25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
sumirprimus

#1076 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by sumirprimus »

šatirana_ljubičica wrote:...a sad nastavite se zadovoljavat sa prosjekom,vazno je ucestvovati bla bla...

jah a ti nastavi kmečat i gledati sve crno i nikad ne budi zadovoljan i umri nezadovoljan, takvi ne bi bili zadovoljni i da osvojimo Prvenstvo, bilo bi, ali što nisu dali još makar 2 gola :) ili što nam dadoše ikako gol, što smo ikako ikad izgubili :-)

bježite ba, opterećeni ste previše i psssssst više[/quote]

heh ljubicice moja draga,jeste nezadovoljan sam,nezadovoljan sam jer smo realno mogli i morali vise,nezadovoljan sam jer nas je iracionalnom postavom izbacio iz cipela i sa sp-a...iz njemu znanih razloga...
i ne kmecim,,nazalost ovoj lakrdiji grohotom se smijem,znas ti nas...
agent_zero

#1077 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by agent_zero »

Čestitke našima na pobjedi :bih:

Trud i zalaganje su bili nagrađeni. Kao i stavljanje kolašinca da igra.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1078 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by japin_mutapi »

pape legendarni
zlatnim slovima če biti upisana ova pobjeda naše legende safeta sušića
sumirprimus

#1079 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by sumirprimus »

japin_mutapi wrote:pape legendarni
zlatnim slovima če biti upisana ova pobjeda naše legende safeta sušića
i za vijeke vijekova biti zasjenjena genijalnom postavom kontra nigerije... :evil:
Infaze Studio

#1080 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Infaze Studio »

Komentator na SBS tv:
"Carlos Quiroz has been complaining Iran's shirts shrink in the wash. Hopefully this rain won't do them much damage"
cyprus

#1081 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by cyprus »

sumirprimus wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Gdje su sad oni koji su govorili da će nas Iran razvaliti :-)
to bi tek bila sramota...onakav limitiran iran,pobjeda ih vodi u osminu fin.. i oni centra ne prelaze...
nigerija isto nije bila bauk,u odnosu kakvih je sve ekipa bilo na ovom sp...pogotov ovi latini/juznoamerikanci...
bog te pito kad cemo opet doci u ovakvu situaciju...a sad nastavite se zadovoljavat sa prosjekom,vazno je ucestvovati bla bla...
Do nedavno sam smatrao da bi se našlo razloga tražit dlaku u jajetu i kad bi izgubili u finalu prvenstva... Bilo bi: da Sušić nije uradio to i to, mogli smo pobjedit... Luzerski se zadovoljit drugim mjestom, na tronu može biti samo jedan, u historiju ulaze samo pobjednici i bla bla...

Sad sam malo promijenio mišljenje: sad znam i da smo osvojili prvenstvo, opet bi se znalo nać razloga da se sere... Tipa: jebo sport u kome BiH može biti prvak svijeta, fudbal je grohno, protivnici su bili slabi, vile nas pronosale i sl :oops: Shvatio sam da naše traženje negativnih strana nema naročite veze ni sa Papetom, ni sa Spahićem, ni sa Džekom, ni sa bilo čim drugim sličnim... Mi to radimo jer nam je takav mentalitet: jadan, bijedan, iskompleksiran, frustriran, mračan, pokvaren... Kod nas je patnja merak... Mi sa toliko nekog izvrnutog meraka izgovaramo bljutave rečenice poput: ne da se usranom do potoka... Smisao naše egzistencije je težnja da operemo dupe u potoku, ali ne i sam čin pranja (ovo već ranije nekad rekoh)... Ako ga operemo, onda nemamo više čemu težiti, gubi se smisao naše egzistencije...

A što se tiče rezultata... Naravno da je moglo bolje... Uvijek može bolje... Tako je to: nekad ostvariš više od očekivanja, nekad manje, a mislim najrjeđe timovi ostvare tačno onoliko koliko se od njih realno očekivalo... Naš rezultat na ovom prvenstvu je blago ispod realnih očekivanja... Prolaz u drugu fazu jeste bio realan, ali ni prolaz Nigerije nije senzacija... Ovo što smo mi ostvarili je daleko od debakla, kojeg mnogi prizivaju... Bez obzira što smo mogli bolje, ono što smo prikazali se da okarakterisati kao solidno... Argentini smo bili ravnopravni, protiv Nigerije blago podbacili (izgleda da je tu i klima odradila svoje), a Iran smo ko iz zajebancije pobijedili... Na kraju, da smo imali normalno suđenje, vjerovatno bi se našli u tom drugom krugu... Sušić ima svojih grešaka, od kojih je najveća totalno neshvatljivo igranje bez lijevog beka (See) protiv Nigerije, ali mu se stavlja na teret i mnogo toga neutemeljenog uz standardno zanemarivanje svih njegovih zasluga...

Moja ocjena nastupa na prvenstvu: PRISTOJNO! I da, bez obzira što me to možda čini defetistom sa luzerskim mentalitetom: zadovoljan sam time!

Još samo osvrt na boldiranu rečenicu: nije ovo Olimpijada, pa da se ima smisla izrugivat krilatici 'Važno je učestvovati'... Na Olimpijadi učestvuju svi, a za Svjetsko prvenstvo se dobro treba pomučit... Mi smo se eto mučili skoro 20 godina, da bi konačno došli do toga dugo očekivanog potoka... I kako je onda među 209 selekcija svijeta ulazak u 32 elitne 'prosjek'... Jesmo li mi to država koja ima 40 miliona stanovnika? Nismo? Jesmo li država koja ima BDP od 30 000 $ po stanovniku? Nismo... Imamo li tradiciju odlazaka na velika takmičenja? Nemamo... Imamo li bar pristojnu fudbalsku ligu? Nemamo... I otkad je onda nama plasman na SP prosjek???
Last edited by cyprus on 26/06/2014 09:40, edited 1 time in total.
sumirprimus

#1082 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by sumirprimus »

nije istina...da smo usli u 1/8 finala,sto nije bilo nerealno,bilo bi ko da smo osvojili turnir...to je bio nas realan domet...i steta sto nije bio cilj..a nije bio cilj,s obzirom na obzir...
nerealno je bilo ocekivat da cemo isprasit onakve francuze koji igraju nikad bolje u zadnjih 10 god...
to sam mislio pod ovim prosjekom,vazno je ucestvovat,a sansa kad si vec tu,ko nikad...
a upravoi nas taj defetisticki mentalitet pogotov kod trenera, i jos ko zna sta je uticao da se zadovoljimo sa ucescem na turniru, i udovoljavanju pojedinim igracima i agencijama...
i hebo ti sportistu koji nesto trenira a ne tezi da pobijedi,i bude najboji,nego se zadovoljava samo ucescem,e to je nas takticki genije nama uradio...a znamo zajebavat srbe,kako poraze slave ko pobjede...u sustini isti smo...
sumirprimus

#1083 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by sumirprimus »

isitna i da nam je ovo prvi plasamn na neko veliko takmicenje,ali sama cinjenica da smo se plasirali i zadovoljili se samo ucesecem je nedostatak ambicije, i prosjek...
kad smo vec tu,daj da jebemo majkare svima,pa ko prezivi pricace...ako usput posrnemo,ostaje zal,ali i ponos...bar smo probali..e mi do ove trece utakmice nismo ni probali...nedostatak ambicije,prosjek,talovi,mentalitet..sta god da je..
cyprus

#1084 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by cyprus »

sumirprimus wrote:isitna i da nam je ovo prvi plasamn na neko veliko takmicenje,ali sama cinjenica da smo se plasirali i zadovoljili se samo ucesecem je nedostatak ambicije, i prosjek...
kad smo vec tu,daj da jebemo majkare svima,pa ko prezivi pricace...ako usput posrnemo,ostaje zal,ali i ponos...bar smo probali..e mi do ove trece utakmice nismo ni probali...nedostatak ambicije,prosjek,talovi,mentalitet..sta god da je..
Glupost je reći da nismo probali... A siguran sam da su očekivanja bila manja, da bi i naša igra protiv Nigerije izgledala bolje...
šatirana_ljubičica

#1085 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by šatirana_ljubičica »

sumirprimus wrote:nije istina...da smo usli u 1/8 finala,sto nije bilo nerealno,bilo bi ko da smo osvojili turnir...to je bio nas realan domet...i steta sto nije bio cilj..a nije bio cilj,s obzirom na obzir...
nerealno je bilo ocekivat da cemo isprasit onakve francuze koji igraju nikad bolje u zadnjih 10 god...
to sam mislio pod ovim prosjekom,vazno je ucestvovat,a sansa kad si vec tu,ko nikad...
a upravoi nas taj defetisticki mentalitet pogotov kod trenera, i jos ko zna sta je uticao da se zadovoljimo sa ucescem na turniru, i udovoljavanju pojedinim igracima i agencijama...
i hebo ti sportistu koji nesto trenira a ne tezi da pobijedi,i bude najboji,nego se zadovoljava samo ucescem,e to je nas takticki genije nama uradio...a znamo zajebavat srbe,kako poraze slave ko pobjede...u sustini isti smo...

patetičan si.tako smo govorili i kad smo se plasirali ''samo neka smo se plasirali, to je uspjeh za našu mladu Reprezentaciju, bla, bla, kasnije šta god da se desi, mi smo postigli cilj, bla bla, ''

:roll:
Opetja033

#1086 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Opetja033 »

hau jes no wrote:
samo_ponekad wrote:
Picajzla wrote: ostaje nam u sjecanju da nas je zajebao na SP i da zahvaljujuci njemu nismo prosli grupu.

Sent from my LG-G2 using Tapatalk
Neka nam, btw, ostane u sjecanju da smo pod njegovom upravom otisli na SP i tamo zabiljezeli prvu pobjedu. Kako je samo (Bosnji) lako pljuvati i omalovazavati.
da nije kritika i kriticara i danas bi slusali muniba o tome kako smo mala reprezentacija i kako je baraz super mega giga uspjeh
Nikada necu zaboraviti i cesto mi padne na pamet jedna Pasaliceva izjava sa kraja devedesetih - pocetka 00-ih: "Mi smo nerealna nacija samim tim sto ocekujemo plasman na veliko takmicenje pred svake kvalifikacije. Pogledajte jedan Wales, na tom se ostrvu rodio fudbal a nikada nisu bili na velikom takmicenju (sto nije istina naravno ali nije ni bitno, moja opaska). Moramo shvatiti da imamo nerealna ocekivanja".
To mi se tako urezalo u sjecanje, taj bezobrazluk, bahatost, neinformisanost, fatalizam.

Sto ne znaci da se slazem sa tobom sa ostatkom tvog komentara. Da, ovo nam je prvo veliko prvenstvo. Nismo se obrukali, gol razlika +- 0, imamo pobjedu i cetiri postignuta gola. Prolazna ocjena i trebamo biti zadovoljni. Naravno, moramo sada raditi na kontinuitetu. Dobra je ovo generacija i imamo se cemu nadati. Katastrofa je sirokih razmjera ako se ne plasiramo na iduce EP a ja sam ubjedjen da hocemo. U principu, sada kada pola Europe ide na EP tu ne smijes kiksati.

Plasman na SP je mjera, i u buduce. Naravno da UVIJEK treba stremiti ka boljim rezultatima, ka necem visem ali moramo postavljati realne ciljeve. Iduce SP cemo imati reprezentaciju koja ce biti u najzrelijim igrackim godinama. Valjda cemo imati vise srece tada.

Sjeban jesam, ali nisam razocaran.
MOSALJOZE

#1087 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by MOSALJOZE »

House wrote:Safet je čkapi :oops: yebo mu Tino ....
insaneinthebrain wrote:safete govno jedno, nek si ubacio svrsajevica i usranog amizdica. da hocemo izgubiti da iran prodje dalje
Mustang1 wrote:Ovaj sastav je smijesan .. Pa sto nije izveo citav drugi sastav nego ovako .. I to ubaci samo trojicu novih zbog kojih je optuzivan da dobijaju poziv da se prodaju .. Covjek potvrdi sve prituzbe na njegov racun :lol:
smijesni_ste wrote:Dno smo dna...
RtrnOfSalisbury wrote:... zasto se nije naslo mjesto za ibricica :shock: mogo ga je vala makar namisto bregovica metnut
emmir1 wrote:Znači kada sam pomislio da on ipak nije tako loš , pa ajde odveo nas je na SP i tako..
Sada je potvrdio sve priče .
Potvrdio je da je govno kome je lični interes ispred reprezentacije.
Poslije ovoga će itekako da ima loš doček u Sarajevu.
PUUUU kako mi je sada odvratan .
alphonse kauders wrote:Znači Bešić igra ili lijevog beka ili stopera, dok će Hadžić imati priliku zahebabati se kao defanzivni vezni, a Sušić Jr. će se pokazivati menadžerima ne bi li se prodao.

Vrško je također smiješna opcija, ali to je očekivano.
It_is_a_Leclerc wrote:Iran nikad nije pobijedio nijednu evropsku ekipu na SP-u.

Safet, merhametli, dat će sve od sebe da se to promijeni.

Pih, gadne familije.
Bosanski_kralj wrote: Opet jebem mater Sušiću. Đubre ono pokvarne. Kako me samo razljutio sa ovim sastavom. :-x
Edin H. wrote:E sto se ovaj covjek zna posrati u ceif :(
Point. wrote:E moj Pape jebem li ti sve picko jedna zvaljava. Koji pokvarenjak pa to je smijesno. Igra se sa nama
Strasno.
jefferson wrote:Ovaj covjek fakat namjerno vrijedja inteligenciju ljudi u BiH!
SmokingMan wrote:Vidjet ćemo poslije tekme sve te silne komentare,ekipa samo u kost. 8-)
:bih: :bih:
emmir1 wrote:Pa jel ga stid onih ljudi koji su došli na stadion , prevalili hiljade kilometara .
A on izvede bratove igrače.
Ovo je strašan bezobrazluk.
Ovo je ruganje svim onima koji vole ovu Bosnu.
Ovo je smijanje u facu nama svima
Capajebo wrote:jebem mu sve u usta retardirano :angry: :angry:
Unitedforever wrote:Sve što je bio godinama, Safet Sušić Pape je ovim potezom bacio u blato. Klasični granapski potez, piljarski, da utopi bratove igrače u poneki evropski klub i da se uzmu pare na račun reprezentacije.
zetareticula wrote:Sastav :-) casti ce nas onaj sa 100 Ojera :lol:
Ovo je izmedju ostalog
sumirprimus

#1088 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by sumirprimus »

cyprus wrote:
sumirprimus wrote:isitna i da nam je ovo prvi plasamn na neko veliko takmicenje,ali sama cinjenica da smo se plasirali i zadovoljili se samo ucesecem je nedostatak ambicije, i prosjek...
Glupost je reći da nismo probali... A siguran sam da su očekivanja bila manja, da bi i naša igra protiv Nigerije izgledala bolje...
nije glupost nego fakat...
probali samo samo u ovoj zadnjoj...
Dr. Kuca

#1089 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Dr. Kuca »

Opetja033 wrote:
Nikada necu zaboraviti i cesto mi padne na pamet jedna Pasaliceva izjava sa kraja devedesetih - pocetka 00-ih: "Mi smo nerealna nacija samim tim sto ocekujemo plasman na veliko takmicenje pred svake kvalifikacije. Pogledajte jedan Wales, na tom se ostrvu rodio fudbal a nikada nisu bili na velikom takmicenju (sto nije istina naravno ali nije ni bitno, moja opaska). Moramo shvatiti da imamo nerealna ocekivanja".
To mi se tako urezalo u sjecanje, taj bezobrazluk, bahatost, neinformisanost, fatalizam.

Sto ne znaci da se slazem sa tobom sa ostatkom tvog komentara. Da, ovo nam je prvo veliko prvenstvo. Nismo se obrukali, gol razlika +- 0, imamo pobjedu i cetiri postignuta gola. Prolazna ocjena i trebamo biti zadovoljni. Naravno, moramo sada raditi na kontinuitetu. Dobra je ovo generacija i imamo se cemu nadati. Katastrofa je sirokih razmjera ako se ne plasiramo na iduce EP a ja sam ubjedjen da hocemo. U principu, sada kada pola Europe ide na EP tu ne smijes kiksati.

Plasman na SP je mjera, i u buduce. Naravno da UVIJEK treba stremiti ka boljim rezultatima, ka necem visem ali moramo postavljati realne ciljeve. Iduce SP cemo imati reprezentaciju koja ce biti u najzrelijim igrackim godinama. Valjda cemo imati vise srece tada.

Sjeban jesam, ali nisam razocaran.[/quote]

To je to. Al eto, bosnjo nije sala.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1090 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by JoseMujica »

MOSALJOZE wrote:
House wrote:Safet je čkapi :oops: yebo mu Tino ....
insaneinthebrain wrote:safete govno jedno, nek si ubacio svrsajevica i usranog amizdica. da hocemo izgubiti da iran prodje dalje
Mustang1 wrote:Ovaj sastav je smijesan .. Pa sto nije izveo citav drugi sastav nego ovako .. I to ubaci samo trojicu novih zbog kojih je optuzivan da dobijaju poziv da se prodaju .. Covjek potvrdi sve prituzbe na njegov racun :lol:
smijesni_ste wrote:Dno smo dna...
RtrnOfSalisbury wrote:... zasto se nije naslo mjesto za ibricica :shock: mogo ga je vala makar namisto bregovica metnut
emmir1 wrote:Znači kada sam pomislio da on ipak nije tako loš , pa ajde odveo nas je na SP i tako..
Sada je potvrdio sve priče .
Potvrdio je da je govno kome je lični interes ispred reprezentacije.
Poslije ovoga će itekako da ima loš doček u Sarajevu.
PUUUU kako mi je sada odvratan .
alphonse kauders wrote:Znači Bešić igra ili lijevog beka ili stopera, dok će Hadžić imati priliku zahebabati se kao defanzivni vezni, a Sušić Jr. će se pokazivati menadžerima ne bi li se prodao.

Vrško je također smiješna opcija, ali to je očekivano.
It_is_a_Leclerc wrote:Iran nikad nije pobijedio nijednu evropsku ekipu na SP-u.

Safet, merhametli, dat će sve od sebe da se to promijeni.

Pih, gadne familije.
Bosanski_kralj wrote: Opet jebem mater Sušiću. Đubre ono pokvarne. Kako me samo razljutio sa ovim sastavom. :-x
Edin H. wrote:E sto se ovaj covjek zna posrati u ceif :(
Point. wrote:E moj Pape jebem li ti sve picko jedna zvaljava. Koji pokvarenjak pa to je smijesno. Igra se sa nama
Strasno.
jefferson wrote:Ovaj covjek fakat namjerno vrijedja inteligenciju ljudi u BiH!
SmokingMan wrote:Vidjet ćemo poslije tekme sve te silne komentare,ekipa samo u kost. 8-)
:bih: :bih:
emmir1 wrote:Pa jel ga stid onih ljudi koji su došli na stadion , prevalili hiljade kilometara .
A on izvede bratove igrače.
Ovo je strašan bezobrazluk.
Ovo je ruganje svim onima koji vole ovu Bosnu.
Ovo je smijanje u facu nama svima
Capajebo wrote:jebem mu sve u usta retardirano :angry: :angry:
Unitedforever wrote:Sve što je bio godinama, Safet Sušić Pape je ovim potezom bacio u blato. Klasični granapski potez, piljarski, da utopi bratove igrače u poneki evropski klub i da se uzmu pare na račun reprezentacije.
zetareticula wrote:Sastav :-) casti ce nas onaj sa 100 Ojera :lol:
Ovo je izmedju ostalog
žalosno je reći ali sastav protiv Irana je bio podređen interesima familije, odnosno agencije Germania i ljudi su s pravom ogorčeni bili
Hajvan

#1091 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Hajvan »

Djuro11 wrote: Prvi put mogu da kazem.Viva la France i nabijte te glodare

a možda je baš tako "naštimano"- da ih frncuskinje nabiju, mnogo lakše nego bi nas…. :D

jbg, više sreće, znanja i zlaganja sledeći put.
Last edited by Hajvan on 26/06/2014 11:15, edited 1 time in total.
diason

#1092 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by diason »

Čitam sad sve komentare i ne mogu da vjerujem, likovi navijaju protiv svoje zemlje, žele pobjedu Irana.
Neki nisu nimalo bolji od rušioca ove zemlje.Ne voliti nekog igrača, trenera, sve stoji, nisu ni meni neki dragi, ali navijati za Iran, protiv svoje zemlje :(
Ne navija se za igrače, već za plavi dres, ko god ga obuče!
palermo

#1093 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by palermo »

cyprus wrote:
Do nedavno sam smatrao da bi se našlo razloga tražit dlaku u jajetu i kad bi izgubili u finalu prvenstva... Bilo bi: da Sušić nije uradio to i to, mogli smo pobjedit... Luzerski se zadovoljit drugim mjestom, na tronu može biti samo jedan, u historiju ulaze samo pobjednici i bla bla...

Sad sam malo promijenio mišljenje: sad znam i da smo osvojili prvenstvo, opet bi se znalo nać razloga da se sere... Tipa: jebo sport u kome BiH može biti prvak svijeta, fudbal je grohno, protivnici su bili slabi, vile nas pronosale i sl :oops: Shvatio sam da naše traženje negativnih strana nema naročite veze ni sa Papetom, ni sa Spahićem, ni sa Džekom, ni sa bilo čim drugim sličnim... Mi to radimo jer nam je takav mentalitet: jadan, bijedan, iskompleksiran, frustriran, mračan, pokvaren... Kod nas je patnja merak... Mi sa toliko nekog izvrnutog meraka izgovaramo bljutave rečenice poput: ne da se usranom do potoka... Smisao naše egzistencije je težnja da operemo dupe u potoku, ali ne i sam čin pranja (ovo već ranije nekad rekoh)... Ako ga operemo, onda nemamo više čemu težiti, gubi se smisao naše egzistencije...

A što se tiče rezultata... Naravno da je moglo bolje... Uvijek može bolje... Tako je to: nekad ostvariš više od očekivanja, nekad manje, a mislim najrjeđe timovi ostvare tačno onoliko koliko se od njih realno očekivalo... Naš rezultat na ovom prvenstvu je blago ispod realnih očekivanja... Prolaz u drugu fazu jeste bio realan, ali ni prolaz Nigerije nije senzacija... Ovo što smo mi ostvarili je daleko od debakla, kojeg mnogi prizivaju... Bez obzira što smo mogli bolje, ono što smo prikazali se da okarakterisati kao solidno... Argentini smo bili ravnopravni, protiv Nigerije blago podbacili (izgleda da je tu i klima odradila svoje), a Iran smo ko iz zajebancije pobijedili... Na kraju, da smo imali normalno suđenje, vjerovatno bi se našli u tom drugom krugu... Sušić ima svojih grešaka, od kojih je najveća totalno neshvatljivo igranje bez lijevog beka (See) protiv Nigerije, ali mu se stavlja na teret i mnogo toga neutemeljenog uz standardno zanemarivanje svih njegovih zasluga...

Moja ocjena nastupa na prvenstvu: PRISTOJNO! I da, bez obzira što me to možda čini defetistom sa luzerskim mentalitetom: zadovoljan sam time!

Još samo osvrt na boldiranu rečenicu: nije ovo Olimpijada, pa da se ima smisla izrugivat krilatici 'Važno je učestvovati'... Na Olimpijadi učestvuju svi, a za Svjetsko prvenstvo se dobro treba pomučit... Mi smo se eto mučili skoro 20 godina, da bi konačno došli do toga dugo očekivanog potoka... I kako je onda među 209 selekcija svijeta ulazak u 32 elitne 'prosjek'... Jesmo li mi to država koja ima 40 miliona stanovnika? Nismo? Jesmo li država koja ima BDP od 30 000 $ po stanovniku? Nismo... Imamo li tradiciju odlazaka na velika takmičenja? Nemamo... Imamo li bar pristojnu fudbalsku ligu? Nemamo... I otkad je onda nama plasman na SP prosjek???
Lijepo si ti ovo napisao druže, i onako u globalu je tačno. Ali, zaista ostaje žal za ovom prilikom, jer mi jesmo kvalitetom bolji od nIgerije, i jesmo se sami upucali u toj utakmici (tj. Pape nas upucao). To je onaj žal o kojem su i sinoć ljudi pisali, nakon utakmice protiv Irana......

Neke stvari mogu biti tačne, ali jednostavno nekad nisu tako bitne. Dakle,ok je to, pristojan nastup, nismo se osramotili,pokazali lijepu igru..sve je to tačno, .....al jebat ga, trebali smo proći u drugi krug...bila je šansa
Havatar

#1094 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Havatar »

cyprus wrote:
sumirprimus wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Gdje su sad oni koji su govorili da će nas Iran razvaliti :-)
to bi tek bila sramota...onakav limitiran iran,pobjeda ih vodi u osminu fin.. i oni centra ne prelaze...
nigerija isto nije bila bauk,u odnosu kakvih je sve ekipa bilo na ovom sp...pogotov ovi latini/juznoamerikanci...
bog te pito kad cemo opet doci u ovakvu situaciju...a sad nastavite se zadovoljavat sa prosjekom,vazno je ucestvovati bla bla...

Naravno da si zadovoljan sto Bosna nije prosla dalje .
Havatar

#1095 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Havatar »

Opetja033 wrote: Nikada necu zaboraviti i cesto mi padne na pamet jedna Pasaliceva izjava sa kraja devedesetih - pocetka 00-ih: "Mi smo nerealna nacija samim tim sto ocekujemo plasman na veliko takmicenje pred svake kvalifikacije. Pogledajte jedan Wales, na tom se ostrvu rodio fudbal a nikada nisu bili na velikom takmicenju (sto nije istina naravno ali nije ni bitno, moja opaska). Moramo shvatiti da imamo nerealna ocekivanja".

Wales nije kolijevka fudbala ne znam otkud ti to. Sto se tice ucesca Bosna ne moze da bude zadovoljna sto je u najslabijoj grupi sama sebe izbacila umjesto da ide u osminu finala. Da se proslo tad bi bila prolazna a posto se nije proslo onda je neprolazna ocjena.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1096 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by _BataZiv_0809 »

Kakav bolidski zakljucak :-) :lol:

Havatarov da ne bude zabune :mrgreen:
Last edited by _BataZiv_0809 on 26/06/2014 11:11, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1097 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by japin_mutapi »

diason wrote:Čitam sad sve komentare i ne mogu da vjerujem, likovi navijaju protiv svoje zemlje, žele pobjedu Irana.
Neki nisu nimalo bolji od rušioca ove zemlje.Ne voliti nekog igrača, trenera, sve stoji, nisu ni meni neki dragi, ali navijati za Iran, protiv svoje zemlje :(
Ne navija se za igrače, već za plavi dres, ko god ga obuče!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Image
Opetja033

#1098 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Opetja033 »

Havatar wrote:
Opetja033 wrote: Nikada necu zaboraviti i cesto mi padne na pamet jedna Pasaliceva izjava sa kraja devedesetih - pocetka 00-ih: "Mi smo nerealna nacija samim tim sto ocekujemo plasman na veliko takmicenje pred svake kvalifikacije. Pogledajte jedan Wales, na tom se ostrvu rodio fudbal a nikada nisu bili na velikom takmicenju (sto nije istina naravno ali nije ni bitno, moja opaska). Moramo shvatiti da imamo nerealna ocekivanja".

Wales nije kolijevka fudbala ne znam otkud ti to. Sto se tice ucesca Bosna ne moze da bude zadovoljna sto je u najslabijoj grupi sama sebe izbacila umjesto da ide u osminu finala. Da se proslo tad bi bila prolazna a posto se nije proslo onda je neprolazna ocjena.
Ma naravno da nije kolijevka fudbala, nisam ja to ni tvrdio niti je to bila poenta. Pa cak ni glupi Pasalic to nije tvrdio nego je rekao da se u Britaniji rodio fudbal. A, ne znam koliko si upucen, Wales je jos uvijek dio Velike Britanije.
Svi smo, makar vecina, govorili da smo zadovoljni plasmanom na SP. Drugi su dodavali "pa makar nas nakantali tamo". Postoji ogromna razlika izmedju nerealnih i bezobraznih ocekivanja te luzerskog mentaliteta. Koliko vidim vecina nas je u toj nekoj sredini, i drago mi je zbog toga.
Poenta je: da li mozemo biti zadovoljni time sto smo se plasirali po prvi put na SP, ostvarili pobjedu i nismo se izoforili? Da. Mozemo. I samim time dobija se prolazna ocjena. Ne vrlo dobra, ne odlicna. Nego prolazna. Da li se trebamo zadovoljiti plasmanom na SP i ispadanjem u grupi? NE. Trebamo pucati na to da dodjemo do finala, da budemo svjetski i europski prvaci, da nam klubovi igraju barem 1/8 finala euro kupova. Trebamo u SVEMU, u svakom segmentu zivota, ici na tron. Ne zajebajem se, ozbiljno ovo pisem.
Ali sa druge strane trebamo biti cvrsto na zemlji i realno sagledavati situaciju. Ovo je uspjeh - jer nam je prvi put. Senzacija nije ako se plasiramo na SP, to je luzerski mentalitet.
Dajte malo sredine ljudi.
Havatar

#1099 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Havatar »

Opetja033 wrote:
Havatar wrote:

Ma naravno da nije kolijevka fudbala, nisam ja to ni tvrdio niti je to bila poenta. Pa cak ni glupi Pasalic to nije tvrdio nego je rekao da se u Britaniji rodio fudbal. A, ne znam koliko si upucen, Wales je jos uvijek dio Velike Britanije.
Svi smo, makar vecina, govorili da smo zadovoljni plasmanom na SP. Drugi su dodavali "pa makar nas nakantali tamo". Postoji ogromna razlika izmedju nerealnih i bezobraznih ocekivanja te luzerskog mentaliteta. Koliko vidim vecina nas je u toj nekoj sredini, i drago mi je zbog toga.
Poenta je: da li mozemo biti zadovoljni time sto smo se plasirali po prvi put na SP, ostvarili pobjedu i nismo se izoforili? Da. Mozemo. I samim time dobija se prolazna ocjena. Ne vrlo dobra, ne odlicna. Nego prolazna. Da li se trebamo zadovoljiti plasmanom na SP i ispadanjem u grupi? NE. Trebamo pucati na to da dodjemo do finala, da budemo svjetski i europski prvaci, da nam klubovi igraju barem 1/8 finala euro kupova. Trebamo u SVEMU, u svakom segmentu zivota, ici na tron. Ne zajebajem se, ozbiljno ovo pisem.
Ali sa druge strane trebamo biti cvrsto na zemlji i realno sagledavati situaciju. Ovo je uspjeh - jer nam je prvi put. Senzacija nije ako se plasiramo na SP, to je luzerski mentalitet.
Dajte malo sredine ljudi.
Nema to veze sa tim prvi ili stoti put ako se ispalo a moglo je da se prodje onda je neuspjeh . Da su momci bili u igri do zadnjeg kola a da nisu prosli zbog na primjer gol razlike onda ne bi moglo nista da im se zamjeri i onda bi i ucesce bio uspjeh ali ovako o tome nema ni govora.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#1100 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Picajzla »

Senf wrote:
Picajzla wrote:
Senf wrote:Mali Susic nije los, obzirom na svoje godine mislim da ima dobar potencijal

Danas je igrao bolje po ljevoj strani nego Lulic na ovom prvenstvu
Protiv Nigerije Lulic je bio zavaljen da pokriva i krilo i beka a Argentina nije Iran.

Govorim ofanzivno, Lulic je toliko grijesio...osim onog pasa Ibisevicu, po meni jedan od losijihi igraca bio na terenu
A ma nema covjek snage da drzi citavu stranu. +30 stepeni istrosi se u obrani jer znas da nije bilo beka i onda u napadu ne moze nista.

Locked