SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- insomnia78
#1076 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zatvaraj radnju majstor' Pero. Spasavaj se, bice gusto
Last edited by insomnia78 on 20/05/2016 13:11, edited 1 time in total.
- sunceKOtepsija
#1077 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kakva drzava takvi i vatrogascikaranana wrote:kenjam se ja na takve vatrogasce koji lokalizuju i stave pozar pod kontrolu da bi im za sat-sat i po taj pozar ponovo buknuo. to je bilo ono, lagano gasenje i hajmo na cevape. a nisu pogledali ima li zarista.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1078 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jašta ću svoje zdravlje riskirati za tuđu imovinucommendatore wrote:šampioni oralnog prdežadobar osjecaj wrote:Steta je da svi koji misle da bi uradili bolji posao nisu odmah priskocili u pomoc da pokazu vatrogascima kako se vatra lakse, brze i efikasnije gasi.
kapitalizam je ljudi
u americi neće da ti gase kuću ako ne plaćaš tu neku članarinu ili kako to hoda
samo dođu da ne izgori susjedova kuća
- pepeljara
#1079 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
dobar osjecaj wrote:Nista manje od toga ne ocekujemo od novinarapepeljara wrote:sigurno su novinari usli unutra, provjerili i ustanovili da je pozar lokalizovan![]()
![]()
Salu na stranu, opasan je to posao, al nesto mi pravo suha da nisu ugasili pozar od 8:20 jutros...
Negdje problem ocigledno postoji. Jos je ovo "lokalizovano" da se ne siri.. zamisli da je nesto veceg promjera, u sto smo bili uvjereni kad je gorilo iznad jablanice i slicno.
Moli boga za kisu i da se zaustavi, drugog nacina mi u BIH nemamo
tuga,.
-
MAN-lion's coach
#1080 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zaboravila Fehra koher ugasiti, bio neki kineski...
- Thorgerson
#1081 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Halo ba zgrada nije mala, puna dima, kako mislis da vatrogasci su superjunaci, udju nabrzinu i pregledaju ima li zarista...karanana wrote:ne rade ni oni moj posao pa necu ni ja njihov. ali ako nisam zadovoljan sa onim kako urade reci cu, isto kao sto ce oni reci mozda i za moj posao ako ih se dotice.
da, ovo je cista nesposobnost i nemar pri lokalizaciji i kontroli ugasenog pozara. ok ako se kaze da se sumski pozar na 50000 hektara stavio pod kontrolu pa opet bukne. to je jedno. ali kad pisljiva zgrada sa jednim spratom i mozda 10.000 kvadrata prostora se ugasi pa ponovo plane, e onda je to los posao. ili su novinari jutros slagali o lokalizaciji i gasenju u roku od 20 minuta nakon pocetka pozara.
Manje filmova gledaj drug.
-
bumerangss
#1082 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Može li neko ko ima 130kg biti vatrogasac? Ne mišića nego sala!karanana wrote:ja vatrogasaca pakasha i smota smotanih
-
bumerangss
#1083 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Može li neko ko ima 130kg biti vatrogasac? Ne mišića nego sala!karanana wrote:ja vatrogasaca pakasha i smota smotanih
-
nema me tamo
-
kolegione
#1085 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Salis se, zar ne, ne bi ni mogla jer trebas dati novce da to radisdobar osjecaj wrote:Kroz ruke su mi prolazili razni dokumenti o obukama nasih vatrogasaca pa mi je tesko vjerovati da nemaju adekvatnu obuku. O opremi i sredstvima koja imaju na raspolaganju za rad ne znam nista ali po meni to su sjajni ljudi koji rade veoma odgovoran i tezak posao koji ja nikad ne bi pokusala raditi.mali_balon wrote:Nego dobro je s cim ljudi rade, pa i da priznamo i kakvi ljudi rade....nema adekvatne obuke, opreme a i zalaganja ....tako da je normalno pomisliti da su sfuserili lokalizovanje....ali opet....nije sve do njih mozem cak sami sebe kriviti
-
MAN-lion's coach
#1086 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nemate pojma sta govorite i jedini izvor strucnih informacija je Avaz zbog kojeg su neki umislili da su emeritusi.
- esmasaric
#1087 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I da li se požar smirio?
-
MAN-lion's coach
#1088 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jeste javili prije par minuta.
- esmasaric
#1089 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Super.
Da li ima povrijeđenih, koji je bio uzrok?
-
nema me tamo
#1090 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Osiguranje.esmasaric wrote:Super.
-
MAN-lion's coach
#1091 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Uzrok ce biti poznat kad vjestaci odgovarajuce struke kazu svoje.
-
bumerangss
#1092 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
karanana wrote:kenjam se ja na takve vatrogasce koji lokalizuju i stave pozar pod kontrolu da bi im za sat-sat i po taj pozar ponovo buknuo. to je bilo ono, lagano gasenje i hajmo na cevape. a nisu pogledali ima li zarista.
- dobar osjecaj
#1093 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne salim se. Moj komentar je bio u kontekstu tvrdnje da nemaju adekvatnu obuku. Znam pouzdano da kroz razne projekte domace i medjunarodne imaju priliku da idu na razne obuke koje organizuju centri za obuku najmanje kod nas, Hrvatskoj i Sloveniji a koje placaju razni EU i slicni fondovi. Tebi cu vjerovati na rijec da su mahom povlasteni prasci, koji su dosli do posla iskljucivo plativsi radno mjesto a inace su nula od ljudi. Sigurno je svaki nas pozar ugasila kisa i cista sreca.kolegione wrote:Salis se, zar ne, ne bi ni mogla jer trebas dati novce da to radisdobar osjecaj wrote:Kroz ruke su mi prolazili razni dokumenti o obukama nasih vatrogasaca pa mi je tesko vjerovati da nemaju adekvatnu obuku. O opremi i sredstvima koja imaju na raspolaganju za rad ne znam nista ali po meni to su sjajni ljudi koji rade veoma odgovoran i tezak posao koji ja nikad ne bi pokusala raditi.mali_balon wrote:Nego dobro je s cim ljudi rade, pa i da priznamo i kakvi ljudi rade....nema adekvatne obuke, opreme a i zalaganja ....tako da je normalno pomisliti da su sfuserili lokalizovanje....ali opet....nije sve do njih mozem cak sami sebe krivitiNISU uradili posao, imaju stomacine i nisu u formi nemaju znanje ali IMAJU stele, smarate nas sa ovim floskulama olrenite se oko sebe
- Logovan
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1095 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Najjace....gori ono ko naftna platforma, gust dim, policija, vatrogasci, haos, a iza Konzuma....dvojica razbacila partiju saha

-
julisiz es grant
#1096 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kartaju šahaTomahawk11 wrote:Najjace....gori ono ko naftna platforma, gust dim, policija, vatrogasci, haos, a iza Konzuma....dvojica razbacila partiju saha![]()
![]()
Ja prvo konto ovaj jamio ovu pivu iz Konzumovog asortimana koji su uspjeli spasti
- esmasaric
#1097 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vidi što se narod okupio 
Citiram Nermina T.
- halo,jel to SDA?gori Konzum na Alipašinom!
- pogriješili ste.mi smo politička stranka a ne vatrogasci.
-hajde ba,ugasili ste vi tolike firme i fabrike a da ne možete ugasiti jedan običan supermarket!

Citiram Nermina T.
- halo,jel to SDA?gori Konzum na Alipašinom!
- pogriješili ste.mi smo politička stranka a ne vatrogasci.
-hajde ba,ugasili ste vi tolike firme i fabrike a da ne možete ugasiti jedan običan supermarket!
-
mali_balon
#1098 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naravno ide se na obuke, ali ne ide onaj ko treba nego neki sefici i kurci palci....druga stvar, govorim o poligonu gdje imaju redovne vjezbe i testove (ovo fali za sve sturke od javnog znacaja) itd itd itd , a ne samo poslati nekog sefica ne neki seminar u pastor u zagreb...dobar osjecaj wrote:Kroz ruke su mi prolazili razni dokumenti o obukama nasih vatrogasaca pa mi je tesko vjerovati da nemaju adekvatnu obuku. O opremi i sredstvima koja imaju na raspolaganju za rad ne znam nista ali po meni to su sjajni ljudi koji rade veoma odgovoran i tezak posao koji ja nikad ne bi pokusala raditi.mali_balon wrote:Nego dobro je s cim ljudi rade, pa i da priznamo i kakvi ljudi rade....nema adekvatne obuke, opreme a i zalaganja ....tako da je normalno pomisliti da su sfuserili lokalizovanje....ali opet....nije sve do njih mozem cak sami sebe kriviti
- dobar osjecaj
#1099 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Moguce. Gledam slike na stranici npr. ove PVB Sarajevo i vidim dosta fotki s razlicitih obuka. Vjerovatno razne situacijske vjezbe prolaze samo sefovi, nazderu se, naroljaju, mozda i povale nesto i cao djaci. Mozda ste sve potpuno u pravu.mali_balon wrote:Naravno ide se na obuke, ali ne ide onaj ko treba nego neki sefici i kurci palci....druga stvar, govorim o poligonu gdje imaju redovne vjezbe i testove (ovo fali za sve sturke od javnog znacaja) itd itd itd , a ne samo poslati nekog sefica ne neki seminar u pastor u zagreb...
-
mali_balon
#1100 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jes i ja vidim vjezba na stupu iz 2009 pa neke pokazne vjezbe u sloveniji i sisku, ne bi da se nesta prepucavam, znas o cemu govorim...dobar osjecaj wrote:Moguce. Gledam slike na stranici npr. ove PVB Sarajevo i vidim dosta fotki s razlicitih obuka. Vjerovatno razne situacijske vjezbe prolaze samo sefovi, nazderu se, naroljaju, mozda i povale nesto i cao djaci. Mozda ste sve potpuno u pravu.mali_balon wrote:Naravno ide se na obuke, ali ne ide onaj ko treba nego neki sefici i kurci palci....druga stvar, govorim o poligonu gdje imaju redovne vjezbe i testove (ovo fali za sve sturke od javnog znacaja) itd itd itd , a ne samo poslati nekog sefica ne neki seminar u pastor u zagreb...