Masakar u Parizu
- JohnnyS
#1076 Re: Masakar u Parizu
Ja bih ipak da pričekamo Grovera da nam pojasni tko stoji iza ovog terorističkog čina.
- area51
#1077 Re: Masakar u Parizu
U evropi dolaze sve teža vremena i za muslimane i za hrišćaneMartinez_ wrote:Ja, kao hrišćanin, večeras sam se uverio da je ipak potrebna puno veća i jača podrška evropskim muslimanima nego karikaturistima, novinarima i ostalim lajavcima koji bi da vređaju sve i svakoga u ime svoje ideologije liberalizma kojom guraju svet u pakao. Oni u svom tvrdoglavom insistiranju na idejama koje promovišu ne vide da su jednaki fundamentalistima koje love. Ali nije ništa čudno, ne vide oni ni stotine, hiljade mrtvih u Palestini, Jemenu, Pakistanu, Avganistanu...
Muslimanima Evrope treba mnogo veća podrška jer za njih na ovom kontinentu dolaze sve teža vremena pred hajkom ''pravovernih'' boraca za tekovine ''zapadne civilizacije''
- area51
#1078 Re: Masakar u Parizu
Sad će te optužiti da si teoretičar zavjere,idi gledaj dnevnik2 i tu ćeš tačno saznati šta se desilolimenka2014 wrote:Freamon Lester wrote:Naravno da je zavjera. Sad jesu li u pitanju samo masoni ili cionisti gusteri pitanje je...limenka2014 wrote:A sta kazete na ovaj video sto su postavili na youtube tvrde da je montaza, ne znam vala trenutak pucanja nema krvi nema trzaja sve je moguce
http://vazda.ba/svijet/da-li-je-danasnj ... ran-video/
Ne znam vala ne mogu nista tvrditi 100%, ali nakon onog sto se desilo 11 semptembra sve je ocekivati
- Tomi110
#1079 Re: Masakar u Parizu
Jesu li ih pohvatali? Jadna im majka......ubili francuske drotove....žive će ih ogulit.
- Havatar
#1080 Re: Masakar u Parizu
To je siroko rasprostranjeno i na Islandu i u Svicarskoj medju krscanima pa ne vidim da kazes nesto lose za njih niti da si za njihovo ubijanje.wannabe_ultra wrote:sve sto ima dugu bradu i kratke pantalone po kratkom postupku
po 5 zena imaju, zene djevojcice od 12 godina, jebu se medjusobno ali im smetaju slike proroka
odroni
-
north
#1081 Re: Masakar u Parizu
Nema normalnog čovjeka koji ovo može razumiti...Ali bijedno je i nedopustivo čitati neke likove koji pišu kako bi bošnjaci se trebali sad nekome izvinjavati ili ograđivati...Šta ja kao bošnjak imam sa nekom bradatom spodobom kojem je životni san opasati se eksplozivom i dići naselje u zrak ili sa kalašem u ruci izađi na ulicu i rokati...I sad bi ja trebao u svoje ime i ime svog naroda da se stidim, ograđujem ili izvinjavam? Svaki čovjek normalan na svijetu, pa tako i bošnjaci i muslimani širom svijeta bi trebali i morali ovo osuditi i saosjećati sa porodicama nastradalih, iskreno, ali zaista ništa više mi ne trebamo uraditi niti poduzeti od bilo kojeg drugog naroda u Evropi ili svijetu...Da se razumijemo, i taj magazin zaslužuje najgore moguće kritike, jer šprdati se sa likom i djelom Muhameda a.s. je u najblaže rečeno ogavno, fašistički i jednostavno rečeno odvratno zadiranje i vrijeđanje u najosjetljivije i najsvetije pore jedne religije...Ali to ne znači da su opet zaslužili da ih se tako ko kerove masakrira i to treba osuditi, kao i počinioce koji zaslužuju da vise...
- pumica
#1082 Re: Masakar u Parizu
hamza_sa wrote:Evo da ti ja odgovorim kao Bosnjak na ovo sto si napisao/la, posto vidim da urednistvo ovog foruma ne reaguje na tvoje pisanje.Cherry-Cherry wrote:Pa se ljudi pitaju zašto demonstracije po Evropi... Bošnjaci se moraju ograditi od ovoga pod hitno. Lijepo ja govorim da će morati da biraju da li da ostanu u Evropi i mjenjaju imena ili da idu...
Na tvoju zalost mi Bosnjaci necemo nikada doci u situaciju da biramo da li da ostanemo u Evorpi i da mjenjamo imena ili da idemo, samo zato sto se to tebi cini jedinim ispravnim rjesenjem za nas. Pa, cak i zbog toga sto u kasnijim svojim postovima najavljujes nekakve "kristalne noci".
Sramotno je da se ovdje dozvoljava, bez obzira na sramotan i kukavicki cin izbezumljenog teroristickog akta pocinjenog danas u Parizu, koji je imao posljedicu ubijanja nevinih ljudi u ime necega, na ponovno ubijanje i protjerivanje Bosnjaka.
Ne moze danasnji akt najgnusnijeg teroristickog napada, biti razlog da se tebi ovdje daje prostor da pozivas na "kristalnu noc" ciji bi cilj bili Bosnjaci.
Mi smo kao narod svoje lice i ako vec hoces i vjeru i shvatanje iste pokazali za vrijeme i poslije agresije. Tako da u tom kontekstu ne vidim razlog da nas povezujes sa bilo kojim teroristom na svijetu. Takvo poimanje stvari bi bilo presedan pa bi, kao sto se na ovoj temi podugo i radi, svaki terorista na svijetu mogao biti proizvoljno povezan sa vjerom kojoj pripada. A, kada bi pitali "obicne" ljude koji isto tako pripadaju toj vjeri u cije ime je taj terorista pocinio zlocin, vjerujem da bi se isti ogradili od njega. A, sve ovo govori koliko ljudi poznaju ne drugu, nego svoju vjeru.
Islam, kao niti bilo koja druga vjera nije utociste terorista, niti vjera terorizam kao takav prepoznaje. Cak sta vise, ako se malo vise potrudis i spoznas druge vjere, ali i svoju, shvatices da je vjera ucenje ljubavi i mira medju ljudima. Nazalost postoje ljudi koji svoje tumacenje vjere zloupotrebljavaju i kroz takvo tumacenje cine ovakve stvari kao sto je danasnji zlocin. Zlocin koji nije uradjen od strane Muslimana prema drugoj vjeri, nego zlocin teroriste usmjeren protiv svih ljudi dobre volje.
I za kraj, bilo bi mi drago kada bi ne samo na ovom forumu, nego i u ljudskoj zajednici bilo sto manje propagatora fasizma kao sto si ti, jer bi u tom slucaju svi ljudi dobre volje zivili normalnije.
-
LDLT
#1083 Re: Masakar u Parizu
JohnnyS wrote:Eno u Zagrebu policija čuva uredništvo katoličkog tjednika Glas koncila da ne bi ekstremni ateisti upali i pobili ih...
Češka, jedna od zemalja sa najvećim brojem ateista na svijetu, katoličke crkve pod svakodnevnom opsadom..
Ateiste zaista boli kurac za religijom, bilo bi im drago da je nema ali da će netko baš potegnuti oružjem radi toga, teško.
Sve to manje-više doživljavaju kao produkt neobrazovanih i zatucanih ljudi.
Neki će se sprdavati sa ljudima koji vjeruju u boga, proroke i sl, često će biti bahati, ponekad i nametljivi, ali generalno vrlo mirna ekipa. Argumente i teze potkrijepljuju sa još više argumenata a ne granatama.
-
mali_balon
#1084 Re: Masakar u Parizu
Mani se holivuda i filmova.limenka2014 wrote:A sta kazete na ovaj video sto su postavili na youtube tvrde da je montaza, ne znam vala trenutak pucanja nema krvi nema trzaja sve je moguce
- amiliana
#1085 Re: Masakar u Parizu
Zbog cega hriscane sta nama fali?area51 wrote:U evropi dolaze sve teža vremena i za muslimane i za hrišćaneMartinez_ wrote:Ja, kao hrišćanin, večeras sam se uverio da je ipak potrebna puno veća i jača podrška evropskim muslimanima nego karikaturistima, novinarima i ostalim lajavcima koji bi da vređaju sve i svakoga u ime svoje ideologije liberalizma kojom guraju svet u pakao. Oni u svom tvrdoglavom insistiranju na idejama koje promovišu ne vide da su jednaki fundamentalistima koje love. Ali nije ništa čudno, ne vide oni ni stotine, hiljade mrtvih u Palestini, Jemenu, Pakistanu, Avganistanu...
Muslimanima Evrope treba mnogo veća podrška jer za njih na ovom kontinentu dolaze sve teža vremena pred hajkom ''pravovernih'' boraca za tekovine ''zapadne civilizacije''
- uglavnomja
#1086 Re: Masakar u Parizu
mali_balon wrote:Mani se holivuda i filmova.limenka2014 wrote:A sta kazete na ovaj video sto su postavili na youtube tvrde da je montaza, ne znam vala trenutak pucanja nema krvi nema trzaja sve je moguce
i opet limenka i opet levatski portal i opet izmisljotina ...
- spinel_
#1087 Re: Masakar u Parizu
It_is_a_Leclerc wrote:
Koji genocid, šta mu je ?! Lik je ubio Thea jer je ovaj napravio film o ženama u Islamu. Šta priča ovaj Havatar ? Je li dobro ?!
P.S. Druga slika koju je neko postavio s golim čovjekom nije objavljena u Charlieu. Charlieve karikature se ne potpisuju s Coco, već sa Charlie. Hvala.
yebo te theo sad, jesi dosadan sa njim 10 puta si ga od danas spomenuo
znas li sta se desava u mianmaru, burmi i sto se i u ovom trenutku desava ? i koliko je tamo neduznih ginulo i dalje gine, samo sto evropu, ameriku i svijet plaho ne zanima, niti mozes sta o tome procitati...ali, eto o ovome ce se pricati decenijama, i da bogdo samo hoce ostati na tome.. ocekivati je da neka bliskoistocna zemlja najeb, ako uopste postoji neka koja nije, zbog grijeha lika rodjenog centru Pariza...logicno, kamilojebi su krivi
- O'zone
- Globalni moderator
#1088 Re: Masakar u Parizu
]
Religije nisu pravljene/objavljivane za se ljudi kolju između sebe nego da se poštuju. Sve imaju iste postulate, ukratko, ne radi zlo niti jednom živom biću, živi i doprinosi društvu u kome živiš, pomozi svakome kome je pomoć potrebna bez obzira ko je i odakle je....
Na žalost to više niko ne vidi u vjeri već samo još jednu priliku da ukloni onoga čije je mišljenje/vjerovanje drugačije takmičeći se da dokažu kako je njihov Bog veći od Boga ovih drugih kako je njihovo vjerovanje ispravnije od vjerovanja ovih drugih pa se sve to prenijelo na viši nivo da se počelo gledati između pripadnika iste vjere ko je veći i ispravniji vjernik pa se počeše dijeliti na crkve i frakcije, učenja i sekte i proširiše mogućnosti ubijanja jedni drugih.
Vjera na kraju postade problem, izvor nedaća, ratova. Vjera poče zastupati zatucanje ljudske rase ne dozvoljavajući nauku i nove stvari u svejtonazoru stotine hiljada ljudi bi spaljeno ili raščerećeno zbog toga što su gledali malo šire i slobodnije.
Ne želim ovako završiti post da je vjera/religija problem ali trenutnim ponašanjem određenih grupa vjernika-radikalnih vjernika čiji glas je uvijek znatno jači i glasniji od onih umjerenih normalnih jednostavno ostaje tako. dok se sami vjernici ne pobrinu za kukolj u svom žitu- mora biti tako i vjerovatno će biti krvavo ali drugog lijeka nema.
Ja sam jednom pokušao ovo objasniti na jednoj temi na religiji pa me neko proglasi utopistom.hamza_sa wrote:
Evo da ti ja odgovorim kao Bosnjak na ovo sto si napisao/la, posto vidim da urednistvo ovog foruma ne reaguje na tvoje pisanje.
Na tvoju zalost mi Bosnjaci necemo nikada doci u situaciju da biramo da li da ostanemo u Evorpi i da mjenjamo imena ili da idemo, samo zato sto se to tebi cini jedinim ispravnim rjesenjem za nas. Pa, cak i zbog toga sto u kasnijim svojim postovima najavljujes nekakve "kristalne noci".
Sramotno je da se ovdje dozvoljava, bez obzira na sramotan i kukavicki cin izbezumljenog teroristickog akta pocinjenog danas u Parizu, koji je imao posljedicu ubijanja nevinih ljudi u ime necega, na ponovno ubijanje i protjerivanje Bosnjaka.
Ne moze danasnji akt najgnusnijeg teroristickog napada, biti razlog da se tebi ovdje daje prostor da pozivas na "kristalnu noc" ciji bi cilj bili Bosnjaci.
Mi smo kao narod svoje lice i ako vec hoces i vjeru i shvatanje iste pokazali za vrijeme i poslije agresije. Tako da u tom kontekstu ne vidim razlog da nas povezujes sa bilo kojim teroristom na svijetu. Takvo poimanje stvari bi bilo presedan pa bi, kao sto se na ovoj temi podugo i radi, svaki terorista na svijetu mogao biti proizvoljno povezan sa vjerom kojoj pripada. A, kada bi pitali "obicne" ljude koji isto tako pripadaju toj vjeri u cije ime je taj terorista pocinio zlocin, vjerujem da bi se isti ogradili od njega. A, sve ovo govori koliko ljudi poznaju ne drugu, nego svoju vjeru.
Islam, kao niti bilo koja druga vjera nije utociste terorista, niti vjera terorizam kao takav prepoznaje. Cak sta vise, ako se malo vise potrudis i spoznas druge vjere, ali i svoju, shvatices da je vjera ucenje ljubavi i mira medju ljudima. Nazalost postoje ljudi koji svoje tumacenje vjere zloupotrebljavaju i kroz takvo tumacenje cine ovakve stvari kao sto je danasnji zlocin. Zlocin koji nije uradjen od strane Muslimana prema drugoj vjeri, nego zlocin teroriste usmjeren protiv svih ljudi dobre volje.
I za kraj, bilo bi mi drago kada bi ne samo na ovom forumu, nego i u ljudskoj zajednici bilo sto manje propagatora fasizma kao sto si ti, jer bi u tom slucaju svi ljudi dobre volje zivili normalnije.
Religije nisu pravljene/objavljivane za se ljudi kolju između sebe nego da se poštuju. Sve imaju iste postulate, ukratko, ne radi zlo niti jednom živom biću, živi i doprinosi društvu u kome živiš, pomozi svakome kome je pomoć potrebna bez obzira ko je i odakle je....
Na žalost to više niko ne vidi u vjeri već samo još jednu priliku da ukloni onoga čije je mišljenje/vjerovanje drugačije takmičeći se da dokažu kako je njihov Bog veći od Boga ovih drugih kako je njihovo vjerovanje ispravnije od vjerovanja ovih drugih pa se sve to prenijelo na viši nivo da se počelo gledati između pripadnika iste vjere ko je veći i ispravniji vjernik pa se počeše dijeliti na crkve i frakcije, učenja i sekte i proširiše mogućnosti ubijanja jedni drugih.
Vjera na kraju postade problem, izvor nedaća, ratova. Vjera poče zastupati zatucanje ljudske rase ne dozvoljavajući nauku i nove stvari u svejtonazoru stotine hiljada ljudi bi spaljeno ili raščerećeno zbog toga što su gledali malo šire i slobodnije.
Ne želim ovako završiti post da je vjera/religija problem ali trenutnim ponašanjem određenih grupa vjernika-radikalnih vjernika čiji glas je uvijek znatno jači i glasniji od onih umjerenih normalnih jednostavno ostaje tako. dok se sami vjernici ne pobrinu za kukolj u svom žitu- mora biti tako i vjerovatno će biti krvavo ali drugog lijeka nema.
-
L u c i f e r
#1089 Re: Masakar u Parizu
jedini koji mi idu na q gotovo koliko i ovi kozojebci to su radikalni dijasporci
fino kenjuckaju sa zapada o tome kako je zapad loš
i prduckaju iz mira kako treba ratovati
fino kenjuckaju sa zapada o tome kako je zapad loš
i prduckaju iz mira kako treba ratovati
-
Avetinho
#1090 Re: Masakar u Parizu
Sta bolan lupas, pobijene treba osuditi? Ti si upravo najbolji dokaz kako se eto i Bosanci moraju nekome izvinjavati, ako ni zbog cega drugog, a ono zbog misljenja kao sto je tvoje.north wrote:Nema normalnog čovjeka koji ovo može razumiti...Ali bijedno je i nedopustivo čitati neke likove koji pišu kako bi bošnjaci se trebali sad nekome izvinjavati ili ograđivati...Šta ja kao bošnjak imam sa nekom bradatom spodobom kojem je životni san opasati se eksplozivom i dići naselje u zrak ili sa kalašem u ruci izađi na ulicu i rokati...I sad bi ja trebao u svoje ime i ime svog naroda da se stidim, ograđujem ili izvinjavam? Svaki čovjek normalan na svijetu, pa tako i bošnjaci i muslimani širom svijeta bi trebali i morali ovo osuditi i saosjećati sa porodicama nastradalih, iskreno, ali zaista ništa više mi ne trebamo uraditi niti poduzeti od bilo kojeg drugog naroda u Evropi ili svijetu...Da se razumijemo, i taj magazin zaslužuje najgore moguće kritike, jer šprdati se sa likom i djelom Muhameda a.s. je u najblaže rečeno ogavno, fašistički i jednostavno rečeno odvratno zadiranje i vrijeđanje u najosjetljivije i najsvetije pore jedne religije...Ali to ne znači da su opet zaslužili da ih se tako ko kerove masakrira i to treba osuditi, kao i počinioce koji zaslužuju da vise...
-
mali_balon
#1091 Re: Masakar u Parizu
Govorim u smislu da se preko noci moze zaboraviti na demokratiju i ljudska prava. Preko noci, neko vec rece, moze doci do kristalne noci u vecini EU gradova.LSD wrote:znaš koliko oni vode racuna o tome? ko o lanjskom snijegumali_balon wrote:Recesija, besparica, ISIsisisiiiisss, rusija, ukrajina, radikalni imigranti, teroristi, atmosfera straha, propaganda jacanje desnice dovode do radilakizacije EU drustva onog obicnog svabe, francuza, spanca, sveda, holandjanina... i iz te radiklaizacije, kao iz mordora, gleda oko fasizma, neonacizma, nacionalizma i ostalih nizama, koji su mirovali 60ak godina, tako da me ne bi iznenadilo da za koju godinu imamo opet fasiste ili naciste u nekim paralmentima....
Te bradate spodobe zaboravljaju da su u krscanskoj EU a ne u pustinjkim vukojebinama.![]()
za njih i njihovu ideologiju ne postoji termin "kršćanska", vec samo kjafirska (a to podrazumjeva i polovinu država tzv. islamskog svijeta)....pa takvi su i Tursku i Iran nazivali kjafirima...o cemu dalje da pricamo
-
limenka2014
#1092 Re: Masakar u Parizu
uglavnomja
Jes jes ja montiro video
ajde bjezi
Jes jes ja montiro video
- amiliana
#1093 Re: Masakar u Parizu
JohnnyS wrote: Eno u Zagrebu policija čuva uredništvo katoličkog tjednika Glas koncila da ne bi ekstremni ateisti upali i pobili ih...
- jasko_ba
#1094 Re: Masakar u Parizu
Evo ih i ovdje, idioti ne odustaju.
Last edited by jasko_ba on 07/01/2015 23:22, edited 1 time in total.
-
Umalo popisivac
#1095 Re: Masakar u Parizu
Eto kakva sve gamad ovdje pise da su i komentare za "Bdijenje sirom Europe" morali zatvoriti.
-
limenka2014
#1097 Re: Masakar u Parizu
jasko_ba wrote:Evo ih i ovdje, idioti ne odustaju.![]()
Gotov si sad bice da si ti montiro video ili ja
- stakasa
#1098 Re: Masakar u Parizu
Ja se taman zabrino sta je s tobom, da ti se nesto nije desilo. Drago mi je da si opet medu namauglavnomja wrote:mali_balon wrote:Mani se holivuda i filmova.limenka2014 wrote:A sta kazete na ovaj video sto su postavili na youtube tvrde da je montaza, ne znam vala trenutak pucanja nema krvi nema trzaja sve je moguce
i opet limenka i opet levatski portal i opet izmisljotina ...
- AcaLukas
#1099 Re: Masakar u Parizu
Znaci ti ces oprostiti vehabijama kad ti uzmu sestru/majku i prodavaju je kao kurvu (koja se ulazi u 6-7 serijatskih brakova po 30 minuta) nepismenoj bagri ti ces reci NEMA VEZE CETNICI SU SILOVALI PRIJE?House wrote:Kad srbin krene osuđivati i govoriti o ubijanju nevinih,terorizmu,radikalizmu i sl.ISIL je maca mala za četalje koji su činili deset puta gore zločine i zvjerstva na ovom prostoru
Logika brate, logika.
- Cherry-Cherry
#1100 Re: Masakar u Parizu
Sad će te optužiti da zapravo ti želiš kristalne noći, jer si islamofob.mali_balon wrote:Govorim u smislu da se preko noci moze zaboraviti na demokratiju i ljudska prava. Preko noci, neko vec rece, moze doci do kristalne noci u vecini EU gradova.