Moderator: anex
klošari profiterski--ništa im sveto nije. FUJ.Rijeka_snova wrote:Pa evo citam da je u Zenici flasirana voda puuuuuno skuplja -,- apeluje se na gradjane da sacuvaju racune (ako su ih dobili, je l') ako su flasiranu vodu platili vise nego inace
lesinari
Civilna zaštita je pala u svako priridnoj i drugoj nepogodi koju smo imali od rata na ovamo. Služba koja milionski budžet troši na NEŠTO (teško utvrditi na šta) nema čamca kako treba, sredstava veze, opreme...snaga_znanja wrote:Civilna zastita je pala na svakom ispitu i za ovo neko mora odgovarati.
Znalo se jos prije 48 sati da ce biti poplava. Izdana su upozorenja od meterologa, a civilna zastita jutros nasipe u Zenici pravi i to imam osjecaj reklame radi. Da nije dosla vojska oni to nikad ne bi zavrsili.
Ne smijem ni pomisliti sta se desava na selima u zenickoj opstini...
Kakva civilna zastita, da one omladine ne bi i vojske, klinac bi ista uradili, omladini svaka cast, pa sutra opet starkelje nek kenjaju kako nam je omladina sve goli kloc do klocasnaga_znanja wrote:Civilna zastita je pala na svakom ispitu i za ovo neko mora odgovarati.
Znalo se jos prije 48 sati da ce biti poplava. Izdana su upozorenja od meterologa, a civilna zastita jutros nasipe u Zenici pravi i to imam osjecaj reklame radi. Da nije dosla vojska oni to nikad ne bi zavrsili.

pa kad mi neko kaže zašto me fata nostalgija za, kako vole rec, mracnim vremenimaO'zone wrote:Civilna zaštita je pala u svako priridnoj i drugoj nepogodi koju smo imali od rata na ovamo. Služba koja milionski budžet troši na NEŠTO (teško utvrditi na šta) nema čamca kako treba, sredstava veze, opreme...snaga_znanja wrote:Civilna zastita je pala na svakom ispitu i za ovo neko mora odgovarati.
Snijeg
Požari
Poplave
Na svemu je CZ pala.
Potpis. Omladinci i Ragbi klub Čelik.CoCoLoCo wrote:Kakva civilna zastita, da one omladine ne bi i vojske, klinac bi ista uradili, omladini svaka cast, pa sutra opet starkelje nek kenjaju kako nam je omladina sve goli kloc do klocasnaga_znanja wrote:Civilna zastita je pala na svakom ispitu i za ovo neko mora odgovarati.
Ne smijem ni pomisliti sta se desava na selima u zenickoj opstini...I muriji vala svaka cast, susretljivi, kulturni, za pozelit vala i ljepota ih vidit nekako danas bgmi.
Svaka mu čast ako jestePREMIJER ZE-DO KANTONA U AKCIJI: Munib Husejnagić privatnim čamcem ušao u centar Maglaja
Četvrtak | 15.05.2014.
Premijer Zeničko-dobojskog kantona, Munib Husejnagić, napominje da se u Maglaj može ući samo čamacima i helikopterima i nikako drugačije
Premijer Zeničko-dobojskog kantona, Munib Husejnagić, koji se trenutno nalazi u, potpuno poplavljenom i blokiranom, samom centru Maglaja, za Anadolu Agency (AA) je izjavio da se u Maglaj može ući samo čamcima.
"Situacija u Maglaju je izuzetno teška, grad je blokiran iz svih pravaca. Ovdje, dakle, vlada totalna blokada grada. U samom centru grada, gdje se trenutno nalazim, visina vode doseže od 1 do 2 metra", ističe Husejnagić.
Napominje da se u grad može ući samo pomoću čamaca i iz helikoptera i nikako drugačije.
"U grad se može ući samo čamcima. Evo i ja sam ušao privatnim čamcem do jednog dijela grada, a nakon toga sa drugim čamcima smo se probili do centra grada", rekao je premijer Zeničko-dobojskog kantona.
Na kraju, navodi kako vojska evakuiše stanovnike kojima je u ovim momentima pomoć najpotrebnija.
"Odredili smo prioritete i vojska pomaže prvo bolesnima i djeci, koju evakuiše helikopterom, a onda ostalima kojima je pomoć potrebna. Najbitnije je da trenutno nema žrtava", kazao je Husejnagić.
Napominje da će zbog vrlo teške situacije zatražiti i ispomoć iz Konjica kako bi dobili još čamaca i na taj način pomogli ugroženim stanovnicima Maglaja.
HELP Hilfe zur Selbsthilfe e.V. pokreće akciju pomoći ugroženom stanovništu u BiH. Sutra će biti dostavljene pumpe za vodu Općini Kakanj te paketi sa hranom, pićem, pokrivačima i higjenskim setom za stanovništvo Općine Maglaj. Vrijednost Helpove akcije u BiH i Republici Srbiji je 10.000 Eura.

Zemlja u Hidanima urušila dio stambenog objekta! /FOTO/
četvrtak, 15 Maj 2014 14:54 | Autor Edita Jakovljević
U tuzlanskom naselju Hidani pokrenulo se klizište koje je urušilo jedan stambeni objekat. Riječ je o renoviranoj porodičnoj kući Mirsade Ćosić koja se, u trenutku pokretanja klizišta, nije nalazila unutra. Zemlja je u potpunosti okružila objekat a prodrla je i u jednu od prostorija.
Komšije su se odmah organizovale, kaže Mirsada, i lopatama odrgnule veći dio zemlje sa ulaznih vrata kako bi ukućani mogli ući unutra i iznijeti stvari. Na okolnom brdu koje se pokrenulo vidljivi su tragovi otvaranja zemlje. Stanovnici tog naselja žive u strahu od daljeg pomijeranja zemlje.
Jbes vlast, na ove stvari kolko god se pripremao se ne mozes nikad pripremit dovoljno, priroda je to, meni je nekako uz sve to veci utisak ostavilo zajednistvo naroda, sirom Bosne, i ovde na forumu i na licu mjesta. U muci se junaci poznaju i bgmi odavno ne vidjeh veceg junashtva, ljudskosti, zajednistva i solidarnosti kao danas.m_l wrote:Sta ce dalje biti samo Bog dragi zna, vjerovatno i velika klizista. Da sad kisa prestane, i da se voda povuce, stete su ogromne. Ovo je slika i prilika nas i nase drzave, tj. vlasti. Smece, nespremnost, nesposobnost - nas stil zivota- sve je isplivalo.