Jesu ovo stvarni i fiktivno troškovi? Za hranu i režije je premalo, a troškovi za odjeću su mi previsoki (ne kazem da ne mozes vrlo lagano potrositi i vise)i hostaplerski u odnosu na to. Ne kontam stavku izlasci i džeparac? 1000 +160 +250 mjesečno za auto, ovo mi je isto problematično investirati više u auto nego "u sebe".nemaš stavke higijenske potrepštine, kozmetika ili je i to uslo u stavku hrana.isto tako fali stavka amortizacija opreme i pokućstva u stanu kada ti npr. rikne veš mašina da ne ideš u kredit ☺.
Pretpostavljam da živiš sa roditeljima, radi s i svu platu dajes na auto, krpice i tako to, a ne unosis se u bespotrebne detalje kao kako hrana dolazi na sto, kako se plaćaju racuni
Ako, uzivaj dok možeš.moj savjet ti je da ipak ostavljaš 10% plate na stranu dobro će ti doći kad se jednom odvojis od roditelja.
Blesice mala, tebi pozornost na detalje nije jaca strana
1000 km je 1000 kilometara, da si sabrao/la, bilo bi jasno. A imam ja i 2 djece, pre-teens, nemamo auto, i ne zivim sa roditeljima nekih 25 godina. Nejse.
Moze svako za sebe napraviti neki copy-paste sa ubacenim ciframa, pa da vidimo gdje smo, sto bi i bio pokusaj odgovora na pitanje u naslovu teme.
Stan, 2-soban, kirija ili rata:
Režije (struja, voda, plin, odvoz smeca, upravitelj, telefon (fiskni i mobilni), internet, kablovska):
Odjeća, mjesecni prosjek:
Auto, Škoda Oktavija 5 godina, amortizacija, osiguranje i održavanje: (ovo podrazumijeva da se auto promijeni svakih pet godina):
Auto, 1000 kilometara mjesečno, gorivo:
Hrana, proteini svaki dan, svj. riba 1x sedmično:
Izlasci 1-2x sedmično:
Vrtic / Džeparac djeci:
Godišnji (mjesečna štednja):
Popravka i amortizacija stana/kuce, tehnike i namještaja:
Ostalo: (navedi detalje):