Shvatas li ti da su ljudi 1992 razmisljali kao ti da bi sada pisao cirilicom, u najboljem slucaju?Shvataš li ti da ljudi ne razmišljaju isto i da se mnogi odlučuju reagirati, često neprimjereno kao jučer. Ovi su bili svjesni šta rade i koga provociraju sa karikaturama. Svi su znali šta se može desiti. Svjesno su to radili i sad kukaju. Pa jebem ga ja ne guraj prst u roj pčela, osim ako to nije prijeko potrebno.
Terorizam u Parizu!
-
jefferson
#1076 Re: Terorizam u Parizu!
-
LSD
#1077 Re: Terorizam u Parizu!
nema potrebe za otvaranjem nove teme, kad je ovo usko povezano sa ovom temom...ista država, isti slijed događajaMyTao wrote:Normalno da je terorizam, otvoriti temu o ovom i tamo pricati o ovim stvarima.avetinja wrote:I ovo je terorizam. Hajmo sada krenite pljuvati po činiocima ovog zlodjela.LSD wrote:Nakon terorističkog napada u Parizu: Napadnuto nekoliko džamija u Francuskoj
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/nakon ... /150108055
a jeli ovo terorizam francuskih "kozojeba iz Bretanje, Pikardije, Normandije i ostalih vukojebina"
uglavnom, nešto ne vidim da se sad pjeni na francuske kozojebe iz Pikardije i Bretanje koji u 21 vijeku napadaju džamije u sred "demokratke i otvorene Evrope, koja se svojom krvlju izborila za ljudska prava"
Last edited by LSD on 08/01/2015 17:12, edited 1 time in total.
-
5 0 5
#1078 Re: Terorizam u Parizu!
ne znam zasto se ovdje poziva na postovanje. ili te neko postuje, ili ne. ne mozes nikoga natjerati. ako te postuje, super, ako ne, deal with it. s druge strane, postovanje se mora i zasluziti. a tesko da ce ga iko zasluziti ubijanjem.
- Vitezanin
#1079 Re: Terorizam u Parizu!
Eno na mojevijesti.ba piše da će krenuti s hapšenjem ljudi zbog govora mržnje na internetu.
- @ngel
#1080 Re: Terorizam u Parizu!
drz se ti biblije imate vi vaseg terorizma na pretek, nemas ti veze sa islamommO k3 wrote:Strasno je sta se desilo i sve u ime islama , onaj ko kaže da nema ovo veze sa islamom laže i traži isprike , dakako ima sa islamom .
Vrijeme je da se islam iz korijena promjeni , da se kuran ne tumači kako je potrebno islamistitima ,nego na moderniji način .
- Kikibombona
#1081 Re: Terorizam u Parizu!
tataćusak wrote:
Zašto nisi dužan poštovati moju vjeru, moje ubjeđenje kao ljudskog bića ne moraš vjeru kao vjeru, poštuj mene neće ti škoditi
Nemam ja šta govoriti o krišćanstvu ni lijepo ni ružno, nisam pripadnik te vjerske skupine i neću ni da ih ismijavam a isto tako ni da ponižavam.
Ova treća teza upravo pravi zlikovca od onoga koji pokušava da spriječi zlo
Zašto tako govoriš o ljudima koji žive na drugim kontinentima. Ljudi su dostigli nivo razvoja koji su dostigli i kada bi ih malo Evropljani ostavili na miru može biti da bi za stoljeće-dva dostigli sadašnji Evropski razvoj, zašto im nametati nazor našu kulturu (i nekulturu)
Pa neka su objavili, mislim da i sam/a znaš ko su vlasnici klixa, a i neka su svi objavili šta me boli neka stvar. A na ovo šta ćemo sad, ja lično ništa isto kao i do sad
Budala koji su ubijali iz razno-raznih razloga nikad neće nestati vjerskih, nacionalnih, rasističkih itd.
I još nešto kad već toliko potenciraš slobodu govora, pokušaj tako nešto pisati i crtati karikature o gej zajednici bićeš u banovićima trajno i postovi će biti pobrisani. Po Muslimanima, Katolicima, Jevrejima, Pravoslavcima itd. možeš da kakiš čitav dan na svakom forumu i vidi čuda "ništa". Zanimljivo, zar ne!
Uzmimo kao pretpostavku da sam homoseksualac.
Da li tvoja vjera postuje mene?
Da li me postuje kler?
Da li me postuju vjernici?
Tvoja vjera i vjernici se bave homoseksualcima, ljudima koji piju, djevojkama koje se lezernije oblace.... U vecini slucajeva govore ruzno o drugim i drugacijim. Zagovaraju smaknuce homoseksualaca.......
I zasto bi ja kao homoseksualac postovao vjeru u kojoj pise da sam nakazan, da me treba ubiti?
Zasto bi kao covjek postovao takvu religiju?
Tebe postujem ako si na mjestu, ali tvoju ideologiju nisam duzan postovati, kao ni ti moju.
- Vitezanin
#1082 Re: Terorizam u Parizu!
Evo još jedan post s "ALI".@ngel wrote:Sad bi mi Bosnjaci muslimani ko biva trebali plakati i paliti svijece za ove koji su nastradali, trebali bi zastave na polja koplja spustiti, dan zalosti proglasiti...evo sve trcimo pa nam zapinje. Ovo jeste zalosno sto se desilo ali ne zbog novinara, njih mi nije ni najmanje zao, zao mi je samo muslimana Francuske i muslimana u citavom svijetu sto ce zbog ovpg izureziranog dogadjaja (ciji je cilj i bio satanizacija muslimana i otvoreni obracun sa muslimanima Evrope) ispastati samo muslimani i niko drugi. Velika prljava igra je u pitanju, kao i mnogi dogadjaji do sad, sve naravno usmjereno protiv muslimana, ali nema veze znamo da mora doci dan kada ce se muslimani boriti protiv jevreja i krscana, bitno je ko pobjedjuje na kraju igre
- Kinesko prkno
#1083 Re: Terorizam u Parizu!
Jel to festa u centrali,dobili po cenera sta li vec?filosofman wrote:Ujedajte se, hoću da čujemlavež? Jače, jače, derite...
- ExNihilo
#1084 Re: Terorizam u Parizu!
'Ajd da budemo iskreni. Hipotetički magazin koji bi karikaturalno ismijavao homoseksualce ili lidere LGBT pokreta, ako već ne bi bio zatvoren, zasigurno bi bio markiran kao ksenofobičan, homofobičan, netolerantan i radikalan. Sloboda govora ne bi našla mjesto u jednačini koja opisuje djelovanje takvog magazina, čak ni kada bi neki homo uletio i pobio urednike. S druge strane, zamijeni LGBT sa religijom i postaješ posljednji bastion otpora za slobodu govora protiv sila zla. Nema sumnje da su dvostruki standardni na snazi. Treba otvoreno reći da je Charlie bio ksenofobičan, "religiofobičan" i netolerantan. To ne znači da nisu imali pravo da objavljuju šta hoće, jer jesu. To ne znači da to pravo ne treba braniti, jer treba. To ne znači da zaslužuju da ih neki idioti izrafalaju, jer ne zaslužuju. Ali znači da je apsurdno predstavljati ih kao "svece slobode govora i liberalne misli". Likovi su se vodili paorlom: izazovi skandal da povećaš tiraž. Kakva borba za slobodu govora, kakvi bakrači. Neke budale se uhvatile na to i ostalo je historija...dječak sa šibicama wrote:Nije da ne smije, nego su na zapadu, modernom i naprednom kako ga nazivaju, homoseksualci danas dozivljeni kao normalna pojava. Dapace, zbog svog lobija, promicu homoseksualnu ideju, predstavljaju je simpaticnom, i slicno.Lincoln-Burrows wrote: Nego jedno pitanje: zašto se ne smije ismijavati pedere?
Dok je religija, posebno u Francuskoj, dobila status zaostalosti, retrogradnosti, konzervativnosti, cemu uvelike kumuju i sami vjernici jer... pa evo, upravo tema o tome, sta ce ovaj cin donijeti nego dodatnu osudu religije (u ovom slucaju islama) kao takve.
Jebiga, dodjes i pucas covjeku u glavu, jer je nacrtao Muhameda. Jel to normalno? kakvu to sliku stvara o tvojoj religiji.
Kontraproduktivno, u svakom slucaju. Puno je pametnije ignorisati, ali kad ono ne zna...
-
vedo_bhf
#1085 Re: Terorizam u Parizu!
BOLI NAS KU*AC ZA NJIMA VIŠE, ISTO ŠTO JE NJIH BOLIO ZA NAMA KAD SU NAS NAPADALI SA SVIH STRANA. KOLIKO SAMO RASPRAVLJATE , TOBE JARABI.
- filosofman
#1086 Re: Terorizam u Parizu!
Kinesko prkno wrote:Jel to festa u centrali,dobili po cenera sta li vec?filosofman wrote:Ujedajte se, hoću da čujemlavež? Jače, jače, derite...
- amiliana
#1087 Re: Terorizam u Parizu!
Ne treba da se mijenja nego da se tumaci na pravi nacin kao i ostale vjere koliko ja znam nigdje ne pise u islamu da je dozvoljeno ubijanje i u drugim vjerama takodjer.Ono sto bradonje propagiraju je daleko od vjeremO k3 wrote:Strasno je sta se desilo i sve u ime islama , onaj ko kaže da nema ovo veze sa islamom laže i traži isprike , dakako ima sa islamom .
Vrijeme je da se islam iz korijena promjeni , da se kuran ne tumači kako je potrebno islamistitima ,nego na moderniji način .
Last edited by amiliana on 08/01/2015 17:18, edited 2 times in total.
- tataćusak
#1088 Re: Terorizam u Parizu!
Fazon je da i u svojoj kafani treba da poštuješ druge goste, ali eto izgleda da ne moraš....uglavnomja wrote:dakle, ako je "moja" kafana i moje drustvo ... boli me qrac koje dosao u moju kafanu, radicu sta hocu.York Light 100`s wrote: Slažem se ali da li bi nekom živčanom opalio šamar, ušao u lokal i opsovao svima u prostoriji mater, onom koji ne voli određene pjesme otpjevao jednu nacionalističku protiv njegovog naroda?
Ima sloboda govora i ima provokacija, ako imaš pravo iznijeti svoje mišljenje to ne znači da to smiješ iskoristiti u negativnom smislu. Moje pravo je da ti kažem da mi se ne sviđaju tvoji postovi (samo primjer, ne pratim uopšte ni tebe ni tvoje postove) ali drugo je ako te ja počnem vrijeđati pa ti opletem i po vjeri i po familiji samo zato što se ne slažem sa jednim tvojim posto. Ako bi tako postupio onda bi najvjerovatnije bio banovan, kako bi ja onda imao pravo da pizdim kako na Klixu vlada teror ako sam 100% kriv?
Kladim se da većina što brani slobodu govora nije ni pogledala one karikature? Samo ću da kažem da ni Šešelj ni Karadžić ne bi imale poganije ideje.
ako odem u "njihovu" kafanu ponasacu se kao gost, naravno. bio je moj izbor da odem u tu kafanu i svjesno cu se ponasati prema domacinovim pravilima.
ne mislim samo na kafanu, nego i na kucne posjete, ako odem kod muje koji ne pije i nema pive u kuci, necu ponijeti paket pive da imam ..
ali isto tako ocekujem da taj isti mujo nece srati kad dodje kod mene i ja izvadim hladno pivo da srknem ...
a sto se tice karadzica i seselja ... jos jedan u nizu bisera ...
mislim ako su ovdje sve neke princeze na zrnu graska, onda je veca uvreda strpati muhameda u istu recenicu sa ovom dvojicom nego nacrtati nesto
- avetinja
#1089 Re: Terorizam u Parizu!
Ma iskreno da kažem bli me briga za ovim novinarima i Francuzima. Bi li oni plakali za nama? Ne. Tražili kavgu već dugo, dobili su je.
-
kerima1
#1090 Re: Terorizam u Parizu!
Kikibombona..imaju pravo reci sta hoce i govore ko im brani,svasta se govori za sve postojece religije i koliko znam nije bilo incidenata sve dok nisu poceli crtati gnusne i odvratne karikature,jer su vidili da ne pomaze pero.Ono moze se pisati sta se hoce,ali citati ce isto tako samo ko hoce,dok se ove karikature lijepe po medijima,svako ih vidi htjeo ne htjeo i izazivaju gnjev vjernika,posebno vjerskih extremista.Sa ovom kampanjom treba nastaviti sve dok radikalni vjernici ne prihvate da je svaki covjek slobodan iznijeti svoje misljenje. Kao sto vjernik ima pravo reci da su ljudi koji piju ovakvi ili onakvi, da su homoseksualci ovakvi ili onakvi.... tako i drugi imaju pravo reci da je vjera ovakva ili onakva.
Sto bi jedan pametan covjek rekao ko se sabljom bori od sablje i gine,tako su i ovi novinari upali u onu rupu koju su sami iskopali.
- Kikibombona
#1091 Re: Terorizam u Parizu!
Za mene je ideologija.Havatar wrote: Vjera nije ideologija , nauci se osnovnim stvarima.
Uopste nisam sklon vjerovati da je prorok Muhamed kontaktirao sa Bogom. Dokaz koji nudi se ogleda u jednoj knjizi. Ej, jedna knjiga kao dokaz necemu? Smatram da je Muhamed halucionirao ili manipulisao, sa zeljom da unaprijedi tada prilicno zaostale Arape. Dakle, ideologija.
Tebi neka bude vjera, za mene ideologija!
- uglavnomja
#1092 Re: Terorizam u Parizu!
ovaj nema opravdavajuce ali ...Vitezanin wrote:Evo još jedan post s "ALI".@ngel wrote:Sad bi mi Bosnjaci muslimani ko biva trebali plakati i paliti svijece za ove koji su nastradali, trebali bi zastave na polja koplja spustiti, dan zalosti proglasiti...evo sve trcimo pa nam zapinje. Ovo jeste zalosno sto se desilo ali ne zbog novinara, njih mi nije ni najmanje zao, zao mi je samo muslimana Francuske i muslimana u citavom svijetu sto ce zbog ovpg izureziranog dogadjaja (ciji je cilj i bio satanizacija muslimana i otvoreni obracun sa muslimanima Evrope) ispastati samo muslimani i niko drugi. Velika prljava igra je u pitanju, kao i mnogi dogadjaji do sad, sve naravno usmjereno protiv muslimana,, bitno je ko pobjedjuje na kraju igre
![]()
![]()
![]()
ovaj ima ovo ali nema veze znamo da mora doci dan kada ce se muslimani boriti protiv jevreja i krscana
jos jedna tastura ratnik
- mO k3
#1093 Re: Terorizam u Parizu!
Hocu ...@ngel wrote:drz se ti biblije imate vi vaseg terorizma na pretek, nemas ti veze sa islamommO k3 wrote:Strasno je sta se desilo i sve u ime islama , onaj ko kaže da nema ovo veze sa islamom laže i traži isprike , dakako ima sa islamom .
-
HM 2011
#1094 Re: Terorizam u Parizu!
Hajmo kladionica -
Hoće li svi napadači biti uhvaćeni živi,
Ili će života biti lišen samo jedan od njih....
Ili će obojica biti ubijeni ?
------------------------------------------------------
10 KM da će obojica biti lišeni života,
a 300 KM da će samo jedan biti lišen života i to "Onaj koji je znao nalogodavce - ideologe"...
Hoće li svi napadači biti uhvaćeni živi,
Ili će života biti lišen samo jedan od njih....
Ili će obojica biti ubijeni ?
------------------------------------------------------
10 KM da će obojica biti lišeni života,
a 300 KM da će samo jedan biti lišen života i to "Onaj koji je znao nalogodavce - ideologe"...
- filosofman
- mO k3
#1096 Re: Terorizam u Parizu!
Kojih to ???Kllikker wrote:zbog ovakvih se i stvara mrznja medju ljudima@ngel wrote:drz se ti biblije imate vi vaseg terorizma na pretek, nemas ti veze sa islamommO k3 wrote:Strasno je sta se desilo i sve u ime islama , onaj ko kaže da nema ovo veze sa islamom laže i traži isprike , dakako ima sa islamom .
-
sha_ba
#1097 Re: Terorizam u Parizu!
a ti imas, jel?@ngel wrote:drz se ti biblije imate vi vaseg terorizma na pretek, nemas ti veze sa islamommO k3 wrote:Strasno je sta se desilo i sve u ime islama , onaj ko kaže da nema ovo veze sa islamom laže i traži isprike , dakako ima sa islamom .
-
LSD
#1098 Re: Terorizam u Parizu!
a ti bi kao homosexualac, inace poštovao religiju, jelde....ali eto, oni ti svojim postupcima to ne dajuKikibombona wrote:tataćusak wrote:
Zašto nisi dužan poštovati moju vjeru, moje ubjeđenje kao ljudskog bića ne moraš vjeru kao vjeru, poštuj mene neće ti škoditi
Nemam ja šta govoriti o krišćanstvu ni lijepo ni ružno, nisam pripadnik te vjerske skupine i neću ni da ih ismijavam a isto tako ni da ponižavam.
Ova treća teza upravo pravi zlikovca od onoga koji pokušava da spriječi zlo
Zašto tako govoriš o ljudima koji žive na drugim kontinentima. Ljudi su dostigli nivo razvoja koji su dostigli i kada bi ih malo Evropljani ostavili na miru može biti da bi za stoljeće-dva dostigli sadašnji Evropski razvoj, zašto im nametati nazor našu kulturu (i nekulturu)
Pa neka su objavili, mislim da i sam/a znaš ko su vlasnici klixa, a i neka su svi objavili šta me boli neka stvar. A na ovo šta ćemo sad, ja lično ništa isto kao i do sad
Budala koji su ubijali iz razno-raznih razloga nikad neće nestati vjerskih, nacionalnih, rasističkih itd.
I još nešto kad već toliko potenciraš slobodu govora, pokušaj tako nešto pisati i crtati karikature o gej zajednici bićeš u banovićima trajno i postovi će biti pobrisani. Po Muslimanima, Katolicima, Jevrejima, Pravoslavcima itd. možeš da kakiš čitav dan na svakom forumu i vidi čuda "ništa". Zanimljivo, zar ne!
Uzmimo kao pretpostavku da sam homoseksualac.
Da li tvoja vjera postuje mene?
Da li me postuje kler?
Da li me postuju vjernici?
Tvoja vjera i vjernici se bave homoseksualcima, ljudima koji piju, djevojkama koje se lezernije oblace.... U vecini slucajeva govore ruzno o drugim i drugacijim. Zagovaraju smaknuce homoseksualaca.......
I zasto bi ja kao homoseksualac postovao vjeru u kojoj pise da sam nakazan, da me treba ubiti?
Zasto bi kao covjek postovao takvu religiju?
Tebe postujem ako si na mjestu, ali tvoju ideologiju nisam duzan postovati, kao ni ti moju.
hehehhe, okano moje namazano.....pa koga bolan lažeš i varaš ovdje
- @ngel
#1099 Re: Terorizam u Parizu!
imam elhamdulillahsha_ba wrote:a ti imas, jel?@ngel wrote:drz se ti biblije imate vi vaseg terorizma na pretek, nemas ti veze sa islamommO k3 wrote:Strasno je sta se desilo i sve u ime islama , onaj ko kaže da nema ovo veze sa islamom laže i traži isprike , dakako ima sa islamom .
- MyTao
#1100 Re: Terorizam u Parizu!
Pa evo da budem prvi anti-teista koji ce popljuvati ove konzervativne Edipe koji su jedva docekali da se nesto ovako dogodi, da bi izasli i zapalili koji dzamiju u ime krscanstva, Francuske ili cega vec... Svi oni idu u isti kos, ko god misli da ubijanjem moze promjeniti svijet na bolje nema mjesta u modernom i razvijenom drustvu.LSD wrote: nema potrebe za otvaranjem nove teme, kad je ovo usko povezano sa ovom temom...ista država, isti slijed događaja
uglavnom, nešto ne vidim da se sad pjeni na francuske kozojebe iz Pikardije i Bretanje koji u 21 vijeku napadaju džamije u sred "demokratke i otvorene Evrope, koja se svojom krvlju izborila za ljudska prava"