BiH vs USA [14. 08. 2013]

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Kako ce zavrsiti utakmica BiH vs USA ?

Poll ended at 13/08/2013 00:54

Pobjeda Bosne i Hercegovine
129
79%
Remi (X)
22
13%
Pobjeda USA
12
7%

Total votes: 163

Infaze Studio

#1076 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Infaze Studio »

Panjevi jesu, ali sta cemo kad ih se otjera.. Sjediti na klupi sa 2 golmana 1 veznim I 1 stoperom.
Ovi seljaci sa dijasporom su prevrsili svaku mjeru. Stajali su na kapijama Koseva I legitimirali ljude koji su izlazili sa stadiona, da vide jesu li dijasporci.
Forumi godinama vrve od tema "Kako otici iz BiH I gdje?" a u sito vrijeme seru po onima koji su vec otisli. I to ne samo pojedinacno, nego se to generalizira na svakom koraku.
Zacepite gubice balavci!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1077 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Velkoski »

BEHAR TRU D BAZNIJA PROBEHARAO, DIASPORU LAJF DISAPOJINITIRAO
north

#1078 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by north »

Hajrovića se mora što prije zvati da još dodatno poača konkurenciju, nažalost Kolašinca ne možemo završiti do kraja kvalifikacija, prekratak je rok :( on bi nam baš došao ko budali šamar....mora se raditi na jačanju klupe jer se večeras ko nikad do sad vidjelo šta znači kad izađu Spahić, Pjanić, Rahimić, pa i Salihović koliko god da nije odigrao bog zna kako...

Večeras bi više bio zabrninut da smo uzeli 3-0, ne preseravam se, nego to fakat mislim, kakav drek bi se onda prosipao po medijima, forumima ne bi stalo to do Slovačke, već bi se pisalo kako nam se četrtfinale najmanje smiješi u Brazilu.... vrijeme je bilo da i nama stane taj niz nepobjedivosti, pa nismo baš Njemačka ili Španija majka mu stara da imamo niz od dvadesetak i više tekmi bez poraza :-) a ako već mora to jednom doći nije bolje prilike bilo nego večeras, pa da se spustimo na zemlju, uozbiljimo i dobro naoružamo i spremimo za slovake :bih:
palermo

#1079 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by palermo »

Šibicar wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
Bravo Sušiću, jer si stisnuo muda protiv ozbiljne ekipe probati igrače s klupe. To je napokon prava prijateljska.
Sve to lijepo izgleda u teoriji,prijetaljska,isporobati sve igrače,vidjeti ko je za reprezentaciju a ko nije i prekrižiti ga,ali najgore od svega je što će,najvjerovatnije,svi ovi igrači biti povani i za slijedeću utakmicu,iako smo svi mi,isto kao i Pape, svjesni limita pojedinaca.
pa naravno....koga bi drugog, još će biti pridodat hajrović i to je to.....Vršajević bi objektivno trebao ići vani, Šunjić ne vjerujem da će, da budemo iskreni mora i neki Hrvat biti u reprezentaciji, a on je čini mi se jedini...i neka ga, ne jede hljeba, tek je neka treća, četvrta opcija za stopera, a usput, zaista mislim da jedini od ovih stopera nikada nije igrao zajedno sa Spahom, kada igraš sa Spahom postaješ duplo bolji igrač.....

Ja nešto nakon ove utakmice veći optimista, Lulić će biti sasvim sigurno bolji, valjda i Sejo dođe do neke forme....ima da oderemo Slovake :thumbup:
House

#1080 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by House »

Safet usra utakmicu

kraj price
oridjidji

#1081 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by oridjidji »

Picajzla wrote:Vrsajevicu, Zahirovicu i Sunjicu se zahvaliti. Pa Zahirovic se sakriva iz protivnickih igraca da mu slucajno ko ne bi dodao loptu i to u prijateljskim susretima, zamislite kako se sakrije u kvalifikacionim mecevima.

Salihovic mi je odavno los u reprezentaciji. Il' nek mu Susic nadje novu poziciju il' nek Salihovic nesta mijenja u igiri, pogotovo sto se tice centarsuta koji je blago receno katastrofalan.

Pozvati Hajrovica, Kolasinca i Husejinovica .
Pored njih vratiti u tim Pandzu, Ibricica i pozvati onog maloga iz Celtica da se proba ko napadac i to je to :D
luckylaka

#1082 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by luckylaka »

,,Agnostic,,evo sta je tip postao,, :-) :-)

Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

PostPostao/la korisnik101 dana 14/08/2013 21:42
Susic se mora zahvaliti sljedecim igracima: Rahimicu, stevanovicu, zukanovicu, i misimovicu. Otpisati tu cetvoricu odmah !
I poceti traziti zamjenu za begovica. Svako je vidio da mu je zid pogresno postavljen i stoji daleko od ugla kod onog slobodnjaka.
Mislim, amaterski golmani bi bolje stajali.
MOSALJOZE

#1083 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by MOSALJOZE »

north wrote:Večeras bi više bio zabrninut da smo uzeli 3-0, ne preseravam se, nego to fakat mislim, kakav drek bi se onda prosipao po medijima, forumima ne bi stalo to do Slovačke, već bi se pisalo kako nam se četrtfinale najmanje smiješi u Brazilu.... vrijeme je bilo da i nama stane taj niz nepobjedivosti, pa nismo baš Njemačka ili Španija majka mu stara da imamo niz od dvadesetak i više tekmi bez poraza :-) a ako već mora to jednom doći nije bolje prilike bilo nego večeras, pa da se spustimo na zemlju, uozbiljimo i dobro naoružamo i spremimo za slovake :bih:
BRAVO :thumbup:
nKrkan

#1084 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by nKrkan »

Jel se Vršajević vratio u igru poslije onog knock downa
LSD

#1085 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by LSD »

Muhamed Đakmić wrote:
Šibicar wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
Bravo Sušiću, jer si stisnuo muda protiv ozbiljne ekipe probati igrače s klupe. To je napokon prava prijateljska.
Sve to lijepo izgleda u teoriji,prijetaljska,isporobati sve igrače,vidjeti ko je za reprezentaciju a ko nije i prekrižiti ga,ali najgore od svega je što će,najvjerovatnije,svi ovi igrači biti povani i za slijedeću utakmicu,iako smo svi mi,isto kao i Pape, svjesni limita pojedinaca.
Ma znam, apsolutno, samo bolja opcija sa klupe bi možda bio novi igrač, tako da se mogu pozvati pojedinci koji se mjesecima spominju po forumima. A i mi smo se pretjerano digli. Sanjamo o velikom rezultatu u Brazilu, a tim je limitiran.

Zemlja sa ovolikim brojem stvarnih profesionalaca treba biti sretna što je uopšte u ovoj poziciji u kojoj smo sad.

I ne kažem da trebamo sad pljuvati sami na sebe i postavljati sebi neke limite, ali isto tako, ne treba tragično posmatrati stvari. Da smo mlatnuli Amere i sve do kraja kvalifikacija već bi bili svjetski prvaci.
Ovako ćemo makar nešto shvatiti, da ne treba tražiti Sušićevu glavu ako ne prođemo grupu naprimjer, jer nije realno da mi igramo sa Španijom, Njemačkom i sličnim.

@shbc: Zato sam i spomenuo neke druge rezultate. Prolazili su grupu više puta, igrali su finale kupa konfederacija prije toga dobivši Španiju 2-0 itd. A ljudi ih posmatraju kao majmune koji misle da su najbolji na svijetu. Ovdje su oni prije utakmice govorili da igraju protiv ekipe svjetske klase, a ne mi. Digli smo se malo previše.

Dosta od mene na temu, odoh se tuć' s Vuletom za kapitensku :D
:thumbup: :thumbup: istina.

Sušić nije glup, sad je vidio na koga sa klupe više ne može racunati za ozbiljnije prijateljske utakmice tipa USA (a kamoli za Brazil).
Namazan je Pape, dao je rezervistima šansu, punih 45 minuta u jednj prijateljskoj protiv ozbiljnije selekcije, ovi primili 4 komada, prokockali vodstvo od 2-0 i sad ih može serbez nabiti nogom iz A tima - a da mu niko ništa ne smije ni pisnuti....sve se pokazalo u drugom.
luckylaka

#1086 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by luckylaka »

MOSALJOZE wrote:
luckylaka wrote:
MOSALJOZE wrote:Nisi najbolje upratio agnostic pa zato.Nije laka ništa mislio loše
Ma kontam da nije upratio zato i ne zamjerim jednostavno ne mozes sve stici procitati.
Nisi mi odgovorio hoćeš li godišnji ili se seliš iz Esada?
Joj cuti evo danas nisam otisao na posao sutra moram ,pravicu se da me boli zub.Jebem ti PAPE sta mi uradi :D
jeza u ledja

#1087 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by jeza u ledja »

Ma ako moze kako Bichu na stopera, Zuku na lijevog beka, Mujdzu desno, a Salihovicu jebiga klupa.

Vise on i njegovi ubacaji. Ni Lulic nije puno bolji. Imamo toliko posjed na lijevoj strani, ali je smijesno gledati njih dvojicu kako se smjenjuju sa ubacajima. Jedan gadja prvog do sebe ili u korner, drugi ama bas svaki put prebacuje loptu na desnu nogu.
Ja_Ja

#1088 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Ja_Ja »

Muhamed Dzakmic fino rece sve sto se treba reci o ovoj tekmi. Mi smo jedina nacija koja se pali na nekakvu Coca-Cola rang listu. Ono sto je bitnije jeste plasman na neko takmicenje i promocija zemlje.

Po meni se danas desi nekoliko VEOMA pozitivnih stvari. Prva, dobili smo jednog ODLICNOG igraca u Bicakcicu koji je radio sta je htio Amerikancima. Druga, dali smo konacno priliku igracima s klupe da se dokazu i da vidimo na cemu stojima. I treca, shvatili smo da dolazak Hajrovica i Kolasinca ne samo da pojacavaju prvi tim, vec i klupu posto ce neki prvotimci seliti na nju a neki koji su sada na klupi vise nece biti pozivani. Sve u svemu jedna pozitiva.

Realno gledajuci da je ova tekma bila takmicarskog karaktera, Ameri se nebi sastavili s loptom u drugom poluvremenu bas onako kako se nisu sastavili u prvom. Nasa repka, a pogotovo nacija je trebala ovaj poraz bez obzira na sve.
sumirprimus

#1089 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by sumirprimus »

leet wrote:BEHAR TRU D BAZNIJA PROBEHARAO, DIASPORU LAJF DISAPOJINITIRAO
haj sad koji ti onda pratis rep'ku?
haj pogledaj licne karte prvog tima? sta ti to treba u tvom zivotu?
za twebe je kume pariz,bec,london hebo ovo...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1090 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Velkoski »

sumirprimus wrote:
haj sad koji ti onda pratis rep'ku?
haj pogledaj licne karte prvog tima? sta ti to treba u tvom zivotu?
za twebe je kume pariz,bec,london hebo ovo...
Šana majka. Ocam.
agnostic_front

#1091 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by agnostic_front »

luckylaka wrote:,,Agnostic,,evo sta je tip postao,, :-) :-)

Susic se mora zahvaliti sljedecim igracima: Rahimicu, stevanovicu, zukanovicu, i misimovicu. Otpisati tu cetvoricu odmah !
I poceti traziti zamjenu za begovica. Svako je vidio da mu je zid pogresno postavljen i stoji daleko od ugla kod onog slobodnjaka.

:thumbup: :thumbup:

(ne slažem sa ovim što je napisano :D )
luckylaka

#1092 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by luckylaka »

Blago se tebi :-)
jeza u ledja

#1093 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by jeza u ledja »

de mi samo recite jel probeharao i nocas behar?
Hedg

#1094 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Hedg »

Pa organizovanije su Fukare od BHF-a. Smiješno.
Last edited by Hedg on 14/08/2013 23:25, edited 2 times in total.
RtrnOfSalisbury

#1095 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by RtrnOfSalisbury »

izgubismo, al smo zadrzali prednost nad grcima od 3 boda i nad slovacima od 7 bodova sto znaci da i ako izgubimo obe od slovaka (sto se nece desit) imamo prednost od jednog boda. sljedecu treba dobit a dalje ce vidimo.
motorola01

#1096 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by motorola01 »

Nije bas ni coca-cola-ina lista jer gdje vidis neku repku na pedesetom mjestu da dere neku repku na desetom mjestu? Nisu dzabe ove repke u vrhu te "coca-cola-ine" liste! Bezveze smo izgubili, ali hajde ako ce biti nekog pomaka i ciscenja reprezentacije. Samo je pitanje hoce li je biti?
korisnik101

#1097 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by korisnik101 »

Ja_Ja wrote:Muhamed Dzakmic fino rece sve sto se treba reci o ovoj tekmi. Mi smo jedina nacija koja se pali na nekakvu Coca-Cola rang listu. Ono sto je bitnije jeste plasman na neko takmicenje i promocija zemlje.

.
Nije tacno.
Sve zemlje svijeta gledaju na rang listu. Razlika je kad si 13 i kad 75i.
Respekt se mora zaraditi.
Safet nije smio ovo uraditi danas. Na njegovu je kapu.
Last edited by korisnik101 on 14/08/2013 23:26, edited 1 time in total.
luckylaka

#1098 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by luckylaka »

agnostic_front wrote:
luckylaka wrote:,,Agnostic,,evo sta je tip postao,, :-) :-)

:thumbup: :thumbup:

(ne slažem sa ovim što je napisano :D )
Ja kontam slazes se rekoh i ovaj pobenavio :-D
Artest

#1099 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Artest »

Osrvnuce se samo na par najkriticnijih stvari, koje su odavno znane (?) ,a veceras se samo potvrdile.

Jos od prvog baraza s Portugalom - dokazano da Salihovic ne moze igrati lijevog beka. Stoga, koji k. se ovog sivonju gura na beka? Bolje da je pozvan neko iz mlade repke.

Lulic - igarc koji bljesne svako 5-6. utakmicu, tako da je rano bilo za ocekivat, da nakon dobrog nastupa protiv Latvije, odigra na istom nivou veceras. Dokazao da ne moze igrat beka; nigdje ga nije bilo kod cetvrtog gola.

Begovic - krivac za dva gola. Prvi gol sve jasno; nisu dzaba primjedbe da je linijski golman. Kod treceg gola, zakasnjela reakcija. Pomakao se tek kad je lopta bila na pola puta do mreze.

Spahic – jos jednom se vidjelo koliko nam znaci. Komandant i lider, koji ce nadam se igrati do 40.

Sunjic - zalutalo govedo , tek da popuni spisak. Valjda im treba jedan vatahr.
Vrsajevic - Samo nek ga jos jednom pozove... :)

Zahirovic – Je li dosta vise, Safete? Taraba koja ne moze napravit faula, kamoli oduzeti loptu. Slucajni prolaznik, koji izgleda kao djete koje zelit oduzet sladoled metar visocijoj osobi. O nekim drugim pozitivnim osobinama, ne mozemo govoriti, jer iste ne postoje. Zapoceo drugi gol amerikanaca.

Bicko- korektno na beku, poslije zavaljen da igra sa amaterima

Zukanovic Bolje mu ide cuvanje cuskija, dok ga brzi i okretniji igraci prave smjesnim. Pomalo me razocarao.

Dzeko - dijamant je svjetska klasa, jasno.

Susic- guranje igraca na neprirodne pozicije, improvizacija (Bicakcic nije poceo drugo poluvrijeme na stoperu, nego tek u 60.) zapostavljanje igraca koji su zavrijedili poziv. (Cocalic, Said...)

Imamo dobar prvi tim, samo se treba molit da svi ostanu zdravi. Ne daj ti boze da ovisis o sunjicima i vrsajevicima. Nadat se da ce Kolasinac sto prije zavrsiti papire, pa taman ne imao nikakav ofanzivni potencijal, igrajuci lijevog beka.

Valjda smo izvukli pouke iz ove prijateljeske. Ne treba panicit.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#1100 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Slo Burner »

Jest ono ruzno vidjeti da kad izgubimo ali nam je jasno da onoj ekipi iz prvog poluvremena kremen odbiti :D
Kao sto neko rece trojac Zahirovic-Šunjić-Vršajević u ovom trenutku nam je potpuno nepotreban, neka ih malo nek se kale u timovima koji igraju, hvala lijepo. Nadam se da ce Višća naći bolji klub , veceras se vidjelo da ima potencijala. Zukanović-Bičakčić mogu igrati na svojim pozicijama, bez Spahe nas u ovom trenutku nigdje nema. Jedva cekam da vidim Kolašinca na zadnjem veznom i Hajrovica umjesto Stevanovica a o ovoj gore četvorci je suvisno bilo sta reci, znas sta mozes ocekivati i dobices vise nego sto si ocekivao.
Locked