Uhapšen Naser Orić!

Post Reply
General War

#1076 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by General War »

It_is_a_Leclerc wrote:
General War wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Moram priznati da smo ovo na kraju odlično odigrali.

Na stranu to što će Orić biti u BiH, ovo sa pozivanjem Vučića u Srebrenicu od strane Durakovića i Munire je pun pogodak. Kao da su znali da će zlikovac i zločinac iz Srbije brže bolje smisliti kako nije dobro došao.

On, i njegovi, suštinski nisu i neće biti dobro došli u Srebrenicu. Ono je za Bošnjake zemlja mučenika i nikakvi golobradi četnici koji su, dok su posljednje grupe Srebreničana streljane na Branjevu i Zelenom Jadru, govorili kako 100 bošnjačkih života vrijedi koliko i jedan srpski, nemaju bujruma. To im garantuje 60.000 Bošnjaka i naših prijatelja koji će se sliti u Srebrenicu ovog 11.7.
I ko predstavlja te mucenike?
Vec odavno imam taj utisak da smo postali taoci srebrenicke price..pun mi racku i te Munire sa kucama po sarajevu, Durakovica sto Dodika docekuje sve sa srdacnim rukavanjem zajedno sa SDA kadrom, i Naserom Mercedes ML herojem...svako malo...i sta ce dobiti time sto Vucic dodje u srebrenicu ili ne dodje, ko mu jebe mater...
Puna Bosna masovnih grobnica...ili neka opet tuze Srbiju, ili neka traze Srebrenicu van PC ili makar novi district..nesto!... kako bi srebrenicani dobili neku simbolicnu satisfakciju...ali onda ode glasacko tijelo iz SA i TZ doduse...
Ma to su sve srpski pamfleti i relativizatorske laži.

Prvo, Munira nema kuću u Sarajevu. Drugo, Munira je na mjesto predsjednice Pokreta majki izabrana samo zbog činjenice da, kad se sve sabere, ima preko 40 ubijenih bližih i daljih članova porodice što je najveći broj od svih majki. Treće, prestanite više uznemiravati tu ženu. Ima, i neka ima. Da joj išta od te imovine može vratiti djecu, siguran sam da bi se odrekla istog časa.

Ćamil Duraković je načelnik općine Srebrenica u kojoj žive i Srbi. Njegova je dužnost da dočeka entitetskog predsjednika. Naser Orić ne živi u Srebrenici.
Ako je prilog FTV pamflet i laz...Ok,a prije ce biti ono drugo.
Ne uznemiravamo "Mi" tu zenu...vec svako malo ta zena nadje da se mjesa u sve i svasta i eto je na TV...a koji moj ona treba da ima vise od ostalih, kakva ti je to prica? Mnogi su gubili u Bosni djecu i najmilije...i sta?
Nisu srbi sahranjivani u potocarima bolan, ne pricam ja o Camilu koji docekuje goste u opstini, a vala ga ni tamo nebi docekao da imalo ima karaktera.
Pa to i ja kazem , Naser ne zivi u srebrenici niti joj se priblizava...toliko o mudima van interesne zone SDA.
...Zato i kazem Srebrenica (a i BiH)je tu, zbog takvih koji ne znaju sastaviti dvije prosto prosirene, zbog servilnih politicara i komadanata koji su oslobodlili teritorije i zastitilili naroda da sad nema ni jednih ni drugih...
bh.tornjak

#1077 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by bh.tornjak »

ultrajvosa 1987 wrote:Za ove sto prozivaju Muniru da ima kuce, auta, stanove i sl... Dabogda vi to sve imali, a ostali bez najblizih, bez 40 clanova familije...posteno? Njoj je sigurno drago sto to sve "ima", a nema kome cestitati Bajrama...
Fuj bagro balijska

Naser Oric jedan od nas... :bih:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Đinajlu

#1078 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Đinajlu »

ultrajvosa 1987 wrote:Za ove sto prozivaju Muniru da ima kuce, auta, stanove i sl... Dabogda vi to sve imali, a ostali bez najblizih, bez 40 clanova familije...posteno? Njoj je sigurno drago sto to sve "ima", a nema kome cestitati Bajrama...
Fuj bagro balijska

Pa nema, ali ima i onih koji isto tako nemaju kome čestitati ali nemaju 4000 marka mjesečno kao ona, nego 300-400.
Last edited by Đinajlu on 26/06/2015 10:04, edited 1 time in total.
Đinajlu

#1079 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Đinajlu »

Đinajlu wrote:
Fuj bagro balijska

Pa nema, ali ima i onih koji isto tako nemaju kome čestitati ali nemaju 4000 marka mjesečno kao ona, nego 300-400.
Thorgerson

#1080 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Thorgerson »

Đinajlu wrote:
Fuj bagro balijska

Dobro, a jesi ti iz Srebrenice? Ako jesi, onda fino okupi ljude i smjenite tu zenu.

Ako Munira ne smeta tim zenama srebrenice, ako je njima ok da ih ona predstavlja, sta se onda koji qrac mi imamo buniti.

Eto ima kucu..pa nek ima, da bog da ih imala deset. I ona i svi ostali.

Jbt, kriva vam Munira, a to sto ovdje po Sarajevu guzonje politicari imaju po 10 stanova, pet kuca, plate 5-6k nikom nista...

fuj.
Đinajlu

#1081 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Đinajlu »

Pa ne smeta jer imaju i oni neku ugradu u tome možda, trgovanje sopstvenim žrtvama, kao što Jevreji rade. Možda im zato ne smeta.
Thorgerson

#1082 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Thorgerson »

Đinajlu wrote:Pa ne smeta jer imaju i oni neku ugradu u tome možda, trgovanje sopstvenim žrtvama, kao što Jevreji rade. Možda im zato ne smeta.
E jadu jadni.
Đinajlu

#1083 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Đinajlu »

Poenta je da je Munira, kao i svi ljudi koji se pitaju za nešto, vjerovatno premazana sa hiljadu boja. Za ostale majke možda griješim dušu.
SaraFina

#1084 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by SaraFina »

Ja protiv Munire lično nemam ništa i duboka sućut njoj kao zeni i majci i njenim zrtvama.

Medjutim ona meni lično nije osoba koja bi se trebala medijski eksponirati...

Neka nastavi obnašati funkcije koje jeo do sada u udruzenju a za medijsko eksponiranje udruzenja postaviti elokventnu i obrazovanu osobu...
Mozda neku kćerku, sestru i sl od drugih mnogobrojnih zrtava
Paul F.

#1085 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Paul F. »

Sretno Nasere. Niko u bivšoj Jugoslaviji nema ovakvog. U ratu čuda činio a nakon rata ne bježi od sudova.
Herr Flick

#1086 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Herr Flick »

A najsmjesniji su ovi komentari na srbijanskim portalima kako je izrucenje BiH nedopustivo..Recimo da neki Srbin pocini zlocin nad Bosnjakom u Srbiji BiH bi trebala trazit izrucenje tog Srbina za zlocin koji nije pocinjen na njenoj teritoriji,mislim niđe veze,kako ti mozees teretit nekog za neki zlocin s kojim aposlutno nemas nikakve veze a jos nije pocinjen u tvojoj zemlji,nego u drugoj...Stvarno smijesno
Cohers

#1087 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Cohers »

Kvisling Izetbegović je maksimalno razvio kvislinško-kriminalni sistem uživanja kvislinga, ratnih profitera, kriminalaca na lovorikama genocide. U čemu, dozirano, sudjeluje i rodbina žrtava, pristajući na suradnju sa kvislingom i njegovim kvislinško-kriminalnim sistemom, iako je Izetbegović najneposrednije suodgovoran za genocid.
ULTRAK

#1088 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by ULTRAK »

Cohers wrote:Kvisling Izetbegović je maksimalno razvio kvislinško-kriminalni sistem uživanja kvislinga, ratnih profitera, kriminalaca na lovorikama genocide. U čemu, dozirano, sudjeluje i rodbina žrtava, pristajući na suradnju sa kvislingom i njegovim kvislinško-kriminalnim sistemom, iako je Izetbegović najneposrednije suodgovoran za genocid.
Jest Jest... I ja sam to sad procitao na Avazu. A i Scepo je licno to rekao bezbroj puta. :D
Paul F.

#1089 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Paul F. »

Herr Flick wrote:A najsmjesniji su ovi komentari na srbijanskim portalima kako je izrucenje BiH nedopustivo..Recimo da neki Srbin pocini zlocin nad Bosnjakom u Srbiji BiH bi trebala trazit izrucenje tog Srbina za zlocin koji nije pocinjen na njenoj teritoriji,mislim niđe veze,kako ti mozees teretit nekog za neki zlocin s kojim aposlutno nemas nikakve veze a jos nije pocinjen u tvojoj zemlji,nego u drugoj...Stvarno smijesno
Nisam najbolje upratio ali čini mi se da ima neka kvaka po tom pitanju. Kad je Ganić uhapšen to pitanje je pokrenuto i Srbija je, da bi opravdala smisao optužnice, dala dokaz da je bila umiješana u rat. Taj dokaz se može koristiti u eventualnom novom procesu protiv Srbije.
McMoy

#1090 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by McMoy »

SaraFina wrote:Ja protiv Munire lično nemam ništa i duboka sućut njoj kao zeni i majci i njenim zrtvama.

Medjutim ona meni lično nije osoba koja bi se trebala medijski eksponirati...

Neka nastavi obnašati funkcije koje jeo do sada u udruzenju a za medijsko eksponiranje udruzenja postaviti elokventnu i obrazovanu osobu...
Mozda neku kćerku, sestru i sl od drugih mnogobrojnih zrtava

Najbolje bi bilo da tebe postave.
calculator

#1091 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by calculator »

Paul F. wrote:Sretno Nasere. Niko u bivšoj Jugoslaviji nema ovakvog. U ratu čuda činio a nakon rata ne bježi od sudova.
Bijeg od svog naroda, bijeg iz ratne zone najveće je ratno čudo. U pravu si..
Paul F.

#1092 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Paul F. »

calculator wrote:
Paul F. wrote:Sretno Nasere. Niko u bivšoj Jugoslaviji nema ovakvog. U ratu čuda činio a nakon rata ne bježi od sudova.
Meš čini da je dobio naređenje da ode i da je poslije napadao sa druge strane...
calculator

#1093 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by calculator »

Paul F. wrote:
calculator wrote:
Meš čini da je dobio naređenje da ode i da je poslije napadao sa druge strane...

Kakav to komadant, kakav to čovjek, "po naređenju" odlazi od svog naroda, od nejači, žena i bespomoćne djece, da "napada s druge strane" :-)
McMoy

#1094 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by McMoy »

calculator wrote:
Paul F. wrote:
calculator wrote:

Kakav to komadant, kakav to čovjek, "po naređenju" odlazi od svog naroda, od nejači, žena i bespomoćne djece, da "napada s druge strane" :-)

Nije otišao kad ju počela četnička ofanziva, već prije toga.
K-dant je MORAO izvršavati naređenja pretpostavljene komande.

Ili lupaš ili namjerno provociraš, onako fino salonski?
Paul F.

#1095 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Paul F. »

calculator wrote: Kakav to komadant, kakav to čovjek, "po naređenju" odlazi od svog naroda, od nejači, žena i bespomoćne djece, da "napada s druge strane" :-)
Ovo je previše jeftino ali ipak ću odgovoriti uz molbu da me ne citiraš ako nemaš ništa pametnije da pitaš. Taj čovjek je uletio na teritoriju uz granicu osvojenu od svemoćne srpske vojske. Sa šačicom ljudi skida arkanovcima uniforme i oslobađa 800 km2. Dobiva naređenje da napusti Srebrenicu. Nakon toga ide napad na Srebrenicu koji on nije mogao predvidjeti. Samoinicijativno napada sa druge strane... I sad neki pametnjakovići hoće da prikažu kako je on brisno jer se prepo. Nemoj da više gubim vrijeme na tvoju glupost i bezobrazluk.
madner

#1096 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by madner »

Supak od oficira, slusa komande. :D
calculator

#1097 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by calculator »

madner wrote:Supak od oficira, slusa komande. :D

Šupak od čovjeka, bježi od naroda, žena i djece...
madner

#1098 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by madner »

Ne bjezi, kada je otisao napad jos nije bio ni osmisljen.

Nije vidovit, to je tacno.
Paul F.

#1099 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Paul F. »

Šupak od ljudskog bića. Bježi od mozga.
julisiz es grant

#1100 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by julisiz es grant »

Na isti način je Zaim Imamović prebačen iz Goražda na novu dužnost, na kojoj je i poginuo. I danas ga smatramo za heroja, što i jeste.
Postoji nešto što se zove naređenje i vojnik nema pravo da ga odbije. U ratu se za insubordinaciju ide pred vojni sud.
Post Reply