Wizz air

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Sarah24

#1076 Re: Wizz air

Post by Sarah24 »

Za one koji ne znaju a moze im biti od koristi:

U Tz su mi nudili da predam besplatno i kabinsku torbu novih dimenzija od 10kg u prtljaznik dole a sa malom torbom sa novcanikom, dokumentima etc, mogu u kabinu, ustvari ne samo meni nego i drugima, predaje se na ulazu u avion tj prije stepenica.

:thumbup:
TAFKAP

#1077 Re: Wizz air

Post by TAFKAP »

To je zato sto j avion (bio) pun i nema dovoljno mjesta da sav rucni prtljag stane u prostor za odlaganje iznad sjedista.
Sarah24

#1078 Re: Wizz air

Post by Sarah24 »

TAFKAP wrote:To je zato sto j avion (bio) pun i nema dovoljno mjesta da sav rucni prtljag stane u prostor za odlaganje iznad sjedista.
Nije. Kada smo usli, kojntrola je usla u avion i pitali jel sve ok, mogu li nastaviti proceduru skidanja stepenica i daljeg, stjuardese su rekle samo da provjere kofere da pozatvaraju one pretince iznad glava jer je bilo raje sto je unijela gore te koje su rekli da ce predati dole (plave naljepnice imaju za razliku od rozih normlanih za kabinu) onda je on njih pitao sto su dozvolile trebale su da vrate ljude sa plavim naljepnicama, a one su rekle da nije bio problem i da su one dopustile da ih unesu, tako je i bilo, zena je pozatvarala pretince i krenuli smo za par min.
spreca

#1079 Re: Wizz air

Post by spreca »

drndalo wrote:Ne, meni za SJJ-BUD trazi 77 KM za 32 kg, a za povratni let BUD-SJJ 97 KM za istih 32kg. Dakle, ne mora biti ista cijena za oba pravca. Ali to ti je = to...
Kakve su to cjene....meni su Zg -Moskva za dva kilograma viska trazili 100 eura :twisted: ...ma dje ces bosanca zajebati ...otvorim kofer i zvadim 2kg kaHve u kesu i u salon :lol:.....u pitanju je Aeroflot ...a drugog i nema :mrgreen:
spreca

#1080 Re: Wizz air

Post by spreca »

Sarah24 wrote:Za one koji ne znaju a moze im biti od koristi:

U Tz su mi nudili da predam besplatno i kabinsku torbu novih dimenzija od 10kg u prtljaznik dole a sa malom torbom sa novcanikom, dokumentima etc, mogu u kabinu, ustvari ne samo meni nego i drugima, predaje se na ulazu u avion tj prije stepenica.

A zasto bi to radila?....ja uglavnom imam tu kabinsku torbu/kofer......zasto bi posle cekao kad ce dovuci kofere...ja za to vrijeme prodjem i pasosku i carinsku kontrolu
drndalo

#1081 Re: Wizz air

Post by drndalo »

Cijena kilograma PREKO dozvoljenog je = Der preis ist heiß...

Bosanci ? Da vidis kako Ameri i Englezi vade visak iz kofera i bacaju ako treba suoceni sa 200$ doplate...

Ti koferi koji se pred avionom stavljaju u gepek, a nisu pravi predani prtljag te i cekaju kod aviona kad izlazis, a pravi prtljag ide na traku...
Sarah24

#1082 Re: Wizz air

Post by Sarah24 »

spreca wrote:

A zasto bi to radila?....ja uglavnom imam tu kabinsku torbu/kofer......zasto bi posle cekao kad ce dovuci kofere...ja za to vrijeme prodjem i pasosku i carinsku kontrolu
Ma imala sam onaj od 32 kg komso svakako bi cekala, dzes ici iz Bosne samo sa jednim malim koferom to se vuce idze ista ima :mrgreen: :lol: ali ipak nisam predala manju zato sto mi je bio laptop i fotoaparat :thumbup:
spreca

#1083 Re: Wizz air

Post by spreca »

Sarah24 wrote:
spreca wrote:

Ma imala sam onaj od 32 kg komso svakako bi cekala, dzes ici iz Bosne samo sa jednim malim koferom to se vuce idze ista ima :mrgreen: :lol: ali ipak nisam predala manju zato sto mi je bio laptop i fotoaparat :thumbup:
Ja i kad imam taj veci kofer nikad nije vise dozvoljenog 22kg , taj rucni salonski ne predaj bas iz razloga koje si navela a to je razna lako lomljiva roba...zato i imas ta mjesta iznad glave a ovi uz Aeroflota dozvoljavaju i ispod sjedista putnika ispred tebe ukoliko moze stati.....ja uglavnom malo kafe malo rakije a suho meso mi cika doTur zabranio :oops: :cry: :lol: ...to hocu reci...ja se nikad ne optereceujem osi kad idem autom...uh onda se svi carinici na granici drza za glavu i krste :lol: :lol: :lol: :lol:
Sarah24

#1084 Re: Wizz air

Post by Sarah24 »

:lol: ma naravno. Jednom sam i u wizz drzala torbu ispod sjedista nije bilo mjesta.. ne razdvajam se od tehnike pa nek bude sta hoce :lol: :mrgreen:
sve_ovo_ja

#1085 Re: Wizz air

Post by sve_ovo_ja »

Ma to nude sada počesto da predas rucni prtljag besplatno dole, da ne nosiš sa sobom u avion, što može biti dobro ako neko ima više stvari,ali će čekati više na izlasku.
Cijene kofera zavise od leta isto, neki dan kad sam gledao iz Njemačke let,11 eura 20 kg,16 eura onaj veći, dzaba :)
Vitezanin

#1086 Re: Wizz air

Post by Vitezanin »

Wizzair uvodi letove iz Tuzle za Beč. :)

Bila je u igri Bratislava, ali sada ide direktno Beč.
cassius

#1087 Re: Wizz air

Post by cassius »

Kolika se sad torba ili kofer moze ponijeti , za ovu obicnu kartu ?
Sarah24

#1088 Re: Wizz air

Post by Sarah24 »

cassius wrote:Kolika se sad torba ili kofer moze ponijeti , za ovu obicnu kartu ?

Ako mislis bez da doplacujes to je torba od 10kg koja treba da bude : 55x40x23
cassius

#1089 Re: Wizz air

Post by cassius »

Sarah24 wrote:
cassius wrote:Kolika se sad torba ili kofer moze ponijeti , za ovu obicnu kartu ?

Ako mislis bez da doplacujes to je torba od 10kg koja treba da bude : 55x40x23

Da da mislim da ne doplacujem , onaj basic paket.
Hvalaa na info.
hadzinicasa

#1090 Re: Wizz air

Post by hadzinicasa »

Nadzorna_ploca

#1091 Re: Wizz air

Post by Nadzorna_ploca »

Ja kupio kartu za Bratislavu 20tog aprila. :mrgreen:
Super stvar za Bec. :thumbup:
shake69

#1092 Re: Wizz air

Post by shake69 »

Kad Wizz Airu istice petogodisnji ugovor s MAT? Pravo je pitanje hoce li nasi smjeti stisnuti tada pa traziti bar povisicu na €5 po odlazecem putniku u novom ugovoru!
drndalo

#1093 Re: Wizz air

Post by drndalo »

shake69 wrote:Kad Wizz Airu istice petogodisnji ugovor s MAT? Pravo je pitanje hoce li nasi smjeti stisnuti tada pa traziti bar povisicu na €5 po odlazecem putniku u novom ugovoru!
MAT? Makedonski Aero Transport ?
shake69

#1094 Re: Wizz air

Post by shake69 »

drndalo wrote:
shake69 wrote:Kad Wizz Airu istice petogodisnji ugovor s MAT? Pravo je pitanje hoce li nasi smjeti stisnuti tada pa traziti bar povisicu na €5 po odlazecem putniku u novom ugovoru!
Eh, pa sad. Bar ti znas da je rijec o vec frekventnoj kratici tuzlanskog aerodroma a sad se rugas! :mastakazes:
drndalo

#1095 Re: Wizz air

Post by drndalo »

shake69 wrote:
drndalo wrote:
Eh, pa sad. Bar ti znas da je rijec o vec frekventnoj kratici tuzlanskog aerodroma a sad se rugas! :mastakazes:
Ma zezam te, nego se potrefila skracenica takva da sam se "na prvu" trznuo... Reko', uskrsnuli su iz praha... :mrgreen:

Image

Image

Zar ti nije lakse kad vec pises skracenicu napisati medjunarodni aerodromski kod TZL?
Nisrin

#1096 Re: Wizz air

Post by Nisrin »

1.Da li neko zna kako stornirati let, izabrana opcija placanje bankovnim transferom i nije izvrsena uplata??
Da li ga automatski brisu i orkazuju ako se ne uplati u roku od 24h!?

2.

Kada platite kartu, tj. ukucate podatke sa kartice i potvrdite koji je sljedeci korak? Da se ponovo potvrdi ili poruka “uspjesno ste rezervisali itd”I otkad se cise ne trazi broj pasosa prilikom rezervacije nego samo imena???
Maraschino

#1097 Re: Wizz air

Post by Maraschino »

Nisrin wrote:1.Da li neko zna kako stornirati let, izabrana opcija placanje bankovnim transferom i nije izvrsena uplata??
Da li ga automatski brisu i orkazuju ako se ne uplati u roku od 24h!?

2.

Kada platite kartu, tj. ukucate podatke sa kartice i potvrdite koji je sljedeci korak? Da se ponovo potvrdi ili poruka “uspjesno ste rezervisali itd”I otkad se cise ne trazi broj pasosa prilikom rezervacije nego samo imena???
Sve dok ne platis nemas ni ti ni oni obaveza.

Mozda ti posalju mail da dovrsis svoju rezervaciju a ako se to i desi ti ignorisi i oni to zanemaruju.

Kada platis dobijes na mail racun da je placeno sa ostalim podacima(broj leta i specifikacaija usluga).
Od skora je uvedeno da ne moras nikako navoditi ime saputnika(to se placa) nego prilikom chekinga unosis ime.
Ako ti ne traze nista vise osim imena to znaci da imaju tvoje podatke od ranije.
feferon

#1098 Re: Wizz air

Post by feferon »

pozdrav forumaši i forumašice
Putujem po prvi put avionom, u pitanju je let Tuzla - Berlin.
Želim sada kupiti kartu pa imam par pitanja oko prtljaga.

Vidim da je ovaj mali 10kg kofer uključen u cijenu. Meni je to dosta, ali imam fotoaparat i objektive koji zauzmu dosta mjesta pa ne bih htio da na kraju mogu ponijeti samo 1 hlače i 2 majice :lol:
Je li smijem tu posebnu torbicu sa fotoaparatom ponijeti u ruci, pored ovog 10kg kofera? Je li se ta torbica plaća dodatno i smijem li je ustvari tako ponijeti? Ili da fotoaparat stavim oko vrata, objektive u kofer???

Vidim isto ovu Wizz Go opciju koja se doplaćuje 20ak KM i koja uključuje dodatni mali prtljag i onu 20kg predanu torbu, iako mi njene dimenzije nisu jasne.
Piše ovako: ''... a 20 kg checked-in bag (149 x 119 x 171 cm)...''
Kakve su ovo dimenzije? Ne nose neki ljudi valjda kontejner sa sobom?? :lol: :?

Uglavnom, glupo mi je doplaćivati išta jer mi je mali kofer dovoljan, a morao bih čini se najviše zbog fotoarapata pa...što vi kažete??
Krizzia

#1099 Re: Wizz air

Post by Krizzia »

feferon wrote:pozdrav forumaši i forumašice
Putujem po prvi put avionom, u pitanju je let Tuzla - Berlin.
Želim sada kupiti kartu pa imam par pitanja oko prtljaga.

Vidim da je ovaj mali 10kg kofer uključen u cijenu. Meni je to dosta, ali imam fotoaparat i objektive koji zauzmu dosta mjesta pa ne bih htio da na kraju mogu ponijeti samo 1 hlače i 2 majice :lol:
Je li smijem tu posebnu torbicu sa fotoaparatom ponijeti u ruci, pored ovog 10kg kofera? Je li se ta torbica plaća dodatno i smijem li je ustvari tako ponijeti? Ili da fotoaparat stavim oko vrata, objektive u kofer???

Vidim isto ovu Wizz Go opciju koja se doplaćuje 20ak KM i koja uključuje dodatni mali prtljag i onu 20kg predanu torbu, iako mi njene dimenzije nisu jasne.
Piše ovako: ''... a 20 kg checked-in bag (149 x 119 x 171 cm)...''
Kakve su ovo dimenzije? Ne nose neki ljudi valjda kontejner sa sobom?? :lol: :?

Uglavnom, glupo mi je doplaćivati išta jer mi je mali kofer dovoljan, a morao bih čini se najviše zbog fotoarapata pa...što vi kažete??
Uzmi priority boarding i uz tu torbu od 10kg mozes ponjeti jos jednu manju (rucnu). PB je oko 5€
feferon

#1100 Re: Wizz air

Post by feferon »

Hvala na odgovoru, čuo sam za taj priority boarding nekad davno, ali ga sad nema ponuđenog :?
Samo ovaj Wizz Go

Taj priority boarding bi mi najbolje odgovarao
Post Reply