ko viWarashii wrote:Boli nas čuna danas izvozimo najsofisticiraniju opremu potrebnu NASA-i za njihov svemirski program.
koju opremu
ko viWarashii wrote:Boli nas čuna danas izvozimo najsofisticiraniju opremu potrebnu NASA-i za njihov svemirski program.
Space Engineering iz Hadžića.Jaha TZ wrote:ko viWarashii wrote:Boli nas čuna danas izvozimo najsofisticiraniju opremu potrebnu NASA-i za njihov svemirski program.
koju opremu
ma pobrko si tiWarashii wrote:Space Engineering iz Hadžića.Jaha TZ wrote:ko viWarashii wrote:Boli nas čuna danas izvozimo najsofisticiraniju opremu potrebnu NASA-i za njihov svemirski program.
koju opremu

ja ba, ziku ovih komunistaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Iz mrske komunističke države.
To je dobar model privatizacije jer nebi bilo oligarhije ali se opet firme nebi mogle prilagoditi trzistu jer prije svega imaju ogroman visak radnika koje treba otpustiti.nosara wrote:Ne znam da li znas da je krajem osamdesetih pocela privatizacija, ali ne na vas nacin, nego tako sto bi vlasnici preduzeca postali radnici... Eto ti trzisni socijalizam...Fudo387 wrote:Modificirati, u sta?nosara wrote:Demantuje te hronologija, a posebno Markovicev period... Trebalo je modificirat sistem i drzavu
U teritorijalnom smislu Juga je morala ostat zajedno, bilo koji model...
Vec je bio liberalni socijalizam, nivo liberalizacije nebitan... Nijanse... Prodas privatniku 30%, svi zadovoljni...Fudo387 wrote:Ok, sistem je tvrdis bio dobar ali je trebalo malo liberalizacije da bi mogao ploviti.nosara wrote:Pa nije Juga bila zatvorena... Dje si ti rast'o...?Fudo387 wrote:
Trzisni socijalizam?
Interesantno.
Znaci, privatizacija, slobodno trziste itd.
Meni to smrdi na kapitalizam.![]()
Al' dobro, a sto bi ti modificirao sistem za koji tvrdis da je bio dobar?
Sistem je bio dobar, osnove su bile okrenute ka nasem covjeku i njegovom interesu, a ne nekom vani, kao danas... Uz male prilagodbe, sitne liberalizacije, moglo se plovit...
Dosla demokratija, jaha izasao iz rupe i sve ode u kurac...
Pa ako je dobar valjda vec plovi?
Cemi liberalizacija?
Ček, nisi li ti pljuvao po Kini koju stranicu ranije i govorio u stilu šta će oni, avioni im kurac, brodovi tonu, vako, nako.Fudo387 wrote:ja ba, ziku ovih komunistaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Iz mrske komunističke države.
http://www.forbes.com/sites/russellflan ... keth-away/
Cudi me da oni ne podijele svoje milijarde kineskim radnicima na nacin kako to JBT predlaze vlasniku microsofta.
Pa polako se krenulo u restruktuiranje... Ljudi su stimulisani da promijene struku, otvore biznis, krenu nekim svojim putem... Ogroman broj privatnih firmi je registrovano na pocetku...Arteta wrote:
To je dobar model privatizacije jer nebi bilo oligarhije ali se opet firme nebi mogle prilagoditi trzistu jer imaju ogroman visak radnika koje treba otpustiti.
Komunisticka velesila.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ček, nisi li ti pljuvao po Kini koju stranicu ranije i govorio u stilu šta će oni, avioni im kurac, brodovi tonu, vako, nako.Fudo387 wrote:ja ba, ziku ovih komunistaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Iz mrske komunističke države.
Cudi me da oni ne podijele svoje milijarde kineskim radnicima na nacin kako to JBT predlaze vlasniku microsofta.Mislim ne treba meni taj članak da znam da je Kina velesila već se ibretim tebi, sad' vako, sad' nako.
Ma ne, meni neobicno da imas grupu komunista koji na privatnom racunu imaju 376 milijardi dolara.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ček, nisi li ti pljuvao po Kini koju stranicu ranije i govorio u stilu šta će oni, avioni im kurac, brodovi tonu, vako, nako.Fudo387 wrote:ja ba, ziku ovih komunistaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Iz mrske komunističke države.
Cudi me da oni ne podijele svoje milijarde kineskim radnicima na nacin kako to JBT predlaze vlasniku microsofta.Mislim ne treba meni taj članak da znam da je Kina velesila već se ibretim tebi, sad' vako, sad' nako.
da nisu neke novokomponovane komunjare ala Lagumdžija, Damir Hadžić, Nikšić ....koji po privatnim računima imaju takođe milioneFudo387 wrote:
Ma ne, meni neobicno da imas grupu komunista koji na privatnom racunu imaju 376 milijardi dolara.![]()
Kakvi su to revolucionari i qrac?
Avioni, automobili i brodovi im jesu qrac.
Saček Jahu sad ce on to tebi pojasniti.nosara wrote:Građani su glasali za mračne ideologije umesto za evropski program. Za to ni danas nema racionalnog objašnjenja.
samo su u tvojoj otadžbini, srbiji ostali ispravni, na starim stazama revolucijenosara wrote:Građani su glasali za mračne ideologije umesto za evropski program. Za to ni danas nema racionalnog objašnjenja.
Warashii wrote:Space Engineering iz Hadžića.Jaha TZ wrote:ko viWarashii wrote:Boli nas čuna danas izvozimo najsofisticiraniju opremu potrebnu NASA-i za njihov svemirski program.
koju opremu
Dakle pamtim još dobro, ti si taj.Fudo387 wrote: Ma ne, meni neobicno da imas grupu komunista koji na privatnom racunu imaju 376 milijardi dolara.![]()
Jok, ba, to su ti sve begovske porodice, imali su prije dolaska Turaka, alaha mi.Jaha TZ wrote:da nisu neke novokomponovane komunjare ala Lagumdžija, Damir Hadžić, Nikšić ....koji po privatnim računima imaju takođe milioneFudo387 wrote:
Ma ne, meni neobicno da imas grupu komunista koji na privatnom racunu imaju 376 milijardi dolara.![]()
a ovamo prde narodu o socijalizmu
nosara wrote:Građani su glasali za mračne ideologije umesto za evropski program. Za to ni danas nema racionalnog objašnjenja.
ja dobro eto u srbiji su ostali vjerni krmetu i staroj gardi komunjara sve dok ga nisu uhapsiliuglavnomja wrote:nosara wrote:Građani su glasali za mračne ideologije umesto za evropski program. Za to ni danas nema racionalnog objašnjenja.
kako nema objasnjenja, ima ... mozda nije racionalno bas prava rijec, ali objasnio onaj ceh sa listom iq
Sad mijenjas temu, pomenuo si Kinu kao bastion komunizma pa sam ti zbog toga replicirao tekstom o ovim milijarderima ne bi li shvatioDrvosjeca iz Dejcica wrote:Dakle pamtim još dobro, ti si taj.Fudo387 wrote: Ma ne, meni neobicno da imas grupu komunista koji na privatnom racunu imaju 376 milijardi dolara.![]()
Avioni, automobili i brodovi im jesu qrac.Jebiga druže, ne može sada KIna malo valja sada ne valja, dogovori se već jednom sam sa sobom.
Nisu ideologije nove, nove su budaletine i primitivci koji za njih glasaju...Jaha TZ wrote:ja dobro eto u srbiji su ostali vjerni krmetu i staroj gardi komunjara sve dok ga nisu uhapsiliuglavnomja wrote:nosara wrote:Građani su glasali za mračne ideologije umesto za evropski program. Za to ni danas nema racionalnog objašnjenja.
kako nema objasnjenja, ima ... mozda nije racionalno bas prava rijec, ali objasnio onaj ceh sa listom iq
dakle, nema tamo "mračnih NOVIH ideologija"
đej tamo zapelo, jel tamo ostao komusitički raj ??
Suti, ako Kina rikne mogla bi trazit da amerikenjci izmire dugove...Fudo387 wrote:Sad mijenjas temu, pomenuo si Kinu kao bastion komunizma pa sam ti zbog toga replicirao tekstom o ovim milijarderima ne bi li shvatioDrvosjeca iz Dejcica wrote:Dakle pamtim još dobro, ti si taj.Fudo387 wrote: Ma ne, meni neobicno da imas grupu komunista koji na privatnom racunu imaju 376 milijardi dolara.![]()
Avioni, automobili i brodovi im jesu qrac.Jebiga druže, ne može sada KIna malo valja sada ne valja, dogovori se već jednom sam sa sobom.
o kakvom je komunizmu rijec, al' izgleda da je tebi zaista djaba crtati.![]()
Mozemo i o kineskoj ekonomiji ciji godisnji rast mora biti 10% da bi prehranila stanovnistvo, sto je prosto neizvodivo na duge staze te je
samo pitanje dana kad ce probiti mjehur. No bojim se da bi i to bilo besmisleno, na kraju bi ti opet zakacio neku slicicu, podviknuo juriiis
braco, nosara bi se nasmijao i prizivao Jovanku...i opet u krug. Bizi.
Evo vidis.nosara wrote:Suti, ako Kina rikne mogla bi trazit da amerikenjci izmire dugove...