AMERIKA
- MyTao
#1076 Re: AMERIKA
A kosava je iz Texasa? Sad mi je sve jasno 
- Grover
#1077 Re: AMERIKA
Na svu sreću tebi nije, pa možemo da budemo prosvetljeni..Avetinho wrote:Maca popapala jezik.
-
jefferson
#1078 Re: AMERIKA
Vidi njega. Cime smo to posastvovani da i ti koju napises?Grover wrote:Na svu sreću tebi nije, pa možemo da budemo prosvetljeni..Avetinho wrote:Maca popapala jezik.
-
kosava
#1079 Re: AMERIKA
Jeffersone sto si se upalio ko Ma Tao pa pjenis a nemam veze o cemu pricas kada sam ja rekao da je PA dobra stvar ili prisluskivanje? Ja cak ukazao da ce i taj izvjestaj ubrzo pa ce biti svasta jer se krsio 4 Amadman. Kakva diktatura trenuto je nemoguce ali neznam sta moze biti sutra ili za 50 godina?
Politika ti svagdje radi na istom principu samo sto na Balkanu politicar vuce samo sebi, a u USA mora baciti nesto i lokalnoj bazi.
Malo bezobrazan malo realan, ima posla svagdje pa cak i u Kaliforniji. Nisam ja to rekao ja kazem da je vecina nas dosla zbog djece na onu tvoju epilepticno im dijete a nemogu se preselit, pa sve placem cure mi suze niz ledja.Vazda bilo i ostalo Darvinizam opstanak najsposobnijih.
Sarajevo mozda ali je 1945 Tito imao drzavu sa 90% nepismenog stanovnistva sjecas se ucio si o kruzocima za opismenjavanje. Doktora 1946 niko nije pitao u kojoj vojsci je sluzio. Javni prevoz je ostao od Austrougarske a kanalizacija od Turaka. Svako zna da je iz 2 Svje. Rata Amerika izasla u najboljoj poziciji sa citavom infrastrukturom i zivom i zdravom inteligencijom. Realno Rusi su sjebali svabe, u bitici za Kursk rusi su izgubili vise vojnika nego Amerikanci u cijeloj evropi ali su i unistili svabe da se nisu vise nikada oporavili. Jebi ga pa nisam ja Ma Tao da sam dosao u 12 godini u Amerike nego sa zavrsenim fakultetom. Bio i pionir i maho rahmetli Drugu Titi imam i slike sve sa kapicom i maramom, bio i izvidjac iso i na Esperanto.Ma pravi Titin pionir, ja se sjecam kad je Varteks posao praviti Levis 501 i odrastao gledajuci Dozvolite da se Obratimo.
Navedi cim sam ja to omalovazio Jugu ili Bosnu ako ti smatras omalovazavanjem sto sam ja ukazao da je svakom sa dvije ciste u glavi bilo jasno da 2015 nece biti radnih mjesta u Bosni to je fakt pa juce ti bio tekst platili 30 hiljada maraka da mu zaposli zenu i jos takav "ugovor" ovjere u sudu
Realnost je bila mi mladi uzeli radna mjesta svi cemo tek u penziju za 40 godina, ekonomija unistena i tada se znalo da ono prijeratno cekanje na birou ce bit ljetovanje sta ce cekati dansnju omladinu a zakon o radu gori od zakona koji smo imali za Kraljevine Jugoslavije, Kralj Aleksandar je za nase zakondavce bio altruista i zastitnik radnickih prava.
Nego Jeffersone nemas argumenata a malo Balkanski mentalite sta ce on meni pricat radi pa si poceo sa ad hominem napadima. To bi bilo ko da ti ja kazem hajde da uporedimo ko ima koliko staza u Armiji BiH?
Politika ti svagdje radi na istom principu samo sto na Balkanu politicar vuce samo sebi, a u USA mora baciti nesto i lokalnoj bazi.
Malo bezobrazan malo realan, ima posla svagdje pa cak i u Kaliforniji. Nisam ja to rekao ja kazem da je vecina nas dosla zbog djece na onu tvoju epilepticno im dijete a nemogu se preselit, pa sve placem cure mi suze niz ledja.Vazda bilo i ostalo Darvinizam opstanak najsposobnijih.
Sarajevo mozda ali je 1945 Tito imao drzavu sa 90% nepismenog stanovnistva sjecas se ucio si o kruzocima za opismenjavanje. Doktora 1946 niko nije pitao u kojoj vojsci je sluzio. Javni prevoz je ostao od Austrougarske a kanalizacija od Turaka. Svako zna da je iz 2 Svje. Rata Amerika izasla u najboljoj poziciji sa citavom infrastrukturom i zivom i zdravom inteligencijom. Realno Rusi su sjebali svabe, u bitici za Kursk rusi su izgubili vise vojnika nego Amerikanci u cijeloj evropi ali su i unistili svabe da se nisu vise nikada oporavili. Jebi ga pa nisam ja Ma Tao da sam dosao u 12 godini u Amerike nego sa zavrsenim fakultetom. Bio i pionir i maho rahmetli Drugu Titi imam i slike sve sa kapicom i maramom, bio i izvidjac iso i na Esperanto.Ma pravi Titin pionir, ja se sjecam kad je Varteks posao praviti Levis 501 i odrastao gledajuci Dozvolite da se Obratimo.
Navedi cim sam ja to omalovazio Jugu ili Bosnu ako ti smatras omalovazavanjem sto sam ja ukazao da je svakom sa dvije ciste u glavi bilo jasno da 2015 nece biti radnih mjesta u Bosni to je fakt pa juce ti bio tekst platili 30 hiljada maraka da mu zaposli zenu i jos takav "ugovor" ovjere u sudu
Realnost je bila mi mladi uzeli radna mjesta svi cemo tek u penziju za 40 godina, ekonomija unistena i tada se znalo da ono prijeratno cekanje na birou ce bit ljetovanje sta ce cekati dansnju omladinu a zakon o radu gori od zakona koji smo imali za Kraljevine Jugoslavije, Kralj Aleksandar je za nase zakondavce bio altruista i zastitnik radnickih prava.
Nego Jeffersone nemas argumenata a malo Balkanski mentalite sta ce on meni pricat radi pa si poceo sa ad hominem napadima. To bi bilo ko da ti ja kazem hajde da uporedimo ko ima koliko staza u Armiji BiH?
-
kosava
#1080 Re: AMERIKA
Jok ja sam iz Bosne, nego sta ima kod tebe jesi li si obikao u Amerike ?MyTao wrote:A kosava je iz Texasa? Sad mi je sve jasno
-
kosava
#1081 Re: AMERIKA
Ma pise dok ga nisu cipovali.jefferson wrote: Vidi njega. Cime smo to posastvovani da i ti koju napises?
-
jefferson
#1082 Re: AMERIKA
Nista svaka ti cast. Sreca znamo citati, pa eto, rekao si svoje a i ja svoje i eto.kosava wrote:Jeffersone sto si se upalio ko Ma Tao pa pjenis a nemam veze o cemu pricas kada sam ja rekao da je PA dobra stvar ili prisluskivanje? Ja cak ukazao da ce i taj izvjestaj ubrzo pa ce biti svasta jer se krsio 4 Amadman. Kakva diktatura trenuto je nemoguce ali neznam sta moze biti sutra ili za 50 godina?
Navedi cim sam ja to omalovazio Jugu ili Bosnu ako ti smatras omalovazavanjem sto sam ja ukazao da je svakom sa dvije ciste u glavi bilo jasno da 2015 nece biti radnih mjesta u Bosni to je fakt pa juce ti bio tekst platili 30 hiljada maraka da mu zaposli zenu i jos takav "ugovor" ovjere u sudu![]()
-
kosava
#1083 Re: AMERIKA
Neznam da li znas citati ili citas ono sto zelis da je napisano, hvala i tebi takodje.
-
jefferson
#1084 Re: AMERIKA
Znam ja citati ne boj se, kao i ostali ovdje jbg. Sta ces kad nismo imali tu cast da zivimo u TX pa da vidimo svjetlo na kraju tunelakosava wrote:Neznam da li znas citati ili citas ono sto zelis da je napisano, hvala i tebi takodje.
-
kosava
#1085 Re: AMERIKA
Ma mozes uvijek preseliti pun Teksas i Arizona izbjeglica iz Kalifornije pa ces i ti da se prosvijetlis, neboj se nije jos kasno. Covjek uci dok je ziv.jefferson wrote:Znam ja citati ne boj se, kao i ostali ovdje jbg. Sta ces kad nismo imali tu cast da zivimo u TX pa da vidimo svjetlo na kraju tunelakosava wrote:Neznam da li znas citati ili citas ono sto zelis da je napisano, hvala i tebi takodje.
-
jefferson
#1086 Re: AMERIKA
Arizona? jel to ona drzava gdje s emoras pobjeliti da bi zivio?kosava wrote:Ma mozes uvijek preseliti pun Teksas i Arizona izbjeglica iz Kalifornije pa ces i ti da se prosvijetlis, neboj se nije jos kasno. Covjek uci dok je ziv.jefferson wrote:Znam ja citati ne boj se, kao i ostali ovdje jbg. Sta ces kad nismo imali tu cast da zivimo u TX pa da vidimo svjetlo na kraju tunelakosava wrote:Neznam da li znas citati ili citas ono sto zelis da je napisano, hvala i tebi takodje.
-
drastic
#1087 Re: AMERIKA
Judge Napolitano: It Doesn't Matter Who The President is
barak Obama is bush on steroids
barak Obama is bush on steroids
-
drastic
#1088 Re: AMERIKA
cia potrosila 40 miliona da suzbije izvjestaj
http://21stcenturywire.com/2014/12/09/e ... re-report/
http://21stcenturywire.com/2014/12/09/e ... re-report/
-
kosava
#1089 Re: AMERIKA
Jok ba to dodje prirodno dugi rukavi, duge nogavice, sesir neces gorit na suncu pa fasovat rak koze, znas li koliko to kosta?jefferson wrote: Arizona? jel to ona drzava gdje s emoras pobjeliti da bi zivio?
Uvijek mi u sjecanju one izbjeglice iz Kalifornije isprepadani, izmuceni a dvije sedmice kasnije drugi ljudi navikli zivjet u slobodi, a kad kazu ostala im familija na okupiranim teritorijama ja im uvijek kazem jos malo i bice i Kalifornija slobodna.
-
jefferson
#1090 Re: AMERIKA
Mogu aj tebi rec da tebi to tjesenje dobro idekosava wrote:Jok ba to dodje prirodno dugi rukavi, duge nogavice, sesir neces gorit na suncu pa fasovat rak koze, znas li koliko to kosta?jefferson wrote: Arizona? jel to ona drzava gdje s emoras pobjeliti da bi zivio?
Uvijek mi u sjecanju one izbjeglice iz Kalifornije isprepadani, izmuceni a dvije sedmice kasnije drugi ljudi navikli zivjet u slobodi, a kad kazu ostala im familija na okupiranim teritorijama ja im uvijek kazem jos malo i bice i Kalifornija slobodna.
- nosara
#1091 Re: AMERIKA
Po americkim ocjenama svaki napad na amerikance u americi unazad nesto malokosava wrote: Nosara bila bi diktatura, tiranija i fasizam da to rade svojim gradjanima ali to je Amerika nije ni Sjeverna Koreja ni bratska ti Rusija pa da muce svoje gradjane.
Dakle, diktatura, tiranija, fasizam...
Koliko ste beskucnika nabrali do danas...? Jel' blizu 100 miliona...?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1092 Re: AMERIKA
Meni je najjace to da smo "kanalizaciju naslijedili od Turaka".
P.S. Americki pravni sistem u mnogim stvarima smatram najnaprednijim na svijetu. Toliko znam o AmeriKi, da ne kontaminiram temu. Hollywood je nesto drugo
P.S. Americki pravni sistem u mnogim stvarima smatram najnaprednijim na svijetu. Toliko znam o AmeriKi, da ne kontaminiram temu. Hollywood je nesto drugo
- nosara
#1093 Re: AMERIKA
Ti bi, dakle, potpisao da tvoje bolesno dijete eliminisu oni sposobniji...?kosava wrote: Malo bezobrazan malo realan, ima posla svagdje pa cak i u Kaliforniji. Nisam ja to rekao ja kazem da je vecina nas dosla zbog djece na onu tvoju epilepticno im dijete a nemogu se preselit, pa sve placem cure mi suze niz ledja.Vazda bilo i ostalo Darvinizam opstanak najsposobnijih.
Nadam se da se, gluho bilo, ne razmnozavas...
-
kosava
#1094 Re: AMERIKA
Nosara mjenjaj dilera, po ocjenama tih ublehasa kojima je kad neko prdne zavjera u glavi svjetom vladaju masoni, iliuminati i ljudi gusterinosara wrote:Po americkim ocjenama svaki napad na amerikance u americi unazad nesto malokosava wrote: Nosara bila bi diktatura, tiranija i fasizam da to rade svojim gradjanima ali to je Amerika nije ni Sjeverna Koreja ni bratska ti Rusija pa da muce svoje gradjane.godina je inside job...
![]()
Dakle, diktatura, tiranija, fasizam...
Koliko ste beskucnika nabrali do danas...? Jel' blizu 100 miliona...?
Sta covjek nece sve vjerovati.
3,5 milion ljudi godisnje budu beskucnici u to ulaze svi oni kojima drzava placa stan kada prijave da nemaju gdje zivjeti, vrlo malo spava na ulici a to su vecinom narkomani i alkoholicari pa i njih smjeste u skloniste za beskucnike ali nema droge i alkohola
-
kosava
#1095 Re: AMERIKA
Zivotinje se razmozavaju ja imam dijecu zdravu, jebi ga dobra genetika, ja sam samo ukazao da se mogu odseliti u drzavu gdje je medicinska marihuana legalalna.nosara wrote:Ti bi, dakle, potpisao da tvoje bolesno dijete eliminisu oni sposobniji...?kosava wrote: Malo bezobrazan malo realan, ima posla svagdje pa cak i u Kaliforniji. Nisam ja to rekao ja kazem da je vecina nas dosla zbog djece na onu tvoju epilepticno im dijete a nemogu se preselit, pa sve placem cure mi suze niz ledja.Vazda bilo i ostalo Darvinizam opstanak najsposobnijih.![]()
- nosara
#1096 Re: AMERIKA
kosava wrote:Zivotinje se razmozavaju ja imam dijecu zdravu, jebi ga dobra genetika, ja sam samo ukazao da se mogu odseliti u drzavu gdje je medicinska marihuana legalalna.nosara wrote:Ti bi, dakle, potpisao da tvoje bolesno dijete eliminisu oni sposobniji...?kosava wrote: Malo bezobrazan malo realan, ima posla svagdje pa cak i u Kaliforniji. Nisam ja to rekao ja kazem da je vecina nas dosla zbog djece na onu tvoju epilepticno im dijete a nemogu se preselit, pa sve placem cure mi suze niz ledja.Vazda bilo i ostalo Darvinizam opstanak najsposobnijih.![]()
Tvoje rijeci, tvoja sramota... Sjebala te trka za parama, decko...Vazda bilo i ostalo Darvinizam opstanak najsposobnijih.
-
kosava
#1097 Re: AMERIKA
_BataZiv_0809 wrote:Meni je najjace to da smo "kanalizaciju naslijedili od Turaka".![]()
Otomanski okupator su bili Turci, sta to se sralo do austrougara iza drveta a govna se bacala u Miljacku ili Kocevu?
Americki pravni sistem poznajes kako? Zivio , radio ili si cito ? Americki pravni sistem jedan od najarhaicnijh sistema, jos svaka drzava ima razlicita pravila, programe i zakonske i podzakonse akte i primjenu istih .
-
kosava
#1098 Re: AMERIKA
[quote="nosara"
Moj nosara najbolja stvar koju naucis u Americi je da budes okrutan i kamenog srca, jer vukovi jedu ovce sad budi ovca ili budi vuk
oni sto sam 4 godine se sa njima prepucavao nisu me naucili da ih mrzim ili da ih ne probam razumjeti a u Americi je to prva lekcija koju moras savladati da bi opstao.
[/quote]Tvoje rijeci, tvoja sramota... Sjebala te trka za parama, decko...Vazda bilo i ostalo Darvinizam opstanak najsposobnijih.
Moj nosara najbolja stvar koju naucis u Americi je da budes okrutan i kamenog srca, jer vukovi jedu ovce sad budi ovca ili budi vuk
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1099 Re: AMERIKA
Pa septicka jama pobogu si bozekosava wrote: Otomanski okupator su bili Turci, sta to se sralo do austrougara iza drveta a govna se bacala u Miljacku ili Kocevu?
Americki pravni sistem poznajes kako? Zivio , radio ili si cito ? Americki pravni sistem jedan od najarhaicnijh sistema, jos svaka drzava ima razlicita pravila, programe i zakonske i podzakonse akte i primjenu istih .
O americkom pravnom sistemu znam sa akademskog aspekta i svidjaju mi se pojedina pragmaticna rjesenja.
-
kosava
#1100 Re: AMERIKA
Kanalizacija se pocela graditi jos za Turskog vakta a nastavila za vrijeme A-U Monarhije, u Titovom dobu se prosirila i modernizovala jer su i gradovi rasli pitaj starije pa ce ti reci da su gdje je sada Dom Armije ( bivsi JNA) i KPD do same zgrade 1946 jos uvijek bio Vasiljevica Vocnjak? Samo uzmi Blatusa, Kineski,sve zgrade u Crkvicama, Novoj Zenici itd. su izgradjene i naseljene za Titinog vakta pa morala se i prosiriti kanalizacijska mreza._BataZiv_0809 wrote:Pa septicka jama pobogu si bozekosava wrote: Otomanski okupator su bili Turci, sta to se sralo do austrougara iza drveta a govna se bacala u Miljacku ili Kocevu?
Americki pravni sistem poznajes kako? Zivio , radio ili si cito ? Americki pravni sistem jedan od najarhaicnijh sistema, jos svaka drzava ima razlicita pravila, programe i zakonske i podzakonse akte i primjenu istih .To nije isto kao kanalizacija koju su gradili radnici za vrijeme Tita
![]()
O americkom pravnom sistemu znam sa akademskog aspekta i svidjaju mi se pojedina pragmaticna rjesenja.
Sa Akademskog kao sto sam i predpostavio, neke nacela su divna i nama iz inkvizitorskog sistema su hiljadu svjetlosnih godina udaljena ali ti ponavljam bas zbog toga se odrzava ta arhaicnost pravnog sistema i ovo sve sto vidis protesta su odraz tih arhaicnih pravila.