Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post Reply
weredsf

#1076 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

frontmen wrote:
weredsf wrote: Zajednicka fotografija je dokaz prijateljstva.. :shock: :shock:
U kojoj zemlji ti živiš???
Nema političkih neprijatelja u vladajućim strankama. To što oni blebeću po medijima jedni na druge je puko bacanje prašine u oči naivnom narodu.
Kad sjednu za sto onda se veoma lako dogovore odakle će janjetinu naručiti i iz koje kase se to naplaćuje.
Pa do jučer se Tihić smijao na glupe Dodikove 'doskočice' pred kamerama i ti kao vjeruješ da su oni neprijatelji :-?
Samo pogledaj naslov teme i vidjet ces da si skrenuo sa puta, nisu njih dvojica tema kao ni njihovo "prijateljstvo", poenta je bila u necem tebi ocito nedokuciovom
maher

#1077 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by maher »

bojim se da uvod u predstojece izbore za clana predsjednistva pokazuje da ce se morati uspostaviti odgovarajuci kriteriji da bi se neko mogao uopste kandidovati... bez obzira na slobodu kandidovanja i politickog organizovanja mislim da neke od ponudjenih kandidatura zaista ponizavaju ovu funkciju...
iznio bih samo par generalnih opazanja nasuprot nasem starom obicaju da sve personalizujemo...

1. Funkcija predsjednika drzave obicno bi trebala predstavljati vrhunac karijere nekog politicara odnosno nesto poslije cega nema dalje, mozda samo jos jedan mandat ... to znaci da je prije toga kandidat imao odgovarajucu uspjesnu karijeru u oblasti kojom se bavio...
2. Nadleznosti clana predsjednistva su vanjski poslovi i odbrana, dvije vrlo ozbiljne stvari (pozari i poplave su pokazali da nije samo rat i nato ono sto se misli pod poslovima odbrane, a i vanjski poslovi da nisu samo ambasade i evropske integracije)... i prilikom bilo kog kandidovanja za clana predsjednistva, moralo bi se voditi racuna da je kandidat bazicno upucen kako te oblasti funkcionisu... indirektno nadleznosti nad vanjskim poslovima i odbranom donose i određene nadleznosti i nad obavjestajnim aparatom tako da i o tome treba voditi racuna...
3. Izraz postovanja prema drzavi i toj funkciji bi bio da se uvijek za clana predsjednistva kandiduju predsjednici stranaka ili bar ljudi iz uzeg predsjednistva stranaka koji su ranije obavljali određene drzavne funkcije ili neke druge funkcije (privredne, akademske, civilno drustvo...) ako su opozicija... u suprotnom stranke mogu kandidovati neke izuzetne nestranacke licnosti sa uspjesnom karijerom i rezultatima u radu...
4. Vrlo je bitno znati da li je neko ko hoce da organizuje i vodi drzavne poslove u stanju da organizuje svoj zivot i svoju porodicu kako treba ... iluzorno je ocekivati da neko ko ne moze da organizuje svoj zivot kako treba, ili neko ko nikad ranije nije imao bilo kakvu funkciju ili je nije obavljao kako treba, bude uspjesan clan predsjednistva...
5. Odredjivanje kriterija za kandidovanje bi trebalo da sprijeci estradizaciju i tabloidizaciju kampanje... vecina ponudjenih bosnjackih kandidata je sklona i politickoj estradi i tabloidima (bilo stampanim bilo elektronskim)... ili su potekli iz tog miljea
6. Takodjer, kriteriji bi trebali da usmjeravaju jacanje institucije clana predsjednistva, a ne njihovu privatizaciju odnosno da neko tu funkciju shvati kao poduzetnicku makar i u najboljoj namjeri, jer sve je vise stranaka sa imenom lidera u imenu stranke, xy-ovaj ili xy-onaj...
7. Iskreno, ponudjeni izbor za clana predsjednistva iz reda bosnjackog naroda je zaista u nekim segmentima skandalozan i ponizavajuci za birace i bojim se da ce kriteriji biti neophodni ... od najobicnijeg ljekarskog pregleda pa dalje ...
Last edited by maher on 11/08/2014 11:08, edited 1 time in total.
weredsf

#1078 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

Suljagic, Radoncic, Halilovic ...svi nasi kandidati rodjeni sa one strane Drine... :roll:
frontmen

#1079 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by frontmen »

weredsf wrote:
frontmen wrote:
weredsf wrote:
Samo pogledaj naslov teme i vidjet ces da si skrenuo sa puta, nisu njih dvojica tema kao ni njihovo "prijateljstvo", poenta je bila u necem tebi ocito nedokuciovom
NIje meni nedokučivo što se pokušava predstaviti da su Suljagić i Dodik kao jedno te isto u odnosu na Bakira jer ga imaju kao 'neprijatelja'.
Ja još jednom podvlačim, bajke o političkim neprijateljima ne bi ni braća Andersen napisala. Ne postoje neprijatelji u vladajućim političkim strankama, sve su to koalicioni jako dobri partneri.
A tebi je izgleda nedokučivo da su Bakir i Dodik jako dobri jarani koji super sarađuju, svako u svom tamnom vilajetu.
Corto Maltese

#1080 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

frontmen wrote:Bakir i Dodik neprijatelji???
Image

Ma prosto izbija to neprijateljstvo između njih.
Te bajke možete maloj djeci pričati koja još nisu u školu krenula, a diskutabilno je bi li i ona u to povjerovala.
Od fotografija iz kojih izbija ljubav i poštovanje, priznajem samo jednu:

Image
Last edited by Corto Maltese on 11/08/2014 11:19, edited 1 time in total.
weredsf

#1081 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

NIje meni nedokučivo što se pokušava predstaviti da su Suljagić i Dodik kao jedno te isto u odnosu na Bakira jer ga imaju kao 'neprijatelja'.
Ja još jednom podvlačim, bajke o političkim neprijateljima ne bi ni braća Andersen napisala. Ne postoje neprijatelji u vladajućim političkim strankama, sve su to koalicioni jako dobri partneri.
A tebi je izgleda nedokučivo da su Bakir i Dodik jako dobri jarani koji super sarađuju, svako u svom tamnom vilajetu.
[/quote]
Malo ti bukvalno shvatas tu rijec neprijatelji ali imas situaciju gdje Suljagic i Dodik pricaju skoro istu pricu na istu temu, a to je odnos predsjednika nase zemlje i od sinoc predsjednika Turske.
Ja ne znam jel to "nova politika' o kojoj prica suljagic ali koliko se moze primjetiti on samo trci za Bakirom i gleda sta ovaj radi bazirajuci svu svoju pricu na pljuvanju Bakira, preko poplava, koalicije domovina pa do ovoga u Visokom..
Last edited by weredsf on 11/08/2014 11:24, edited 1 time in total.
lua

#1082 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by lua »

maher wrote:bojim se da uvod u predstojece izbore za clana predsjednistva pokazuje da ce se morati uspostaviti odgovarajuci kriteriji da bi se neko mogao uopste kandidovati... bez obzira na slobodu kandidovanja i politickog organizovanja mislim da neke od ponudjenih kandidatura zaista ponizavaju ovu funkciju...
iznio bih samo par generalnih opazanja nasuprot nasem starom obicaju da sve personalizujemo...

1. Funkcija predsjednika drzave obicno bi trebala predstavljati vrhunac karijere nekog politicara odnosno nesto poslije cega nema dalje, mozda samo jos jedan mandat ... to znaci da je prije toga kandidat imao odgovarajucu uspjesnu karijeru u oblasti kojom se bavio...
2. Nadleznosti clana predsjednistva su vanjski poslovi i odbrana, dvije vrlo ozbiljne stvari (pozari i poplave su pokazali da nije samo rat i nato ono sto se misli pod poslovima odbrane, a i vanjski poslovi da nisu samo ambasade i evropske integracije)... i prilikom bilo kog kandidovanja za clana predsjednistva, moralo bi se voditi racuna da je kandidat bazicno upucen kako te oblasti funkcionisu... indirektno nadleznosti nad vanjskim poslovima i odbranom donose i određene nadleznosti i nad obavjestajnim aparatom tako da i o tome treba voditi racuna...
3. Izraz postovanja prema drzavi i toj funkciji bi bio da se uvijek za clana predsjednistva kandiduju predsjednici stranaka ili bar ljudi iz uzeg predsjednistva stranaka koji su ranije obavljali određene drzavne funkcije ili neke druge funkcije (privredne, akademske, civilno drustvo...) ako su opozicija... u suprotnom stranke mogu kandidovati neke izuzetne nestranacke licnosti sa uspjesnom karijerom i rezultatima u radu...
4. Vrlo je bitno znati da li je neko ko hoce da organizuje i vodi drzavne poslove u stanju da organizuje svoj zivot i svoju porodicu kako treba ... iluzorno je ocekivati da neko ko ne moze da organizuje svoj zivot kako treba, ili neko ko nikad ranije nije imao bilo kakvu funkciju ili je nije obavljao kako treba, bude uspjesan clan predsjednistva...
5. Odredjivanje kriterija za kandidovanje bi trebalo da sprijeci estradizaciju i tabloidizaciju kampanje... vecina ponudjenih bosnjackih kandidata je sklona i politickoj estradi i tabloidima (bilo stampanim bilo elektronskim)... ili su potekli iz tog miljea
6. Takodjer, kriteriji bi trebali da usmjeravaju jacanje institucije clana predsjednistva, a ne njihovu privatizaciju odnosno da neko tu funkciju shvati kao poduzetnicku makar i u najboljoj namjeri, jer sve je vise stranaka sa imenom lidera u imenu stranke, xy-ovaj ili xy-onaj...
7. Iskreno, ponudjeni izbor za clana predsjednistva iz reda bosnjackog naroda je zaista u nekim segmentima skandalozan i ponizavajuci za birace i bojim se da ce kriteriji biti neophodni ... od najobicnijeg ljekarskog pregleda pa dalje ...
Jbte ti se ponašaš kao da su se ranije kvalitetniji ljudi kandidovali za člana Predsjedništva.
weredsf

#1083 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

Corto Maltese wrote:
Image

Te bajke možete maloj djeci pričati koja još nisu u školu krenula, a diskutabilno je bi li i ona u to povjerovala.
Od fotografija iz kojih izbija ljubav i poštovanje, priznajem samo jednu:

Image
ili ova
Image
Corto Maltese

#1084 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

lua wrote:Jbte ti se ponašaš kao da su se ranije kvalitetniji ljudi kandidovali za člana Predsjedništva.
U pravu si, sve je to smeće u pet deka.
Ali ipak, prvi put u istoriji BiH se ozbiljno razmatra uvođenje narko testa za predsjedničke kandidate.
frontmen

#1085 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by frontmen »

Kažeš malo bukvalno shvatam riječ neprijatelj, ona se može samo tako shvatiti kao što joj je i značenje. Blaža verzija neprijatelja je riječ protivnik, ako si na nju mislio.
weredsf wrote:Suljagic, Radoncic, Halilovic ...svi nasi kandidati rodjeni sa one strane Drine... :roll:
A ova tvoja izjava mi je sve rekla s kim se dopisujem, kao da čovjek može birati gdje će se roditi. Kao da je kriterij za koga glasati to gdje se rodio :facepalm:
weredsf

#1086 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

frontmen wrote:Kažeš malo bukvalno shvatam riječ neprijatelj, ona se može samo tako shvatiti kao što joj je i značenje. Blaža verzija neprijatelja je riječ protivnik, ako si na nju mislio.
weredsf wrote:Suljagic, Radoncic, Halilovic ...svi nasi kandidati rodjeni sa one strane Drine... :roll:
A ova tvoja izjava mi je sve rekla s kim se dopisujem, kao da čovjek može birati gdje će se roditi. Kao da je kriterij za koga glasati to gdje se rodio :facepalm:
Ne moze birati gdje ces se roditi ali moze gdje ce se kandidovati, Amerika je odavno to uvela u svoj sistem
weredsf

#1087 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

vatrogasac wrote:Opširnije...

"Ja bih volio da budem u prilici da nastavim raditi ono sto je radio ZK" je prva recenica ali malo kasnije kaze "da ne znam sta je uradio do tada ali prije mjesec dana je….laz laz laz"….
Corto Maltese

#1088 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

weredsf wrote:
vatrogasac wrote:Opširnije...

"Ja bih volio da budem u prilici da nastavim raditi ono sto je radio ZK" je prva recenica ali malo kasnije kaze "da ne znam sta je uradio do tada ali prije mjesec dana je….laz laz laz"….
Nije laž.
Šta je Komšić radio, to ne zna niko, ni Bog
Samim tim, ne može znati ni Emir
Last edited by Corto Maltese on 11/08/2014 11:47, edited 1 time in total.
lua

#1089 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by lua »

Aha, pošto je Bake iz BiH, nemam dileme kome da dam glas.

Dakle da rezimiramo, kandidati za Predsjedništvo BiH su sljedeći...Pacijenti:

a) Bakir "Bio sam u ratu, jest' da nema nijednog dokaza, al' sam bio, ZARA-Bonovi za hranu" Izetbegović koji je od 2010. u pogledu napretka ove države napravio ništa. Dobro, u super je odnosima s Erdoganom.
b) Fahro "Avaz je moja avlija, Neboderi" Radončić za čiji izbor je glavni argument: "Ima para, neće više krasti."
c) Emir "Možda sam tuk'o ženu" Suljagić o kom ne znam mnogo osim da je htio izbacit' vjeronauku iz prosjeka ocjena. Obećava promjene, ne vjerujem ni riječ.
d) Mustafa "Djevojčica iz Gluhe Bukovice je možda uzbudila efendiju" Cerić, ipak doktor nauka ili kojivećvrag, kom će dati glasove samo isti ti ljudi iz Gluhe Bukovice uz parolu: "Mi smo hodžini, hodža je naš."
e) Bakir "Im'o sam bend, pa sam se skontao i da mi je da budem Predsjednik" Hadžiomerović, novinar, a o novinarima u BiH ne mislim ništa dobro.
f) Mirsad "SDA mi je slomila srce" Kebo... Jebi ga...
g) Sefer "Farbam se, al' sam jak k'o zemlja" Halilović... I ovdje je čini se nekako svaki komentar suvišan...

One ostale ne znam. Osim onog Đibrila ili kako mu je već ime, a njega sam upamtila samo zbog istog.

Prema tome potrebe nema za pljuvanjem. Oni su to riješili i bez nas. Sretno pri izboru najmanjeg zla u oktobru.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#1090 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Picajzla »

Pored SDP-ovog ministra propagande Bakira H.
SDA-ovog zuce Bakira I.
SBB-ovog Scepe Tornjaka i efendije 'kome ba mi da se prilagodjavamo', Suljagic se namece kao logican izbor.

Sent from my LG-G2 using Tapatalk
Drinski

#1091 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Drinski »

BIH je jedina drzava gdje ljudi psuju majku politicarima do izbora a onda ih izaberu, pa opet psuju.
Ili recimo, nazivaju kandidate pacijentima, a neće da kandiduju svoju malenkost, vjerovatno da ne bi ispali jos veci pacijenti.
It_is_a_Leclerc

#1092 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by It_is_a_Leclerc »

weredsf wrote:

Zajednicka fotografija je dokaz prijateljstva.. :shock: :shock:
:lol:

Braniš neodbranjivo.

Kad sam ja nekom protivnik, oponent, kad ga smatram fašističkim smećem, nepismenom barabom i idiotom generalno, ja se ne slikam i ne rukujem s njim, nikad i nikako.
lua

#1093 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by lua »

Drinski wrote:BIH je jedina drzava gdje ljudi psuju majku politicarima do izbora a onda ih izaberu, pa opet psuju.
Ili recimo, nazivaju kandidate pacijentima, a neće da kandiduju svoju malenkost, vjerovatno da ne bi ispali jos veci pacijenti.
BiH je također jedina država gdje će ti forumski nadrimudrac nakon što izjasniš svoje mišljenje, što je tvoje dobro pravo, odmah svrstati u kategoriju koja je po svemu gora od vladajuće. Jer na koncu ja kradem i ja ne donosim napredak ovoj državi u mnogo većoj mjeri nego gore pomenuti pacijenti.
Corto Maltese

#1094 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

It_is_a_Leclerc wrote:
weredsf wrote:

Braniš neodbranjivo.

Kad sam ja nekom protivnik, oponent, kad ga smatram fašističkim smećem, nepismenom barabom i idiotom generalno, ja se ne slikam i ne rukujem s njim, nikad i nikako.
Da ne spominjemo to da ni za isti hastal ne sjedaš:
Image
Image
Nakon čega se svi prisutni rukovaše :D
Last edited by Corto Maltese on 11/08/2014 12:50, edited 2 times in total.
weredsf

#1095 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

It_is_a_Leclerc wrote:
weredsf wrote:

Braniš neodbranjivo.

Posebno kada si za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, posebno kad se bavis politikom , posebno kad si predsjednik zemlje a on predsjenik jednog entiteta te zemlje, taj covjek bude izabran voljom jednog konstutivnog naroda za predsjenika entiteta a njegova stranka sama formira vlast godinama u RS-u pa tako i na drzavnom nivou..
To pricu mozes samo cuti od Sefera i tebe
Drinski

#1096 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Drinski »

lua wrote:
Drinski wrote: BIH je jedina drzava gdje ljudi psuju majku politicarima do izbora a onda ih izaberu, pa opet psuju.
BiH je također jedina država gdje će ti forumski nadrimudrac ...odmah svrstati u kategoriju koja je po svemu gora od vladajuće.
Ma jeste gora od vladajuce "kategorije".
It_is_a_Leclerc

#1097 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by It_is_a_Leclerc »

Corto Maltese wrote:
Da ne spominjemo to da ni za isti hastal ne sjedaš:
Image
Image
Nakon čega se svi prisutni rukovaše :D
Gdje je ovdje Emir Suljagić ?!
Priznajem, vrlo su sitni ovi ljudi na prvoj slici, pa možda ga i ima. Ali mi je promaknuo.
Corto Maltese

#1098 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

Suljagić tek vodi kampanju da bi se ugurao među ove sa gornjih fotografija.
Upire iz petnih žila, ali se još uvijek ne zna da li će uspjeti.
Dok ne uspije, preostaje nam da gledamo njegovog partijskog šefa, Željka Komšić, čuo si za njega, vjerovatno.
To je onaj što je kalkulisao i podnio jednu apelaciju 5 dana poslije Bakira.
Čuo si i za to.
Ovdje je on okružen, kako ti kažeš prijateljima.
Jer s kim se slikaš takav si.
Kao što ti reče.
Ispoštovao sam te do jaja, ne znam šta više hoćeš od mene?
lua

#1099 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by lua »

Drinski wrote: Ma jeste gora od vladajuce "kategorije".
Ti si bolji, znam.
Drinski

#1100 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Drinski »

lua wrote:
Drinski wrote: Ma jeste gora od vladajuce "kategorije".
Ti si bolji, znam.
ma znam ja nas, jebi ti nas.
Post Reply