Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Arteta

#1076 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Arteta »

JThomas wrote:ivo andrić u sarajevu išao samo u gimnaziju. onda otišao na studije u zagreb, jer u sarajevu (i bosni) nije bilo fakulteta, pa u diplomatiju (ko ne bi?), pa postao srbin i u beograd. al' otjeralo ga sarajevo. ovaj treba početi od aske i vuka, pročitati pa okrenuti bilješku o piscu...
Ono je definitivno najgluplji komentar na temi.
Lik da bi uzdigao Merlina stavlja ga u isti kos sa umjetnicima, fudbalerima, piscima, filmskim festivalom itd.
KPNCTNJAH

#1077 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by KPNCTNJAH »

Nista :oops: drazi mi je uvijek bio nego media player :mrgreen:

Dino pise pjesme za djecu, neke su mi bile ok, mogu ih i sad poslusati, bio sam na prvom koncertu prije 15 godina :oops: leti vrijeme :mrgreen: na netu ima pjesme s 10-20 miliona pregleda, a za razliku od kolega iz Srbije i Hrvatske ne mora u spotu imati fufice koje ce izbaciti sise i guzove da bi to ljudi gledali i slusali... bio mi je nevazan lik k'o i vecina domacih izvodjaca, ali nakon ovih silnih tema i pljuvanja postade mi pravo gotivan :mrgreen:
AmirBaa

#1078 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by AmirBaa »

Citam sinoc kako ljudi svrsavaju jer je bilo 60-70 hiljada ljudi na koncertu Merlina, to je ono dokaz koliko je on dobar umjetnik. A evo upravo procitah vijest u Čevljanovićima na koridi 50 hiljada ljudi. Izgleda u Bosni nista lakse nego skupiti tolike ljude, samo nek se pjeva, pije i skace. Ne do Bog ko sta da mijenja u drzavi :D
Arteta

#1079 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Arteta »

AmirBaa wrote:Citam sinoc kako ljudi svrsavaju jer je bilo 60-70 hiljada ljudi na koncertu Merlina, to je ono dokaz koliko je on dobar umjetnik. A evo upravo procitah vijest u Čevljanovićima na koridi 50 hiljada ljudi. Izgleda u Bosni nista lakse nego skupiti tolike ljude, samo nek se pjeva, pije i skace. Ne do Bog ko sta da mijenja u drzavi :D
Kada smo kod skupljanja naroda, nema boljeg primjera od SDA.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1080 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Chmoljo »

Arteta wrote:
zateznistub wrote:
Arteta wrote:
Zasto bi se onda radilo i u Zagrebu kada je Beograd veci centar?
Zasto i u Beogradu kada ima i vecih centara od njeg?
Definitivno je do veličine, pogledaj i ogroman dio svjetskih kompanija koje svoje predsatvništvo imaju u Hr iliSRB ili u obje, ali ne i u BiH.
Aple je samo jedna od njih a ima ih koliko hoćeš!
Definitivno je do neceg drugog.
Ne moze biti do velicine ako je mala razlika u velicini.
zato što smo muslimani pa nam ne daju!
Niemand

#1081 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Niemand »

Moguce da neko iz predstavnistva tih kompanija prati forume, forum hr npr, pa dodje kod njih. Al ako cita kliks.. Ne znam. Tesko je reci ista. Ne znam stvarno. :o
bleee_sa

#1082 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by bleee_sa »

Što ljudi sebi previše dopuštaju... :mrgreen:
dale cooper

#1083 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by dale cooper »

Jebo Merlina. Da je meni da se kod nas počnu održavati koncerti kvalitetnih, eminetnih muzičara, da imamo
raznolikost i mogućnost izbora. Pa neka Merlin skupi 70.000 hiljada ljudi, a nas 20.000 ćemo otići na recimo Nick Cave-a.
I svi zadovoljni. :-D
KPNCTNJAH

#1084 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by KPNCTNJAH »

Hajd' neka mi neko od ovih pljuvaca objasni koja je razlika izmedju Merlina i grupe U2 o cijem koncertu i dalje mnogi pricaju kao o jednom od najvaznijih dogadjaja nakon zavrsetka rata :-) Ok, ovaj je plagijator, ali osim toga... kad prevedes tekstove ovih drugih, u cemu je razlika? Ili Jon Bovi :mrgreen:

Da ovdje dodje neki Bruno Hobbit Mars, Chris Brown, one americke pevaljke kao sto je Rihanna ili strasila tipa Lady Gage, to bi vam bilo vrh, s ponosom bi davili prijatelje na fbu stotinama slika s tih koncerata, ali ovo je seljakluk... isti kurac, samo sto je to na engleskom, pa ne razmisljate o glupostima koje se spominju u pjesmama...

Isto kao i ismijavanje koride u Cevljanovicima, to je za seljake, ali zato gospoda odlazak na Octoberfest predstavlja kao nesto vrlo bitno u svom zivotu... da odu na trke s bikovima u Pamploni napravili bi 1000 selfija, jer je to kul, ti bikovi nisu za seljacine, samo ovi domaci...
JThomas

#1085 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by JThomas »

ne može vas 20.000 sa našim standardom platiti ni 1/4 nick cavea. mala bara s malom platežnom moći i u tome je sva priča. morala bi karta biti 150 maraka. a takvih vas 20.000 nema.
Chmoljo

#1086 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Chmoljo »

dale cooper wrote:Jebo Merlina. Da je meni da se kod nas počnu održavati koncerti kvalitetnih, eminetnih muzičara, da imamo
raznolikost i mogućnost izbora. Pa neka Merlin skupi 70.000 hiljada ljudi, a nas recimo 20.000 ćemo otići na recimo Nick Cave-a.
:razz:

ja bih recimo za koncert ovog lika dao finu sumu.

samo da se sjedne i ko čovjek da preslušam sve :)

Cocker je rahmetli, Mercury već odavno... tako da... Clapton, možda Elton John (ne bi mu bilo prvi put da je unašoj kasabi, jel :D ), al definitivno Scorpionse. pod uvjetom da Klaus Maine još ima onu boju glasa :stidljiv: sitnica jel de? :D

ili hebeš sve ovo, samo da nas zakači neka imaginarna turneja Flojda da poslušam High hopes uživo. po mogućnosti na stolici i sam. :zoka:

eh, što fukari može na pamet pasti :D
JThomas

#1087 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by JThomas »

KPNCTNJAH wrote:Hajd' neka mi neko od ovih pljuvaca objasni koja je razlika izmedju Merlina i grupe U2 o cijem koncertu i dalje mnogi pricaju kao o jednom od najvaznijih dogadjaja nakon zavrsetka rata :-) Ok, ovaj je plagijator, ali osim toga... kad prevedes tekstove ovih drugih, u cemu je razlika? Ili Jon Bovi :mrgreen:

Da ovdje dodje neki Bruno Hobbit Mars, Chris Brown, one americke pevaljke kao sto je Rihanna ili strasila tipa Lady Gage, to bi vam bilo vrh, s ponosom bi davili prijatelje na fbu stotinama slika s tih koncerata, ali ovo je seljakluk... isti kurac, samo sto je to na engleskom, pa ne razmisljate o glupostima koje se spominju u pjesmama...

Isto kao i ismijavanje koride u Cevljanovicima, to je za seljake, ali zato gospoda odlazak na Octoberfest predstavlja kao nesto vrlo bitno u svom zivotu... da odu na trke s bikovima u Pamploni napravili bi 1000 selfija, jer je to kul, ti bikovi nisu za seljacine, samo ovi domaci...
pa napravili bi i davili, isto kao što ovi koji su bili na sinošnjem koncertu dave sa slikama sa tog koncerta...
Better Man

#1088 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Better Man »

dale cooper wrote:Jebo Merlina. Da je meni da se kod nas počnu održavati koncerti kvalitetnih, eminetnih muzičara, da imamo
raznolikost i mogućnost izbora. Pa neka Merlin skupi 70.000 hiljada ljudi, a nas 20.000 ćemo otići na recimo Nick Cave-a.
To bi bilo pravo. Laže onaj ko kaže da npr AC/DC ne bi mogli napuniti Koševo. Pa ne bi tu ljudi bili samo iz BiH, već iz cijele Evrope. Pa U2 je je svirao 2 noći zaredom na Maksimiru i bilo je 120 hiljada ljudi ukupno na oba koncerta. Jer vi mislite da su tu bili samo ljudi iz Hrvatske,a ne iz cijele Evrope. Problem je što mi nemamo ljude spremne da ulože i organizuju takav sepktakl, već se bave seoskim zabavama poput Faruka Drine. Ono sinoć je obično narodno veselje jednog polunarodnjačkog pjevača i ništa više.
bleee_sa

#1089 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by bleee_sa »

A ti me pitaš zašto neću u Evropu, jebao vas Amsterdam duvam skank u bloku. :gunjastajl:
dale cooper

#1090 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by dale cooper »

JThomas wrote:ne može vas 20.000 sa našim standardom platiti ni 1/4 nick cavea. mala bara s malom platežnom moći i u tome je sva priča. morala bi karta biti 150 maraka. a takvih vas 20.000 nema.
Jebo ga ti, cijena jednog dana na Exitu ti je oko 60KM. Nisu cijene karata baš tolike koliko ljudi misle. Jedino ovih koji baš
pune ogromne stadione, tipa Stonesa ili Dylana. A čini mi se da je i Dylan bio oko 200 kuna kada je gostovao u Hrvatskoj.
Jebiga, ja bih odvajao od usta, ali bi uštedio i 150KM ako bi došao neko koga gotivim. Većina zagriženih fanova je takva.
Plus uvijek imaš ljude iz Hrvatske i Srbije koji bi došli, tako da 20-tak hiljada ljudi ne bio bio neki problem.
Better Man

#1091 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Better Man »

JThomas wrote:ne može vas 20.000 sa našim standardom platiti ni 1/4 nick cavea. mala bara s malom platežnom moći i u tome je sva priča. morala bi karta biti 150 maraka. a takvih vas 20.000 nema.
Na takav koncert dolaze ljudi iz čitave Evrope. Pogledaj Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju. Misliš da su sve sami domaći ljudi na koncertima,a ne iz čitave Evrope. Čist primjer iz prethodnog posta U2 u Zagrebu, The Rolling Stones na Hipodromu, Pearl Jam u Ljubljani i Zagrebu, Pa Iron Maiden itd. Dakle to je samo dio zvijezda koje su svirale od Slovenije preko Hrvatske i Srbije i gdje publiku nije činilo samo domaće stanovništvo, već fanovi iz cijele Evrope.
KPNCTNJAH

#1092 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by KPNCTNJAH »

JThomas wrote:
pa napravili bi i davili, isto kao što ovi koji su bili na sinošnjem koncertu dave sa slikama sa tog koncerta...
Da, ali sumnjam da bi ovi sto su sinoc bili na Merlinu govorili za te da su papci i seljacine jer su otisli na te koncerte... prije da bi se tamo sreli i jedni i drugi, pa bi zajedno uzivali u muzici stranih Stoja, Ceca, Joksimovica... i tu niko ne bi bio papak, jer jbg, na engleskom se pjeva :mrgreen:
JThomas

#1093 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by JThomas »

da ima računa bilo bi. što je iggy pop otkazan onomad?
dale cooper

#1094 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote:
raznolikost i mogućnost izbora. Pa neka Merlin skupi 70.000 hiljada ljudi, a nas recimo 20.000 ćemo otići na recimo Nick Cave-a.
:razz:

ja bih recimo za koncert ovog lika dao finu sumu.

samo da se sjedne i ko čovjek da preslušam sve :)

Cocker je rahmetli, Mercury već odavno... tako da... Clapton, možda Elton John (ne bi mu bilo prvi put da je unašoj kasabi, jel :D ), al definitivno Scorpionse. pod uvjetom da Klaus Maine još ima onu boju glasa :stidljiv: sitnica jel de? :D

ili hebeš sve ovo, samo da nas zakači neka imaginarna turneja Flojda da poslušam High hopes uživo. po mogućnosti na stolici i sam. :zoka:

eh, što fukari može na pamet pasti :D
Jebiga, tebi ko' da je 60 godina. :lol: Šalim se, to su klasici i poslušao bi makar neke od njih na koncertu. :-D
JThomas

#1095 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by JThomas »

KPNCTNJAH wrote:
JThomas wrote:
Da, ali sumnjam da bi ovi sto su sinoc bili na Merlinu govorili za te da su papci i seljacine jer su otisli na te koncerte... prije da bi se tamo sreli i jedni i drugi, pa bi zajedno uzivali u muzici stranih Stoja, Ceca, Joksimovica... i tu niko ne bi bio papak, jer jbg, na engleskom se pjeva :mrgreen:
ne bi da su papci. al' vjerovatno bi da su kosonje, narkomani, foleri, furači na strano... :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1096 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Velkoski »

joj ovih hipstera :-? :mrgreen:

ima l' boljeg osjećaja nego kad šmrčeš, a u pozadini Maja Marijana :| :mrgreen:
Last edited by Velkoski on 26/07/2015 23:37, edited 1 time in total.
dale cooper

#1097 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by dale cooper »

Better Man wrote:
Na takav koncert dolaze ljudi iz čitave Evrope. Pogledaj Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju. Misliš da su sve sami domaći ljudi na koncertima,a ne iz čitave Evrope. Čist primjer iz prethodnog posta U2 u Zagrebu, The Rolling Stones na Hipodromu, Pearl Jam u Ljubljani i Zagrebu, Pa Iron Maiden itd. Dakle to je samo dio zvijezda koje su svirale od Slovenije preko Hrvatske i Srbije i gdje publiku nije činilo samo domaće stanovništvo, već fanovi iz cijele Evrope.
To je to. Za ovakve poslastice ljudi dolaze sa svih strana. Samo potrebno je to sve adekvatno promovisati.
Sjećam se da je oko ovog koncerta Iggy Pop-a bila nekakva petljanija, pa nije ni čudo da je završilo otkazivanjem.
AntiKrist

#1098 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by AntiKrist »

Jel otpjevo?
Jest,goni ga vishe :izet:
Chmoljo

#1099 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Chmoljo »

dale cooper wrote: Jebiga, tebi ko' da je 60 godina. :lol: Šalim se, to su klasici i poslušao bi makar neke od njih na koncertu. :-D
ma pravo da ti kažem, slabo varim šta novije. samo poneku pjesmicu koju čujem radeći nešto drugo :D

lajkam arktičke majmune :D i njima bih otišao :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1100 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Velkoski »

dale cooper wrote:
Better Man wrote:
To je to. Za ovakve poslastice ljudi dolaze sa svih strana. Samo potrebno je to sve adekvatno promovisati.
Sjećam se da je oko ovog koncerta Iggy Pop-a bila nekakva petljanija, pa nije ni čudo da je završilo otkazivanjem.
ne treba ti crtica kod "Pop-a", nije akronim...

nema na čemu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Post Reply