hrasno38 wrote:kao sto neko napisa Cele kula je jad od tih divnih primjera suzivota i tolerancije dragih nam osmanlija....
Ne, to nije primjer suzivota i tolerancije. To ti je odmazda nad onima koji su stisli muda i digli se protiv te imperije.
Ja to ne odobravam, ali je smijesno to spominjati u kontestu prelaska na Islam. Nisu oni njih uzidali u kulu zato sto oni nisu htijeli preci
na Islam vec iz sasvim drugih razloga.
hrasno38 wrote:.oni jesu htjeli nametnuti religiju silom ali na silu se uvijek odgovaralo silom tako da je i to "veliko" carstvo na kraju popusilo i kad je otislo iza sebe ostavilo samo pustos.
Kojom silom?
Gdje su te armade na balkanskom poluostrvu koje su im se mogle isprijeciti na put da sprovedu u djelo sve ono sto im je qrcu ceif?
Jesu li oni mogli sve i jednog hriscanina na nasim prostorima nataket na kolac?
Jesu. Ko bi ih sprijecio?
Jesu li to uradili?
Nisu.
Nemoj majke ti osinit po brlji i guslama, jer kako mi se cini sekunda ti fali da spomenes Sarca i Kraljevic Marka.
hrasno38 wrote:Nema vez koga ufatise toga jebase....zato si eto ti Halid
Ne, ja se ne osjecam da su me jebali, svojim precima sam beskrajno zahvalan zato sto su prihvatili Islam i sto danas imam poprilicno drugacije
poglede na kako ovozemaljski tako i postzemaljski zivot. Potpuno sam svjestan da za sve svoje grijehe niko za mene nece odgovarati sem mene,
za razliku od nekih kojima je utufljeno u glavu da ce Isa a.s. preuzeti svu njihovu krivicu, pa im uopste ne pada tesko da cine zlocine od kojih ti
mozak staje. Uz sve to, beskrajno sam im zahvalan sto su se u ta mracna vremena zahvaljujuci Islamu konacno poceli kupati, voditi racuna o
higijeni i ishrani, nikad im ne bih oprostio da sam danas na nivou neke zapustene, neoprane vlasine tipa kusturica emir.

(ovo zadnje pokusaj
shvatiti kao zajebanciju, mada sam svjestan da malo pregonim

).