Papa Franjo u Sarajevu

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1076 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by hrasno38 »

Kikibombona wrote:Lijepo je vidjeti sa se Vatikan od zlocinacke pretvorio u folklornu organizaciju. Ovako od njih cak i koristi moze biti, jer stetu nisu u stanju napraviti, ako izuzmemo zlocine nad djecom i druge nemoralne radnje koje se upraznjavaju po samostanima ili kako se to vec zove.

Ispucaju ovako poruke mira i aj zdravo. Sutra sve po starom. Vjernici i druge grupe nastave tamo gdje su stali sa zlom, mrznjom, podjelama...
Kako se zove ono u Gluhoj Bukovici???!!!
jastuk1

#1077 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by jastuk1 »

karanana wrote:vau kakvi komentari na yahoo-u.
koji ovo desnjacki evangelisti i protestanti iz americkih zabiti pisu.....
Pa stavi link da ne tražim...
Last edited by jastuk1 on 06/06/2015 21:52, edited 1 time in total.
Niemand

#1078 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Niemand »

Hafis wrote: Skontao sam ja što je papa pričao, samo nisi ti skontao što sam ja napisao.

Bez zezanje, bilo je stvarno predivno...ali opet podvlačim nemojte previše jednosmjerno davati zasluge.
Kako bi to izgledalo da nije pristigao onoliki broj ljudi. nisam mogao gledati TV, ali mi kažu da je ulazak u delegacije grad izgledao kao ulazak u Černobil.....zato što su gosti bili na stadionu i nisu mogli biti istodobno raspoređeni ulicama....
Sarajlije su se pokazale poprilično nezainteresirano, ako ćemo iskreno. ali im godi čuti priču i pohvaliti se dočekom....to jest tuđom belegijom gloginje mlatiti.
Mogo si se zaustaviti na ovoj recenici. Fin dan. Uzvaj u njemu, cemu netrepeljivosti s nebuloznim glupostima?
Iskreno, meni bilo pravo kul pratiti na tv-u. Fin ciko. Pozitivan. Predstavnici svih religija krajnje lijepo pristupili svemu, poruke pozitivne.

Nije problem u vlasti koja nam je uvijek kriva za sve i eto da nije politicara bosna bi bila diznilend. Evo danas lijep dan, politicari, popovi, hodze, ateisti, potrudili se zajedno da bude lijepo. Nista negativno. Al negativni smo mi. Sta i ko vam danas ne valja? Mescini da nikad niko nece ni valjat.

Meni eto fino i drago. Lijep dan.
:kafa1:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1079 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Truba »

http://hr.m.wikipedia.org/wiki/Pastoral ... ape_Franje
za mjesec ode u tri juznoamericke zemlje
JThomas

#1080 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by JThomas »

Kikibombona wrote:Lijepo je vidjeti sa se Vatikan od zlocinacke pretvorio u folklornu organizaciju. Ovako od njih cak i koristi moze biti, jer stetu nisu u stanju napraviti, ako izuzmemo zlocine nad djecom i druge nemoralne radnje koje se upraznjavaju po samostanima ili kako se to vec zove.

Ispucaju ovako poruke mira i aj zdravo. Sutra sve po starom. Vjernici i druge grupe nastave tamo gdje su stali sa zlom, mrznjom, podjelama...
da religija može ukinuti mržnju i podjele, davno bismo ukinuli religiju :mrgreen:

no srećom ne može :mrgreen:
Sephora

#1081 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Sephora »

Image
karanana

#1082 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by karanana »

jastuk1 wrote:
karanana wrote:vau kakvi komentari na yahoo-u.
koji ovo desnjacki evangelisti i protestanti iz americkih zabiti pisu.....
Pa stavi link da ne tražim...
skoro ko klix komentari.

http://news.yahoo.com/pope-francis-says ... 33959.html
diason

#1083 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by diason »

Tebe, a i mene, ni pop ni hodža, ni otac ni mati, ni sud ni policija, ni učitelj ni profesor, neće naučiti poštenju, toleranciji, ljubavi, ako ti to ne želiš naučiti.Postoje samo ljudi koji ukazuju kako se ponašati, a na čovjeku je hoće li to prihvatiti, ili će životinja ostati.
A nemoralan i đubre može biti i ateista i musliman, katolik, pravoslavac itd.Barem bi mi u BiH trebali naučiti da ne genaralizujemo.
uglavnomja

#1084 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by uglavnomja »

and wrote:
pici wrote:Image

sletio u Rim :thumbup: :bih:
taman ce na drugo poluvrijeme stići :thumbup:

uliova ga juve za papu :D
Kikibombona

#1085 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Kikibombona »

hrasno38 wrote:

Kakve veze imam sa GB? Pa meni su ovdje pojedinci spocitavali islamofobiju.... Taj iz GB i ovaj vatikanski skart su slicna sorta. Mozda ovaj Franjo i valja kao covjek, ali opet ne vidim da je bilo sta pozitivno uradio... Sve se svodi na supljiranje i lijepu rijec koja nije ispracena djelima.
Kikibombona

#1086 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Kikibombona »

diason wrote: Tebe, a i mene, ni pop ni hodža, ni otac ni mati, ni sud ni policija, ni učitelj ni profesor, neće naučiti poštenju, toleranciji, ljubavi, ako ti to ne želiš naučiti.Postoje samo ljudi koji ukazuju kako se ponašati, a na čovjeku je hoće li to prihvatiti, ili će životinja ostati.
A nemoralan i đubre može biti i ateista i musliman, katolik, pravoslavac itd.Barem bi mi u BiH trebali naučiti da ne genaralizujemo.
Sta je ovaj papa ucinio da monstrumi koji su zlostavljali djecu zavrse iza resetaka?

Sta je dobro ijedan papa ikada uradio?
volta dzontra

#1087 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by volta dzontra »

Vrijedilo je Papi danas propustiti prvo poluvrijeme finala i posjetiti jedan malobrojan ali vitalni narod. Lijepo su danas Hrvati organizirali docek vjerskog poglavara, one fine nosnje i napjevi, prava bosanskohercegovacka tradicija, mladez dobronamjrna pjeva, nema nasilja, naravno uz pomoc dobronamjernih ljudi drugih vjera. Jedan Hrvat iz Bosne zabi gol u finalu LP, drugi iz Hercegovine osvoji Rolan Garos u paru, suncan dan.....sutra satak voznje do mora ....bas kul vikend
insomnia78

#1088 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:Sta je dobro ijedan papa ikada uradio?
Poklonio se zastavi BiH :lol:
lijek-za-sve

#1089 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by lijek-za-sve »

insomnia78 wrote: Poklonio se zastavi BiH :lol:
koji ti je ku..c vise :cry:
Cherry-Cherry

#1090 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Cherry-Cherry »

Al stvarno više... ovo nije normalno... :-?
Qler

#1091 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Qler »

Citam ove neke likove i komentare. I ovako lijep dan sjebase svojim debilizmima... Onda skontam gdje zivim i sjetim se da vise stoke na dvije noge u ovoj drzavi ima nego ovaca na Novom Zelandu.... Sa kojim ja debilima dijelim zrak i zivim u istoj drzavi...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1092 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by hrasno38 »

Kikibombona wrote:
hrasno38 wrote:

Kakve veze imam sa GB? Pa meni su ovdje pojedinci spocitavali islamofobiju.... Taj iz GB i ovaj vatikanski skart su slicna sorta. Mozda ovaj Franjo i valja kao covjek, ali opet ne vidim da je bilo sta pozitivno uradio... Sve se svodi na supljiranje i lijepu rijec koja nije ispracena djelima.
Pa u svoj ovoj danasnjoj zaista lijepoj prici posjete jednog od najznacajnih svjetskih lidera iz drzave koja je bez sumnje uvijek davala podrsku nasoj zemlji ti si nasao da pricas price o nemoralu koji se uzgred nalazi u svakoj pori danasnjeg drustva i vec dokazano, u svakoj religiji. I koja bi to dijela trebalo da ucini jedan Papa pa da bi ti bio zadovoljan. U dvije godine svoje sluzbe Franjo je posjetio 6 drzava medju kojima je i BiH.
insomnia78

#1093 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by insomnia78 »

A da mi se skinete malo?
Citav dan se osvrcete na mene umjesto na postove
Nisam napisao nista uvrjedljivo niti ista protiv pravila, samo iznosim svoje misljenje

Protiv pape Francois-a nemam nista, simpatican ciko sa folklornom funkcijom u svijetu
Podrzavam dolazak i radujem se sto je sve proteklo u najboljem redu
Sruga je stvar sto se razilazimo u koristi od istog
trcicu trceci

#1094 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by trcicu trceci »

Sarajevo :thumbup: Papa :thumbup:

jedna mala zamjerka samo, onaj zrakomlat nije trebao onako nisko bas, neugodno mi skinut se u svojoj kuci :D
Sephora

#1095 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Sephora »

Mene raduje sto je bio u Sa, i zao mi je sto nije obisao jos koji grad u Bosni i Hercegovini..i sto je ostao samo jedan dan.Danas se opet pricalo o Bosni i Hercegovini u cijelom svjetu, na jedna pozitivan nacin...O PAPI i MIRU!
skupljac_zeljeza

#1096 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by skupljac_zeljeza »

Hafis wrote: Kako bi to izgledalo da nije pristigao onoliki broj ljudi. nisam mogao gledati TV, ali mi kažu da je ulazak u delegacije grad izgledao kao ulazak u Černobil.....zato što su gosti bili na stadionu i nisu mogli biti istodobno raspoređeni ulicama....
Sarajlije su se pokazale poprilično nezainteresirano, ako ćemo iskreno. ali im godi čuti priču i pohvaliti se dočekom....to jest tuđom belegijom gloginje mlatiti.
Ko su gosti? Nećemo računati Sloveniju, Austriju, Srrbiju itd. Ako su na Koševu bili katolici iz Hrvatske i BiH i došlo ih samo 65000 da dočeka tako važnog im vjerskog lidera onda to govori o njima, a ne Sarajlijama koji jesu danas izašli na ulice od aerodroma do Predsjetništva što se može vidjeti na snimcima. Koševo od šale napune samo navijači Želje i Sarajeva i to opet ne svi.
Maharadza

#1097 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Maharadza »

Sephora wrote:Mene raduje sto je bio u Sa, i zao mi je sto nije obisao jos koji grad u Bosni i Hercegovini..i sto je ostao samo jedan dan.Danas se opet pricalo o Bosni i Hercegovini u cijelom svjetu, na jedna pozitivan nacin...O PAPI i MIRU!
Nemoj tako, jer da je otišao u posavinu, Derventu npr preCednik bi prvi crko' od muke. :D
Sephora

#1098 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Sephora »

Maharadza wrote:
Sephora wrote:Mene raduje sto je bio u Sa, i zao mi je sto nije obisao jos koji grad u Bosni i Hercegovini..i sto je ostao samo jedan dan.Danas se opet pricalo o Bosni i Hercegovini u cijelom svjetu, na jedna pozitivan nacin...O PAPI i MIRU!
Nemoj tako, jer da je otišao u posavinu, Derventu npr preCednik bi prvi crko' od muke. :D
Pa,mislis da bi bila steta, i da crkne...? :lol: :D
BHCluster

#1099 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by BHCluster »

skupljac_zeljeza wrote:
Hafis wrote: Kako bi to izgledalo da nije pristigao onoliki broj ljudi. nisam mogao gledati TV, ali mi kažu da je ulazak u delegacije grad izgledao kao ulazak u Černobil.....zato što su gosti bili na stadionu i nisu mogli biti istodobno raspoređeni ulicama....
Ko su gosti? Nećemo računati Sloveniju, Austriju, Srrbiju itd. Ako su na Koševu bili katolici iz Hrvatske i BiH i došlo ih samo 65000 da dočeka tako važnog im vjerskog lidera onda to govori o njima, a ne Sarajlijama koji jesu danas izašli na ulice od aerodroma do Predsjetništva što se može vidjeti na snimcima. Koševo od šale napune samo navijači Želje i Sarajeva i to opet ne svi.
:thumbup: Sta ti je ba Hafisaga ovo nije ni na tv gledao samo prati portale.
artime

#1100 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by artime »

Mnogi su izgorjeli na suncu :sad:
Post Reply