To cete postici kahvenisanjem, travarenjem i gledanjem kako da se evakuises odavde po zavrsetku faksaEldarZizy wrote:Prijatelju svakako sam mislio odustati od komentarisanja ove teme, jer mi rat gledamo sa različitih stajališta. Vi pričajte kako bi se moglo zaratiti i sve poručiti i zgrade i nečiji životi a mi mladi ćemo razmišljati, pričati i dogovarati kako da uradimo šta pozitivno za BiH i kako da pomognemo da bude bolje i nama i vama. Svako dobroHrulj wrote:Momak, nemoj se ljutit matere ti sto cu ti ovo reci, ali vi omladina nemate pojma o zivotu i ratu. Nije vam rat Call of Duty da ti odlucis hoces li ili neces. Tvoj otac je mogao fino ostati u tom gradu, sa tobom, i sa tvojom majkom, sacekat cetnike i truhnut pod zemljom preko 20 godina.
Ili je mogao uzeti pusku pa mozda poginut ili ostat bez noge.
Ne postoji izbor. Nije ovo invazija na neku drzavu, nemas izbora, razumijes li? Ili ces bit zaklan sigurno ili ces mozda bit zaklan. Kad dodje tvoj red ti proberi jer to su ti izbori.
Ti mislis da si "njima" naudio sto ti neces da se boris
Ta i da svi kazu necu da se bijem oni bi sjeli u helikopter i odleprsali u toplije krajeve dok bi mi bili mrtvi. Razumijes? Uozbilji se i ne pricaj o stvarima koje ne razumijes, pogotovo ne tako ozbiljne kao sto je rat.
Rat nitko od nas ne prizeljkuje, ali ako se desi neces imati izbora niti mogucnosti da odes
To je ono sto drzavi treba, kakvi poslovi, kakva omladina sto ostaje i pokrece biznise