Džanan Musa

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
nemoj to

#1076 Re: Džanan Musa

Post by nemoj to »

Tomahawk11 wrote:
nemoj to wrote:
Musa to ima sad s Jusufom, nek se izdigne još par njih za nekih 3 do 5 godina i bice to sve ok.
Teško sa retardiranom FIBA-om da ćemo to previše gledati.
Jes' u pravu si sad bi moglo biti još gore cini mi se.. :lol:
spree

#1077 Re: Džanan Musa

Post by spree »

@toma :thumbup: bio je najbolja cetvorka te godine, bez obzira na ove izbore. Mada on je fakticki suter, ni blizu nekadašnje igre koje su igrale cvrke. Trpao je nemilice. Steta sto nisu uzeli Euroligu, ali eto barem su uzeli titulu.

A sto se tice komentara vala su blizu onih na portalu kad covjek procita da je Musa bolji od doncica, ili recimo da ima euroligaskih igraca koji bi komotno imali iste brojke i u nba ili da neko moze imati nurkiceve brojke, pa nurk bi bio unanimous mvp Eurolige sa prosjecima 30 15 ako ne i vise.
kakavdanakneiskustvu

#1078 Re: Džanan Musa

Post by kakavdanakneiskustvu »

danasnja kosarka je takva da je u euroligi skoro nemoguce da neko ima takve prosjeke
vryzas

#1079 Re: Džanan Musa

Post by vryzas »

kakavdanakneiskustvu wrote:danasnja kosarka je takva da je u euroligi skoro nemoguce da neko ima takve prosjeke
:thumbup: + sto su zadnjih 15-ak godina mvp nagrade osvajali igraci koji vecinom igraju na vanjskim pozicijama.
Artest

#1080 Re: Džanan Musa

Post by Artest »

Ja se samo pitam da li urednici splačina od portala svjesno objavljuju vijesti o Musinoj "prekomandi" u A tim Netsa, ili im neko dotura te info, za određenu cifricu. :D

Mali je vec par puta, kako sam i najavio, setao od razvojne lige do kraja klupe B.Netsa i nikad to nije bila zasebna vijest. Sve do neki dan. Ko biva ako bosanski portali dignu graju, Atkinson ce mu dati sansu?!

Postaje jadnije od hrvata koji su uzdizali svoje panjine, a najmanje dvojica-trojica ce dobit sut-kartu iz NBA vec ovo ljeto.

Neki dan Musa licnost dana u Avazu jer je razbio u amaterskoj ligi. Kome? Čemu? Stvaranjem lazne slike malom samo rade kontrauslugu. Jedan portal se vise i ne pretvara da obmanjuje svoje citatelje, pa naslov glasi : "Musa vodio Netse u pobjedi na Magicom". I dok slabije upuceni konzument skonta da se radi o razvojnoj ligi, klik je vec evidentiran :izet:

Za mene je Doncic najveci ex-yu talenat ikada. Zato sto ima najveci impact na rezultat. Ako ne bude povreda, siguran sam da skida i Drazena i Kukoca, pa i dosta zanemarenog Stojakovica, sa prvog mjesta kolektivne memorije ex-yugosa. Tu je i Jokic, ali on je defanzivna rupa i nema odlike alfa muzjaka.

Za Musu je Doncic druga galaksija. Dok je imao 196cm., mozda je Musa imao neke sanse, a onda je jedno ljeto narastao na idealnu visinu, oko 2m. Kombinacija kosarkaske inteligencije S.Nasha, tijelo P.Piercea (izuzetno jaka ramena; samo vidjet onaj poen kad ugura mrcinu Tuckera i zabode floater); a pokazuje i da ima muda, odnosno clutch gene, pa bih ga zbog boje koze uporedio sa Ginobilijem.
Mali je fantastican i bice samo bolji. Mada ja sumnjam da ce on ikada imati 25 poena u prosjeku. Ne zato sto ne moze, vec zato sto je njemu primarni cilj da pobjedjuje i da se bori sa trofeje. Nije on C.J. McColum i slicni tukci, kojima je draze zabit 30 poena i izgubit tekmu, nego zabit 15 i dobit tekmu.
kakavdanakneiskustvu

#1081 Re: Džanan Musa

Artest wrote:Ja se samo pitam da li urednici splačina od portala svjesno objavljuju vijesti o Musinoj "prekomandi" u A tim Netsa, ili im neko dotura te info, za određenu cifricu. :D

Mali je vec par puta, kako sam i najavio, setao od razvojne lige do kraja klupe B.Netsa i nikad to nije bila zasebna vijest. Sve do neki dan. Ko biva ako bosanski portali dignu graju, Atkinson ce mu dati sansu?!

Postaje jadnije od hrvata koji su uzdizali svoje panjine, a najmanje dvojica-trojica ce dobit sut-kartu iz NBA vec ovo ljeto.

Neki dan Musa licnost dana u Avazu jer je razbio u amaterskoj ligi. Kome? Čemu? Stvaranjem lazne slike malom samo rade kontrauslugu. Jedan portal se vise i ne pretvara da obmanjuje svoje citatelje, pa naslov glasi : "Musa vodio Netse u pobjedi na Magicom". I dok slabije upuceni konzument skonta da se radi o razvojnoj ligi, klik je vec evidentiran :izet:

Za mene je Doncic najveci ex-yu talenat ikada. Zato sto ima najveci impact na rezultat. Ako ne bude povreda, siguran sam da skida i Drazena i Kukoca, pa i dosta zanemarenog Stojakovica, sa prvog mjesta kolektivne memorije ex-yugosa. Tu je i Jokic, ali on je defanzivna rupa i nema odlike alfa muzjaka.

Za Musu je Doncic druga galaksija. Dok je imao 196cm., mozda je Musa imao neke sanse, a onda je jedno ljeto narastao na idealnu visinu, oko 2m. Kombinacija kosarkaske inteligencije S.Nasha, tijelo P.Piercea (izuzetno jaka ramena; samo vidjet onaj poen kad ugura mrcinu Tuckera i zabode floater); a pokazuje i da ima muda, odnosno clutch gene, pa bih ga zbog boje koze uporedio sa Ginobilijem.
Mali je fantastican i bice samo bolji. Mada ja sumnjam da ce on ikada imati 25 poena u prosjeku. Ne zato sto ne moze, vec zato sto je njemu primarni cilj da pobjedjuje i da se bori sa trofeje. Nije on C.J. McColum i slicni tukci, kojima je draze zabit 30 poena i izgubit tekmu, nego zabit 15 i dobit tekmu.

puno,puno velikih igraca nije u nba nikad imalo vise od 25 ppg,nebitno je to,on ionako nije izraziti šuter,nego bas svestran igrac
spree

#1082 Re: Džanan Musa

Post by spree »

Jbt ovaj kurko latvijac starta i dobije 30 min, a Muse nigdje. Latvijac bio izbor druge runde :-) .
Lug

#1083 Re: Džanan Musa

Post by Lug »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Lug wrote:Musa je slab takticki i zato je s pravom poslan u G ligu.. u Cedeviti ga unistili, sad se vidi. Smio bih se okladiti da ce postati i te kako dobar igrac, treba mu 2 g. dok se dopuni i takticki i fizicki.. veliki talenat! Meni Doncic nije nista bolji od njega s obzirom da je on dobio u Realu ono sto Musa nije u Cedeviti. Zivi bili pa vidjeli za par godina!

nista petroviceve minute,na to nemas odgovora?
pa vec sam ti odgovorio :lol: :-) pogledaj na istom linku u portlandu, druge sezone, koliko je imao min. i koseva.. nisi nepismen, znas procitati.. i kao sto rekoh, teska talaska :D
Lug

#1084 Re: Džanan Musa

Post by Lug »

Tomahawk11 wrote:
Lug wrote:Musa je slab takticki i zato je s pravom poslan u G ligu.. u Cedeviti ga unistili, sad se vidi. Smio bih se okladiti da ce postati i te kako dobar igrac, treba mu 2 g. dok se dopuni i takticki i fizicki.. veliki talenat! Meni Doncic nije nista bolji od njega s obzirom da je on dobio u Realu ono sto Musa nije u Cedeviti. Zivi bili pa vidjeli za par godina!
Bolji je.
To ko je šta gdje dobio nema veze s tim ko je bolji igrač.
Nadam se da će Musa imati priliku da pokaže koliko stvarno može, međutim sigurno niti je bolji igrač niti će imati bolju karijeru od Dončića.
cuj to? :shock: pa djaba ti talenat, ako ga ne razvijas adekvatno..

ponavljam, meni nije, vrijeme ce pokazati koliko koji ima prostora za daljnji razvitak..
nemoj to

#1085 Re: Džanan Musa

Post by nemoj to »

Tebi nije, aha dobro.
Lug

#1086 Re: Džanan Musa

Post by Lug »

nemoj to wrote:Tebi nije, aha dobro.
dosao je tiho i usao u legendu .. :D
tuzlak1212

#1087 Re: Džanan Musa

Post by tuzlak1212 »

Doncic nije bolji od Muse? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa sto Musu real nije uzeo nego Doncica...
To isto da neko napise nije Messi nista bolji od Duljevica, samo sto supak igra za Barcu :D
nemoj to

#1088 Re: Džanan Musa

Post by nemoj to »

Još ja branim ljude da niko to nije rekao nakon 2015 kad ono u 2018 napisa momak i to oštro. :D

Vjerujem da je jedini u državi ili ima još neko?
kakavdanakneiskustvu

#1089 Re: Džanan Musa

Lug wrote:

nista petroviceve minute,na to nemas odgovora?
pa vec sam ti odgovorio :lol: :-) pogledaj na istom linku u portlandu, druge sezone, koliko je imao min. i koseva.. nisi nepismen, znas procitati.. i kao sto rekoh, teska talaska :D
Nisi spominjao portland nego citavu sezonu
T napisa da je imao 4,4 minuta ,stina je da je imao 16,6 minuta i preko 10 poena u prosjeku,da bar hoces pitruditi se provjeriti ono sto ne znas
kakavdanakneiskustvu

#1090 Re: Džanan Musa

nemoj to wrote:Još ja branim ljude da niko to nije rekao nakon 2015 kad ono u 2018 napisa momak i to oštro. :D

Je li ovaj @lug to napisao da mu doncicnije bolji od muse i ostao ziv i zdrav?
nemoj to

#1091 Re: Džanan Musa

Post by nemoj to »

nemoj to wrote:Još ja branim ljude da niko to nije rekao nakon 2015 kad ono u 2018 napisa momak i to oštro. :D

Je li ovaj @lug to napisao da mu doncicnije bolji od muse i ostao ziv i zdrav?

A vjerovatno misli da su imali istu školu da bi bili tu negdje..

A bukvalno samo u 2015 je bila ta diskusija jer je tad Džanan predvodio repku do zlata dok je ovaj drugi imao po 15 poena u Španiji i igrao euroligu cini mi se povremeno..
Još tad se moglo reci da je bolji Luka dosta.

Poslije 2015 ne da se ne bi trebala voditi diskusija ko je bolji vec jedan igra kao da ima 25 drugi ukopan ostao.
Lug

#1092 Re: Džanan Musa

Post by Lug »

kakavdanakneiskustvu wrote:Nisi spominjao portland nego citavu sezonu
T napisa da je imao 4,4 minuta
pa jel imao u portlandu druge sezone 4.4 min. i 4 kosa.. :lol: jel`imao ili nije? ..eh, sad ti zapeo za sezonu, tako i ja kad se vadim .. :D
Lug

#1093 Re: Džanan Musa

Post by Lug »

nemoj to wrote:A vjerovatno misli da su imali istu školu da bi bili tu negdje..

A bukvalno samo u 2015 je bila ta diskusija jer je tad Džanan predvodio repku do zlata dok je ovaj drugi imao po 15 poena u Španiji i igrao euroligu cini mi se povremeno..

Poslije 2015 ne da se ne bi trebala voditi diskusija ko je bolji vec jedan igra kao da ima 25 drugi ukopan ostao.
ti izgleda sporo kapiras.. al'nadoce. :D procitaj ponovo ako treba.
Ti mladi momci se jos razvijaju fizicki.. i to moze veoma uticati na razvitak kosarkasa i svakog sportiste. Djeno je prvi put u pravom klubu, a talenta ima, nije djaba proglasavan sta ti sve vec dosad. Musa za dvije godine ce biti skroz drugi kosarkas.. zivi bili pa vidjeli. Eto, to ti govorim, a ti odmah licno shvatas, vela havle co`eka analitiCara :D
Ti ko seoska mlada odmah uvrijedjen ko da ti je Doncic u rodu.
nemoj to

#1094 Re: Džanan Musa

Post by nemoj to »

Lug wrote:
nemoj to wrote:A vjerovatno misli da su imali istu školu da bi bili tu negdje..

ti izgleda sporo kapiras.. al'nadoce. :D procitaj ponovo ako treba.
Ti mladi momci se jos razvijaju fizicki.. i to moze veoma uticati na razvitak kosarkasa i svakog sportiste. Djeno je prvi put u pravom klubu, a talenta ima, nije djaba proglasavan sta ti sve vec dosad. Musa za dvije godine ce biti skroz drugi kosarkas.. zivi bili pa vidjeli. Eto, to ti govorim, a ti odmah licno shvatas, vela havle co`eka analitiCara :D
Ti ko seoska mlada odmah uvrijedjen ko da ti je Doncic u rodu.
Naravno da ce biti ako nastavi raditi.

Ne da nisam uvrijeđen vec se covjek samo može nasmijati kad se u istu recenicu stave ta dva imena bukvalno mu do koljena nije Musa.
Ponavljam 2015 godina je zadnji put kad su se mogli porediti, a i tad je bilo upitno jer je jedan derao svoje vršnjake dok je drugi u jednog španskoj ligi imao utakmica po 15 poena.
kakavdanakneiskustvu

#1095 Re: Džanan Musa

Lug wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:Nisi spominjao portland nego citavu sezonu
T napisa da je imao 4,4 minuta
pa jel imao u portlandu druge sezone 4.4 min. i 4 kosa.. :lol: jel`imao ili nije? ..eh, sad ti zapeo za sezonu, tako i ja kad se vadim .. :D
nije,7 i po minuta i 4 i po poena je u portlandu tad imao,a napisao si da je to imao u sezoni,a da ista znas znao bi da je tad igrao i u netsima

eto ja se vadim,ti napisa da je u sezoni imao 4 minuta po tekmi a imao je 16,6 minuta,ali jbg,treba to skontati,ne ide ti to očito
Lug

#1096 Re: Džanan Musa

Post by Lug »

nemoj to wrote: Ponavljam 2015 godina je zadnji put kad su se mogli porediti, a i tad je bilo upitno jer je jedan derao svoje vršnjake dok je drugi u jednog španskoj ligi imao utakmica po 15 poena.
eto..i sta ti to govori?
nemoj to

#1097 Re: Džanan Musa

Post by nemoj to »

Lug wrote:
nemoj to wrote: Ponavljam 2015 godina je zadnji put kad su se mogli porediti, a i tad je bilo upitno jer je jedan derao svoje vršnjake dok je drugi u jednog španskoj ligi imao utakmica po 15 poena.
eto..i sta ti to govori?

https://www.youtube.com/watch?v=oxfIjYwab94
Lug

#1098 Re: Džanan Musa

Post by Lug »

kakavdanakneiskustvu wrote: eto ja se vadim,ti napisa da je u sezoni imao 4 minuta po tekmi a imao je 16,6 minuta,ali jbg,treba to skontati,ne ide ti to očito
Pola sezone je igrao u Portlandu i imao 4 kosa po utakmici..Kako god okrenes, talaska..! :D
kakavdanakneiskustvu

#1099 Re: Džanan Musa

Lug wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: eto ja se vadim,ti napisa da je u sezoni imao 4 minuta po tekmi a imao je 16,6 minuta,ali jbg,treba to skontati,ne ide ti to očito
Pola sezone je igrao u Portlandu i imao 4 kosa po utakmici..Kako god okrenes, talaska..! :D
a u citavoj sezoni imao daleko vise od 4 poena a obicno se gleda koliko je neki igrac imao u odredjenoj sezoni poena skokova asista i ostalo
Lug

#1100 Re: Džanan Musa

Post by Lug »

nemoj to wrote:
Lug wrote:
eto..i sta ti to govori?

https://www.youtube.com/watch?v=oxfIjYwab94
:-) :-) :igrac:
Post Reply