Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

Mister Yes

#1076 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Mister Yes »

huone wrote: Nigdje nisam religiju spomenuo. :roll:
Pa na osnovu čega bi se radikalizirali? Željo-Sarajevo? :?
huone wrote: Ti stvarno vjerujes da se Zapad toliko boji par miliona Bosnjaka?
Ne boji se Zapad nikoga. Ali ima preferencije. Što će reći da ako može birati ( a može) onda će izabrati šta mu više odgovara.
huone wrote: Bosnjaka koji se ne razlikuju puno od albanskih muslimana?
Prvo razlikuju se a drugo albanski nisu opkoljeni.
huone wrote: Je li tebi jasno sta znaci spajanje RS-a sa Srbijom? Je li tebi jasno da bi se i Hrvatska tome protivila jer bi ta nova uvecana Srbija predstavljala konstantnu prijetnju Hrvatskoj i njenoj obali?
Smiješne stvari. Otiđi na bilo koji Srpsko-Hrvatski forum i pogledaj šta oni misle o toj priči. Što se njih tiče oni su svoje nesporazume rješili i sada su zajedno na projektu podjele BiH pri čemu bi naravno RS pripala Srbiji. Hrvate samo zanima da oni dobiju svoj dio. Sljedeći rat će biti rat kršćana protiv muslimana i ko god misli da će Hrvati biti na našoj strani ima ozbiljnih problema sa shvatanjem realnosti.
Mister Yes

#1077 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Mister Yes »

udrch wrote:Srbi ne smiju, jer bi izgubili i ovo što imaju..
mi nemamo potrebe, ionako će vrijeme učiniti svoje..
Ta dva stava su u kontradikciji. Ako će vrijeme učiniti svoje onda to znači da će Srbi vremenom izgubiti sve? Valjda im je onda bolje pokušati ratom a ne čekati da vremenom sve izgube?
hizo ramidovic

#1078 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by hizo ramidovic »

Mister Yes wrote:
hizo ramidovic wrote:u otesu.
Ih? Baš tamo gdje je bio HVO i gdje i vrapci na grani znaju da ne bi da nije bio HVO. Bitno je razumjeti uzrok i posljedicu.
pa ti, covjece, pojam nemas sta pises...
evo, citaj malo:
http://www.klix.ba/forum/otes-04-12-199 ... 06809.html
Dozer

#1079 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Dozer »

fantom slobode wrote:
Dozer wrote:Ne moze me niko natjerati da se izjasnim kao pripadnik bilo kojeg od 3 sveta konstitutivna naroda u BiH.
Nacionalno sam Bosanac, etnicki necu da se izjasnim nikako, a religija je moja licna stvar.

Tesko za shvatiti i prihvatiti? :)
Tesko je shvatiti sto se ti anonimno izjasnjavas kao Bosanac...valjda ti treba za prikazivanje citaocima foruma...a eto religija je tvoja licna stvar...licna stvar je i tvoja nacionalnost. Posebno u uslovima ove forumske anonimnosti.

samo kreni sa edukacijom...
:lol: :lol: Bosanac i na popisu, i na forumu, i u javnom zivotu. Ako ti je to tesko shvatiti, to je vec tvoj problem. Postoje ljudi s diplomama koji se bave takvim slucajevima :)

Ako su kojekakva prorocanstva tebi "edukacija", onda fakat... :D
Last edited by Dozer on 18/12/2013 15:13, edited 1 time in total.
kosava

#1080 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kosava »

Hafis wrote:Odmara jutros dijaspora od one sinoćnje silne ofanzive.
Još im je ostalo odraditi džep oko Banjaluke i rubna područja uz donji tok Drine :)
Lutko de ti meni reci sto vi svi sanjate da sva dijaspora guli po fabrikama ? Evo kod mene jutro kafica se popila , doruckovalo se pa na kondicione pripreme .
kosava

#1081 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kosava »

Dozer wrote:
fantom slobode wrote:
Dozer wrote:Ne moze me niko natjerati da se izjasnim kao pripadnik bilo kojeg od 3 sveta konstitutivna naroda u BiH.
Nacionalno sam Bosanac, etnicki necu da se izjasnim nikako, a religija je moja licna stvar.

Tesko za shvatiti i prihvatiti? :)
Tesko je shvatiti sto se ti anonimno izjasnjavas kao Bosanac...valjda ti treba za prikazivanje citaocima foruma...a eto religija je tvoja licna stvar...licna stvar je i tvoja nacionalnost. Posebno u uslovima ove forumske anonimnosti.

:lol: :lol: Bosanac i na popisu, i na forumu, i u javnom zivotu. Ako ti je to tesko shvatiti, to je vec tvoj problem. Imaju ljudi s diplomama koji se bave takvim slucajevima :)

Pa tesko je ogranicenom umu shvatiti da je Bosancima stalo do 100% Bosne
Dozer

#1082 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Dozer »

izgleda....
kosava

#1083 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kosava »

Hafis wrote:
madner wrote:Sve je lakse kada imas 200 tenkova i 500 haubica.
Svaki problem izgleda rjesiv.
Nitko ne može pobijediti jedan narod, pa da ima 50000000 tenkova.
Ta znaš i sam kako si goloruk, u tenama stao pred mnogo jačeg protivnika (200 tenkova je sitnica) i da te nisu aAmeri zaustavili danas bi u Kuršumliji aga bio.
Jeste se usrali sta vam kara napravi od onakve sile da se rata boji te ko vrag krsta :D
fantom slobode

#1084 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by fantom slobode »

kosava wrote:
Dozer wrote:
fantom slobode wrote: Tesko je shvatiti sto se ti anonimno izjasnjavas kao Bosanac...valjda ti treba za prikazivanje citaocima foruma...a eto religija je tvoja licna stvar...licna stvar je i tvoja nacionalnost. Posebno u uslovima ove forumske anonimnosti.

:lol: :lol: Bosanac i na popisu, i na forumu, i u javnom zivotu. Ako ti je to tesko shvatiti, to je vec tvoj problem. Imaju ljudi s diplomama koji se bave takvim slucajevima :)

Pa tesko je ogranicenom umu shvatiti da je Bosancima stalo do 100% Bosne
Ma neka si se ti ukljucio :lol: :lol: Dobar dan, sta ima :lol: :lol: :lol:

ti poce sa prorocanstvima...nije to edukativno sa tvoje strane :lol: :lol: :lol:

za ljude sa diplomama...sav si na nivou :lol: :lol: pravi javni radnik :lol: :lol: Bosanac :lol: :lol: :lol: sa privatnim osjecajem za iskazivanje religiozne pripadnosti...javni radnik :lol: :lol: :lol: to care! Sve rece...javni radnik....joj...shvatljivo zar ne!
kosava

#1085 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kosava »

exliberal-ex wrote:
kosava wrote:Neboj se ti za dijasporce stanje ti ovakvo prosjecan to jeste 90% dijasporaca je bila 20 -25 godina stara kada je poceo rat iz rata izasli ko demobilisani borci 2-3 godine poslije bio ozenjen sa djetetom stigao u Ameriku prije jedno 15 -18 godina , pun mu Amerike ali kuca je otplacena , nece zena nazad a dijete ili ce na fakultet ili ce poceti svoj zivot , kuca u Bosni popravljena ili je kupljeno sta nekretnine na slobodnoj teritorij , tako da se ceka samo da pukne pa da se krene u Bosnu da se odigra drugo poluvrijeme a jos nemora se brinuti o zeni i djeci oni su na sigurnom na Zapadu .

ja sta ja sve necu procitat na ovom forumu..znaci neko ko je prezivio rat , otisao preko bare postigao da mu familija ima normalan zivot jedva ceka da se ponovo zakuha pa da ko stari djuturum sa 40+ dodje da skace ponovo po nekim vukojebinama umjesto da pokupi djecu I unuke I ide negdje na more ko normalan covjek....hahahahaha o tito dragi ovaj post treba nominovat za post godine

nego junose da vas nesto pitam po drugi put..... kad se prica o proslom ratu uvijek se kaze kako su nenaoruzani I nespremni bosnjaci uspjeli da se odbrane od najezde srbo-cetnicko I hrvasko-ustaskih snaga ....zasto po tome srbi ( I hrvati posto I oni zele da se odjebu iz federacije) nebi mogli da se odbrane od bosnjackog napada....????
ovu temu treba zakljucat....fakat nema vise smisla :kiss:
Nije to normalan zivot i tu si se zajebo jer niko nije dosao u Ameriku jer je htjeo da proba Mickey D's pa ga mrzilo da se otvori jedan u Sarajevu nego sto su mu kucu porusili ovi sto sada zagovaraju mir a sad popravile se kuce ili su se kupile po slobodnim teritorijam i bolje mi opet u rat nego da ostavimo izbor dijeci i unucima ili u rat ili bit Kurdi a znas da se treca generacija ti unuci vracaju korijenima bar tako kaze nauka i istrazivanja . Nije Bosancima ni nakraj pameti da halale svoju pradedovinu dodi betonu i cetnickoj kamarili
Mister Yes

#1086 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Mister Yes »

hizo ramidovic wrote:
Mister Yes wrote:
hizo ramidovic wrote:u otesu.
Ih? Baš tamo gdje je bio HVO i gdje i vrapci na grani znaju da ne bi da nije bio HVO. Bitno je razumjeti uzrok i posljedicu.
pa ti, covjece, pojam nemas sta pises...
evo, citaj malo:
http://www.klix.ba/forum/otes-04-12-199 ... 06809.html
Evo ja čitao i čovjek kaže:
Otes je pao, po mojoj laickoj procjeni, prvo zbog toga sto je na tom dijelu ratista postojala brigada HVO
pa onda na 3 stranici:
Nase POG-e su bile na pravcima i unistili su nekoliko oklopa i nekoliko ih ostetili... Onda je pukla linija prema Barama(HVO) i to je bio pocetak kraja.
Ja sam uvijek tvrdio i tvrdiću da Otes ne bi nikad pao da nije bilo stupskog HVO-a.Taj stupski HVO,za razliku od onog novosarajevskog ili onog sa Mejtaša,je bilo kukavičije jaje u odbrani grada Sarajeva.Otvoreno su sarađivali sa četnicima i bili su ispostava onog kiseljačko/širokobriješkog ekstremnog krila HVO-a
I tako dalje. Znači, nije mi jasno zašto mi kažeš "pojma nemaš šta pišeš" a onda daš link gdje ljudi to isto kažu? :? Ludilo.
huone

#1087 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by huone »

Mister Yes wrote:Ne boji se Zapad nikoga. Ali ima preferencije. Što će reći da ako može birati ( a može) onda će izabrati šta mu više odgovara.
Ako je Zapadu stalo do mira na Balkanu i Evropi onda nece od Bosnjaka praviti "evropske Palestince"... jer to sigurno ne vodi miru i stabilnosti u ovom dijelu Evrope.
Smiješne stvari. Otiđi na bilo koji Srpsko-Hrvatski forum i pogledaj šta oni misle o toj priči.
Na koji, na HB forum...? :roll:
Što se njih tiče oni su svoje nesporazume rješili i sada su zajedno na projektu podjele BiH pri čemu bi naravno RS pripala Srbiji. Hrvate samo zanima da oni dobiju svoj dio. Sljedeći rat će biti rat kršćana protiv muslimana i ko god misli da će Hrvati biti na našoj strani ima ozbiljnih problema sa shvatanjem realnosti.
Hrvati nece biti na nasoj strani, nego na svojoj. Nije ni u njihovom interesu kao sto sam napisao da im Srbija bude na 50km od Zagreba i da im hrvatska obala bude na dohvat ruke.

Pusti "Herceg-Bosance" praznoglave sta oni pisu na forumima. Hrvati u Zagrebu imaju sire interese od skutora.
Last edited by huone on 18/12/2013 15:25, edited 1 time in total.
kosava

#1088 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kosava »

fantom slobode wrote: Ma neka si se ti ukljucio :lol: :lol: Dobar dan, sta ima :lol: :lol: :lol:

ti poce sa prorocanstvima...nije to edukativno sa tvoje strane :lol: :lol: :lol:

za ljude sa diplomama...sav si na nivou :lol: :lol: pravi javni radnik :lol: :lol: Bosanac :lol: :lol: :lol: sa privatnim osjecajem za iskazivanje religiozne pripadnosti...javni radnik :lol: :lol: :lol: to care! Sve rece...javni radnik....joj...shvatljivo zar ne!
Dobar dan i tebi mada je u mene jos uvijek jutro .
Pa covjek kao i svaka normalna osoba sa kucnim odgojem drzi svoje religiozne osjecaje i iskazuje ih u privatnosti svoga doma a ne slaveci i krsnu slavu lokalnog javnog klozeta sa direktnim televizijskim prenosom i neradnim danom
kosava

#1089 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kosava »

:thumbup:
madner wrote:Fali jos samo da zapjevate: Samo da rate ne bude :D
:thumbup:
Dozer

#1090 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Dozer »

fantom slobode wrote: za ljude sa diplomama...sav si na nivou :lol: :lol: pravi javni radnik :lol: :lol: Bosanac :lol: :lol: :lol: sa privatnim osjecajem za iskazivanje religiozne pripadnosti...javni radnik :lol: :lol: :lol: to care! Sve rece...javni radnik....joj...shvatljivo zar ne!
Image Image
Pa ti si k'o Jerry Louis, matere mi :D
Hajd' priznaj da ni sam ne znas sta si htio reci ovim gornjim postom ImageImage
Sta ba "nivo", sta "javni radnik", sta "privatni osjecaj za iskazivanje religije"?!
Aaaaajj, majkoooo ImageImage
Pa Ceric na C5 vapi za ovakvima k'o ti :D
hizo ramidovic

#1091 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by hizo ramidovic »

Mister Yes wrote:[Evo ja čitao i čovjek kaže:
Otes je pao, po mojoj laickoj procjeni, prvo zbog toga sto je na tom dijelu ratista postojala brigada HVO

I tako dalje. Znači, nije mi jasno zašto mi kažeš "pojma nemaš šta pišeš" a onda daš link gdje ljudi to isto kažu? :? Ludilo.
fakat ludilo, kad necija laicka procjena predstavlja tvoj glavni argument...
sticajem okolnosti, na tom dijelu (stup) je bio hvo, ali da je bila bilo koja druga jedinica arbih, isto bi se desilo.
silina napada, ogromna tehnicka nadmocnost, tenkoprohodan pravac i strateski znacaj otesa su glavni razlozi pada.
sad nastavi citati
kosava

#1092 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kosava »

Kinesko prkno wrote:Ne i ne momak,malo si zakasnio.Mudar covjek je rekao spremaj se za mir kao da je rat i skladu sa tim pripreme su vec zavrsene.Benc klupa i vratilo su odradili svoje,proteini su se popili i ceka se da pojeftine karte iza nove godine i show moze da pocne.867490 ljutih dijasporskih ratnika samo cekaju da odrade normu i zavrse posao za koji 17 vkbbr,505 buzimska ,3,6 korpus i ostale brdske brigade nisu imali snage,volje,znanja,tehnike i vodstva da stave tacku na i.Izglancaj kanistere,nabavi agregat i

Ma jeftina je karta uvijek , neboj se a opet si se zajebo 90% nas u Americi je bilo u tim gore nabrojanim Brigadama i Korpusima pa bas da nismo odradili :wink: vazda se sjetim Vozuce i Vlasica pa dupke punih hladnjaca Zmajevca i traktorskih prikolica mrtvih cetnika . :D
fantom slobode

#1093 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by fantom slobode »

Dozer wrote:
fantom slobode wrote: za ljude sa diplomama...sav si na nivou :lol: :lol: pravi javni radnik :lol: :lol: Bosanac :lol: :lol: :lol: sa privatnim osjecajem za iskazivanje religiozne pripadnosti...javni radnik :lol: :lol: :lol: to care! Sve rece...javni radnik....joj...shvatljivo zar ne!
Image Image
Pa ti si k'o Jerry Louis, matere mi :D
Hajd' priznaj da ni sam ne znas sta si htio reci ovim gornjim postom ImageImage
Sta ba "nivo", sta "javni radnik", sta "privatni osjecaj za iskazivanje religije"?!
Aaaaajj, majkoooo ImageImage
Pa Ceric na C5 vapi za ovakvima k'o ti :D
Samo naprijed :lol: :lol: :lol: i nemoj lupati po lap-topu nije ti on nista kriv. Sta ima Bosanac, javni radnik, ide li anonimno na forumu... :lol: :lol: :lol:

citaj samo citaj, guglaj...educiraj se
kosava

#1094 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kosava »

Bodkin wrote:
Gojeni H wrote:
Bodkin wrote:Dovoljno doci na ovu temu i odmah pozelis da nikad nisi vidio balkan u zivotu i da pobjegnes bez okretanja odavdje

Sent from my Lumia
Pa Bodkin jarane, vec si se ispalio. Zasto takvo razocarenje? Boli te za nama zaostalima.
nisam. ispalio se bio za faks. i ne boli me za familijom koja bi ostala dole, a koja ce biti na nemilosti potencijalnih pacijenata sa ove teme
Samo ih skloni na vrijeme na slobodne teritorije nece dugo to boraviti samo dok pacijenti prime terapiju pa ce rahat da se vrate kuci :wink:
Mister Yes

#1095 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Mister Yes »

huone wrote: Ako je Zapadu stalo do mira na Balkanu i Evropi onda nece od Bosnjaka praviti "evropske Palestince"... jer to sigurno ne vodi miru i stabilnosti u ovom dijelu Evrope.
Naravno. Ali šta podrazumjevaš pod "praviti evropske Palestince"??? Palestinaca 4 miliona živi na području veličine Unsko Sanskog kantona. Zato im je tjesno. Kod nas je težnja da Bošnjaci ne ostanu sami i okruženi. Ali to će svakako biti i ako demografski zavladaju cijelom BiH.
huone wrote: Na koji, na HB forum...? :roll: .
Zašto da ne. Ima i Srbe i Hrvate i to i iz Srbije I iz Hrvatske pride. Sva zgoda.
huone wrote: Hrvati nece biti na nasoj strani, nego na svojoj. Nije ni u njihovom interesu kao sto sam napisao da im Srbija bude na 50km od Zagreba i da im hrvatska obala bude na dohvat ruke.

Pusti "Herceg-Bosance" praznoglave sta oni pisu na forumima. Hrvati u Zagrebu imaju sire interese od skutora.
Na HB forumu imaš više Hrvata iz Hrvatske nego iz BiH. 39-te kada je stvorena banovina Hrvatska nije im smetalo da Srbija bude na Uni a nije ni Franji devedesetih. Naime, opšte je poznato da je Franjo maštao o granicama te banovine a ne o Drini. U međuvremenu je Hrvatska dobila i teritorije koje nije imala u banovini (Istra, Dvor i onaj dio na sjeveroistoku) i sada još samo teže uzeti dio BiH i to je to.

Uostalom, da je Zagreb takvih ciljeva, prvo ne bi prodali Posavinu i na taj način omogućili opstanak Srba u Krajini a drugo ne bi jedva dočekali da stanu pred Banja Lukom. Znači radije su ostavili RS nego da bude Bošnjačka BiH. To puno govori.
Last edited by Mister Yes on 18/12/2013 15:49, edited 1 time in total.
Dozer

#1096 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Dozer »

Moj @fantome...patetican si do bola :D
fantom slobode

#1097 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by fantom slobode »

Dozer wrote:Moj @fantome...patetican si do bola :D
a tek ti... :lol: :lol: :lol: anonimni politicki javni radnik... :lol: :lol: :lol:
Mister Yes

#1098 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Mister Yes »

hizo ramidovic wrote:
Mister Yes wrote:[Evo ja čitao i čovjek kaže:

fakat ludilo, kad necija laicka procjena predstavlja tvoj glavni argument...
sticajem okolnosti, na tom dijelu (stup) je bio hvo, ali da je bila bilo koja druga jedinica arbih, isto bi se desilo.
silina napada, ogromna tehnicka nadmocnost, tenkoprohodan pravac i strateski znacaj otesa su glavni razlozi pada.
sad nastavi citati
Pa ti izdvojio samo taj prvi "laički" quote. :D A šta je sa druga dva? A to je samo na prve tri stranice. Ima toga koliko hoćeš.
kosava

#1099 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kosava »

huone wrote:
Martinez_ wrote:A znači ti misliš da je Srbija stabilna demokratija u kojoj je tako nešto nemoguće? Solidno poznajem BiH ali Srbiju znam još bolje znam koliko je svaka stabilnost krhka što je dokazano 2004. i 2008. Da vas podsetim, 17. marta 2004. nakon ozbiljnih nemira na Kosovu i višednevnog udara na Srbe aktivirali su se huligani u Srbiji i pošto su naravno nemoćni da više išta rade na Kosovu spalili su dve džamije, jednu u Beogradu jednu u Nišu. Što će reći da u slučaju ozbiljnih nemira i u BiH lako se može zapaliti i čitav region.
Znaci kad RS odluci da se odvoji od BiH vi Bosnjaci bolje budite mirni da ne pobijemo Bosnjake u Sandzaku i ono sto ih je ostalo u manjem entitetu?

Je li to prijetnja koju nam prenosis? :lol:

A slazem se da ce se citav region zapaliti... mislim da ce se nakon tog rata zavrsiti sa vasim srpskim proseravanjem na Balkanu za sva bozija vremena.
Meni to vise zvuci na talacku situaciju ono dodju Bosnjaci Sandjaka ko taoci , sto se tice Bosnjaka u RS nesto neznam ni jednog koji bi ostao na toj teritoriji jer mu je zao kuce nego bi se svi ispalili na slobodne teritorije ko komsije sto su isli malo familiji na selo da okopaju krompir '92
Dozer

#1100 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Dozer »

fantom slobode wrote:
Dozer wrote:Moj @fantome...patetican si do bola :D
a tek ti... :lol: :lol: :lol: anonimni politicki javni radnik... :lol: :lol: :lol:
Image Pretpostavljam da bih bio sasvim OK ako bih se izjasnio kao B, H ili S? :)
Chmoljoooooooo, daj mici ovog pajaca odavde :D
Pa covjek nije u stanju srociti najobicniju prosto prosirenu recenicu u kojoj ce biti bar jedan argument za nesto, a ne samo karikiranje, provociranje i totalno besmislene konstrukcije bez ikakvog znacenja :D
Locked