Homoseksualnost i usvajanje djece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Aurelia Bronski

#1076 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Aurelia Bronski »

Towelie wrote:Sta je smesno? Pitanje je dana kada ce se i pedofilima, nekrofilima i ljubiteljima muzike Armina Muzaferije dati neka prava. Otvorili ste Pandorinu kutiju. :-)
Da mi je samo jednom skontati zasto se homoseksualnost zacas pocne poistovjecivati sa ovim gore podebljanim!?!?! Haman pa k'o gateway drug. :-)

I u biti sta je to sto toliko smeta?
Mislim, vecina likova se lozi na prijedlog taslacenja sa dvije zene a ha se pomenu dva muskarca odmah se pale baklje i sastavljaju lomace.
Sta vam smeta toliko, sto se (da prostite) guze? A ne smeta vam analni seks za zenom???

Mislim, ako cemo tjerati mak na konac pa pricati o tome kako homoseksualci ne mogu imati djecu jer se ne mogu prokreirati (jerbo se jelte taslace analno) onda svi vi heteroseksualci koji se zgrazate odmah prestanite nagovarati svoje djevojke da joj ga makar jednom zavucete. Jer ta rupa ni kod zene nije predvidjena za prokreaciju, jelte. :roll:

I kao sto se vec rece vise puta - pitanje je glupo a ne smijesno.
Pametnom je i isaret dosta.
S4mpion

#1077 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by S4mpion »

A zašto tako kompleksnu pojavu nazor pokušavate uprostiti time što ćete je svesti na sami spolni odnos?
Aurelia Bronski

#1078 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Zasto? Zato sto to i jeste srz homofobije te i srz ovog problema.

Ljudima se uskracuju prava na osnovu toga da je nekome nelagodna (gadi mu se, jezi se od nje, blablabla) pomisao na seksualni odnos dva muskarca (i kazem muskarca jer se granica tolerancije homoseksualnih zena pomjera srazmjerno atraktivnosti istih, tako nekako).
Tu je ova kompletna spika o "ali sta je bolje za djecu?" obicno prodavanje magle, djeca su tu samo neka vrsta kolaterala.

I na kraju krajeva - pa sta? Pa sta i ako "homoseksualci odgajaju homoseksualce" (mada je tvrdnja totalni bullshit)? Po cemu je homoseksualac manje vrijedan postojanja na ovoj planeti od heteroseksualca? I cime homoseksualci ugrozavaju heteroseksalce pa je toliki problem ako je broj rastuci (ako je)?
HAVANA

#1079 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by HAVANA »

Haj sve ,al ko je ba armin muzaferija? :?
Aurelia Bronski

#1080 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

HAVANA wrote:Haj sve ,al ko je ba armin muzaferija? :?
I ja svo vrijeme taj rad -- > :? :? :?
S4mpion

#1081 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by S4mpion »

Aurelia Bronski wrote:Zasto? Zato sto to i jeste srz homofobije te i srz ovog problema.

Ljudima se uskracuju prava na osnovu toga da je nekome nelagodna (gadi mu se, jezi se od nje, blablabla) pomisao na seksualni odnos dva muskarca (i kazem muskarca jer se granica tolerancije homoseksualnih zena pomjera srazmjerno atraktivnosti istih, tako nekako).
Tu je ova kompletna spika o "ali sta je bolje za djecu?" obicno prodavanje magle, djeca su tu samo neka vrsta kolaterala.

I na kraju krajeva - pa sta? Pa sta i ako "homoseksualci odgajaju homoseksualce" (mada je tvrdnja totalni bullshit)? Po cemu je homoseksualac manje vrijedan postojanja na ovoj planeti od heteroseksualca? I cime homoseksualci ugrozavaju heteroseksalce pa je toliki problem ako je broj rastuci (ako je)?
Koja prava i otkud sad odjednom djeca? Dakle nije u pitanju samo odnos dvije odrasle osobe?
Avetinho

#1082 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Avetinho »

zateznistub wrote:
paladinka wrote:
zateznistub wrote: Pa iz tog razloga homosi trebaju dobiti pravo usvajanja!?

Bra'o!
Ako ispunjavaju sve uslove za usvajanje , apsolutno sam za :-)
Samo mi posani, pošto sam izgleda priglup, ko bi u tom nesretnom slučaju bio mama a ko tata?
Reci mi ko je u porodici tata ako je dijete samohrane majke, ili ko je tata a ko mama ako je dijete u sirotistu.
Towelie

#1083 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Towelie »

Aurelia Bronski wrote:
Towelie wrote:Sta je smesno? Pitanje je dana kada ce se i pedofilima, nekrofilima i ljubiteljima muzike Armina Muzaferije dati neka prava. Otvorili ste Pandorinu kutiju. :-)
Da mi je samo jednom skontati zasto se homoseksualnost zacas pocne poistovjecivati sa ovim gore podebljanim!?!?! Haman pa k'o gateway drug. :-)

Mislim, vecina likova se lozi na prijedlog taslacenja sa dvije zene a ha se pomenu dva muskarca odmah se pale baklje i sastavljaju lomace.
Sta vam smeta toliko, sto se (da prostite) guze? A ne smeta vam analni seks za zenom???

Mislim, ako cemo tjerati mak na konac pa pricati o tome kako homoseksualci ne mogu imati djecu jer se ne mogu prokreirati (jerbo se jelte taslace analno) onda svi vi heteroseksualci koji se zgrazate odmah prestanite nagovarati svoje djevojke da joj ga makar jednom zavucete. Jer ta rupa ni kod zene nije predvidjena za prokreaciju, jelte. :roll:

Dali bih ti volela da ti je sin gejpeder? Iskreno sumljam. To se tako pocinje. Prvo se dopusta da pederi usvoje decu, pa malo prodje pa i odnos sa bliskim rodjacima postane sasvim normalan. A i da se slusa Arminova muzika, daleko bilo.Mislis li da su slucajno u seriji Gejmotron Lanisteri u incestuoznoj vezi???
Sve je to zapadnjacka masonsko vatikanska zavera da se unisti zdrava porodica.
FUJ FUJ FUJ!!!
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1084 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by sabina1 »

Towelie wrote:
Aurelia Bronski wrote:

Dali bih ti volela da ti je sin gejpeder? Iskreno sumljam. To se tako pocinje. Prvo se dopusta da pederi usvoje decu, pa malo prodje pa i odnos sa bliskim rodjacima postane sasvim normalan. A i da se slusa Arminova muzika, daleko bilo.Mislis li da su slucajno u seriji Gejmotron Lanisteri u incestuoznoj vezi???
FUJ FUJ FUJ!!!
I ne samo to.
Čula sam da homoseksualcima ukoliko su dugo u vezi rastu uši a da oni to i ne primjete.
Isto tako svi homoseksualci su zapravo najbliži rođaci ali to ne smije da se kaže padaće glave.....
Mnogo važnije je pozatvarati ubice homoseksualce prije heteroseksualnih ubica jer oni su homoseksualci.....
Leo_alfa

#1085 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Leo_alfa »

Towelie wrote:
Leo_alfa wrote:
ultima_palabra wrote:A najjači mi je argument protiv prava homoseksualaca ono "šta je sljedeće"? Ono kao, dali smo prava ženama, crncima i imigrantima, dokle ovo ide?
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :lol: :lol: :lol:
Sta je smesno? Pitanje je dana kada ce se i pedofilima, nekrofilima i ljubiteljima muzike Armina Muzaferije dati neka prava. Otvorili ste Pandorinu kutiju. :-)
@ultima_palabra je na orginalan nacin istakao banalnost argumenta "sta je sljedece?" spominjuci direktnu suprotnost onoga sto protivnici ideje o dozvoli homoseksualcima da usvajaju djecu, uzimaju kao validan i jak argument. Odnosno, na smijesan nacin (meni bar) pokazuje koliko argumentacija postavljena na ovaj nacin nema smisla.

PS Ovo je bio odgovor na tvoje pitanje, a ovo sto dalje tvrdis nekako dodje kao "kec na desetku" s ovim sto pise @ultima_palabra, a sto ja objasnjavam zbog cega mi je smijesno :).
Leo_alfa

#1086 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Leo_alfa »

Towelie wrote:Dali bih ti volela da ti je sin gejpeder? Iskreno sumljam. To se tako pocinje. Prvo se dopusta da pederi usvoje decu, pa malo prodje pa i odnos sa bliskim rodjacima postane sasvim normalan. A i da se slusa Arminova muzika, daleko bilo.Mislis li da su slucajno u seriji Gejmotron Lanisteri u incestuoznoj vezi???
FUJ FUJ FUJ!!!
A ja tebi upravo odgovorio onako iskreno, obiljno, sad kad vidim sta pises kontam mozda je uzalud ipak...
Aurelia Bronski

#1087 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Towelie wrote: Dali bih ti volela da ti je sin gejpeder? Iskreno sumljam. To se tako pocinje. Prvo se dopusta da pederi usvoje decu, pa malo prodje pa i odnos sa bliskim rodjacima postane sasvim normalan. A i da se slusa Arminova muzika, daleko bilo.Mislis li da su slucajno u seriji Gejmotron Lanisteri u incestuoznoj vezi???
FUJ FUJ FUJ!!!
Bilo bi mi svejedno. Ako ga to cini sretnim - ok sa mnom u potpunosti.
Vidis, meni koja imam sina je sreca mog djeteta najbitnija a te budalastinje o zavjerama slobodno macku o rep okaciti.
Towelie

#1088 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Towelie »

Mislim, ako cemo tjerati mak na konac pa pricati o tome kako homoseksualci ne mogu imati djecu jer se ne mogu prokreirati (jerbo se jelte taslace analno) onda svi vi heteroseksualci koji se zgrazate odmah prestanite nagovarati svoje djevojke da joj ga makar jednom zavucete. Jer ta rupa ni kod zene nije predvidjena za prokreaciju,

I ne samo to.
Čula sam da homoseksualcima ukoliko su dugo u vezi rastu uši a da oni to i ne primjete.
Isto tako svi homoseksualci su zapravo najbliži rođaci ali to ne smije da se kaže padaće glave.....
Mnogo važnije je pozatvarati ubice homoseksualce prije heteroseksualnih ubica jer oni su homoseksualci.....

Lepo si to primetila. Ja sam citao pre nekog vremena da je zapravo homosexualnost prenosljiva bolest i da mozes da postanes peder ako se rukujes sa drugim pederom. Ovo naravno krije Svecka zdrastvena organizacija jer je gej lobi tamo veoma jak. Cak sta vise pederizam ili da ga nazovemo pravim imenom sodomija je bio bolest do pre nekoliko decenija ali je gej lobi uticao da prestanu da stvari zovu pravim imenom.
Towelie

#1089 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Towelie »

Aurelia Bronski wrote:
Towelie wrote: Dali bih ti volela da ti je sin gejpeder? Iskreno sumljam. To se tako pocinje. Prvo se dopusta da pederi usvoje decu, pa malo prodje pa i odnos sa bliskim rodjacima postane sasvim normalan. A i da se slusa Arminova muzika, daleko bilo.Mislis li da su slucajno u seriji Gejmotron Lanisteri u incestuoznoj vezi???
FUJ FUJ FUJ!!!
Vidis, meni koja imam sina je sreca mog djeteta najbitnija a te budalastinje o zavjerama slobodno macku o rep okaciti.
Znaci ti bih volela da ti sin dovede zeta u kucu?!?!
Odvratno. Pa to treba deca da gledaju.
Aurelia Bronski

#1090 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

tvsabina wrote: I ne samo to.
:lol: :lol: :thumbup:

@peskiric - ako je sodomija tolika bolest koje se toliko zgrazate prestanite nagovarati svoje djevojke da vas pusti da probate i drugu rupu. A vama to kI Mount Everest jbt. :-)
Aurelia Bronski

#1091 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Towelie wrote: Znaci ti bih volela da ti sin dovede zeta u kucu?!?!
Ma sklonicemo decu u drugu sobu, da gledaju Pink :-)
Paul F.

#1092 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Paul F. »

Avetinho wrote:
zateznistub wrote: Samo mi posani, pošto sam izgleda priglup, ko bi u tom nesretnom slučaju bio mama a ko tata?
Reci mi ko je u porodici tata ako je dijete samohrane majke, ili ko je tata a ko mama ako je dijete u sirotistu.
Ovo bi otpriike bilo kao da te optuže za ubistvo a ti se braniš time da ljudi svakako ginu u saobraćajnim nesrećama. :-)
Dijete kod samohrane majke ili u sirotištu ne može biti norma ili primjer koji treba slijediti. Djeca koja tako odrastaju nose ožiljke cijeli život.
Matzan

#1093 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Matzan »

Aurelia Bronski wrote:
tvsabina wrote: I ne samo to.
:lol: :lol: :thumbup:

@peskiric - ako je sodomija tolika bolest koje se toliko zgrazate prestanite nagovarati svoje djevojke da vas pusti da probate i drugu rupu. A vama to kI Mount Everest jbt. :-)

Najčešće to žene same traže.
Kodni naziv: Dvocijevka.
Mi muškarci jedino u slučajevima kad je osnovna rupa toliko izrajbana, pa hoćemo da osjetimo
da je ušao u neki prostor koji možemo osjetiti.

Inače je baš gadno kad ga izvadiš, onako smeđ(ć)kast, pa vidiš šta je dotična ručala taj dan. :izet: :izet: :D
Jack Be Nimble

#1094 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Jack Be Nimble »

Ne kontam zasto se analni sex smatra homo. Mozda ce neko izvuci neku osobu iz naftalina koja se rodila bez te rupe ali vala svi je imamo. Svi mozemo jedni drugima stavljati i primati. Nije sada da homo samo imaju prava za te stvari.
Jack Be Nimble

#1095 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Jack Be Nimble »

Towelie wrote:
Lepo si to primetila. Ja sam citao pre nekog vremena da je zapravo homosexualnost prenosljiva bolest i da mozes da postanes peder ako se rukujes sa drugim pederom. Ovo naravno krije Svecka zdrastvena organizacija jer je gej lobi tamo veoma jak. Cak sta vise pederizam ili da ga nazovemo pravim imenom sodomija je bio bolest do pre nekoliko decenija ali je gej lobi uticao da prestanu da stvari zovu pravim imenom.
Nije do gej lobija nego do samih doktora koji su se izvinili javnosti i priznali da su homoseksualnost prozvali kao bolest jer su bili placeni da budu objektivni. Znas to ti je ono vrijeme kada je doktor u bijelom sakou stajao pred tv kamerom i govorio cigare su dobre za zdravlje i zato ja pusim Camel.

Fata te se argumenata starih ko Grcka koji su do sada naucno dokazani da nemaju veze sa vezom.
razonoda

#1096 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by razonoda »

Towelie wrote:
Aurelia Bronski wrote:
FUJ FUJ FUJ!!!
Znaci ti bih volela da ti sin dovede zeta u kucu?!?!
:lol: Nista, dva puta ce da ide pjesma----Danas majko zenis svoga sina. :serbo:
Paul F.

#1097 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Paul F. »

Jack Be Nimble wrote: Nije do gej lobija nego do samih doktora koji su se izvinili javnosti i priznali da su homoseksualnost prozvali kao bolest jer su bili placeni da budu objektivni. Znas to ti je ono vrijeme kada je doktor u bijelom sakou stajao pred tv kamerom i govorio cigare su dobre za zdravlje i zato ja pusim Camel.
Fata te se argumenata starih ko Grcka koji su do sada naucno dokazani da nemaju veze sa vezom.
Gdje, šta, kada?
Matzan

#1098 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Matzan »

Može li mi iko objasniti zbog čega tolika mržnja prema homoseksualcima?

Na koji konkretno način ugrožavaju vaša prava, vašu porodicu, odabir životnog partnera, vaš način života?

Nadam se da ću dobiti konkretne i argumentovane odgovore na pitanja.
Paul F.

#1099 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Paul F. »

Matzan wrote:Može li mi iko objasniti zbog čega tolika mržnja prema homoseksualcima?

Na koji konkretno način ugrožavaju vaša prava, vašu porodicu, odabir životnog partnera, vaš način života?

Nadam se da ću dobiti konkretne i argumentovane odgovore na pitanja.
Pa evo za početak, jedno je hodati gologuz u vlastitoj kući a sasvim je drugo to isto raditi na ulici. Zašto svi ljudi nemaju pravo da hodaju gologuzi svugdje?
zateznistub

#1100 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by zateznistub »

Avetinho wrote: Reci mi ko je u porodici tata ako je dijete samohrane majke, ili ko je tata a ko mama ako je dijete u sirotistu.
Kod samohrane majke je biološka majka, otac je vjerovatno ili umro ili su se razveli ilije jednostavno otisao.

A koje u lezbijskoj vezi mama a ko tata? Tvoja logika...
Post Reply