EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

todd_smith

#1076 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by todd_smith »

Idemedosumom wrote:Ja mislim da bi Đurić + Džeko zajedno mogli dominirati u vazduhu, čak i protiv irskih bandera.
samo sto mi nikada necemo igrati sa 2 napadaca osim kad gubimo kao sto je evidentno iz zadnjih 5 utakmica
Laertes

#1077 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Laertes »

todd_smith wrote:
Idemedosumom wrote:Ja mislim da bi Đurić + Džeko zajedno mogli dominirati u vazduhu, čak i protiv irskih bandera.
samo sto mi nikada necemo igrati sa 2 napadaca osim kad gubimo kao sto je evidentno iz zadnjih 5 utakmica
Ma nek' Džeko igra desetku, ionako nemamo nikog za tu poziciju.
mO k3

#1078 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by mO k3 »

SSemir wrote:
mO k3 wrote:Ako ne uzmemo irsku ,nemam mi onda sta traziti u francuskoj .... kratko i jasno
sta onda njemacka ide da trazi u francuskoj??
Njemacka ima kvalifikaciju mi smo u barazu :mrgreen:
To je velika razlika
SkyLimit

#1079 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by SkyLimit »

Vise djeluju kao utjerivaci dugova ili izbacivaci nego fudbaleri, naravno ako su Barcelonini igraci sa 170 cm i 65 kg mjerilo :D

Image
incognito071

#1080 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by incognito071 »

nama je prava sansa utakmica u Zenici, tu moramo ostvariti rezultat i prednost
u Dublin treba otici i cuvati taj rezultat rutinom i iskustvom

znaci napasti od prve minute u Zenici
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1081 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by JoseMujica »

SkyLimit wrote:Vise djeluju kao utjerivaci dugova ili izbacivaci nego fudbaleri, naravno ako su Barcelonini igraci sa 170 cm i 65 kg mjerilo :D

Image
izgleda ko propadne ko ragbijaš postane fudbaler u njih :lol:
JoseMujica

#1082 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by JoseMujica »

incognito071 wrote:nama je prava sansa utakmica u Zenici, tu moramo ostvariti rezultat i prednost

nije tačno

naša jedina šansa je u Dablinu...da se odemo napit :lol: :lol: :lol:
luckylaka

#1083 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by luckylaka »

JoseMujica wrote:
incognito071 wrote:nama je prava sansa utakmica u Zenici, tu moramo ostvariti rezultat i prednost

nije tačno

:thumbup: :lol: i nesto nategnuti
Laertes

#1084 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Laertes »

luckylaka wrote:
JoseMujica wrote:

nije tačno

Čuće te Fata, crni Lucky :zoka:
JoseMujica

#1085 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by JoseMujica »

luckylaka wrote:
JoseMujica wrote:

nije tačno

:lol: :lol: :lol: :lol: stara kuko :thumbup:

ako su im žene ko fudbaleri prije će one tebe nategnuti
moa

#1086 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by moa »

Necemo proci dalje, zasrali smo na pocetku kvalifikacija. Sad mozemo mahati usima.
mad_max_ba

#1087 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by mad_max_ba »

moa wrote:Necemo proci dalje, zasrali smo na pocetku kvalifikacija. Sad mozemo mahati usima.
jezik pregrizo
mO k3

#1088 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by mO k3 »

luckylaka wrote:
JoseMujica wrote:

nije tačno

:shock: :-) :mrgreen:

Dobar!!!
incognito071

#1089 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by incognito071 »

luckylaka wrote:
JoseMujica wrote:

nije tačno

vidi lakija saljivdzije :D
mora da je na trecoj pivi :P
hizo ramidovic

#1090 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by hizo ramidovic »

bih-irska 2:0
irska-bih 1:1

smijelseko kladit?
mad_max_ba

#1091 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by mad_max_ba »

hizo ramidovic wrote:bih-irska 2:0

smijelseko kladit?
hizo, paj da nebudes kondukter iskocilog voza :D
smijem ja. dodaj nama po gol
kamen spoticanja

#1092 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by kamen spoticanja »

Jel kakva agencija izbacila cijene aranzmana za dublin?
hizo ramidovic

#1093 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by hizo ramidovic »

mad_max_ba wrote:
hizo ramidovic wrote:bih-irska 2:0

smijelseko kladit?
hizo, paj da nebudes kondukter iskocilog voza :D
smijem ja. dodaj nama po gol
umenemi ahbab sukro dobijo dojavu rodzo
slobodno vako igraj nakladijonici
zlajaBHF

#1094 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by zlajaBHF »

cyprus wrote:
zlajaBHF wrote:Irska je ozbiljna ekipa, koja je bila na velikim natjecanjima i drzava iz koje tradicionalno mnogo igraca igra u engleskoj Premier league. Poznati su po svom borbenom mentalitetu, brzom igrom i uvijek vjernim navijacima, koji prate svoju reprezentaciju ma gdje da igrali. Irska je zadnji put na EURU bila 2012. kada ih je preko baraza odveo Giovanni Trapattoni, poznati Italijanski strucnjak. U kvalifikacijama za SP 2010 su ispali u barazu, nakon gola Francuske koji nije trebao biti priznat, dok su u kvalifikacijama za SP 2014 u Brazilu, zavrsili na 4. mjestu u svojoj grupi, iza Austrije, Svedske i Njemacke.
Danas ih vodi Martin O’Neil koji je ranije bio trener Celtica, Aston Ville i Sunderlanda. Trener koji je nastavio tradiciju defanzivne igre, koju je gajio i Trapattoni, koja ih je i odvela na EP 2012. Defanzivna i direktna igra sa mnogo dugih lopti, gdje se napadi zavrsavaju relativno brzo, a brani sa 11 igraca na svojoj polovini. Ekipa koja mnogo trci, koja vrsi agresivan pritisak na protivnika, kada je lopta na njihovoj polovini, i koja stalno pokusava oduzeti loptu kako bi zaprijetila kontra napadom. Opasni su naravno na prekide, jer imaju nekolicinu igraca koji su dobri kada je rijec o igri glavom. Kada imaju loptu na protivnickoj polovini, pokusavaju na tipicno britanski nacin (Svi igraju u Britaniji) preko nabacaja sa krila doci do gola.
Irci igraju sistem 4-4-2, a igraci im dolaze en egleske prve ili druge lige. Glavni igraci su O’Shea u odbrani, McCarthy na sredini i Walters u napadu. Vrijedi napomenuti da O’Shea i Walters ne igraju prvu utakmicu u Zenici zbog kartona, sto je veliki minus za Irsku, jer se radi o vodjama ove ekipe. U grupi su zavrsili iza Njemacke i Poljske, a ispred Skotske. Pobjedili su Njemacku nas vom terenu u jednoj od zadnjih utkamica kvalifikacije, stim da se mora napomenuti da je Njemacka bila mnogo bolja u tom mecu, i da su Irci ocigledno imali vise sile na svojoj strani. Ta pobjeda im je i donjela 3. mjesto u grupi, jer bi porazom pali na 4. mjesto i bili daleko od baraza.
Ono sto Irce karakterizira je to da primaju malo golova, ali takodje ne daju mnogo. Ako izuzmemo utakmice protiv Gibraltara, Irska je dala 8 golova u 8 utakmica, a primili su 7 golova. Vecinu svojih golova su postigli nakon prekida. Irci generalno nemaju ne kontrolisu utakmice, i vecinom nemaju loptu u svom posjedu koliko i protivnik, barem kada se radi o imalo ozbiljnijim reprezentacijama. Razlog je naravno defanzivnija igra, ali i direktni stil zbog kojeg vrlo brzo zavrsavaju napade. Oni ne grade akcije sa mnogo dodira, nego radije koriste sto manje dodavanja, kako bi dosli do pozicije za sut ili nabacaj. Kada napadaju, znaju koristiti i bekovi koji iskorsitavaju svaku priliku za nabacaj.
Irska po mom misljenju nije najlosiji protivnik kojeg je BiH mogla izvuci, jer Slovenija nema igrace kao Irska, Danska nikad losija nije bila, niti su imali losije kvalifikacije vec 20 godina, a Norveski najzvcnije ime je jedan tinejdzer, medjutim Irska ipak nije nesto najgore sto nam se moglo desiti iz vise razloga. Jedan od tih razloga je sto Irsku respektujemo kao protivnika, jer ih nikad nismo dobili. Isto tako znamo da mnogi njihovi igraci igraju u Premier League u Engleskoj, koja je po mnogima dokaz kvaliteta. Norvesku, Dansku i BiH smo dobijali vise puta, i kod nas generalno vlada misljenje da nam Skandinavci dobro leze a sa Slovencima ne znamo za poraz. Upravo je to moglo dovesti do male opustenosti, previsokih ocekivanja i na kraju bi to mozda uticalo na nasu igru i opet kazem mozda bi nas kostalo odlaska na EP, jer su svi ti protivnici, kao i Irci ne tako losi i sigurno da mogu izbaciti bilo koje protivnika ako ih se ne shvati ozbiljno.
Irska je dobra ekipa, ali njihov stil igre nama odgovra bolje nego stil recimo Danske. Irska igra direktno, i prepusta cesto protivniku poziciju lopte, sto nije lose za nas. Oni sa vremena na vrijeme igraju visok pritisak na protivnika, i na polovici protivnika, ako zele da napadaju, ali to niko ne radi cijelu utakmicu, nego u odredjenim periodama. To je nacin njihovog napada, visok pritisak, i pokusaj da se protivniku oduzme lopta visoko na terenu, kako bi dosli do kontre ili suta na gol. Inace u Zenici mozemo ocekivati Irsku koje je povucena i koja igra agresivno na svojoj polovini i vreba svaku sansu za kontra napad. BiH je ekipa koja je lose prosla u svakoj utakmici gdje je protivnik imao loptu u posjedu vise od njih. Izrael i Belgija su imali loptu vise od BiH u porazima od 3:0 i 3:1. Imali smo losa iskustva sa Portugalom, i iskreno nebi ih dobili da igramo 50 utakmica zaredom, a ne zato sto je Portugal toliko dobar nego sto nam ne odgovara njihov stil igre, to jeste njihova poziciona igra, gdje on zele da diktiraju tempo, gdje oni imaju loptu. Razlog je taj da smo mi losi bez lopte. BiH ne zna kako da stoji na terenu kada protivnik ima loptu, pa smo cak te probleme imali i u zadnjoj utakmici protiv Kipra. Nadam se dasu se nakon te utakmice upalile crvene lampice kod selektora Bazdarevica, jer loptu ne mozemo imati non stop, i ekipa se mora sto bolje pripremiti i za takve situacije. Medjutim zakljucak je da mi treamo pokusavati da imamo loptu u svojim redovima sto vise, i zato nam odgovara Irska kojoj nije glavni kvalitet posjed lopte. I koja radije protivniku prepusta loptu, a da oni vrebaju na kontre i polukontre.
U Zenici nas ceka kao sto rekoh defanzivna verzija Irske, koja bi se zadovoljila nerijesenim rezultatom. Igraju sa 2 napadaca, ali i oni ce da ucestvuju u defanzivnim zadatcima. Njihova kompletna odbrana, znaci i bekovia, cesto svi bivaju plasirani ispred gola. Tako da krila uz pomoc napadaca ili veznih igraca brane krila. Znaci Ircima je bitnije da imaju mnogo igraca ispred gola, nego da brane protivniku onemoguce nabacaje. Njihovi stoperi nikad ne napustaju prostor ispred golmana, kada se brane. Znaci nikad ne idu u ispomoc bekovima, sto moze napraviti prostor izmedju njihovih bekova i stopera, koji bi mogli iskoristiti nasi napadaci ili igraci sredine terena. Mislim da je bitno da kontrolisamo utakmice protiv iraca , i da u periodama visokog pritiska od njihove straen istrajemo na nasoj pas igri, a zato ce nam biti potrebni igraci koji imaju pas igru kao jednu od svojih aduta. Pjanic i Medunjanin trba da igraju na nivou, ali mozda bi se trebalo razmisljati i o drugim igracima koji imaju slicne kvalitete.
BiH je ekipa koja daje golove, i ne bojim se da cemo probiti njihov zid. Pitanje je da li mozemo sacuvati nasu mrezu, da ako uspijemo da diktiramo tempo i igramo sa strpljenjem, jer smo tehnicki na vecm nivou nego oni. Njihova oodbrana u prvoj utakmici, bez O’Shea ce biti znatno oslabljena, posto njihovi ostali stoperi nisu svjetska klas, blago receno, i to moramo iskoristiti u prvoj utakmici.
Nek nam je Bog na pomoci, i da rijesmo pitanje proaska vec u prvoj utakmici, tako sto cemo pobjediti a ne primiti gol!
Odlična analiza :thumbup:
Hvala ;-)
stari_rastafari

#1095 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by stari_rastafari »

Laertes wrote:
todd_smith wrote:
Ma nek' Džeko igra desetku, ionako nemamo nikog za tu poziciju.
Ja sam misljenja da bi ovo bila vrlo dobra opcija, time bi Edin izvlacio stopere naprijed i pravio jos vise prostora za onog, kod god to bio, u spicu. Nije da Dzeko ovo ne bi mogo odigrat...
SkyLimit

#1096 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by SkyLimit »

Sto se tice prve utakmice u Zenici, Irce najvise zabrinjava ko ce im igrati na stoperskim pozicijama.

Oni imaju ogromno povjerenje u stoperski tandem O'Shea - Wilson koji i jesu njihovi glavni stoperi, ali situacija sa njima je trenutno ovakva: O'Shea je suspendovan za prvu utakmicu, a Wilson je zbog povreda ispao iz forme i izgubio mjesto u prvoj postavi Stokea, ove sezone upisao je samo jedan nastup u Premiershipu.

Njihov treci najbolji stoper Clark iz Aston Ville je povrijedjen, i iako se ocekuje da ce se oporaviti do utakmica baraza, radi se o igracu koji je zadnju utakmicu odigrao jos u augustu i pitanje je koliko bi mogao pruziti.

A to je to sto imaju od opcija iz Premershipa, svi ostali stoperi(Keogh, McShane, Pearce) nastupaju u Championshipu.

Zato se oni nadaju da ce Delaney koji igra odlicno za Crystal Palace i koji je u ovom trenutku vjerovatno ponajbolji irski stoper biti na spisku za dvomec protiv BiH, ali postoji nekolika poteskoca zbog kojih ce tesko do toga doci:on ima 34 godine, vec se oprostio od reprezentacije i jos je u losim odnosima sa selektorom O'Neillom.

Istovremeno na obje bekovske pozicije nemaju nikakvih problema, i na desnoj i na lijevoj strani imaju izrazito prodorne igrace, pogotovo na desnoj sa Colemanom koji je u najmanju ruku u top 20 desnih bekova na planeti.
Nadzorna_ploca

#1097 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Nadzorna_ploca »

trcicu trceci wrote: prvo 13-ta, pa 20-ta :-) haj ti prvo skontaj koji smo na tabeli fife pa onda
Upravu si. :-)
House

#1098 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by House »

Tomahawk11 wrote:Ispade da mi igramo sa nekim superbrzim titanima....sto bi reklo, ne pretjerujte!

:thumbup:

od irske napraviše kombinaciju barcelone i chelsea :lol:
JoseMujica

#1099 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by JoseMujica »

House wrote:
Tomahawk11 wrote:Ispade da mi igramo sa nekim superbrzim titanima....sto bi reklo, ne pretjerujte!

:thumbup:

od irske napraviše kombinaciju barcelone i chelsea :lol:

jer Irska nije samo otok, vego kontinent :lol:
House

#1100 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by House »

:lol:
Locked