Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
irac300

#1076 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

suad-sarajevo wrote:Image
Kada pokrenem link u Castawayu izbaci mi ovo iako imam instaliran sopcast uredno. :?
Ovo sam neki dan drugu na laptopu isto imao. Ukratko, trebaš otvoriti settings u Plexusu (desni klik mišom) i čekirati ovo što ti piše u notifikaciji ''Configuration on next run''. Zatim izađi skroz iz Kodija, pa ga pokreni kao administrator (desni klik na ikonu Kodi), onda ponovo otiđi u Programs, pokreni Plexus i pusti da ponovo odradi instalaciju Sopcast i Acestream.
irac300

#1077 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

MaroonBrigade wrote:
irac300 wrote: 1. SportDevils i Casaway.
2. Dva načina postoje, ali za oba ti treba Fusion. :D
E jbg ti, rekao sam BEZ fusion-a :D

Nego, kada instaliram plexus..trebam li jos nesto instalirati? Pokusao sam pokrenuti nekih 20ak linkova na SD i Cas. ali nisam uspio. Na Androidu sam...
Trebaš otići u programs i pokrenuti Plexus, pa sačekati da instalira Sopcast i Acstream. Uglavnom klikaj Yes šta god te pita. Kada to odradiš, Sopcast linkovi će ti raditi, ali za Acstream ćeš morati skinuti Acstream Engine ili Ace Player, pa ga pokrenuti na boxu i pustiti da radi u pozadini prije nego što pokreneš Kodi.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#1078 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by suad-sarajevo »

irac300 wrote:
suad-sarajevo wrote:Image
Kada pokrenem link u Castawayu izbaci mi ovo iako imam instaliran sopcast uredno. :?
Ovo sam neki dan drugu na laptopu isto imao. Ukratko, trebaš otvoriti settings u Plexusu (desni klik mišom) i čekirati ovo što ti piše u notifikaciji ''Configuration on next run''. Zatim izađi skroz iz Kodija, pa ga pokreni kao administrator (desni klik na ikonu Kodi), onda ponovo otiđi u Programs, pokreni Plexus i pusti da ponovo odradi instalaciju Sopcast i Acestream.
Hvala. :thumbup:
karanana

#1079 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by karanana »

bato99 wrote:DNA IPTV PRO

https://youtu.be/TaYSt9ULFZU
odlicno izgleda ali evo ja ga instaliro i ne radi ni jedan kanal koji sam probo.
da ovo radi, nista mi ne bi vise trebalo.
jedino da nije do mene jer mi se sve nesto polako otvara.
MaroonBrigade

#1080 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by MaroonBrigade »

irac300 wrote:Trebaš otići u programs i pokrenuti Plexus, pa sačekati da instalira Sopcast i Acstream. Uglavnom klikaj Yes šta god te pita. Kada to odradiš, Sopcast linkovi će ti raditi, ali za Acstream ćeš morati skinuti Acstream Engine ili Ace Player, pa ga pokrenuti na boxu i pustiti da radi u pozadini prije nego što pokreneš Kodi.
bravo :thumbup:

Ako neko bude radio ovo...kada se pokrene plexus, kliknuti yes na sva pitanja. U tom procesu, preko plexusa ce se 'skinuti' 2 apk fajla (za sopcast i acestream engine). Morate izaci iz Kodija i instalirati ovo 2, onda pokrenuti acestream engine pa se vratiti u Kodi...

:sax:
karanana

#1081 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by karanana »

MaroonBrigade wrote:
irac300 wrote:Trebaš otići u programs i pokrenuti Plexus, pa sačekati da instalira Sopcast i Acstream. Uglavnom klikaj Yes šta god te pita. Kada to odradiš, Sopcast linkovi će ti raditi, ali za Acstream ćeš morati skinuti Acstream Engine ili Ace Player, pa ga pokrenuti na boxu i pustiti da radi u pozadini prije nego što pokreneš Kodi.
bravo :thumbup:

Ako neko bude radio ovo...kada se pokrene plexus, kliknuti yes na sva pitanja. U tom procesu, preko plexusa ce se 'skinuti' 2 apk fajla (za sopcast i acestream engine). Morate izaci iz Kodija i instalirati ovo 2, onda pokrenuti acestream engine pa se vratiti u Kodi...

:sax:
ljubim vas pametne :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#1082 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakavdanakneiskustvu »

ja ovo nekako instalirao,sad kad kliknem na ikonicu kodija na desktopu,ne otvara mi kodi nego me stalno pita zelim li unijeti promjene na racunaru,zelim li ga instalirati,moze li se to i kako preskociti?
jasko__

#1083 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

Raja ima li ko osim mene da fura Kodi na Raspberry pi 2

Sve fercera extra osim sporta preko Acestream-a i Sopcast-a...pa da vidim jel ko uspio riješiti???

Čitao sam ovdje da se instalira Acestream player samostalno pa da radi u bacground-u...ali kako to uraditi kad je na raspberry-ju instaliran samo Kodi na SD karticu i čim upalim TV on otvara početni Meni Kodija.....HELP
hladan.preminger

#1084 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by hladan.preminger »

jasko__ wrote:Raja ima li ko osim mene da fura Kodi na Raspberry pi 2

Sve fercera extra osim sporta preko Acestream-a i Sopcast-a...pa da vidim jel ko uspio riješiti???

Čitao sam ovdje da se instalira Acestream player samostalno pa da radi u bacground-u...ali kako to uraditi kad je na raspberry-ju instaliran samo Kodi na SD karticu i čim upalim TV on otvara početni Meni Kodija.....HELP

I u mene to steka nesto?!
jasko__

#1085 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

hladan.preminger wrote:

U mene ne da šteka nego nikad nisam ni uspio pokrenuti...kako si ti inače pokretao??? Jesil samo preko PLexusa sve instalirao i radilo ti??
hladan.preminger

#1086 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by hladan.preminger »

jasko__ wrote:
hladan.preminger wrote:

U mene ne da šteka nego nikad nisam ni uspio pokrenuti...kako si ti inače pokretao??? Jesil samo preko PLexusa sve instalirao i radilo ti??

Steka, mislim ne radi. :)
Arslan_11

#1087 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Arslan_11 »

ja odustao bio od stream-ova na rPi2. Onda sam se pola dana maltretirao da podignem Ubuntu mate na isti, kad sam sve zavrsio vidim da ne moze Kodi na taj OS :evil: Ustvari moze uz neke zezancije za koje nisam imao volje da isprobavam.
Onda sam skinuo ponovo OSMC instalirao, dodao addone i gle cuda otvara acestream i sopcast.
Jesi inst. Plexus?
jasko__

#1088 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

Arslan_11 wrote:ja odustao bio od stream-ova na rPi2. Onda sam se pola dana maltretirao da podignem Ubuntu mate na isti, kad sam sve zavrsio vidim da ne moze Kodi na taj OS :evil: Ustvari moze uz neke zezancije za koje nisam imao volje da isprobavam.
Onda sam skinuo ponovo OSMC instalirao, dodao addone i gle cuda otvara acestream i sopcast.
Jesi inst. Plexus?
I u mene je OSMC u pitanju...instalirao Plexus 2 puta...reko da probam ponovit...i ponovo je sve poskidao, i Acestream i Sopcast...ali i dalje kad kliknem na link, odbrojava onih famoznih 40 sekundi i izbaci grešku...šta i kako dalje, ne znam
kakavdanakneiskustvu

#1089 Re: Kodi/XBMC Media centar

kakavdanakneiskustvu wrote:ja ovo nekako instalirao,sad kad kliknem na ikonicu kodija na desktopu,ne otvara mi kodi nego me stalno pita zelim li unijeti promjene na racunaru,zelim li ga instalirati,moze li se to i kako preskociti?

??
Arslan_11

#1090 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Arslan_11 »

jasko__ wrote:
Arslan_11 wrote:ja odustao bio od stream-ova na rPi2. Onda sam se pola dana maltretirao da podignem Ubuntu mate na isti, kad sam sve zavrsio vidim da ne moze Kodi na taj OS :evil: Ustvari moze uz neke zezancije za koje nisam imao volje da isprobavam.
Jesi inst. Plexus?
I u mene je OSMC u pitanju...instalirao Plexus 2 puta...reko da probam ponovit...i ponovo je sve poskidao, i Acestream i Sopcast...ali i dalje kad kliknem na link, odbrojava onih famoznih 40 sekundi i izbaci grešku...šta i kako dalje, ne znam
hajd probam veceras kuci pa javim.
karanana

#1091 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by karanana »

kakavdanakneiskustvu wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ja ovo nekako instalirao,sad kad kliknem na ikonicu kodija na desktopu,ne otvara mi kodi nego me stalno pita zelim li unijeti promjene na racunaru,zelim li ga instalirati,moze li se to i kako preskociti?

??
po ovom tvom opisu, ako dobro kontam, ja mislim da ti nisi instalirao kodi ko sto kazes. ti si ustvari samo downloadovao exe file kodija na desktop i, da, moras ga kliknuti i instalirati.
Arslan_11

#1092 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Arslan_11 »

??
I meni lici, kao karanani, da ti nisi instalirao program vec samo skinuo instalacioni fajl.
pogledaj video
http://youtu.be/dKbXnW-OYe4
kakavdanakneiskustvu

#1093 Re: Kodi/XBMC Media centar

karanana wrote:

??
po ovom tvom opisu, ako dobro kontam, ja mislim da ti nisi instalirao kodi ko sto kazes. ti si ustvari samo downloadovao exe file kodija na desktop i, da, moras ga kliknuti i instalirati.

sinoc gledao film na kodiju,otvarao neke tv kanale,jebemliga je li to to?

evo sta mi se pokazuje kad kliknem na kodi ikonicu

Image
karanana

#1094 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by karanana »

da to je to.
ti si skino aplikaciju na TVRDI disk. sad je moras instalirati. klikni DA. ne boj se.

eno prati instrukcije sa videa.
kakavdanakneiskustvu

#1095 Re: Kodi/XBMC Media centar

karanana wrote:da to je to.
ti si skino aplikaciju na TVRDI disk. sad je moras instalirati. klikni DA. ne boj se.

vec sam sinoc gledao film na kodiju,zar trebam stalno ovako?,sinoc sam instalirao,probao,radi,ugasim kodi,kliknem na ikonicu kodi na desktopu,opet mi se pojavi ova poruka?
Arslan_11

#1096 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Arslan_11 »

mozda klikas pogresnu ikonicu tj. ikonicu za instalaciju, a nemas sortkat za kodi na desktop-u.
karanana

#1097 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by karanana »

vec sam sinoc gledao film na kodiju,zar trebam stalno ovako?,sinoc sam instalirao,probao,radi,ugasim kodi,kliknem na ikonicu kodi na desktopu,opet mi se pojavi ova poruka?
e onda si ga negdje vec instaliro i ne trebas ovo uvijek raditi.
mozda nemas ikonicu na desktopu.
pretrazi TVRDI disk i pokusaj naci vec instaliranu verziju.

sta si sinoc klikno da pokrenes gledanje?
kakavdanakneiskustvu

#1098 Re: Kodi/XBMC Media centar

karanana wrote:

e onda si ga negdje vec instaliro i ne trebas ovo uvijek raditi.
mozda nemas ikonicu na desktopu.
pretrazi TVRDI disk i pokusaj naci vec instaliranu verziju.

sta si sinoc klikno da pokrenes gledanje?
kliknuo na ovo sto sam postavio,pokrenuo instalaciju,zavrsena instalacija,kliknuo na finish i kodi pokrenut
karanana

#1099 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by karanana »

to ti je bila kliknuta opcija da pokrenes kodi nakon instalacije.
cudi me da ti nije bila ukljucena i opcija pravljenja shortcuta.

u svakom slucaju, nadji ga negdje ti je vec instaliran. idi na start pa ovtvori meni i mozda ga tu odmah vidis ili ga ukucaj u search.
kakavdanakneiskustvu

#1100 Re: Kodi/XBMC Media centar

karanana wrote:to ti je bila kliknuta opcija da pokrenes kodi nakon instalacije.
cudi me da ti nije bila ukljucena i opcija pravljenja shortcuta.

u svakom slucaju, nadji ga negdje ti je vec instaliran. idi na start pa ovtvori meni i mozda ga tu odmah vidis ili ga ukucaj u search.

hvala,ovo sa search je urodilo plodom,jos jedno pitanje,dva tacnije,mozda ih bude jos,laik sam oko ovoga,kad sam na kodiju,kako da spustim kodi da programsku traku a da ga ne gasim,i jos jedno,instalirao sam ga gledajuci na youtube,nemam arenaport 1 i 2,kako ih naci,srbijansku arenu?
Post Reply