Nino Raspudić

Post Reply
Artest

#1076 Re: Nino Raspudić

Post by Artest »

@haf

Trza riba, mashala :D

A kaj nisi zamjetio ono 'ć'itatelj? Vidis, meni je glupo naglasavati posprdan prizvuk neke rijeci, mecuci veliko slovo usred rijeci. Jer cemu prakticna svrha ako ja moram naglasavati jamaĆno?

Prvo se upoznaj sa mojim 'radom', na pdf-u fudbal & basket, jer drugi put se neces tako zalijetati, kontajuci da si se 'uhvatio' za nesto, a ustvari ispao paglu :D

Kme?

Uzdravlju :D
no_mani=no_fjučr

#1077 Re: Nino Raspudić

Post by no_mani=no_fjučr »

Hafis wrote:
Artest wrote: Zbilja, proucimo. Dakle, 'izvisio' Pandza, koji nije igrao pola godine prije podjela pozivnica i koji nema ni kluba. /mozda ga uhljebi stranka kao hrvatskoga mucenika?/ Izvisio Pandza zasto sto je Hrvat, bas kao i neki drugi Hrvati koji su dali doprinos u kvalama, npr. Zahirovic i Rahimic. Bosnjacki unitaristi majoriziraju Pandzu, i ovo pushe njegovi ćitatelji :D

Sjecam se kad se ovaj lik tek pojavio, ono kad je postavljao simbolican spomenik Bruce Leea u Mostaru. Pankerska sulja, vjerojatno je brijao na Đonija i taj rad. Elem, sjecam se da je spomenuti spomenik vec sutri dan vandaliziran od strane zlatne neoustaske mladezi. Tako mu je poruceno sta njegova pastva misli o suzivotu sa zlim balijama.

Uzrok svih lovrena Bosne neme veze s konstitutivnoscu, nego sa ispranim mozgovima o nametnutoj, vjestackoj Bosni. Obrazovni sustav, mediji i kucna atmosferica od malih nogu zamecu sjeme ovakvog razmisljanja. Svatko tko bi pozelio igrat za Unitariste jeste jamaćno izdajnik hrvatskog roda. Ko pozeli osudjivat hrvatske zlocine, dobije bezbolnu palicu preko ledja. :D Pokusava nekakvo licmjerje spocitati Bosnjacima, a upravo je on najveci licemjer. Ne postoji taj scenarij u kojem ce ovaj Dino navijati za BiH. Sve kad bi 11 hrvata-izdajnika startalo, tri Iva Mira Jovica sjedila u predsjednistvu, HDZ samostalno vrsio vlast, Komsic bio kamenovan, on bi se svejedno gnusao intimizacije sa 'nekakvom' BiH. Pa zasto to onda otvoreno ne priznati umjesto sto ispada glup vadeci se na Pandzu?

Frustracije juznih bosanaca sto im Tudjman nije ostavio Herceg-Bosnu jesu glavni uzrok njihovog sve izrazajnijeg jeda i cangrizavosti. To se da iscitati iz ljubomore prema Sumskoj i nacina na koji kritikuju 'Zagreb'. Kao neko odbaceno ruzno pache :D Kme kmeee
Kume, svaka čast na analizi :thumbup: . Nema šta, ubijaš argumentima.
Nego, ovo me interesira: koliko vidim tipkovnica ti je pretpostavljam bez kvačica, i jedno mi nikako nema logike, pa ako ti nije teško:
Naime, samo ti je jedna riječ napisana uz kvačicu iznad slova.
Dobro, sudeći po tvojim dubokoumnim razmišljanjima i doista korektnom izjašnjavanju o drugima, ne čudi me da imaš to već standardno multietniĆko nepoznavanje ć i č,....u stvari čudi me druga stvar: kako ti je promaklo samo jedno slovo s kvačicom?
Ili nisi baš ''na ti'' sa č i ć pa izbjegavaš kvačice da te ne bi provalili k'o nepismena (što ti je mogu ti reći pametno) ili ti tipkovnica muca, pa ponekad izbaci s kvačicom a ponekad ne.
Ili si pak ovaj tekst odnekud copy past, pa ga započeo uređivati i odustao?
A i ti Hafise, bezobrazno, spocitavas mu i jezik, al' zapravo dok shvati da je to iskljucivo to, izgubis ga 100%.
Hafis

#1078 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Artest wrote:@haf

Trza riba, mashala :D

A kaj nisi zamjetio ono 'ć'itatelj? Vidis, meni je glupo naglasavati posprdan prizvuk neke rijeci, mecuci veliko slovo usred rijeci. Jer cemu prakticna svrha ako ja moram naglasavati jamaĆno?

Prvo se upoznaj sa mojim 'radom', na pdf-u fudbal & basket, jer drugi put se neces tako zalijetati, kontajuci da si se 'uhvatio' za nesto, a ustvari ispao paglu :D

Kme?

Uzdravlju :D
Šalu na stranu, ali stvarno neobično. I još mi ne odgovori kako ti je samo jedno slovo s kvačicom u ovolikom tekstu:

Artest wrote:
Zbilja, proucimo. Dakle, 'izvisio' Pandza, koji nije igrao pola godine prije podjela pozivnica i koji nema ni kluba. /mozda ga uhljebi stranka kao hrvatskoga mucenika?/ Izvisio Pandza zasto sto je Hrvat, bas kao i neki drugi Hrvati koji su dali doprinos u kvalama, npr. Zahirovic i Rahimic. Bosnjacki unitaristi majoriziraju Pandzu, i ovo pushe njegovi ćitatelji :D

Sjecam se kad se ovaj lik tek pojavio, ono kad je postavljao simbolican spomenik Bruce Leea u Mostaru. Pankerska sulja, vjerojatno je brijao na Đonija i taj rad. Elem, sjecam se da je spomenuti spomenik vec sutri dan vandaliziran od strane zlatne neoustaske mladezi. Tako mu je poruceno sta njegova pastva misli o suzivotu sa zlim balijama.

Uzrok svih lovrena Bosne neme veze s konstitutivnoscu, nego sa ispranim mozgovima o nametnutoj, vjestackoj Bosni. Obrazovni sustav, mediji i kucna atmosferica od malih nogu zamecu sjeme ovakvog razmisljanja. Svatko tko bi pozelio igrat za Unitariste jeste jamaćno izdajnik hrvatskog roda. Ko pozeli osudjivat hrvatske zlocine, dobije bezbolnu palicu preko ledja. :D Pokusava nekakvo licmjerje spocitati Bosnjacima, a upravo je on najveci licemjer. Ne postoji taj scenarij u kojem ce ovaj Dino navijati za BiH. Sve kad bi 11 hrvata-izdajnika startalo, tri Iva Mira Jovica sjedila u predsjednistvu, HDZ samostalno vrsio vlast, Komsic bio kamenovan, on bi se svejedno gnusao intimizacije sa 'nekakvom' BiH. Pa zasto to onda otvoreno ne priznati umjesto sto ispada glup vadeci se na Pandzu?

Frustracije juznih bosanaca sto im Tudjman nije ostavio Herceg-Bosnu jesu glavni uzrok njihovog sve izrazajnijeg jeda i cangrizavosti. To se da iscitati iz ljubomore prema Sumskoj i nacina na koji kritikuju 'Zagreb'. Kao neko odbaceno ruzno pache :D Kme kmeee

Stvarno interesantno....nisu tu čista posla.
Artest

#1079 Re: Nino Raspudić

Post by Artest »

Hafiz je samo iznio jos jedan stereotip ninovaca : sarajlijice ti bolan samo priĆaju Ćaršijski, brkaju ć i č. Ćujem ih na plazi kako pricaju, znam.

Konto mi je shuknut u svezi tipkovnice. (koja je opremljna kvaĆicama, bogu hvala)

Mlogo napaČen svet :D
Hafis

#1080 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Znači ne koristiš č i ć jer nisi siguran gdje koje ide?
Inače, ne vidim drugi razlog. Stavio si jedno jedino u cijelom tekstu, i o'ma sam te uhvatio :D
Artest

#1081 Re: Nino Raspudić

Post by Artest »

Ne glupiraj se. :D

Postoji rijeĆi u kojima je zgodno intrevenirat, u nekima ne. Kapiras bre? I slagao si, umetno sam dva ć.

Pun si stereotipa, moj hero :D
Artest

#1082 Re: Nino Raspudić

Post by Artest »

Uglavnom, nas sukrija pandzo izvisio... jamaćno jer je vatahr :D
Gojeni H

#1083 Re: Nino Raspudić

Post by Gojeni H »

Lincoln-Burrows wrote: On izražava volju 90% hrvatskog naroda u BiH, ...
Mislim da si u pravu. I zbog toga ce 90% hrvatskog naroda nastaviti kusati corbu koju je neko drugi napravio a oni sami sebi zabiberili.

90% hrvatskog naroda je mentalno jos u vremenu krizara i borbe protiv "mrske anti-katolicke komunisticke bande".
Ne igra Corluka za BiH ne zato sto ga niko nije pozvao, vec je naucen da Bosna nije ustvari Bosna, nego jedno "rezervno" bezimeno podrucje gdje zive, ili su zivjeli mama, tata, braca i sestre. A prava domovina se nalazi gdje je zemlja svih Hrvata.

I onda se dobije ovo sto sada jeste ... priuceni ideolozi i dalje trube hrvatskom narodu da Bosna nije njihova domovina.
Pa i nije vise ... naravno da su djeca, a sad odrasli ljudi povjerovali.

Raguz krenu sa "ovo je i nasa zemlja", te sam rece da je ovim rijecima svjesno rizikovao, i gadno ispusi na zadnjim izborima. Bolje mu je bilo da je "stolovao" jer to puk zeli da cuje. A sto se puku snilo, to puk i preslikao na izborne listice.
Hafis

#1084 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Vaš su problem predrasude.
It_is_a_Leclerc

#1085 Re: Nino Raspudić

Post by It_is_a_Leclerc »

Hafis wrote:Dežulović je sećijski kolumnista. I prirodno je da ga branite.
Još jedan primjer upotrebe riječi iz bosanskog jezika u pežorativnom smislu.

"sećijski", "hadžijski", "amidža", "halal-pravaši", "čaršija".

Lijepo vas Nino trenira. :thumbup:
Danguba

#1086 Re: Nino Raspudić

Post by Danguba »

Ma ubi vas dotur argumentima. :D
Alfons Kauders

#1087 Re: Nino Raspudić

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Vaš su problem predrasude.
sto jes jes... i doktor ima zdrav smisao za humor

:D :D
Hafis

#1088 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Svejedno ide tema polako...44 stranice.
Nije on bez neke dok se svaki put ovako sjatite :)
palermo

#1089 Re: Nino Raspudić

Post by palermo »

Hafis wrote:Svejedno ide tema polako...44 stranice.
Nije on bez neke dok se svaki put ovako sjatite :)
jbm li ga, zemo si mi.....naprosto mi nije lijepo vidjeti da se tako glupiraš.

Posebno zbog tipusa kao što je Nino....jedino bih te shvatio da si glavom i bradom sam Nino...onda haj vragu...
mO k3

#1090 Re: Nino Raspudić

Post by mO k3 »

Banksy wrote:
Hafis wrote:
mO k3 wrote: u sustini radi se o tome da li i za koga navija doktor nauka , iskreno koga zaboli...
meni je vaznije jeli u kini pala vreca sa rizom :mrgreen:
E vidiš, dvojicu doktora znanosti zaboli što je tebi važnija vreća riže u Kini :novine:
A drugi doktor je...?
Hećim hafis :) samo proglašeni dr nauka :) ...@ hafise pa gdje taj nick crni hafise , zar nisi mogao neki nick koji te razlikuje od pomahnitalih bošnjaka , nesto u vidu da te možemo prepoznati kao legitimnog
wolf07

#1091 Re: Nino Raspudić

Post by wolf07 »

Ne sjećam se kad sam tačno prvi put vidio i čuo dotičnog ali znam da od samog početka moj stav prema njemu mogu sažeti u sljedeću izjavu - Nino Raspudić je hrvatski Vojislav Šešelj u pokušaju!!!

Skoro redovno sam gledao emisiju "Peti dan" na HRT-u gdje se imalo šta čuti s vremena na vrijeme jer je osim Nine tu sjedilo još troje profesora + voditeljica koja po fondu znanja nije ni nalik na ove naše divokoze koje se motaju po OBN-ovima, Hayatima, BHT-ovima, FTV-ovima i PTPC-ovima, već doboro "načitana" žena. No to nije toliko bitno, najinteresantnije je od svega bilo gledati kako je tok svake od tih emisija bio skoro identičan u neku ruku. Kad se priča vodi recimo o "širenju EU" ili o "uticaju kineske ekonomije na svjetske ekonomske trendove" onda je to uravnotežena priča pametnih i obrazovanih ljudi koji očigledno vladaju informacijama i imaju analitički pristup u svojim promišljanjima. Međutim, čim se pomene HDZ ili Hrvati u BiH - Ninu ponese!!! Odmah možeš mirne duše da prekrižiš ono "prof.dr." i ostane ti jedan obični fašista iz Hercegovine, a pokazalo se kroz istoriju da su hercegovački fašisti bilo koje etničke i vjerske pripadnosti ubjedljivo najveća govna!!!

Evo da se pozabavimo sa dva primjera iz kojih se najjasnije vidi ko je i šta je Nino Raspudić "ispod" profesorske titule!
Prvi primjer je njegovo škrabanje o franjevcima. Ni u vrijeme najvećih sukoba A R BiH i HVO-a niste mogli čuti vojne ili političke predstavnike bilo koje od ovih strana da nešto pljuje po franjevcima. Istina je da su neki franjevci stradali u ratu, ali valjda je danas svima jasno da nikad i niko nije imao bilo kakav plan da istrijebi franjevce. Čak se ni srpska strana, kao najokrutnija u ratu, nije usudila da iskorijeni franjevački red na svojoj teritoriji. Niko se dakle nije usudio da kaže neku lošu riječ o njima! I onda nam sad nakon svega toga svima Nino Raspudić otvori oči i kaže kako su to prodane duše među Hrvatima.

Drugi primjer je ovaj pokušaj da se kao "obračuna" sa Dežulovićem. Jadnik! Pa da li je on svjestan da ga Dežulović može rastaviti do submolekularnog nivoa i ponovo sastaviti u samo jednom paragrafu, jer Dežul je prvo veliki znalac novinarskog zanata koji ne preza da udari i na Tuđmana kad je ovaj bio na vrhuncu svoje moći i drugo, Nino mu je dao toliko materijala da ga sad ovaj razvali k'o šaronja trulu ogradu samo ako bude htio.

Kome pokušava Nino da proturi priču o reprezentaciji, "sveopćoj ugrozbi" Hrvata u BiH, nakaznom uređenju države i sl. Prvo što pada u oči kad se govori o tom famoznom "Hrvtaskom pitanju u BiH" je sljedeće: ko je Hrvate tjerao da potpisuju bilo koji od dokumenata na kojima počiva današnja BiH u kojoj su Hrvati tako strašno zakinuti??? Ima ona stara izreka da poslije "J" nema "K" pa prema tome ako je neko kriv Hrvatima što su danas u tako lošem položaju izvolite i skidajte glave svima redom u oba HDZ-a jer vam je to jedina i prava adresa. Ništa u ime Hrvata nisu potpisali Bošnjaci!
Druga stvar, jel mislite da Bošnjaci (a i Srbi) nemaju primjedbi na uređenje BiH? U najkraćem, uskurčili ste se 1993.g. sa HZHB i na nekim prostorima dobro nagrdili upravo Bošnjake. Na nekim prostorima ste dobili po pički i šta sad hoćete da vam neko na pladnju pokloni ono što niste uspjeli puškom i konc-logorima sebi da isposlujete. To neće ići! Prvenstveno zbog toga što se tamo gdje ste dominantni ponašate kao da tu nikad niko drugi nije živio, niti danas živi. Sve vam je hrvatsko, od planinarskih društava do fudbalskih klubova. Sve ste gradove okitili križevima na prvom većem brežuljku i sad nekome mudrujete o Željku Komšiću pri čemu namjerno zaboravljate da vam niko i nigdje nije dao da VI birate jednog a Bošnjaci drugog člana Predsjedništva nego stanovnici F BiH biraju dva člana Predsjedništva koji trebaju biti Bošnjak i Hrvat po nacionalnosti. Ako vam se to ne sviđa ponovo pročitajte boldirano!

Sljedeća stvar, to koliko su Hrvati ugroženi najbolje se vidi tamo odakle Nino Raspudić dolazi, Hercegovina! Ugroženost nekog naroda može se očitovati u više ravni, ali kad god se priča o ugroženosti jednog naroda u nekoj državi onda se mora imati na umu da prije svega i poslije svega ugroženi narod trpi nepravdu na ekonomskom planu pa tek onda sve ostalo (jezik, vjera, tradicija, kultura, sigurnost.....). Ko je jednom prošao kroz Široki Brijeg ili Čitluk vidio je koliko su Hrvati ugroženi!

I da se ne lažemo, ne bi Nino navijao za BiH da u njoj igra sve Tuđman do Tuđmana, valjda je to jasno i onima koji su puno gluplji od Dežulovića. Zato ga je ovaj i okrenuo na ražnju jedno 20-30 puta i sve što je Nini preostalo je da se sam okreće malo brže, da ne izgori!
Drinski

#1092 Re: Nino Raspudić

Post by Drinski »

wolf07 wrote:Prvo što pada u oči kad se govori o tom famoznom "Hrvtaskom pitanju u BiH" je sljedeće: [b]ko je Hrvate tjerao da potpisuju bilo koji od dokumenata na kojima počiva današnja BiH u kojoj su Hrvati tako strašno zakinuti???[/b] Ima ona stara izreka da poslije "J" nema "K" pa prema tome ako je neko kriv Hrvatima što su danas u tako lošem položaju izvolite i skidajte glave svima redom u oba HDZ-a jer vam je to jedina i prava adresa. Ništa u ime Hrvata nisu potpisali Bošnjaci!
Druga stvar, jel mislite da Bošnjaci (a i Srbi) nemaju primjedbi na uređenje BiH? U najkraćem, uskurčili ste se 1993.g. sa HZHB i na nekim prostorima dobro nagrdili upravo Bošnjake. Na nekim prostorima ste dobili po pički i šta sad hoćete da vam neko na pladnju pokloni ono što niste uspjeli puškom i konc-logorima sebi da isposlujete. To neće ići!
Ovo su ključne stvari.
mO k3

#1093 Re: Nino Raspudić

Post by mO k3 »

ŠOKANTNI IZVJEŠTAJ O HRVATSKIM SVEUČILIŠTIMA Gotovo polovica fakulteta jedva zadovoljava uvjete

http://www.jutarnji.hr/gotovo-polovica- ... i/1193492/
Alfons Kauders

#1094 Re: Nino Raspudić

Post by Alfons Kauders »

wolf07 wrote:Ne sjećam se kad sam tačno prvi put vidio i čuo dotičnog ali znam da od samog početka moj stav prema njemu mogu sažeti u sljedeću izjavu - Nino Raspudić je hrvatski Vojislav Šešelj u pokušaju!!!

Skoro redovno sam gledao emisiju "Peti dan" na HRT-u gdje se imalo šta čuti s vremena na vrijeme jer je osim Nine tu sjedilo još troje profesora + voditeljica koja po fondu znanja nije ni nalik na ove naše divokoze koje se motaju po OBN-ovima, Hayatima, BHT-ovima, FTV-ovima i PTPC-ovima, već doboro "načitana" žena. No to nije toliko bitno, najinteresantnije je od svega bilo gledati kako je tok svake od tih emisija bio skoro identičan u neku ruku. Kad se priča vodi recimo o "širenju EU" ili o "uticaju kineske ekonomije na svjetske ekonomske trendove" onda je to uravnotežena priča pametnih i obrazovanih ljudi koji očigledno vladaju informacijama i imaju analitički pristup u svojim promišljanjima. Međutim, čim se pomene HDZ ili Hrvati u BiH - Ninu ponese!!! Odmah možeš mirne duše da prekrižiš ono "prof.dr." i ostane ti jedan obični fašista iz Hercegovine, a pokazalo se kroz istoriju da su hercegovački fašisti bilo koje etničke i vjerske pripadnosti ubjedljivo najveća govna!!!

Evo da se pozabavimo sa dva primjera iz kojih se najjasnije vidi ko je i šta je Nino Raspudić "ispod" profesorske titule!
Prvi primjer je njegovo škrabanje o franjevcima. Ni u vrijeme najvećih sukoba A R BiH i HVO-a niste mogli čuti vojne ili političke predstavnike bilo koje od ovih strana da nešto pljuje po franjevcima. Istina je da su neki franjevci stradali u ratu, ali valjda je danas svima jasno da nikad i niko nije imao bilo kakav plan da istrijebi franjevce. Čak se ni srpska strana, kao najokrutnija u ratu, nije usudila da iskorijeni franjevački red na svojoj teritoriji. Niko se dakle nije usudio da kaže neku lošu riječ o njima! I onda nam sad nakon svega toga svima Nino Raspudić otvori oči i kaže kako su to prodane duše među Hrvatima.

Drugi primjer je ovaj pokušaj da se kao "obračuna" sa Dežulovićem. Jadnik! Pa da li je on svjestan da ga Dežulović može rastaviti do submolekularnog nivoa i ponovo sastaviti u samo jednom paragrafu, jer Dežul je prvo veliki znalac novinarskog zanata koji ne preza da udari i na Tuđmana kad je ovaj bio na vrhuncu svoje moći i drugo, Nino mu je dao toliko materijala da ga sad ovaj razvali k'o šaronja trulu ogradu samo ako bude htio.

Kome pokušava Nino da proturi priču o reprezentaciji, "sveopćoj ugrozbi" Hrvata u BiH, nakaznom uređenju države i sl. Prvo što pada u oči kad se govori o tom famoznom "Hrvtaskom pitanju u BiH" je sljedeće: ko je Hrvate tjerao da potpisuju bilo koji od dokumenata na kojima počiva današnja BiH u kojoj su Hrvati tako strašno zakinuti??? Ima ona stara izreka da poslije "J" nema "K" pa prema tome ako je neko kriv Hrvatima što su danas u tako lošem položaju izvolite i skidajte glave svima redom u oba HDZ-a jer vam je to jedina i prava adresa. Ništa u ime Hrvata nisu potpisali Bošnjaci!
Druga stvar, jel mislite da Bošnjaci (a i Srbi) nemaju primjedbi na uređenje BiH? U najkraćem, uskurčili ste se 1993.g. sa HZHB i na nekim prostorima dobro nagrdili upravo Bošnjake. Na nekim prostorima ste dobili po pički i šta sad hoćete da vam neko na pladnju pokloni ono što niste uspjeli puškom i konc-logorima sebi da isposlujete. To neće ići! Prvenstveno zbog toga što se tamo gdje ste dominantni ponašate kao da tu nikad niko drugi nije živio, niti danas živi. Sve vam je hrvatsko, od planinarskih društava do fudbalskih klubova. Sve ste gradove okitili križevima na prvom većem brežuljku i sad nekome mudrujete o Željku Komšiću pri čemu namjerno zaboravljate da vam niko i nigdje nije dao da VI birate jednog a Bošnjaci drugog člana Predsjedništva nego stanovnici F BiH biraju dva člana Predsjedništva koji trebaju biti Bošnjak i Hrvat po nacionalnosti. Ako vam se to ne sviđa ponovo pročitajte boldirano!

Sljedeća stvar, to koliko su Hrvati ugroženi najbolje se vidi tamo odakle Nino Raspudić dolazi, Hercegovina! Ugroženost nekog naroda može se očitovati u više ravni, ali kad god se priča o ugroženosti jednog naroda u nekoj državi onda se mora imati na umu da prije svega i poslije svega ugroženi narod trpi nepravdu na ekonomskom planu pa tek onda sve ostalo (jezik, vjera, tradicija, kultura, sigurnost.....). Ko je jednom prošao kroz Široki Brijeg ili Čitluk vidio je koliko su Hrvati ugroženi!

I da se ne lažemo, ne bi Nino navijao za BiH da u njoj igra sve Tuđman do Tuđmana, valjda je to jasno i onima koji su puno gluplji od Dežulovića. Zato ga je ovaj i okrenuo na ražnju jedno 20-30 puta i sve što je Nini preostalo je da se sam okreće malo brže, da ne izgori!
satra ga ko

Image
Hafis

#1095 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

"wolf07"
Ako netko imenuje dvoje, troje, pet franjevaca, to ne znači da je nazvao cijeli taj red ''prodanim'' dušama.
Klasično manipuliranje činjenicama i smišljeno stvaranje iskrivljene slike o nekakvom ''unutarhrvatskom sukobu'', jer su eto franjevci za multietničku BiH i stoga ih hercegćetnici mrze.

Zasigurno da među nekoliko tisuća franjevaca u BiH koji svjedoče svoj poziv, postoji nekoliko osoba unutar tog reda koje se mogu slobodno nazvati ''političarima'', i čije djelovanje i aktivnosti očigledno nemaju veze s redom koji predstavljaju. Imenovanje tih par osoba istodobno ne znači i mržnju prema tom redu kako ti bezuspješno naglasavaš. Koliko god ga smatrali glupim, čak ni Raspudić ne može sebi dopustiti toliki luksuz iz više razloga...
Uostalom vi o ulozi franjevačkog reda unutar hrvatskog kulturološkog bića u BiH znate samo iz kolumni i Andrićevih novela, što vas ipak ne sprječava da donosite ''zaključke''.
To jesu stvari koje su podložne subjektivitetu promatrača i ne postoji egzaktan parametar koji mjeri veličinu ''razvaljivanja''. Po meni je Dežulović već pomalo otrcana pojava, koja nije više u stanju nikoga razvaliti. Trenutno to je honorarni dežurni ''čuvar Bosne'' s Ugovorom o djelu na neodređeno vrijeme, za razliku od nekadašnjeg ''čuvara'' Mesića koji je imao točno definiran vremenski rok.

Uglavnom, politička javnost u Bosni uvijek je bila više nego ''slaba'' prema podršci od strane drugih...jednostavno rečeno - na djelu je vice versa sindroma ''njihov a naš''...Ja bih taj fenomen nazvao opčinjenošću tuđom baštom i plodovima iz nje..i to u tolikoj mjeri da jednostavno čak više i ne postoji ''zdrava'' voćka u vlastitoj bašti i svaka je podložna teškoj kritici.
Nomo

#1096 Re: Nino Raspudić

Post by Nomo »

Hafis je napisao/la:
Dežulović je sećijski kolumnista. I prirodno je da ga branite.
Ovo me neodoljivo podsjeca na tudjmanovog dvorskog pisca i poniznog poslusnika Ivana (V)Aralicu koji je Milu Stojica , Ivana Lovrenovica i Miljenka Jergovica nazvao sarajevskom fukarom .
Nomo

#1097 Re: Nino Raspudić

Post by Nomo »

Hafis wrote:
"wolf07"
Ako netko imenuje dvoje, troje, pet franjevaca, to ne znači da je nazvao cijeli taj red ''prodanim'' dušama.
Klasično manipuliranje činjenicama i smišljeno stvaranje iskrivljene slike o nekakvom ''unutarhrvatskom sukobu'', jer su eto franjevci za multietničku BiH i stoga ih hercegćetnici mrze.

Zasigurno da među nekoliko tisuća franjevaca u BiH koji svjedoče svoj poziv, postoji nekoliko osoba unutar tog reda koje se mogu slobodno nazvati ''političarima'', i čije djelovanje i aktivnosti očigledno nemaju veze s redom koji predstavljaju. Imenovanje tih par osoba istodobno ne znači i mržnju prema tom redu kako ti bezuspješno naglasavaš. Koliko god ga smatrali glupim, čak ni Raspudić ne može sebi dopustiti toliki luksuz iz više razloga...
Uostalom vi o ulozi franjevačkog reda unutar hrvatskog kulturološkog bića u BiH znate samo iz kolumni i Andrićevih novela, što vas ipak ne sprječava da donosite ''zaključke''.
To jesu stvari koje su podložne subjektivitetu promatrača i ne postoji egzaktan parametar koji mjeri veličinu ''razvaljivanja''. Po meni je Dežulović već pomalo otrcana pojava, koja nije više u stanju nikoga razvaliti. Trenutno to je honorarni dežurni ''čuvar Bosne'' s Ugovorom o djelu na neodređeno vrijeme, za razliku od nekadašnjeg ''čuvara'' Mesića koji je imao točno definiran vremenski rok.

Uglavnom, politička javnost u Bosni uvijek je bila više nego ''slaba'' prema podršci od strane drugih...jednostavno rečeno - na djelu je vice versa sindroma ''njihov a naš''...Ja bih taj fenomen nazvao opčinjenošću tuđom baštom i plodovima iz nje..i to u tolikoj mjeri da jednostavno čak više i ne postoji ''zdrava'' voćka u vlastitoj bašti i svaka je podložna teškoj kritici.
70 posto onoga sto je Wolf07 napisao si svjesno preskocio . A i ova replika je tanka ko tiftik . Baste , vocke , plodovi :-) sve sami argumenti i cvrste cinjenice , ko beton :-D
Hafis

#1098 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Nomo wrote:Hafis je napisao/la:
Ovo me neodoljivo podsjeca na tudjmanovog dvorskog pisca i poniznog poslusnika Ivana (V)Aralicu koji je Milu Stojica , Ivana Lovrenovica i Miljenka Jergovica nazvao sarajevskom fukarom .
Jesi li čitao išta od dvorskog pisca Aralice? Pogotovo raniji opus...Asmodejev šal...Duše robova....Put bez sna..bilo što?
Ruku dajem da nisi, i sad si se ti tako informiran i naĆitan našao raspravljati o njemu :)
limeni

#1099 Re: Nino Raspudić

Post by limeni »

a ko je ovaj rasputin? :-)
Alfons Kauders

#1100 Re: Nino Raspudić

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Nomo wrote:Hafis je napisao/la:
Jesi li čitao išta od dvorskog pisca Aralice? Pogotovo raniji opus...Asmodejev šal...Duše robova....Put bez sna..bilo što?
Ruku dajem da nisi, i sad si se ti tako informiran i naĆitan našao raspravljati o njemu :)
ah doktore, doktore... sta bi mi bez tebe :)

nego

dje su te silne zastave ARBiH koje pominje kolega Raspudic?
Post Reply