Sarajevo City Center

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Sta bi zeljeli vidjeti u SCC????

H&M
15
14%
C&A
16
15%
Subway
9
8%
Müller
23
22%
Humanic
2
2%
Esprit
6
6%
Jack&Jones
6
6%
Decathlon
29
27%

Total votes: 106

OldMayor

#1076 Re: Sarajevo City Center

Post by OldMayor »

zubi wrote:
DaffyDuck wrote:Sto ste bukvalisti, mozda covjek misli na proizvode koje velike kompanije nama serviraju kao svoj brand proizvode a u stvari su smece koje se proizvode samo za trecerazredne zemlje.

U pravu je u svemu!
Da.
Upravo tako. Bio sam nedavno u Norveskoj i Finskoj, koje ne vaze za neke kulinarske nacije i da hrana im nije nesto, ali zato proizvodi u marketima su nekako puni okusa, i ocito je da mi sto se tice tih proizvoda jedemo neke trecerazredne varijante.

Pocevsi od slatkisa, cokolada, sokova pa nadalje. Mlijeko se npr ne moze porediti sa nasim, mlijecni namazi itd. Mlijeko npr u Norveskoj ima rok trajanja 2 ili 3 dana (postoje i ona sa vecim rokom, ali koliko sam primjetio oni vecinom kupuju ova), a kod nas 6 mjeseci? Pa sad zamislite sta je u tom mlijeku pa ono mozte stajati normala da se ne pokvari 6 mjeseci, kakve hemije su tu morale biti ubacene.

Meso njihovo jeste cudnog okusa, ali to je zato sto oni ne trpaju kile soli. Mora kod nas onaj cevap bit ukusan, kad ga je zacinio sa svim mogucim zacinima, natrpa soli, poslije moras 20 l vode popit da dodjes sebi.
Qoom

#1077 Re: Sarajevo City Center

Post by Qoom »

Zna li ko da li je izgradnja Marijin Dvora i dijelova oko Marijin Dvora uticala na cijenu stanova i ako jeste, procentualno koliko?

Pretpostavljam da su kirije za najam najskuplje upravo u ovom dijelu oko Kranjčevićeve.
DaysleepeR

#1078 Re: Sarajevo City Center

Post by DaysleepeR »

pa da sad imaju "stan ispunjen svjetlom" kao selling point
O'zone
Globalni moderator

#1079 Re: Sarajevo City Center

Post by O'zone »

DaysleepeR wrote:pa da sad imaju "stan ispunjen svjetlom" kao selling point
24/7
Naslovnica

#1080 Re: Sarajevo City Center

Post by Naslovnica »

Jel se otvorilo šta od klope?!
O'zone
Globalni moderator

#1081 Re: Sarajevo City Center

Post by O'zone »

Naslovnica wrote:Jel se otvorilo šta od klope?!
Jes na trećem prekoputa igraonice probao hamburger u Citiy burgeru i morma priznati da sam pozitivno iznenađen kvalitetom. Imaju još i domaća jela odnosno na kašiku i talijanski dio sa pastama i pizzama.
GaRGa

#1082 Re: Sarajevo City Center

Post by GaRGa »

O'zone wrote:
Jes na trećem prekoputa igraonice probao hamburger u Citiy burgeru i morma priznati da sam pozitivno iznenađen kvalitetom. Imaju još i domaća jela odnosno na kašiku i talijanski dio sa pastama i pizzama.

pasta im je katastrofa...
Nisrin

#1083 Re: Sarajevo City Center

Post by Nisrin »

O'zone wrote:

Cijene???Da ne bude kao u Alti onaj burger, na istom spratu kao Vapiano, kupim 2 hamburgera 2 cole i racun 15 KM :S
O'zone
Globalni moderator

#1084 Re: Sarajevo City Center

Post by O'zone »

Nisrin wrote:
O'zone wrote:

Cijene???Da ne bude kao u Alti onaj burger, na istom spratu kao Vapiano, kupim 2 hamburgera 2 cole i racun 15 KM :S
Hamburger 3 KM pomfrit 1,5 KM

Sjebo me Hot-Dog piše 6 KM kontam greška onda ispod pročitam 200 gr kobasica :? sad me interesuje kakav je Hot-Dog sa 200 gr kobasica odnosno koliko je to Hot-Dogova?

Najskuplji hamburger bio kombinacija piletine, govedine i priloga 5,5 KM
Last edited by O'zone on 26/03/2014 13:37, edited 1 time in total.
travar

#1085 Re: Sarajevo City Center

Post by travar »

Green station:
Tražio sendvič s tunom, kaže nema
Tražio cappy narandžu, kaže nema nestalo.
Kolega tražio tost s mocarelom i paradajzom kaže nema mocarele :lol:

Na kraju sam uzeo neki sendvič s purećom šunkom (4 ili 4.5KM, nisam siguran), bolje da nisam, ona kifla je bila bar dan stara.

Juče odem u onaj Pide&Something, nije loše, svježe, prave na licu mjesta, a ona "kora/pecivo" se komotno može jesti onako bez ičega, toliko je ukusna. (Pide s špinatom 3KM)

Pasta bene:
Uzeo neke špagete s paradajz sosom (4KM), iskreno, Vapiano je godinama ispred što se tiče ukusa. Možda se i ovi poprave nakon malo prakse.
Tražio cappy jagoda, kaže nema, hajd bar su imali narandžu :roll:
Dođe račun 9 KM, kaže, hoćemo li zaokružiti na 10? How about no.

Ostalo ću probati u narednih par dana :mrgreen:
saale

#1086 Re: Sarajevo City Center

Post by saale »

Ja koji bolesnici su aktivni na ovoj temi,,,,sta boli ba vise koga kurac cij je al shidi, i sta vishe trabunjate o fabrikama da mozda na mjestu gdje sarajevo city centar nije trebala biti termoelektrana ili su trebale ostati one barake,,, Jebo vam Fahro mater,,, (sto on nije pravi fabrike)?
DaysleepeR

#1087 Re: Sarajevo City Center

Post by DaysleepeR »

evo izvini nećemo više kad si nas tako lijepo zamolio...
saale

#1088 Re: Sarajevo City Center

Post by saale »

DaysleepeR wrote:evo izvini nećemo više kad si nas tako lijepo zamolio...
Jarane moj ako imas dokaze idi u tuzilastvo i predaj,al nemoj ba vishe da smarash :lol: :lol: :lol:
DaffyDuck

#1089 Re: Sarajevo City Center

Post by DaffyDuck »

Je li te to u srce dira kada neko nesto kaze protiv Bakirove magaze :D
saale

#1090 Re: Sarajevo City Center

Post by saale »

DaffyDuck wrote:Je li te to u srce dira kada neko nesto kaze protiv Bakirove magaze :D
kad bi samo znao koliko mene boli kurac za bakira :D
DaysleepeR

#1091 Re: Sarajevo City Center

Post by DaysleepeR »

saale wrote:
DaysleepeR wrote:evo izvini nećemo više kad si nas tako lijepo zamolio...
Jarane moj ako imas dokaze idi u tuzilastvo i predaj,al nemoj ba vishe da smarash :lol: :lol: :lol:
pozdravi šefa i reci mu da dok ne smogne kuveta ko ahbab mu Erdogan da poukida internet, o javašlucima će se pričati, bez obzira koliko to koga smara

nemoj dolaziti na temu ako te smara, popij kafu, odmori
saale

#1092 Re: Sarajevo City Center

Post by saale »

pozdravi šefa i reci mu da dok ne smogne kuveta ko ahbab mu Erdogan da poukida internet, o javašlucima će se pričati, bez obzira koliko to koga smara

nemoj dolaziti na temu ako te smara, popij kafu, odmori[/quo
Nemoj me nasmijavati,,, AL FAKAT me je uvijek zanimalo dal takvi kao ti rade ista u zivotu osim sto sve zivo kritikuju i pljuju,,,? A da radite, sjedite za racunarima i bavite se mahalanjem :lol:
vješalica

#1093 Re: Sarajevo City Center

Post by vješalica »

OldMayor wrote:
zubi wrote:
DaffyDuck wrote:Sto ste bukvalisti, mozda covjek misli na proizvode koje velike kompanije nama serviraju kao svoj brand proizvode a u stvari su smece koje se proizvode samo za trecerazredne zemlje.

U pravu je u svemu!
Da.

Pocevsi od slatkisa, cokolada, sokova pa nadalje. Mlijeko se npr ne moze porediti sa nasim, mlijecni namazi itd. Mlijeko npr u Norveskoj ima rok trajanja 2 ili 3 dana (postoje i ona sa vecim rokom, ali koliko sam primjetio oni vecinom kupuju ova), a kod nas 6 mjeseci? Pa sad zamislite sta je u tom mlijeku pa ono mozte stajati normala da se ne pokvari 6 mjeseci, kakve hemije su tu morale biti ubacene.
kod nas se u pravilu i skoro na svakoj ambalaži u propisanim uvijetima čuvanja mlijeko treba potrositi u 2-3 dana kad se otvori...a svako bi se pokvarilo za 6 mjeseci...tako da za ovo nisi u pravu
DaysleepeR

#1094 Re: Sarajevo City Center

Post by DaysleepeR »

saale wrote:

nemoj dolaziti na temu ako te smara, popij kafu, odmori[/quo
Nemoj me nasmijavati,,, AL FAKAT me je uvijek zanimalo dal takvi kao ti rade ista u zivotu osim sto sve zivo kritikuju i pljuju,,,? A da radite, sjedite za racunarima i bavite se mahalanjem :lol:
naravno da radimo, evo nas u avazovoj kuhinji
starii

#1095 Re: Sarajevo City Center

Post by starii »

jedno pitanje..bio sam u zari i bilo je presparno i nisam nigdje vidio da ima klima za hladenje a opet oni preko puta imaju montirane klime koje rashladuju...jel to memli strani ne treba klima? :D
DaysleepeR

#1096 Re: Sarajevo City Center

Post by DaysleepeR »

starii wrote:jedno pitanje..bio sam u zari i bilo je presparno i nisam nigdje vidio da ima klima za hladenje a opet oni preko puta imaju montirane klime koje rashladuju...jel to memli strani ne treba klima? :D
ti bi klimu? da ne bi možda gospodin želio i fabriku, ili možda Magros da se vrati? kako te nije stid?
starii

#1097 Re: Sarajevo City Center

Post by starii »

DaysleepeR wrote:
starii wrote:jedno pitanje..bio sam u zari i bilo je presparno i nisam nigdje vidio da ima klima za hladenje a opet oni preko puta imaju montirane klime koje rashladuju...jel to memli strani ne treba klima? :D
ti bi klimu? da ne bi možda gospodin želio i fabriku, ili možda Magros da se vrati? kako te nije stid?
joj izvinite moze i cevabdžinica mrkva :D
Hajvan

#1098 Re: Sarajevo City Center

Post by Hajvan »

srušit sve i napravit brvnaru za Route 66 Club House :lol: :evil:
staradis

#1099 Re: Sarajevo City Center

Post by staradis »

Opa znaci ima jeftine klope gore. To se trazi!
karanana

#1100 Re: Sarajevo City Center

Post by karanana »

cijene klope su pristupacne. ja sam jeo pastu i nije mi se svidila jer su spageti bili neiskuhani. vidio sam da su cijene pristupacne kod onih hamburgera i kod onih salata. ni paste nisu skupe ali moraju se poboljsati.
Post Reply