BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
6
9%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
55%

Total votes: 69

ja sam amoniman

#1077 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by ja sam amoniman »

mirza_15 wrote:Jesi to ti javno priznao da se kloniras? :mrgreen:
tebi se non stop priviđaju neki klonovi u svakome ko je protiv bht uhljupa
mirza_15

#1078 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

ja sam amoniman wrote:
Sto se neko sam prepoznao :lol: Ti si sam u devetom i desetom mjesecu brat-bratu 10-tak nickova registrova (IZI promotor) :lol:
svjedok_007

#1080 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by svjedok_007 »

ja sam amoniman wrote:
:thumbup:
ja sam amoniman

#1081 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by ja sam amoniman »

sjebat će ih haloo totalno
nova akcija, 350 MB mjesečno u 6 mjeseci poklon za sve koji prenesu broj
https://www.facebook.com/halooplatimanj ... =3&theater
purgatorio

#1082 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by purgatorio »

ja sam amoniman wrote:sjebat će ih haloo totalno
Eronet poklanja 500MB 6 mjeseci svima koji pređu.
nightvision

#1083 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nightvision »

purgatorio wrote:
samo ne govore za koje vrijeme moras potrositi taj saobracaj. pretpostavljam za pet dana jer je i sad takva ponuda na savrsenoj, 500mb za dvije markice a traje pet dana. svakako nije losa ponuda, pomalo se osjeti konkurencija medju operaterima.
kloniran

#1084 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

nightvision wrote:
purgatorio wrote:
samo ne govore za koje vrijeme moras potrositi taj saobracaj. pretpostavljam za pet dana jer je i sad takva ponuda na savrsenoj, 500mb za dvije markice a traje pet dana. svakako nije losa ponuda, pomalo se osjeti konkurencija medju operaterima.
mjesec dana traje net, bar na halo ide taj bonus, ali cesto im puca konekcija i 3g mreza u sarajevu
ja sam dobio 300Mb mjesecno na novi broj, kupio na kiosku, haj reko 15 dana pa cu ubaciti drugu karticu, kad cuna nema bonusa na drugoj kartici, uzmem opet broj na kiosku, opet nema bonusa :twisted:
tako da sam ostavio taj broj sto sam dobio bonus i dopunjavam svako 10 dana 2 marke :D
pepeljara

#1085 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

Eronet isto tako ne kaze da moras potpisat 2 godine da bi dobio tih 500 mb :)

Tako da su i oni smradovi :D
nightvision

#1086 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nightvision »

pepeljara wrote:Eronet isto tako ne kaze da moras potpisat 2 godine da bi dobio tih 500 mb :)

je li provjerena informacija? stvarno nije vrijedno na dvije godine vezati se za neku mrezu radi bijednih 500mb mjesecno i to samo u prvih sest mjeseci. ali i dalje stoji da je za sada savrsena najpovoljnija prepaid tarifa u bih.
pepeljara

#1087 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

nightvision wrote:
pepeljara wrote:Eronet isto tako ne kaze da moras potpisat 2 godine da bi dobio tih 500 mb :)

je li provjerena informacija? stvarno nije vrijedno na dvije godine vezati se za neku mrezu radi bijednih 500mb mjesecno i to samo u prvih sest mjeseci. ali i dalje stoji da je za sada savrsena najpovoljnija prepaid tarifa u bih.

Jeste, ja bio na salteru posto sad trazim nesto novo <> bht u omegi-tuzla :D
Kaze teta jeste jeste, dobijes, reko super.. kaze all moras potpisat na 24 mj, ... tu me vec izgubila :D

:run:

Kaze da bilo koja pogodnost zahtjeva 24 mj, nema ono predjes ,pa dobijes nesto ,samo sto si presao :D
Last edited by pepeljara on 23/11/2015 21:59, edited 1 time in total.
nightvision

#1088 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nightvision »

kloniran wrote:mjesec dana traje net, bar na halo ide taj bonus, ali cesto im puca konekcija i 3g mreza u sarajevu
ja sam dobio 300Mb mjesecno na novi broj, kupio na kiosku, haj reko 15 dana pa cu ubaciti drugu karticu, kad cuna nema bonusa na drugoj kartici, uzmem opet broj na kiosku, opet nema bonusa :twisted:
tako da sam ostavio taj broj sto sam dobio bonus i dopunjavam svako 10 dana 2 marke :D
moze samo biti da im sistem prati ID telefona pa odbija dati bonus za vise aktivnih kartica na jednom telefonu. sto bi vjerujem bilo u suprotnosti sa zakonom ako je tako.
nightvision

#1089 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nightvision »

pepeljara wrote:
nightvision wrote:

Jeste, ja bio na salteru posto sad trazim nesto novo <> bht u omegi-tuzla :D
Kaze teta jeste jeste, dobijes, reko super.. kaze all moras potpisat na 24 mj, ... tu me vec izgubila :D

:run:
jel' teta, ili je bila ona mrkulja, joj jes' dobra k'o aviJon. :mrgreen:
kloniran

#1090 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

nightvision wrote:
kloniran wrote:mjesec dana traje net, bar na halo ide taj bonus, ali cesto im puca konekcija i 3g mreza u sarajevu
moze samo biti da im sistem prati ID telefona pa odbija dati bonus za vise aktivnih kartica na jednom telefonu. sto bi vjerujem bilo u suprotnosti sa zakonom ako je tako.
moze biti jer mi na dvije kartice za redom nije htjelo dati bonus, cak sam htio dokupiti onih 500 Mb za 2 km, al ne moze, uzme 20 kf dok se prijavi internet :-)
nightvision

#1091 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nightvision »

kloniran wrote:moze biti jer mi na dvije kartice za redom nije htjelo dati bonus, cak sam htio dokupiti onih 500 Mb za 2 km, al ne moze, uzme 20 kf dok se prijavi internet :-)
znaci trebalo bi uzeti neciji tudji telefon i aktivirati broj radi bonusa. :mrgreen:
kloniran

#1092 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

nightvision wrote:
kloniran wrote:moze biti jer mi na dvije kartice za redom nije htjelo dati bonus, cak sam htio dokupiti onih 500 Mb za 2 km, al ne moze, uzme 20 kf dok se prijavi internet :-)
znaci trebalo bi uzeti neciji tudji telefon i aktivirati broj radi bonusa. :mrgreen:
e ne znam, nisam vise pokusavao, imam jos jednu karticu, al necu je otvarati dok ne ispucam bonuse na ovoj :mrgreen:
pepeljara

#1093 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

nightvision wrote: jel' teta, ili je bila ona mrkulja, joj jes' dobra k'o aviJon. :mrgreen:
ta dobra, zovem je teta :D ahahaha
smartXL

#1094 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

Kakvo bolan crno potpisivnje ugovora za prepid. Prednost prepaida i jeste u tome sto nema ugovora, nema racuna. Aj majke ti, koja je sankcija ako npr bacis sim karticu il ne dopunjavas kredit? Ides na sud :lol:

Nema potpisivanja ugovora, jedino je kvaka sto nakon prenosenja broja, moras na toj mrezi ostat min 3 mjeseca, al to je pravilo kod svih. Dakle u tom periodu nemas mofucnost mijenjat operatera ali nemas ni obavezu dopunjavat kredit.

Ti si vjerovano pobrko nesto sa super tarifom

@kloniran, kad ti se to desilo? Da slucajno te druge kartice nisi aktiviro kad je istekla ta akcija, pa te bonus zakacio samo na 1 sim kartici
nightvision

#1095 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nightvision »

pepeljara wrote:
nightvision wrote: jel' teta, ili je bila ona mrkulja, joj jes' dobra k'o aviJon. :mrgreen:
joj ona mi je tako sexy, da zna koliko odmah bi mi dala. :mrgreen: sto bolan ne potpisa na dvije godine? ja bi njoj i maticnu knigu dozivotno potpisao. :mrgreen:
kloniran

#1096 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

smartXL wrote:

Kakvo bolan crno potpisivnje ugovora za prepid. Prednost prepaida i jeste u tome sto nema ugovora, nema racuna. Aj majke ti, koja je sankcija ako npr bacis sim karticu il ne dopunjavas kredit? Ides na sud :lol:

Nema potpisivanja ugovora, jedino je kvaka sto nakon prenosenja broja, moras na toj mrezi ostat min 3 mjeseca, al to je pravilo kod svih. Dakle u tom periodu nemas mofucnost mijenjat operatera ali nemas ni obavezu dopunjavat kredit.

@kloniran, kad ti se to desilo? Da slucajno te druge kartice nisi aktiviro kad je istekla ta akcija, pa te bonus zakacio samo na 1 sim kartici
nemam pojma, al nije ni bitno, fercera na ovoj, svakog prvog legne 300 Mb, al me malo nervira pucanje 3G mreze po sarajevu i interneta, ponekad moram restartovati telefon da proradi net
pepeljara

#1097 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

nightvision wrote:
pepeljara wrote:
joj ona mi je tako sexy, da zna koliko odmah bi mi dala. :mrgreen: sto bolan ne potpisa na dvije godine? ja bi njoj i maticnu knigu dozivotno potpisao. :mrgreen:
Meh, evo sad sa dec racunom kad istekne 24/24 kod bht, pa da opet napravim analizu :D
Alkos

#1098 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Alkos »

kloniran wrote:
smartXL wrote:

nemam pojma, al nije ni bitno, fercera na ovoj, svakog prvog legne 300 Mb, al me malo nervira pucanje 3G mreze po sarajevu i interneta, ponekad moram restartovati telefon da proradi net
Vjerovatno si aktivirao karticu kada je istekla ponuda. Prvo je bila ponuda 300 MB, a sada je 350 MB. I imali su skoro mjesec dana lufta između te dvije ponude sigurno.
nightvision

#1099 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nightvision »

smartXL wrote:Kakvo bolan crno potpisivnje ugovora za prepid. Prednost prepaida i jeste u tome sto nema ugovora, nema racuna. Aj majke ti, koja je sankcija ako npr bacis sim karticu il ne dopunjavas kredit? Ides na sud :lol:

ne mora biti klasicni ugovor vec nije iskljuceno da se moras obavezati da neces mijenjati mrezu dvije godine ili ces morati platiti taj dodijeljeni saobracaj, a neces sigurno bacati sim sa brojem koji koristis npr. deset godina.
jesi li siguran da je tri mjeseca? meni su rekli da je sest mjeseci obavezno biti na novoj mrezi kada sam prebacivao broj.
smartXL

#1100 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

Nema obaveznog ugovora na prepaidu. Nema ugovora, nema racuna, napunis pa trosis. Vjerovatno je pobrkao sa super tarifom.
Post Reply