Irak

Post Reply
AleksoMKD

#1076 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AleksoMKD »

General War wrote: MA tih 30000 vojnika su samo ljudi koji su se prijavili za platu kako bi prehranili porodice a ne da ratuju, a da ima postovalaca lika i djela ISISa i ostalih militantnih grupa u Irackoj vojsci i policiji je svima jako poznato od 2005 godine kada su poceli masovno da regrutuju svakoga ko je mogao ponijeti pusku bez ikakve provjere...najveca greska amerikanaca je sto su razoruzali Iracku regularnu armiju i zabranili oficirima veceg ranga da se ikako prijavljuju u novu iracku vojsku...sto je imalo strahovite posljedice, moral nikakav, nepovjerenje, izdaja...ubistva...sasvim ocekivano.
To je to.
Mislim da su uradili slicnu gresku sa policijom gde nijedan clan Baath partije nije mogao da radi u novoj policiji a da bi dobio bilo kakav cin pod Sadamom svako je morao biti clan.
ex-Efendija

#1077 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by ex-Efendija »

moke_31 wrote:Pao Tikrit a danas izgleda i Tal Afar na sjeveru Iraka. Ovi ISIL-ovci se izgleda ne šale.
Sa muslimanimanima vise nema sale, usudio bih se primjetiti. Hilafetiću, rasti nam, budi nam svakog dana sve veći i jači :)
Salonski Kriticar

#1078 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Salonski Kriticar »

ex-Efendija wrote:
moke_31 wrote:Pao Tikrit a danas izgleda i Tal Afar na sjeveru Iraka. Ovi ISIL-ovci se izgleda ne šale.
Sa muslimanimanima vise nema sale, usudio bih se primjetiti. Hilafetiću, rasti nam, budi nam svakog dana sve veći i jači :)
Iako stvaranje tog "hilafetica", kako mu tepas, ukljucuje masovne egzekucije i strasne zlocine?
General War

#1079 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by General War »

ex-Efendija wrote:
A sta su ovi drugi sto im odrubljuju glave i ih streljaju na stotine...budisti , hriscani...marsovci?
Ne mogu da vjerujem da neko makar pismen takve zakljucke daje... :(
PA jesi li cuo ijednom da u tom tvom hilafetcicu napadani stranci otkako se SAD vojska povukla?
El_comadante

#1080 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by El_comadante »

znaći rat iz Sirije se prenio na Irak i sada je tu buknuo. ali eto ovi previše lahko osvojiše "pola" Iraka i onda odjenom stadoše na putu za Bagdad, ja sam očekivao da če još jučer napasti Bagdad kako su bili krenuli ali ništa. i ko zna ko je ovde sve upleten i kako če se ovo završiti. možda još koju zemlju uhvati kakav rat
AleksoMKD

#1081 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AleksoMKD »

Koljite se ali nam naftna polja ne dirajte? :shock:

Ne znam od kad su slike (Kinezi imaju svoju zastitu za "njihova" polja u Iraku odavno) ali ako su novije...........

Image
Image
Image
ex-Efendija

#1082 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by ex-Efendija »

Salonski Kriticar wrote:
ex-Efendija wrote:
Iako stvaranje tog "hilafetica", kako mu tepas, ukljucuje masovne egzekucije i strasne zlocine?
a kakvu kaznu bi ti propisao asadovim siitskim zlocincima koji pobise 1500 muslimana hemijskim oruzjem ? od toga, 80% zene i djeca

Image
General War

#1083 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by General War »

AleksoMKD wrote:Koljite se ali nam naftna polja ne dirajte? :shock:

Ne znam od kad su slike (Kinezi imaju svoju zastitu za "njihova" polja u Iraku odavno) ali ako su novije...........

Image
Image
Image
Ovi su obezbjedjenje nekih kineskih VIP iz ambasade u posjeti naftnim poljima na koje je Kina dobila koncesiju i vecinom su u djelu centralnog iraka (kod grada Al kut)
amoninan

#1084 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by amoninan »

Examining the Causes of the Islamic State’s Resurgence in Iraq

http://tahrirsouri.com/2014/06/16/exami ... e-in-iraq/
Hajlac

#1085 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Hajlac »

Point. wrote:Ove islamisticke grupe tipa ISIS i ostale treba potamaniti ko kugu. Smrdljive kukavice, samo mogu protiv civila muslimana da provode svoj izopaceni jihad, pleme im se zatrlo. Pa kako neko moze da se pretvori u ovakvu stoku od ljudi?
Indoktrinacijom - otprilike kreće od onog famoznog poistovjećivanja određenih grupacija ljudi s žoharima, pacovima itd...
Fašizam 21-og vijeka.
amoninan

#1086 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by amoninan »

ISIS i PUK izgleda u pregovorima.
sumirprimus

#1087 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:Image
Ma kad je vec lelemud da i ja malo.prije svega hebe mi se za sve njih ,mislim ne gajim simpatijr ni prema jednoj strani,jerbou sveckoj problemi zdraao.hocu reci,ljudi sami rekli odakle im lova,i kako ne hebu nikog pa ni alkajidu.prodaju ljudi naftu,istorijske predmetedrogu,,robu sve sto poharaju,znaci nisu bas skroz panglu.ko kakva kompanija.samosto otkidaju glave,mislim :roll:
I maju ljudi svoja naftna polja,prodaju nafttusvima 9a isvojim neprijateljima.plus nisu sami uiraku sadamovi oficiri to uvezuju,naravno uz vjerovatno nakav dogovor s kurdima,podjelateritorije.vvaljda je i sam izet duri svo vrijeme skroviste imo uukurdistsnu.naravno sve je ovo lelelemud,opustengija. :D
sumirprimus

#1088 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

Naravno BI je to danas dogovor sutra glqve padaju.kunu se u sve a lazu kad oci otvore.i tako.
Herr Flick

#1089 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Herr Flick »

Image
sumirprimus

#1090 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

koz dej kent :D kako rece jedan izraelski emir,znaju sta ih slijedi.... :evil:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1091 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

vaj iz al-kaida bring daun njujork tauers
mislim ako su saveznici i ako ih je amerika osnovala i obučila
nema logike
amoninan

#1092 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by amoninan »

sumirprimus

#1093 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

crna-zastava wrote:Američko-iranska alijansa protiv muslimana i mudžahida. slično su surađivali i u Afganistanu kad je trebalo smaknuti talibane. no zalud sve, crne zastave iz Horasana su se pojavile i šire se cijelim islamskim svijetom, te zastave niko od ljudi ne može zaustaviti. :thumbup:

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/po ... jedan-grad
Ovo je v2c mitomanija.hebali su jeza u ledja ak imiranci ulete u vecem broju.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1094 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

nemoj tako sjeba mu koncepciju
pozdrav amoniman :thumbup: dugo te nije bilo

ako ti nije teško i imaš vremena malo da pojasniš ove događaje u iraku
sumirprimus

#1095 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

Ispalili tri kacuse? Dobri su,koliko su zijanili zauzvrat?
amoninan

#1096 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by amoninan »

sumirprimus wrote: Ispalili tri kacuse? Dobri su,koliko su zijanili zauzvrat?
Nemam pojma. Također, šta misliš kako Hamas unosi oružje u Gazu preko SInaja koji je faktički pod kontrolom AQ ekipe? Bez njihovih undergound mreža, ne bi unijeli šibicu. Kamoli iskopali silne tunele.

Ukratko, AQ ne vjeruje da se Izrael može ozbiljno ugroziti a da se prije toga ne uklone "podanički arapski režimi" iz okruženja. Mrsko mi sad na tanane..
sumirprimus

#1097 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

amoninan wrote:
Nemam pojma. Također, šta misliš kako Hamas unosi oružje u Gazu preko SInaja koji je faktički pod kontrolom AQ ekipe? Bez njihovih undergound mreža, ne bi unijeli šibicu. Kamoli iskopali silne tunele.

Ukratko, AQ ne vjeruje da se Izrael može ozbiljno ugroziti a da se prije toga ne uklone "podanički arapski režimi" iz okruženja. Mrsko mi sad na tanane..
Ma ne mogu oniniozbiljno ni neozbiljno.samovako medjusobno se ubijat do iznemoglosti.
amoninan

#1098 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by amoninan »

sumirprimus wrote:
amoninan wrote:

Ma ne mogu oniniozbiljno ni neozbiljno.samovako medjusobno se ubijat do iznemoglosti.
Inače, kad već dođošmo do Azzam brigada... Njihov lider je nedugo nakon proglašenja ISISa izdao saopštenje u kojem je oštro kritikovao takvu odluku, njihove metode i taktike...u da če uništiti sliku džihada u Siriji.. između ostalog kaže:

The creation of an Islamic State] will corrupt the jihad in al-Sham and aid our enemy… this will spark a clash [in #Syria].
ISIS] has no Islamic discipline or political knowledge, which means they're not suited to run a state…ISIS will perceive others negatively”

( https://twitter.com/Charles_Lister/stat ... 5759058944 )

a prije toga, izdali su još jedno saopštenje vezano ua SIriju:

http://azelin.files.wordpress.com/2013/ ... m22-en.pdf
Objektivni navijac

#1099 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Objektivni navijac »

Herr Flick wrote:Image
Zato jer bi dobili po piCci :D :izet:
Image
ex-Efendija

#1100 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by ex-Efendija »

amoninan wrote:
Inače, kad već dođošmo do Azzam brigada... Njihov lider je nedugo nakon proglašenja ISISa izdao saopštenje u kojem je oštro kritikovao takvu odluku, njihove metode i taktike...u da če uništiti sliku džihada u Siriji.. između ostalog kaže:

The creation of an Islamic State] will corrupt the jihad in al-Sham and aid our enemy… this will spark a clash [in #Syria].
ISIS] has no Islamic discipline or political knowledge, which means they're not suited to run a state…ISIS will perceive others negatively”

( https://twitter.com/Charles_Lister/stat ... 5759058944 )

a prije toga, izdali su još jedno saopštenje vezano ua SIriju:

http://azelin.files.wordpress.com/2013/ ... m22-en.pdf
puno baba, kilava djeca :D . mislim da je krajnje vrijeme da mauslimani sjednu zajedno i izaberu najpostenijeg medju sobom, da izaberu Halifu!
Post Reply