Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tabhana

#1076 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Tabhana »

Vanzemaljci 10000000%, nije bez razloga opet krenula serija X files. Ja sam ubjeđen da su nas vanzemljaci metnuli na zemlji, pa nas gledaju isto kao što mi gledamo hrčka kako se okreće u onom kolutu, ne merem se sjetiti naziva za tu spravu za vežbanje.
sizifinho

#1077 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

Tabhana wrote:Vanzemaljci 10000000%, nije bez razloga opet krenula serija X files. Ja sam ubjeđen da su nas vanzemljaci metnuli na zemlji, pa nas gledaju isto kao što mi gledamo hrčka kako se okreće u onom kolutu, ne merem se sjetiti naziva za tu spravu za vežbanje.
benč?
Tabhana

#1078 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Tabhana »

sizifinho wrote:
Tabhana wrote:Vanzemaljci 10000000%, nije bez razloga opet krenula serija X files. Ja sam ubjeđen da su nas vanzemljaci metnuli na zemlji, pa nas gledaju isto kao što mi gledamo hrčka kako se okreće u onom kolutu, ne merem se sjetiti naziva za tu spravu za vežbanje.
benč?
Image
Tabhana

#1080 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Tabhana »

Yep, za slikanje, moderni bilderi.

I tako nas gledaju vanzemljaci, posadili nas i mi nikli.

Kasnije im dosadili i otišli, rekoše ostavite ljude na miru, snaći će se oni. I snašli smo se sa atomskim bombama, industrijom, zagađenjem, globalnim zatopljenjem itd.

Čeka se povratak vanzemaljaca da uspostave opet mir i zadovoljstvo ili da se genetski razvije vrhunski čovjek koji će biti otporan na sve, genetski modificiran da će pišati srebro, a srati zlato.
kerima1

#1081 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by kerima1 »

Tabhana wrote:Yep, za slikanje, moderni bilderi.

I tako nas gledaju vanzemljaci, posadili nas i mi nikli.

Kasnije im dosadili i otišli, rekoše ostavite ljude na miru, snaći će se oni. I snašli smo se sa atomskim bombama, industrijom, zagađenjem, globalnim zatopljenjem itd.

Čeka se povratak vanzemaljaca da uspostave opet mir i zadovoljstvo ili da se genetski razvije vrhunski čovjek koji će biti otporan na sve, genetski modificiran da će pišati srebro, a srati zlato.
:lol: :thumbup:
Mišo_Kovač

#1082 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Mišo_Kovač »

Gornji scenarij je jednako realan kao i onaj u kojem je čovjeka stvorilo omnipotentno, nevidljivo, sveprisutno, a ipak apsolutno nedokazivo stvorenje, koje je čitavu vječnost čučalo ni u čemu dok mu nije na pamet palo da stvori malene ljude, da budu slobodni i da mu budu pokorne sluge u isto vrijeme. Pri tome je, od svih njegovih sluga/stvorenja, svoju prisutnost odlučio objaviti šačici ljudi na teritoriji koju čini cca 2.5% ukupne površine zemaljske kugle, nekad prije hiljadu i kusur godina...Because, logic... :D :D :D
S4mpion

#1083 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by S4mpion »

Mišo_Kovač wrote:Gornji scenarij je jednako realan kao i onaj u kojem je čovjeka stvorilo omnipotentno, nevidljivo, sveprisutno, a ipak apsolutno nedokazivo stvorenje, koje je čitavu vječnost čučalo ni u čemu dok mu nije na pamet palo da stvori malene ljude, da budu slobodni i da mu budu pokorne sluge u isto vrijeme. Pri tome je, od svih njegovih sluga/stvorenja, svoju prisutnost odlučio objaviti šačici ljudi na teritoriji koju čini cca 2.5% ukupne površine zemaljske kugle, nekad prije hiljadu i kusur godina...Because, logic... :D :D :D
Stvorenje?

Šačici ljudi?

:mrgreen:
Tabhana

#1084 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Tabhana »

Ma jok Mišo, razvili smo se genetski, prije ćuna bila 10cm, sada 13, u Africi 30, sve je do genetike, nije bilo prije paškova da sve raste kako treba.

Vidiš kako se čovjek genetski razvija, obara sve moguće rekorde u svim disciplinama, ignorirat ćemo fiksanje kraj vene, steroide, znanje o kvalitetnoj ishrani, proteinima, kompleksnim UH itd.

Ja sam i dalje ubjeđen da smo nastali od vanzemaljaca uz djelomičnu pomoć evolucije, sve je puklo, odbili se od sunca tačno onoliko koliko je bilo potrebno da preživimo, da se moremo okotiti kako treba, da možemo jahati slonove po Indiji, loviti zmije, jesti paukove.

Nauka to ne mere još objasniti, ali doći će i taj vakat kada će uspjeti objasniti ove male nedoumice što su ostale. Hvala genetici pa ne pomiješa mjesto anusa i usta ili sise i pupka, genetiko i evolucijo, hvala vam što nismo više majmuni i homo homo homo sapiensi, što smo se razvili u 'vako razvijene individue, posebno u politici.
Dozer

#1085 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

Tabhana wrote:Ma jok Mišo, razvili smo se genetski, prije ćuna bila 10cm, sada 13, u Africi 30, sve je do genetike, nije bilo prije paškova da sve raste kako treba.

Vidiš kako se čovjek genetski razvija, obara sve moguće rekorde u svim disciplinama, ignorirat ćemo fiksanje kraj vene, steroide, znanje o kvalitetnoj ishrani, proteinima, kompleksnim UH itd.

Ja sam i dalje ubjeđen da smo nastali od vanzemaljaca uz djelomičnu pomoć evolucije, sve je puklo, odbili se od sunca tačno onoliko koliko je bilo potrebno da preživimo, da se moremo okotiti kako treba, da možemo jahati slonove po Indiji, loviti zmije, jesti paukove.

Nauka to ne mere još objasniti, ali doći će i taj vakat kada će uspjeti objasniti ove male nedoumice što su ostale. Hvala genetici pa ne pomiješa mjesto anusa i usta ili sise i pupka, genetiko i evolucijo, hvala vam što nismo više majmuni i homo homo homo sapiensi, što smo se razvili u 'vako razvijene individue, posebno u politici.
Ja bih samo obrznuo ovo boldirano - kroz evoluciju uz pomoc vanzemaljaca ;)
----------

Sinocnji X-Files...
Ko je pazljivo pratio, mogao je vidjeti i cuti neke detalje o kojima se nikad nije culo ni u kakvom dokumentarcu ili cemu slicnom, samo na "HAHA" video klipovima na YT, i to u vrlo, vrlo limitiranoj kolicini onih koji su ih objavili.

Ti detalji su:
1. Dulce baza - osim vec spominjanog KGB-ovca i ono dvoje ubijenih insidera, nikad nigdje nije spominjana, posivana i sl., kao sto je,recimo, slucaj s Area 51. Bar ja nikad nisam upratio. Ako neko jeste, dajte kakav link.
Ovdje se indiciralo da ta baza, ali i druge, postoje, kao i da se u njima rade razni tajni eksperimenti. I to uopste nije dovodjeno pod sumnju ili bilo kakvu dalju diskusiju. Receno sve u jednoj recenici, i to je to.
Dakle - samim tim sto se nista dalje nije spominjalo, ovdje je, zapravo, receno da su te baze stvarne, kao i ono sta se u njima desava. Naravno, nije receno o kakvim se tacno eksperimentima radi, ili da su tamo i vanzemaljci, ali u nastavku su onda dosta toga jos pokazali...

2. Otmice - ovo je nesto sto se provlaci vec godinama, postoje mnogi ljudi koji su to svjedocili da im se desavalo i desava, s raznim oziljcima po tijelu i implantatima za koje je po raznim bolnicama utvrdjivano da su od nama nepoznatih materijala. Ovdje se provlaci stalna "sumnja", i podmece se da to, u stvari, rade ljudi, a ne vanzemaljci. Ali - koristeci vanzemaljsku tehniku i tehnologiju.
Dakle - implicira se da vanzemaljci nisu tu, ali da ipak postoje i da mi imamo i koristimo neke njihove tehnike i tehnologije.

3. Letjelice - Prikazana je letjelica na elektricno-magnetni pogon, tacnije dvije, iste, a kojoj ne treba nikakvo gorivo jer koristi magnetna polja. Interesantno je sto te prikazana letjelice neodoljivo podsjecaju na najpoznatiji svjetski NLO poznat kao Crni Vitez (Black Knight). Te snimke raznih ljudi, pa cak i neke s NASA-inih satelita i kamera u orbiti, a koje nisu stigli obrisati ili prekinuti emitovanje na vrijeme, mozete pogledati na YT (a ima ih i ranije na temi). Ovdje se opet impliciralo da je ta letjelica u stvari nasa, ljudska, ali - da je napravljena koristenjem vanzemaljske tehnike i tehnologije.
Dakle, opet se ubacuje sumnja da su vanzemaljci ovdje, ali se istovremeno i potvrdjuje da postoje.

4. Eksperimenti - Ovo je vezano za ono gore br. 1. Prikazana je tajna klinika, ali i mehanizmi finansiranja i sakrivanja, u kojoj se desavaju razni eksperimetni s vanzemaljskim genima, a zamorci (ljudski, naravno) se objasnjavaju kao "napustena djeca s deformacijama".
Ovo je, zapravo, veoma slicno onome sto je ispricao onaj ubijeni inzinjer iz Dulce baze - da se u toj bazi desavaju strasne stvari vezane za geneticka istrazivanja s ukrstanjem vanzemaljskih i nasih gena, i da tamo postoje razni propali eksperimetni koji su rezultirali raznim cudovisnim bicima.
Dakle - ovdje se, na neki nacin, priznalo da takva istrazivanja postoje, iako prisustvo vanzemaljaca nije potvrdjeno ni jednom rijecju, ali se nedvosmisleno impliciralo da oni postoje.

Sve u svemu, ovaj serijal ce, izgleda, biti baziran upravo na onome sto se vec godinama zataskava i o cemu su neki insideri pricali.
joint union

#1086 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by joint union »

Dozer wrote:
Tabhana wrote:Ma jok Mišo, razvili smo se genetski, prije ćuna bila 10cm, sada 13, u Africi 30, sve je do genetike, nije bilo prije paškova da sve raste kako treba.

Ja bih samo obrznuo ovo boldirano - kroz evoluciju uz pomoc vanzemaljaca ;)
----------

Sinocnji X-Files...
Ko je pazljivo pratio, mogao je vidjeti i cuti neke detalje o kojima se nikad nije culo ni u kakvom dokumentarcu ili cemu slicnom, samo na "HAHA" video klipovima na YT, i to u vrlo, vrlo limitiranoj kolicini onih koji su ih objavili.

Ti detalji su:
1. Dulce baza - osim vec spominjanog KGB-ovca i ono dvoje ubijenih insidera, nikad nigdje nije spominjana, posivana i sl., kao sto je,recimo, slucaj s Area 51. Bar ja nikad nisam upratio. Ako neko jeste, dajte kakav link.
Ovdje se indiciralo da ta baza, ali i druge, postoje, kao i da se u njima rade razni tajni eksperimenti. I to uopste nije dovodjeno pod sumnju ili bilo kakvu dalju diskusiju. Receno sve u jednoj recenici, i to je to.
Dakle - samim tim sto se nista dalje nije spominjalo, ovdje je, zapravo, receno da su te baze stvarne, kao i ono sta se u njima desava. Naravno, nije receno o kakvim se tacno eksperimentima radi, ili da su tamo i vanzemaljci, ali u nastavku su onda dosta toga jos pokazali...

2. Otmice - ovo je nesto sto se provlaci vec godinama, postoje mnogi ljudi koji su to svjedocili da im se desavalo i desava, s raznim oziljcima po tijelu i implantatima za koje je po raznim bolnicama utvrdjivano da su od nama nepoznatih materijala. Ovdje se provlaci stalna "sumnja", i podmece se da to, u stvari, rade ljudi, a ne vanzemaljci. Ali - koristeci vanzemaljsku tehniku i tehnologiju.
Dakle - implicira se da vanzemaljci nisu tu, ali da ipak postoje i da mi imamo i koristimo neke njihove tehnike i tehnologije.

3. Letjelice - Prikazana je letjelica na elektricno-magnetni pogon, tacnije dvije, iste, a kojoj ne treba nikakvo gorivo jer koristi magnetna polja. Interesantno je sto te prikazana letjelice neodoljivo podsjecaju na najpoznatiji svjetski NLO poznat kao Crni Vitez (Black Knight). Te snimke raznih ljudi, pa cak i neke s NASA-inih satelita i kamera u orbiti, a koje nisu stigli obrisati ili prekinuti emitovanje na vrijeme, mozete pogledati na YT (a ima ih i ranije na temi). Ovdje se opet impliciralo da je ta letjelica u stvari nasa, ljudska, ali - da je napravljena koristenjem vanzemaljske tehnike i tehnologije.
Dakle, opet se ubacuje sumnja da su vanzemaljci ovdje, ali se istovremeno i potvrdjuje da postoje.

4. Eksperimenti - Ovo je vezano za ono gore br. 1. Prikazana je tajna klinika, ali i mehanizmi finansiranja i sakrivanja, u kojoj se desavaju razni eksperimetni s vanzemaljskim genima, a zamorci (ljudski, naravno) se objasnjavaju kao "napustena djeca s deformacijama".
Ovo je, zapravo, veoma slicno onome sto je ispricao onaj ubijeni inzinjer iz Dulce baze - da se u toj bazi desavaju strasne stvari vezane za geneticka istrazivanja s ukrstanjem vanzemaljskih i nasih gena, i da tamo postoje razni propali eksperimetni koji su rezultirali raznim cudovisnim bicima.
Dakle - ovdje se, na neki nacin, priznalo da takva istrazivanja postoje, iako prisustvo vanzemaljaca nije potvrdjeno ni jednom rijecju, ali se nedvosmisleno impliciralo da oni postoje.

Sve u svemu, ovaj serijal ce, izgleda, biti baziran upravo na onome sto se vec godinama zataskava i o cemu su neki insideri pricali.
Imas odavno o toj Dulce bazi, cak su se i neki filmici pojavljivali na youtube, kao neke komore i slicno.
Davno nekad sam citao o tome ovdjehttp://www.galaksija.com/projekat/plava ... adrzaj.htm, inace stranica koja se ubila za ljubitelje "teorija zavjere".
Dozer

#1087 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

Potpuno zaboravih na BluePlanet, a to je odlican prevod onoga sto je pricao onaj iz Dulce-a, ubijeni Phil Schneider (vazda mu ime zaboravim) :)
Evo podosta "materijala" o Dulce Base, koga zanima - https://www.youtube.com/results?search_query=Ducle+base
"Teorija zavjere" u ovoj tematici je prilicno nategnuta, u smislu da su taj termin "teorija zavjere" plasirali upravo oni koji se i optuzuju za zavjeru, tj. vlade :D

Sjetimo se "Watergate"-a. I za to su pricali da je teorija zavjere, pa sta bi...
Pa "Enron"...
Pa 9/11 i sve sta se izdesavalo nakon toga, a desava se jos uvijek. Onda to uporedimo s dostupnim dokazima o raznim detaljima iz toga, i s malo zdrave pameti i logike se dodje do toga da je u konstrukciji "teorija zavjere" ovo "teorija" totalni visak :D

Zapravo, ako se vratimo 40-50 godina unazad, naci cemo cijelu masu nekih stvari za koje se govorilo da su "teorija zavjere", a onda se s vremenom ispostavljalo da je to "teorija" bilo totalni visak.
Inace, taj termin je omiljen onima koji nesto kriju, i onda se iza njega sakrivaju i sve predstavljaju na nacine koji sugerisu da je sve to izmisljeno, prenapuhano, lazno i sl.

Polako... Otkrice se na kraju i da s WTC-om i avionima nikakvi arapi, muslimani i teroristi nisu imali nista, nego da je to sve bila smisljena inicijalna kapisla kojom su SAD, trenutno najzaduzenija drzava na planeti, pokrenule pohod na naftu i druge resurse sirom svijeta.
Jasno, ako se procita samo dio Projekta BluePlanet, odatle se moze doci i do nekih logickih zakljucaka kako je Amerika za samo 240 godina postojanja uspjela postati najjaca sila svijeta. Bar medju nama, ljudima.
Last edited by Dozer on 27/01/2016 14:28, edited 1 time in total.
Tabhana

#1088 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Tabhana »

Imate emisiju na history channelu. Veli ti jedan stručnjak, Amerikanci kriju vanzemaljce jer koriste njihovu tehnologiju.

Ako je nama dostupan google earth, zamislite šta stoji na raspolaganju vladi Amerike, Rusije i ostalim. Mogu nas vidjeti dok se kenjamo u ćenifi čitajući Avaz ili Oslobođenje, uz desert Dani.

Niko ne spori da se neke stvari kriju i da je recimo tehnologija negdje tako razvijane da će tek za 50-tak godina možda manje ili više biti dostupna običnom čovjeku.

Nije ovo teorija zavjere, nego istina. Nacionalna sigurnost, ovo-ono.
sizifinho

#1089 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

sve to stoji o nacionalnoj sigurno

ali history channel :lol: :lol:
history, discovery, national geographic, sve odron postalo
Dozer

#1090 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

Jesu se malo pokvarili, i ocito nemaju novog materijala pa stalno repriziraju, ali ipak su i oni vjerovatno jedan od kanala i nacina kroz koje se polako sije "spoznaja".

Citam sad BP na nasem (dobro su sve preveli, ko god da je), i naletim na neke stvari koje sam i zaboravio da su spominjane.
http://www.galaksija.com/projekat/plavaplaneta7.htm
Usput, fino pojasnjeno kako ce se medijski sve polako utrpati ljudima :) Iscitajte ovu stranicu :)
Prvi kontakti između Rigelijanaca i naše vlade (USA) uspostavljeni su u periodu između 1947 i 1971.g. Mi smo već tada znali da su greys-i bili ti koji su stajali iza mutilacije životinja i ljudi, i da su koristili glandularne (žljezdane) supstance koje su ekstrakcijom izdvajali iz uzetog materijala. Te supstance oni apsorbuju kroz svoju kožu a koriste ih i prilikom kloniranja novih greys-a u svojim laboratorijama. Naša vlada je zahtjevala od njih da joj ispostave spisak lica unakaženih ili otetih s njihove strane, u zamjenu za kompletnu tišinu u vezi svega toga, s tim što se od greys-a očekivala i određena tehnološka pomoć. Ta lista je trebala biti prezentirana Savjetu za Nacionalnu Bezbjednost (međutim ona nikada nije bila potpuno kompletna). Bez obzira na sve, vlada je smatrala da su greys-i uglavnom podnošljiva, mada nezahvalna stvorenja. U to vrijeme oni su pretpostavljali da će i ljudi biti u stanju da se koliko toliko priviknu na njihovo prisustvo. Između 1968 i 1969.g. formiran je jedan plan po kome bi se u toku narednih 20 godina, javnost postepeno pripremila na njihovo prisustvo. U tom vremenskom periodu narodu bi se prezentirala cijela serija dokumentarnih i igranih filmova u kojima bi se predstavili glavni aspekti naše interakcije s greys-ima, pozadina njihovog prisustva, kao i njihove namjere.
Last edited by Dozer on 27/01/2016 15:11, edited 1 time in total.
Tabhana

#1091 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Tabhana »

sizifinho wrote:sve to stoji o nacionalnoj sigurno

ali history channel :lol: :lol:
history, discovery, national geographic, sve odron postalo
Gledam samo zvijezde zalagaonice i nekad emisije kada kupuju ono smeće :D

U najavi nekog novog dokumentarca sam načuo o tok sakrivanju, pa eto da share sa ljudima.
Dozer

#1092 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

Fakat, procitajte projekat Plava Planeta. Ima na nasem, ima i izvorno na engleskom.

Mislim da ce mnogi malkice progledati i po pitanju nas samih, ali i religija, za sta sluze, ko ih i zasto izmisli, itd.
statixx

#1093 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by statixx »

Jos jedna demistifikacija, neki dan bilo na NG.

Image

Dozer

#1094 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

Ima jedan "sitni" problem s ovim statuama... Ovo sto oni vuku je samo ono nadzemno, a 2/3 originala su pod zemljom... Ako se dobro sjecam...

Bas bih ih volio vidjeti da isto ovo rade s 2x visim kipom, a samim tim i 2x tezim. To bi onda bilo 30 foot (9m) i 15 tona :D.
Nije nemoguce, naravno. Vise ljudi, i trebalo bi da ide.

Ali, sta te statue predstavljaju? I zasto se nalaze na jednoj od najjacih magnetnih linija na planeti?
maraccana

#1095 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by maraccana »

Dozer wrote:Ima jedan "sitni" problem s ovim statuama... Ovo sto oni vuku je samo ono nadzemno, a 2/3 originala su pod zemljom... Ako se dobro sjecam...

Bas bih ih volio vidjeti da isto ovo rade s 2x visim kipom, a samim tim i 2x tezim. To bi onda bilo 30 foot (9m) i 15 tona :D.
Nije nemoguce, naravno. Vise ljudi, i trebalo bi da ide.

Ali, sta te statue predstavljaju? I zasto se nalaze na jednoj od najjacih magnetnih linija na planeti?
Image

:lol:
Dozer

#1096 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

Procitaj BluePlannet... Zabave radi, ako nista drugo. ;)
Android Knego

#1097 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Android Knego »

odgovor na pitanje "kako nastadosmo" je prilicno jednostavan, iako ljudsku radoznalost nece pretjerano zadovoljiti...

naime, sve na svijetu ima svoje granice. pa tako i nas mozak. pitanje "kako nastadosmo" je izvan granica teritorije koju nas mozak pokriva. mi naprosto ne raspolazemo instrumentom kojim bismo to otkrili.

napisah da sve ima svoje granice, ali ovaj problem je uzrokovan time sto ne mozemo razumjeti granice za dvije stvari: granice (pocetak i kraj) Prostora i granice (pocetak i kraj) Vremena. odnosno, sa zakonima fizike i hemije koje mi poznajemo tesko je razumjeti kako je Prostor, odnosno Svijet nastao a da prije nije bio. kako bi izgledalo to Nista iz kojega je Nesto nastalo. ako se pretpostavi suprotno, da je oduvijek bilo, opet upadamo u konflikt - sa znanjima nase civilizacije tesko je pojmiti da nesto nije nastalo, odnosno da je oduvijek bilo... itd. itd. ...

u svakom slucaju, nerazumijevanje ovog pitanja je otvaranje vrata religiji da udje u zivote zemljanina... :D

ps. nisam temu pratio otpocetka pa se izvinjavam ako je o ovom vec bilo rijeci...
sizifinho

#1098 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

kažeš da je odgovor vrlo jasan, a onda kažeš da odgovor ne možemo shvatiti zbog ograničenosti uma.
Znači odgovor nije jasan. :-D

Također, u nauci, tačnije fizici - prostor i vrijeme koje si spomenuo su jedna stvar. Prostor-vrijeme odnosno "spacetime". Ne možeš posmatrati prostor i vrijeme odvojeno.

Također, nastanak univerzuma se može spojmiti, možda ne u umovima običnih ljudi ali velik broj genijalaca je mogao zamisliti model nastanka i matematički dokazati mogućnosti nastanka svega. Naravno - kažem da su to samo matematski modeli, i ne kažem da su definitivni. Ali su svejedno mogući, i meni bar lično, je lakše povjerovati u univerzalni zakon univerzuma - matematiku, nego u tamo neku teoriju da je neko došao i stavio me ovdje.

pojedinac

#1099 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by pojedinac »

Može li mi ko odgovoriti kako se zove i koliki je PROSTOR izvan Univerzuma?
Znači ovaj spoljašnji crni prostor!

Image
Tabhana

#1100 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Tabhana »

Onako kako mu je neki čovjek koji nikad nije bio tamo dao ime.
Post Reply