Upravo tako. Bio sam nedavno u Norveskoj i Finskoj, koje ne vaze za neke kulinarske nacije i da hrana im nije nesto, ali zato proizvodi u marketima su nekako puni okusa, i ocito je da mi sto se tice tih proizvoda jedemo neke trecerazredne varijante.zubi wrote:Da.DaffyDuck wrote:Sto ste bukvalisti, mozda covjek misli na proizvode koje velike kompanije nama serviraju kao svoj brand proizvode a u stvari su smece koje se proizvode samo za trecerazredne zemlje.
U pravu je u svemu!
Pocevsi od slatkisa, cokolada, sokova pa nadalje. Mlijeko se npr ne moze porediti sa nasim, mlijecni namazi itd. Mlijeko npr u Norveskoj ima rok trajanja 2 ili 3 dana (postoje i ona sa vecim rokom, ali koliko sam primjetio oni vecinom kupuju ova), a kod nas 6 mjeseci? Pa sad zamislite sta je u tom mlijeku pa ono mozte stajati normala da se ne pokvari 6 mjeseci, kakve hemije su tu morale biti ubacene.
Meso njihovo jeste cudnog okusa, ali to je zato sto oni ne trpaju kile soli. Mora kod nas onaj cevap bit ukusan, kad ga je zacinio sa svim mogucim zacinima, natrpa soli, poslije moras 20 l vode popit da dodjes sebi.