Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
condy wrote:Michelin je bolji od Continentala jer duze drzi super perfomanse. Ali, Michelin Primacy ima plicu saru drugu smjesu. Ako se gleda dubina sare, prije ce doci na red za zamjenu od Continentala. Po dubini sare meni Michelin vec nakon trece sezone dolazi blizu minimuma, sto nije slucaj sa Continentalom. Ako na ljetnom setu prelazis 10 hiljada godisnje, continental i michelin idu do max cetri sezone. Continental moze po sari jos ali je poslije cetvrte sezone dosta slabiji na mokroj podlozi. Continental je vrhunska guma i u samom je vrhu. Ja sam tek pri kraju cetvrte sezone osjetio ozbiljan pad perfomansi te gume. Michelin primacy zbog plitke sare ne moze duze od 4 sezone i bio bih u dilemi da je ponovo kupim. Probao bi prije sa bridgestone turanza ili sa continentalom sp 6 kad bi ga bilo kupit.
Bridgestone su vrhunske gume. Ali brate isto cetiri tega gdje su gume. Ja nikad teze gume od Bridgestonea nisam imao, a imao sam od Turanze, Potenze, Dualera do Blizzak raznih verzija.
Druga stvar, Bridgestone visokih performansi treba fakat puno vremena da se ugrije.
condy wrote:Michelin je bolji od Continentala jer duze drzi super perfomanse. Ali, Michelin Primacy ima plicu saru drugu smjesu. Ako se gleda dubina sare, prije ce doci na red za zamjenu od Continentala. Po dubini sare meni Michelin vec nakon trece sezone dolazi blizu minimuma, sto nije slucaj sa Continentalom. Ako na ljetnom setu prelazis 10 hiljada godisnje, continental i michelin idu do max cetri sezone. Continental moze po sari jos ali je poslije cetvrte sezone dosta slabiji na mokroj podlozi. Continental je vrhunska guma i u samom je vrhu. Ja sam tek pri kraju cetvrte sezone osjetio ozbiljan pad perfomansi te gume. Michelin primacy zbog plitke sare ne moze duze od 4 sezone i bio bih u dilemi da je ponovo kupim. Probao bi prije sa bridgestone turanza ili sa continentalom sp 6 kad bi ga bilo kupit.
Bridgestone su vrhunske gume. Ali brate isto cetiri tega gdje su gume. Ja nikad teze gume od Bridgestonea nisam imao, a imao sam od Turanze, Potenze, Dualera do Blizzak raznih verzija.
Druga stvar, Bridgestone visokih performansi treba fakat puno vremena da se ugrije.
Slazem se Bridgestone je vrhunska guma, to je tesko unistiti i potrositi.
Turanca i nije toliko teska kako potenza i blizzak, njih je jedva potrosio i 530 xd.... o slabijim autima ne treba ni pricati na trici BMW prije ostare nego se potrose.
Preporuka neke dobre gume u profilu 205/45/16 ili 205/50/16. Ne tražim neke ultra performance gume, ne vozim premiJum auto, pa nešto što me neće izaći recimo 800 KM
liaar wrote:Preporuka neke dobre gume u profilu 205/45/16 ili 205/50/16. Ne tražim neke ultra performance gume, ne vozim premiJum auto, pa nešto što me neće izaći recimo 800 KM
Po meni srednji kvalitet guma za normalne novce je Hankook, Uniroyal, Fulda, redoslijed sam odredi prema sebi.
liaar wrote:Preporuka neke dobre gume u profilu 205/45/16 ili 205/50/16. Ne tražim neke ultra performance gume, ne vozim premiJum auto, pa nešto što me neće izaći recimo 800 KM
Vidim u maji, kao neka akcija za continental cpc neka, 205/55 R16 120 i kusur maraka. Montaza i balansiranje 9 KM po komadu?!
Je li to opet poskupljenje montaze, zbog akciza????
Pogledas cijenu tih guma drugdje i skontas jesu li spustili cijenu a digli montazu i balans ili je samo poskupila montaza i balans
To moze biti i marketinski trik
Dam ti povoljnije gume a preko skupljeg balansiranja predjes jer si gume jeftinije platio a na kraju mozda u par maraka isto prosao kao kod drugih
Michelin je bolji. Izdrzace oko 35 hiljada posto ce auto biti vozeno vecinom na autoputu uz rotiranje guma i paznje na pritisak. Continental ce biti celav na toj kilometrazi, dobra guma duboka sara ali se trosi na vecim opterecenjima kao sto je autoput vise od Michelina.
condy wrote:Michelin je bolji. Izdrzace oko 35 hiljada posto ce auto biti vozeno vecinom na autoputu uz rotiranje guma i paznje na pritisak. Continental ce biti celav na toj kilometrazi, dobra guma duboka sara ali se trosi na vecim opterecenjima kao sto je autoput vise od Michelina.
Slazem se Bridgestone je vrhunska guma, to je tesko unistiti i potrositi.
Turanca i nije toliko teska kako potenza i blizzak, njih je jedva potrosio i 530 xd.... o slabijim autima ne treba ni pricati na trici BMW prije ostare nego se potrose.
Blizzak LM traje malo duze. Blizzak WS i DM-V koji imaju dvostruki sloj i koje su dosta agresivnije su zajebale Savu kada je potrosnja u pitanju.
ja cu bacit CP6 , trajnost zavisi od mnogo cega , meni je TOYO za koji Jeff kaze da ima slabu strukturu izvrtio barem 50000km , slovima pedeset hiljada kilometara i moglo se vozit normalno , tek su prosle godine pocele pokazivati slabosti na mokrom i klizavom asfaltu , ja bi ih svakom preporucio a eto neko ne bi , ista stvar je i sa continentalom , michelinom ili bridgestonom .
Ako su vam auta podesena da jedu gume , pojest ce svaku , taj michelin super puper na MPS3 ne moze 20 hiljada da izdrzi na prednjim tockovima , continue ......
Je li ti uzimaš dimenziju 205/50 R17 89_ ili 225/45 R17 91_?
Ta druga je kupljena .
Gluplje dimenzije od 205/50 nisam vidio , atest cu isto da uradim ove godine i uzivancija , 205 nit ko ima na stanju , nit bolje drzi od 195 , a skupa , skiplja od 225/45/r18 .
Last edited by amar1994 on 09/03/2018 17:56, edited 1 time in total.
Kod mene su ljetne Michelin Energy Saver. Došle su na autu i vožene su punih pet sezona i jedan mjesec kad je tek auto kupljeno, jer je bilo vrijeme za zimske gume. Prešao sam 101 hiljadu i nešto kilometara. E sad ne znam koliko pređene kilometraže otpada na ljetne gume. Mislim da je vrijeme za nove ljetne gume i najvjerovatnije će biti opet Michelin i vjerovatno model koji hvalite Primacy 4.