Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Bosna i Hercegovina će u grupi F završiti na ovom mjestu:

1.
60
15%
2.
280
69%
3.
42
10%
4.
22
5%

Total votes: 404

Teletubbies

#1076 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Teletubbies »

Ima da im Safet jebe majku ko 79' !
Havatar

#1077 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Havatar »

kvote za utakmicu
Argentina v Bosnia-Herz
Argentina
4/11
Draw
100/30
Bosnia-Herz
6/1
Pjanic15

#1078 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Pjanic15 »

http://www.bhrt.ba/nekategorizirano/poc ... me-bhrt-u/

Znači ako kablovski operateri na vrijeme ne potpišu ugovor sa BHRT, ništa od HD snimka, ostaje nam ovo krompirom snimano. :lol:
sarajevsko_pivo

#1080 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by sarajevsko_pivo »

Prvu utakmicu gubimo 6-0, kao Srbija na SP kad je izgubila od Argentine...
Logovan

#1081 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Logovan »

sarajevsko_pivo wrote:Prvu utakmicu gubimo 6-0, kao Srbija na SP kad je izgubila od Argentine...
Tobe jarabi.
drug_profi

#1082 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by drug_profi »

Jbliga ako povedu 2:0, 8 igraca u sesnaesterac, dvojicu malo ispred da smetaju sutevima i izdrzi do kraja. Jer za plasman moze i gol razlika biti presudna.
noiserr

#1083 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by noiserr »

sarajevsko_pivo wrote:Prvu utakmicu gubimo 6-0, kao Srbija na SP kad je izgubila od Argentine...
Ako im kojim cudom uvalimo gol prvi, moze se svasta desiti. Mogu ih i oni primiti.

Mi smo u stanju bili i Portugalu dati gol dva sa igracem manje. Tako da sumnjam da se 6-0 situacija moze desiti. Svi znaju da od nas mogu primiti gol lako, i cisto sumnjam da ako povedu da ce se tek tako bas otvoriti da nam uvale jos bruku golova.

Ja mislim da ce prva utakmica biti tipa 2-1 ili tako nesto. Nije ni njihova odbrana tako dobra a i golman im nije nesto specijalno.

Netreba zanemariti ni podrsku navijaca, vecina stadiona ce biti na strani Bosne. Sto ce uticati na sudijske odluke. Tako da i ako je Argentina veliki favorit, ja mislim da je jedno iznenadjenje vrlo moguce.
zlajapravaraja

#1084 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by zlajapravaraja »

Mozemo mi njih vrlo lako i pobijediti, samo treba do maksimuma iskoristiti njihove slabosti, a neke od najvecih su prekomjerna kolektivna arogancija, sebicnost izmedju sebe jer imaju toliko puno zvijezda, i vrlo slabi zivci pod pritiskom :!: , pogotovo ako ne krene onako kako su prizeljkivali.

Takvi su oni, a u Brazilu ce biti pod OGROMNIM pritiskom 8-)

Sjetite se kako ih je Kamerun, tada totalni egzotici, pobijedio u otvarajucoj tekmi na SP 1990, a u koji su Argentinci sa Maradonom usli kao branioc titule :oops:

Nisu dobri sa zivcima, nikako :evil:

drug_profi

#1085 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by drug_profi »

Jos 3-4 posta u ovom tonu i bice "ma 'ta ce ardzentajna..."

Halo ba ljudi nas sa klupom mogu razvaliti. Kakva labilnost? Ljudi igraju pod pritiskom stalno. Nego pametno i murinjovski. Drugacije sa njima ne ide.
Havatar

#1086 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Havatar »

drugi profil wrote:Jos 3-4 posta u ovom tonu i bice "ma 'ta ce ardzentajna..."

Halo ba ljudi nas sa klupom mogu razvaliti. Kakva labilnost? Ljudi igraju pod pritiskom stalno. Nego pametno i murinjovski. Drugacije sa njima ne ide.
Ne siri defetizam
drug_profi

#1087 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by drug_profi »

Havatar wrote:
drugi profil wrote:Jos 3-4 posta u ovom tonu i bice "ma 'ta ce ardzentajna..."

Ne siri defetizam
Jah, eto defetizam je kad priznas da je neko bolji i da nam treba puno vise od tvrdoglavosti da bi izvukli rezultat.
Djuro11

#1088 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Djuro11 »

Nigerija ima prilicno jak tim.Ljudi su navikli na klime.Ozbiljni su trkaci.I fanaticno se bore.Nesto sto mi ne radimo.Izuzev Lulica, donekle i Ibisevica.Mi nemamo neke trkace.Medunjanin se vuce.Misimovic ne moze vise igrati od 65 minuta i svaka minuta poslije je samo minuta viska.Hajrovic je ono sto nam treba ali nas vrli ''Pape'' ce igrati Misimovica i Pjanica zajedno.Ne cudi me sto mu je domet bila Arapska liga

Nigerija ima i neprilika u savezu, ali znatno vise iskustva imaju od nas.Uz par solidnih igraca iz Engleske premijer lige.Ne moze se reci da ce to biti walk in the park.Krila su im malo losija strana.I Mikel ce im biti organizator igre.Momak vrijedi kao Pjanic na transfermarktu.Nece niko reci Papetu da se ne moze uz pitu ispod saca.Jagnjetinom i zajebancijama po Hrasnici.Praviti rezultat za neki daljni domet.Dok novi centar zjapi prazan, vazno je da se ide na teferice.Nemam rijeci, ali eto.Nasa jedina nada je da Iran i Nigerija bas odigraju krvavo.A, to ce i jednim i drugim biti utakmica za 2 mjesto.Izgubiti 5:0 od Argentine i nije strasno.Imaju jaci napad, sredinu i sve od nas.Veca su drzava i kazem nije sramota da zijanimo

No, vidio sam iako su nas kazem vam prosli put.Uzeli.Da odbrana im nije jaca strana.Prave kardinalne greske.Najveci propuh kroz koju su setali je bio nedostatak zadnjeg veznog kod nas.Kao i strana gdje ''Avdija'' igrao.Kolasinac je po meni bolji od Zabalete.Pa ti pricaj sta hoces.Imamo takodjer i boljeg golmana.Ako Spahic ne bude pravio neke sulude greske i dobijao zute minute.Uz propisan duo s ili Zukanovicem ili Bicakcicem.Stoperski par nam je osiguran.Mesi je u najgoroj formi dosad.

Naravno.Bez Mesije.Oni imaju Lavezija, Higuaina, Di Mariu.Di Maria je brz, prodoran.Sve sto nasa krila nisu, kad ''Pape'' igra s laznim krilima.Jedino mi tako igramo

Irance ne znam, sem da ih nikad nismo uzeli.Sem da fanaticno trce, i da imaju maksimalnu ozbiljnost pri svakoj utakmici.I bas zbog tog smatram da nemamo sanse
Djuro11

#1089 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Djuro11 »

Ne vjerujem da nas s klupom mogu razvaliti, iako su znatno jaci od nas

Mi imamo Begovica, Kolasinca, Lulica, Dzeku, Pjanica.Nemamo 11 idealnih igraca, ali daleko od tog da smo losi.S 2 napadaca ne smijemo da igramo.Argentina je labilna psihicki.Iako imaju i par dosta dobrih igraca sem Mesija.Cim dodje kakva ozbiljna ekipa.Oni ce se prosuti i nece daleko dogurati.Ovo je za Argentinu

Nasa najvaznija utakmica je Iran-Nigerija.Tu cemo vidjeti igru oba protivnika.Kad bi bilo nerijeseno tamo?
limeni

#1090 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by limeni »

Djuro11 wrote:Nigerija ima prilicno jak tim.Ljudi su navikli na klime.Ozbiljni su trkaci.I fanaticno se bore.Nesto sto mi ne radimo.Izuzev Lulica, donekle i Ibisevica.Mi nemamo neke trkace.Medunjanin se vuce.Misimovic ne moze vise igrati od 65 minuta i svaka minuta poslije je samo minuta viska.Hajrovic je ono sto nam treba ali nas vrli ''Pape'' ce igrati Misimovica i Pjanica zajedno.Ne cudi me sto mu je domet bila Arapska liga

Nigerija ima i neprilika u savezu, ali znatno vise iskustva imaju od nas.Uz par solidnih igraca iz Engleske premijer lige.Ne moze se reci da ce to biti walk in the park.Krila su im malo losija strana.I Mikel ce im biti organizator igre.Momak vrijedi kao Pjanic na transfermarktu.Nece niko reci Papetu da se ne moze uz pitu ispod saca.Jagnjetinom i zajebancijama po Hrasnici.Praviti rezultat za neki daljni domet.Dok novi centar zjapi prazan, vazno je da se ide na teferice.Nemam rijeci, ali eto.Nasa jedina nada je da Iran i Nigerija bas odigraju krvavo.A, to ce i jednim i drugim biti utakmica za 2 mjesto.Izgubiti 5:0 od Argentine i nije strasno.Imaju jaci napad, sredinu i sve od nas.Veca su drzava i kazem nije sramota da zijanimo

No, vidio sam iako su nas kazem vam prosli put.Uzeli.Da odbrana im nije jaca strana.Prave kardinalne greske.Najveci propuh kroz koju su setali je bio nedostatak zadnjeg veznog kod nas.Kao i strana gdje ''Avdija'' igrao.Kolasinac je po meni bolji od Zabalete.Pa ti pricaj sta hoces.Imamo takodjer i boljeg golmana.Ako Spahic ne bude pravio neke sulude greske i dobijao zute minute.Uz propisan duo s ili Zukanovicem ili Bicakcicem.Stoperski par nam je osiguran.Mesi je u najgoroj formi dosad.

Naravno.Bez Mesije.Oni imaju Lavezija, Higuaina, Di Mariu.Di Maria je brz, prodoran.Sve sto nasa krila nisu, kad ''Pape'' igra s laznim krilima.Jedino mi tako igramo

Irance ne znam, sem da ih nikad nismo uzeli.Sem da fanaticno trce, i da imaju maksimalnu ozbiljnost pri svakoj utakmici.I bas zbog tog smatram da nemamo sanse
argentina ce ti najmanje do polufinala, na njihovom "terenu" je prvenstvo i jedan od glavnih su favorita.
nemojte se ljudi zavaravati prijateljskom iz st. louisa, tu su oni pokazali jedno 20% realne snage, doduse su i nasi bili losiji nego inace.
sead kolasinac je masina i on sa senadom lulicem moze biti ubitacan tandem na lijevoj strani.
misimovic ne moze fizicki podnijeti sve tri utakmice u 10 dana, najvise dvije.
drug_profi

#1091 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by drug_profi »

Ne moramo se na Argentini vaditi. Imamo srecu da igramo prvu tekmu sa njima i mozemo si priustiti i poraz, ali bi mogli pokusati ne primiti previse golova, pa nam se mozda ukaze i sansa za izjednacenje. Samo autobus parkirat, vjezbati to bar 10 dana.
insaneinthebrain

#1092 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by insaneinthebrain »

Hyundai objavio pobjednike FIFA World Cup kampanje
Svi pobjednički slogani se mogu pronaći na FIFA.com, a među ova 32 slogana nalazi se slogan koji je dobio najviše glasova i koji će biti apliciran na timski autobus zmajeva »Dragons on Field, Dragons in Heart«! Nadamo se da će učesnik koji je prijavio slogan, isti prepoznati te da će biti ponosan kada po prvi put u historiji vidi naš tim i svoj slogan na apliciran autobusu Zmajeva.
http://www.klix.ba/auto/hyundai-objavio ... /140514140
noiserr

#1093 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by noiserr »

Teletubbies wrote:

Ima da im Safet jebe majku ko 79' !
Vidio sam ovaj klip sto puta, ali uvjek se odvalim smijati kad mu Argentinac doda loptu za gol. Haha, stvarno je bio igracina! I ako su mi uvjek pitari isli na zivce koliko su ga hvalili i svojetali.

Kad je igrao za reprezentaciju bio mi je najdrazi.
Last edited by noiserr on 14/05/2014 19:36, edited 1 time in total.
Kinaski

#1094 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Kinaski »

noiserr wrote:
Ako im kojim cudom uvalimo gol prvi, moze se svasta desiti. Mogu ih i oni primiti.

Mi smo u stanju bili i Portugalu dati gol dva sa igracem manje. Tako da sumnjam da se 6-0 situacija moze desiti. Svi znaju da od nas mogu primiti gol lako, i cisto sumnjam da ako povedu da ce se tek tako bas otvoriti da nam uvale jos bruku golova.

Ja mislim da ce prva utakmica biti tipa 2-1 ili tako nesto. Nije ni njihova odbrana tako dobra a i golman im nije nesto specijalno.

Netreba zanemariti ni podrsku navijaca, vecina stadiona ce biti na strani Bosne. Sto ce uticati na sudijske odluke. Tako da i ako je Argentina veliki favorit, ja mislim da je jedno iznenadjenje vrlo moguce.
Sudijske odluke pod uticajm navijaca, how yes no. Pa ne sudi Bjelica i co. svjetsko :D
noiserr

#1095 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by noiserr »

Kinaski wrote:
noiserr wrote:

Sudijske odluke pod uticajm navijaca, how yes no. Pa ne sudi Bjelica i co. svjetsko :D
Sudije su i te kako pod uticajem publike. Kad 70 000 ljudi zahuci za penal. Mislis da to nema uticaja? Nebudi smjesan. A da ne govorim kad je u pitanju tok igre tipa prekrsaji i slicno.
pirmin

#1096 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by pirmin »

Ko od nasih igraca, objektivno gledajuci, fizicki moze izgurati 90+ minuta ubitacnog tempa?
Kolasinac, Lulic, Ibisevic...dalje?
MOSALJOZE

#1097 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by MOSALJOZE »

pirmin wrote:Ko od nasih igraca, objektivno gledajuci, fizicki moze izgurati 90+ minuta ubitacnog tempa?
Stavio si Vedu koji je u karina formi,tako da njega ne vidim u tim kombinacijama 90 minuta.Da je forma kao što je bila na početku proljetnog dijela sigurno,ali ovakav Vedo teško da moze izgurati 90.Begović,Salihović,Bešić,Bičakčić,pa eto i Dzeko ako ćemo po formi.Mozda još Višća,koji je bio jedan od najstandardnijih
Mirza007

#1098 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Mirza007 »

pirmin wrote:Ko od nasih igraca, objektivno gledajuci, fizicki moze izgurati 90+ minuta ubitacnog tempa?
Besic, Visca, Bicakcic, Spahic (tim redom)
Evo i onih kojima to nije jaca strana (pa ih ja ne bih stavio u tim od pocetka):
- Misimovic
- Medunjanin
Za Pjanica nisam siguran koliko dugo moze izdrzati (a i to ovisi od toga kakva mu je uloga i ko je jos u timu). Slicno je i sa Salihovicem.
Sto se Mujdze tice, ne znam koliko je povreda ostavila traga na njegovoj fizickoj spremi ali obzirom da nije dugo igrao ne bih rekao da je nesto posebno spreman. Dzeko ne bi trebao generalno previse trcati jer bi trebao cuvati snagu za kontre, sprintanje i suteve i u mojoj koncepciji je jedini u spicu. No svakao bi odbrana pocinjala od njega.
noiserr

#1099 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by noiserr »

- Dzeko ima dosta kondicije. Jedino sam ga vidio da se umorio protiv Everton-a. A od njega se zahtjeva da non stop skace i da vrsi pressing, odbrana kornera i slicne stvari, ima velik zadatak u City-ju.

- Spahic se ne umara, on brani postavljanjem, tipa Maldini.

- Ne mislim ni da ce Bicakcic imati nekih problema. Mlad decko u kondiciji.

- Medunjanin moze punih 90 minuta bez problema.

Ima tu jos par ali pitanje je hocel igrati u prvoj postavi. Imamo kriticna dva 3 igraca koje moramo cuvati. Pjanica (treba paziti), Miske nemoze 90 minuta izdrzati, a I Salihovic cesto ne igra punih 90 u Hoffenheim-u.

Steta sto se trenira u Bosni, Susic ih je trebao negdje u mocvaru dovesti da se navikavaju na klimu, ali dobro pripremit ce se u Brazilu.
drug_profi

#1100 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by drug_profi »

Brate sada kad prizdije majsko sunce iza ovolike kise ima da disemo svi na skrge...
Post Reply