevu izgrađena koliko ja znam jedna džamija arapskim novcem a ne 15. Niko u tržnom centru ne radi za 300KM, barem ne u BBI ili SCC-u ako na njih ciljaš.
Šta je za tebe investicija? Da tebi neko donese miliona dolara u kešu na stol, to bi bila dobra investicija, dobar Turčin i dobar Arap? Volio bih i ja da ovdje Samsung uložo 2 milijarde u fabriku supervodiča ali nema toga ni u okruženju a kamo li u BiH.
Ma Ja ba samo dzamije grade i nist love ne daju.Izgradnja prve faze glavne gradske magistrale (GGM) koja u dužini od 3,25 km prolazi kroz središte Zenice počet će u martu, a period implementacije projekta iznosi 24 do 26 mjeseci.Sredstva za gradnju glavne gradske magistrale osigurana su kreditnim zaduženjem kod Saudijskog fonda za razvoj u iznosu od 25 miliona američkih dolara. Prva faza za koju su danas potpisani ugovori koštat će oko 23 miliona KM. Radovi na izgradnjiglavne gradske magistrale Zenica izvodit će se u dvije faze.
-
VCorp
#1086 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
KREDITNI fond ? Bravo majstore, nemam riječi
Ti shvataš da to nije njihova investicija već će BiH vraćati te pare s kamatama ? A pod BiH mislim na tebe i ostale koji plaćaju porez 
- Sanjarko
#1087 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Pa i to je neki vid investicije.VCorp wrote:KREDITNI fond ? Bravo majstore, nemam riječiTi shvataš da to nije njihova investicija već će BiH vraćati te pare s kamatama ? A pod BiH mislim na tebe i ostale koji plaćaju porez
Koja ce meni Banka kao nezaposlenom Licu kredu dat.
Ko bi nama bez kamate skoro kredit dao, kad odumiremo, iseljavamo se itd.
Sto druge zemlje ne poguraju druge zemlje kredom, pogotovo na ovakom vaktu,
kad izumiremo, odseljavamo se, krize itd. u mnogih Naroda i Drzava sirom svijeta.
Kredu je i Juga uzimala svojevremeno 100 Milijardi $ kad je duplo jaci dolar bio nego sada, jos ne racunajuci inflaciju
koliko bi to sada Love bilo.
Razmisli malo.
Sto kredu davat uopste nekom na Umrli.
Last edited by Sanjarko on 06/06/2016 15:52, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#1088 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Mladi se iselise, izumiremo itd.
Nezaposleno i Pemzionera preko Miliona, postajemo Zemlja Staraca.
A kreda ide.
Nezaposleno i Pemzionera preko Miliona, postajemo Zemlja Staraca.
A kreda ide.
Last edited by Sanjarko on 06/06/2016 16:13, edited 3 times in total.
- Sanjarko
#1089 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Istina i drugi nam Kredu daju.
A na Umrli smo.

A na Umrli smo.
- Sanjarko
#1090 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Bosna=Umrli osoba skoro
- Matzan
#1091 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
PROPAO PLAN DODIKA I ČOVIĆA: Vijeće ministara ne može promijeniti odluku Agencije za statistiku!
Agencija za statistiku zakonski je zaštićena od političkog utjecaja i Vijeće ministara BiH nema zakonsko uporište da promijeni odluku Agencije.
Lider HDZ-a Dragan Čović izjavio je jučer da Vijeće ministara BiH može promijeniti odluku direktora Agencije za statistiku BiH Velimira Jukića o objavi rezultata popisa te da će rasprava na Vijeću ministara BiH biti "test partnerstva SDA i SDS.".
Na identičan način razmišlja i Čovićev strateški partner iz Banje Luke Milorad Dodik, koji je preko zastupnika SNSD-a inicirao sazivanje vanredne sjednice Parlamenta BiH i tražio da Vijeće ministara BiH preinači odluku direktora Agencije Velimira Jukića.
No, današnja rasprava na sjednici Vijeća ministara BiH nedvojbeno je pokazala da ne postoji zakonsko uporište prema kojem bi izvršna vlast mogla promijeniti odluku Agencije za statistiku jer bi svaka intervencija te vrste pala na Ustavnom sudu BiH kao nezakonita.
Kako saznaje Slobodna Bosna, predsjedavajući Vijeća ministara BIH Denis Zvizdić obratit će se javnosti nakon završetka sjednice i detaljnije obrazložiti razloge zbog kojih Vijeće ministara BiH neće niti može promijeniti odluku direktora Agencije Velimira Jukića.
Podsjećamo, lider HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je jučer kako će odluka o objavljivanju rezultata popisa u BiH biti test partnerstva između SDS-a i SDA na razini BiH.
"Vijeće ministara BiH u mogućnosti je da stavi izvan snage odluku direktora Agencije za statistiku BiH Velimira Jukića te to SDS može inicirati ako želi", rekao je Čović ne precizirajući na temelju kojih zakonskih odredbi Vijeće ministara BiH može promijeniti odluku Agencije za statistiku BiH.
"Očekujem da se ovo pitanje razmatra na prvoj sljedećoj sjednici Vijeća ministara BiH, a ako se stvarno ne žele objaviti podaci, onda je Vijeća ministara pravo mjesto za takve stvari", rekao je Čović ponavljajući tezu svog strateškog partnera Milorada Dodika, koji je također zagovarao izjašnjavanje Vijeća ministara o vrućoj temi objave rezultata popisa, priželjkujući sukob SDS-a i SDA i raspad vlasti na državnoj razini.
“Očekujem da se time testira partnerstvo SDS-a i SDA na državnoj razini, a ministri iz HDZ-a će pratiti sve što oni usuglase. Moja je procjena da će srpska i bošnjačka strana tobože nastaviti svađati se kako se ništa ne bi uradilo”, rekao je Čović, očito priželjkujući sukob i razlaz SDA i SDS-a kako bi se ostavio prostor za ulazak u vlast Dodikovog SNSD-a.
Prema njegovim riječima, ako se SDS i SDA usuglase, HDZ će apsolutno dati podršku tome.
“Problem je što se nastoji sada da se Hrvati izvuku ‘na površinu’ jer su navodno nešto nekorektno uradili, a, u stvari, riječ je o podvali”, navodi Čović i kaže da je odluka o objavljivanju rezultata popisa došla u vrlo nezgodno vrijeme i smatra da je riječ o pritisku koji Jukić nije izdržao.
“Prije svega taj pritisak su stvarali pojedinci koji su isključivu krivicu svaljivali na njega. Kada je riječ o objavljivanju rezultata, treba reći da smo imali uvid u rezultate popisa, a što se nije nikako moglo bez svojevrsnog kriminala”, naveo je Čović i dodao da se postavlja pitanje kako se moglo imati uvid u dokument koji je potpuno zaštićen i do kojega se nije moglo doći bez zajedničkog ključa.
Odluku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva donio je direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić u skladu sa zakonskim ovlastima, dok srpska strana prigovara da direktor Jukić takvu odluku nije mogao donijeti bez suglasnosti entitetskih agencija za statistiku.
S.B.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/329 ... stiku.html

Agencija za statistiku zakonski je zaštićena od političkog utjecaja i Vijeće ministara BiH nema zakonsko uporište da promijeni odluku Agencije.
Lider HDZ-a Dragan Čović izjavio je jučer da Vijeće ministara BiH može promijeniti odluku direktora Agencije za statistiku BiH Velimira Jukića o objavi rezultata popisa te da će rasprava na Vijeću ministara BiH biti "test partnerstva SDA i SDS.".
Na identičan način razmišlja i Čovićev strateški partner iz Banje Luke Milorad Dodik, koji je preko zastupnika SNSD-a inicirao sazivanje vanredne sjednice Parlamenta BiH i tražio da Vijeće ministara BiH preinači odluku direktora Agencije Velimira Jukića.
No, današnja rasprava na sjednici Vijeća ministara BiH nedvojbeno je pokazala da ne postoji zakonsko uporište prema kojem bi izvršna vlast mogla promijeniti odluku Agencije za statistiku jer bi svaka intervencija te vrste pala na Ustavnom sudu BiH kao nezakonita.
Kako saznaje Slobodna Bosna, predsjedavajući Vijeća ministara BIH Denis Zvizdić obratit će se javnosti nakon završetka sjednice i detaljnije obrazložiti razloge zbog kojih Vijeće ministara BiH neće niti može promijeniti odluku direktora Agencije Velimira Jukića.
Podsjećamo, lider HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je jučer kako će odluka o objavljivanju rezultata popisa u BiH biti test partnerstva između SDS-a i SDA na razini BiH.
"Vijeće ministara BiH u mogućnosti je da stavi izvan snage odluku direktora Agencije za statistiku BiH Velimira Jukića te to SDS može inicirati ako želi", rekao je Čović ne precizirajući na temelju kojih zakonskih odredbi Vijeće ministara BiH može promijeniti odluku Agencije za statistiku BiH.
"Očekujem da se ovo pitanje razmatra na prvoj sljedećoj sjednici Vijeća ministara BiH, a ako se stvarno ne žele objaviti podaci, onda je Vijeća ministara pravo mjesto za takve stvari", rekao je Čović ponavljajući tezu svog strateškog partnera Milorada Dodika, koji je također zagovarao izjašnjavanje Vijeća ministara o vrućoj temi objave rezultata popisa, priželjkujući sukob SDS-a i SDA i raspad vlasti na državnoj razini.
“Očekujem da se time testira partnerstvo SDS-a i SDA na državnoj razini, a ministri iz HDZ-a će pratiti sve što oni usuglase. Moja je procjena da će srpska i bošnjačka strana tobože nastaviti svađati se kako se ništa ne bi uradilo”, rekao je Čović, očito priželjkujući sukob i razlaz SDA i SDS-a kako bi se ostavio prostor za ulazak u vlast Dodikovog SNSD-a.
Prema njegovim riječima, ako se SDS i SDA usuglase, HDZ će apsolutno dati podršku tome.
“Problem je što se nastoji sada da se Hrvati izvuku ‘na površinu’ jer su navodno nešto nekorektno uradili, a, u stvari, riječ je o podvali”, navodi Čović i kaže da je odluka o objavljivanju rezultata popisa došla u vrlo nezgodno vrijeme i smatra da je riječ o pritisku koji Jukić nije izdržao.
“Prije svega taj pritisak su stvarali pojedinci koji su isključivu krivicu svaljivali na njega. Kada je riječ o objavljivanju rezultata, treba reći da smo imali uvid u rezultate popisa, a što se nije nikako moglo bez svojevrsnog kriminala”, naveo je Čović i dodao da se postavlja pitanje kako se moglo imati uvid u dokument koji je potpuno zaštićen i do kojega se nije moglo doći bez zajedničkog ključa.
Odluku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva donio je direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić u skladu sa zakonskim ovlastima, dok srpska strana prigovara da direktor Jukić takvu odluku nije mogao donijeti bez suglasnosti entitetskih agencija za statistiku.
S.B.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/329 ... stiku.html
-
asker
#1092 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Koji objekti nisu prezivjeli, u kojim gradovima i ko ih je rusio? Krivci u ovoj prici jesu bitni jer "ko nas bre zavadi" pricu mi ne hebemo vise ni 1%.Connaisseur Karlin wrote: Pisala sam konkretno za zadnji interni rat,u kojem obekti nisu przivjeli,a prezivjelu su bez tezih ostenjenja prethodne ratove. Krivci u ovoj prici nisu ni tema,pisem genralno o nasem drustvu,koje nikad nije narocito cijenilo stare objekte,jer SFRJ nije nikad dovoljno finansirala ( trebalo je bacatinovac u JNA i specijalnu policiju). Mi smo imali toliko arhitektonskih pronalzaka,ali mnogi nisu nikad uredjeni ili dovoljno "otkriveni" . Narod kojem stara,a ni nova drzava ne daju mnogo mogucnosti da ocuvaju stare kutlture. Lako je graditi soping centre i parkiralista.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1093 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
I mene to interesuje konkretno, sit sam šuplje "mi". Ja prvi nisam niti moji sugrađani!asker wrote:Koji objekti nisu prezivjeli, u kojim gradovima i ko ih je rusio? Krivci u ovoj prici jesu bitni jer "ko nas bre zavadi" pricu mi ne hebemo vise ni 1%.Connaisseur Karlin wrote: Pisala sam konkretno za zadnji interni rat,u kojem obekti nisu przivjeli,a prezivjelu su bez tezih ostenjenja prethodne ratove. Krivci u ovoj prici nisu ni tema,pisem genralno o nasem drustvu,koje nikad nije narocito cijenilo stare objekte,jer SFRJ nije nikad dovoljno finansirala ( trebalo je bacatinovac u JNA i specijalnu policiju). Mi smo imali toliko arhitektonskih pronalzaka,ali mnogi nisu nikad uredjeni ili dovoljno "otkriveni" . Narod kojem stara,a ni nova drzava ne daju mnogo mogucnosti da ocuvaju stare kutlture. Lako je graditi soping centre i parkiralista.
- Sanjarko
#1094 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Cova igra gluhih telefona.
MaJke mi. Nisam Ja.
Potpis Dragi Cova.
MaJke mi. Nisam Ja.
Potpis Dragi Cova.
-
asker
#1095 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Covketu su dizali repinu godinama, mastermind politike, miri nepomirljivo, dobija nemoguce ustupke itd i ta mu je uloga vidno odgovarala..................gukni golube i sad jasno i glasno, drzimo se direktive EU i tacka.
- exliberal-ex
#1096 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Drvosjeca iz Dejcica wrote:OK, možda adresiram na pogrešnu osobu ili sam pogrešno razumio tvoj post. Možda bolje da pojasnim da je namjera diskreditacije ovog lika pod nickom "Isti Fikret" i "Bodkin" iz čijih se postova da primjetiti da smetaju džamije, pokrivene djevojke, iftari i slični vjerski obredi. E to su isti oni koji su rokali godinama po Sarajevu a sada pod krinkom anonimnosti šire svoje fekalije na forumu.Tomahawk11 wrote:@Drvosjeca, na pogresnu adresu impliciras tu neku pricu o dzamijama i sl![]()
Meni to nista ne smeta, dapace. Ne smeta mi ni jedna bogomolja, a ni moj komentar nije ni po cemu bio u duhu tvog komentara.
Nije bilo, ne samo u Sarajevu, nego uglavnom u Jugi, eto nije bilo. Pojam bile neke Crvenka cokoladice i sl., banana nisi mogao uvijek uzeti, trzni centri pojam bili....pa i ono sto je bilo pred rat, nije uporedivo s danasnjim. Ali to nema nikakve veze s tvojom pricom, ti navalio na dzamije, na pokrivene, na neki vjerski aspekt....i onda se zakacis na moj komentar.
Normalno da je danasnje Sarajevo puno ispred Sarajeva '62., '82, pa i onog '90., samo ne kontam sta se hoce dokazati. Vremena nisu uporediva, nisu iste prilike bile.
mene si preskocio
da ti nesto objasnim, kazes smetaju mi djamije , pokrivene djevojke i iftari...slazem se sa tobom donekle mi smetaju cak i ovdje preko bare mi ubodu oko...i zamisli ja nisam rokao po sarajevo , sta vise sarajevo je rokalo po meni al to nije tema...
sta mi smeta je nasilu to prikazivanje i nametanje vjere, malo malo pa na temama gdje se spominje rs ili zapadna hercegovina ide prica ma oni imaju slave za sve, to javno proslavljanje svetaca i kuraca je protiv ostalih naroda, prave crkve gdje treba i netreba...a onda kad se neko kao ja pojavi pa kaze cek malo sta su javni iftari...koja je razlika izmedju organizovanja javnih iftara sa proslavom tamo nekog svetca...koja je razlika izmedju srspkog i hrvatskog zapisavanja teritorije sa crkvama i bosnjackog nagurivanja djamija gdje treba i netreba...koja je razlika izmedju jedne banjalucke opstine gdje su gradjani izasli da se bune protiv izgradnje crkve na djecijem igralistu naspram skoro istog slucaja na grbavici....i oba puta popusili.... moj drvosjeca ...nema razlike, isto sranje
ps
a sto se tice poredjenja sarajeva prije rata i poslije rata...mogao bi covjek da kaze jest u pravu je drvosjeca tako je bilo, ja se sjecam svih tih stvari o kojima ti pricas, dovoljno sam star da se sjecam voznje par nepara i sipanja goriva na bonove, ali nemoj mi molim te sarajevo je rupa dok je ostali svjet bio skroz druga planeta...u to isto vrijeme kad je po tebi sarajevo bila rupa u NY nisi smjeo uzet podzemnu ili pjeske setat kroz djelove manhatan-a koliko je bilo kriminala i narkomana...a sad se sve izgradilo tako i sarajevo...mozemo onda da kazemo da je i NY rupa jel tako
eto nasta dodjosmo ja koji sam dosta kritican po pitanju sarajeva ovdje ga branim
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1097 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Kod spominjanja bogomolja, kako zaboravi crkvu u dvoristu nane Fate? Ima li takav slucaj da se kod neke bake Jovanke napravila dzamija u dvoristu?
Druga stvar, daleko manje su se rusile bogomolje u federalnom dijelu BiH. Necemo se igrati gluhih telefona.
Tako da to nije bas isto.
A to sta kome smeta....to je vec licni problem. U principu, ne bi nikom nista trebalo da smeta dok ne udara na njega licno. Ko gdje organizuje iftare, slave...dajte ljudi, sto bi rekli, get a life....
Druga stvar, daleko manje su se rusile bogomolje u federalnom dijelu BiH. Necemo se igrati gluhih telefona.
Tako da to nije bas isto.
A to sta kome smeta....to je vec licni problem. U principu, ne bi nikom nista trebalo da smeta dok ne udara na njega licno. Ko gdje organizuje iftare, slave...dajte ljudi, sto bi rekli, get a life....
-
emmir1
#1098 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Pazi ti Čovića, pa ima li većih licemjera od ovih bh Hrvata na kugli zemaljskoj.
Potpisali objavu rezultata i sada za to optužuju SDA.
Ma sa njima ne treba nikakve saveze pravit, bolje sa Dodikom nego sa njima
Oni su na svoju ruku i uvijek će izdat, tako je bilo u ratu tako je i danas
Potpisali objavu rezultata i sada za to optužuju SDA.
Ma sa njima ne treba nikakve saveze pravit, bolje sa Dodikom nego sa njima
Oni su na svoju ruku i uvijek će izdat, tako je bilo u ratu tako je i danas
- wonkaw
- Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova
#1099 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Nije on trol on je cetnik.prog321 wrote:Trolaš Edin H.
Bezbroj razloga je navedeno zašto je zato ali opet kme, kme.
Stvarno nema svrhe
http://www.visokoin.com/edin-hadzihajdi ... a-mladica/
Edin Hadžihajdić po Bijeljini lijepio plakate podrške Ratku Mladiću i pozivao Dodika da sprovede referendum.
Izjavio da je "Srpska je moja zemlja i uvijek ću braniti heroja Ratka Mladića!"
-
Hafis
#1100 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Nije da se hvalim, ali ja sam bh Hrvat.emmir1 wrote:Pazi ti Čovića, pa ima li većih licemjera od ovih bh Hrvata na kugli zemaljskoj.