hrvatska-more

Post Reply
Hrulj

#1076 Re: hrvatska-more

Post by Hrulj »

Warashii wrote:
Hrulj wrote: Ne treba tamo nikako ni ici. Imala je pola sata da raspakuje novine i nije to uradila a onda je jos stala da usluzuje druge. Koja glupost i sranje. Ima Crna Gora, Albanija, sve divna mjesta na moru a hrvatsku zaobici u sirokom luku.
Ima ima, neka kupi u Albaniji, u Crnoj Gori i u svim tim drugim divnim mjestima svoj divni Dnevni Avaz.
Hoce al u k...
Bolje nego da te ne usluze kad narucis Kahvu i da te ispravlja kavu, i da ti pljuju u sendvice i hranu razni nekulturni konobari. Da te gledaju kao kakvo govno a njemce i ostale na vratu da nosaju.
Nek se gone.
Duraco je ionako prelijep grad sa prelijepim plazama.
mrAdil

#1077 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

elcaliente wrote:Prodavačica u makarskom kiosku šokirana optužbama u dnevnom avazu:
'Pa ja sam Bosanka, kako bih mogla vrijeđati goste iz BiH?!'

arajevski Dnevni avaz s objavljenim tekstom o tome kako je turist iz BiH doživio uvrede po nacionalnoj osnovi u Makarskoj podgrijao je famu o netrpeljivosti prema Bosancima na toj rivijeri.

Priču turista A.H. koji je Avazu ispričao kako mu je prodavačica u kiosku prilikom traženja tih novina odbrusila da mrzi Bosance, trgovkinja Kata u potpunosti je demantirala. Naprotiv, kupac je nju vrijeđao, kaže, i pitao:

“Je li, gaduro, priznaj da mrziš Bosance?”

I to samo zato što je, prema njegovu mišljenju, prije početka radnog vremena drugima prodavala hrvatske tiskovine, a njemu Avaz nije htjela prije službenog početka rada u 8 sati. Događaj se zbio prije tjedan dana. Turist je otišao na policiju, prijavio prodavačicu da ga vrijeđa po nacionalnoj osnovi i tražio od policije da je upozori. Djelatnici makarske policijske postaje s prodavačicom su obavili razgovor i utvrdili da priča nije teška nikakve prijave. Međutim, Avaz se raspisao!

- Pa ja sam Bosanka, kako bih onda sunarodnjaka mogla vrijeđati riječima da mrzim Bosance! Nikoga ne mrzim, a još manje vrijeđam - kaže.

Taj je čovjek došao ujutro u 7.30 i vrlo drskim glasom tražio da mu prodam Dnevni avaz. Budući da sarajevske novine dva dana nismo dobivali, zamolila sam ga da pričeka dok raspakiram pakete novina da vidim jesu li taj dan stigle. Vratio se još dva puta do 8 sati kada otvaramo, provirio na staklo i gotovo zavikao:

“Jesu li više te novine?”

Zatim je sjeo na klupu. Počeli su dolaziti susjedi iz okolnih kafića i s barki po druge novine, poslužila sam ih, a onda je ponovno došao taj čovjek i počeo vikati da sam gadura koja sam druge poslužila, a njega neću jer je Bosanac. Vrijeđao me i tražio neka priznam da mrzim Bosance. Uzvratila sam mu da ću pozvati policiju nastavi li. Možda sam počela posluživati kupce minutu prije 8 sati, ali to nije razlog za takvu reakciju. Čitav dan sam proplakala od sramote da mi policija dolazi na kiosk, da moram susjedima na plaži objašnjavati što se dogodilo. I šef me zvao. Rekla sam istinu, tako je bilo – ispričala je Kata.

U Dnevnom avazu je A.H. izjavio kako prodavačici ništa ružno nije rekao, dodajući kako Bosanci ostave tisuće kuna, a nisu turisti vrijedni poštovanja.

Izvor:
S.D.
Ma ja, sad su svi bosanci. Popisam joj se na Tisak.
Warashii

#1078 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

Hrulj wrote: Bolje nego da te ne usluze kad narucis Kahvu i da te ispravlja kavu, i da ti pljuju u sendvice i hranu razni nekulturni konobari. Da te gledaju kao kakvo govno a njemce i ostale na vratu da nosaju.
Nek se gone.
Pa ne znam ja i ovdje kad narucujem ne spominjem kafu ili kavu nego kazem samo "obicna" a i ne govorim kahva, nisam nikad ni govorio uvijek mi je bila kafa, problema sa sendvicima nisam imao, moRebit da neko jest, nesmijem nista da tvrdim.
Jbte, to s kafama je poseban slucaj kao i s hljebom, ja na to sve malo drugacije gledam.
Kad sam u sredini gdje se to govori tako i ja sam toga svjestan, onda mi nije neki problem to tako ni izgovoriti, kava ili kruh.
Mislim to su gluposti oko kojih mi svi skupa pravimo neka totalno bespotrebna sranja
Hrulj

#1079 Re: hrvatska-more

Post by Hrulj »

Warashii wrote:
Hrulj wrote: Bolje nego da te ne usluze kad narucis Kahvu i da te ispravlja kavu, i da ti pljuju u sendvice i hranu razni nekulturni konobari. Da te gledaju kao kakvo govno a njemce i ostale na vratu da nosaju.
Nek se gone.
Pa ne znam ja i ovdje kad narucujem ne spominjem kafu ili kavu nego kazem samo "obicna" a i ne govorim kahva, nisam nikad ni govorio uvijek mi je bila kafa, problema sa sendvicima nisam imao, moRebit da neko jest, nesmijem nista da tvrdim.
Jbte, to s kafama je poseban slucaj kao i s hljebom, ja na to sve malo drugacije gledam.
Kad sam u sredini gdje se to govori tako i ja sam toga svjestan, onda mi nije neki problem to tako ni izgovoriti, kava ili kruh.
Mislim to su gluposti oko kojih mi svi skupa pravimo neka totalno bespotrebna sranja
E meni je to sranje potrebno. Ja dodjem tamo da ostavim pare i ocekujem normalnu uslugu a ne, "nemamo mi hljeba" a hljeb naredan u pekari i ostala sranja. Ja hocu da govorim svojim jezikom kad god ja to hocu, i necu se nikome prilagodjavati. Ne placa on meni da dodjem vec ja njemu.
sandokann

#1080 Re: hrvatska-more

Post by sandokann »

Warashii wrote:
Nek se gone.
Nisu ljubazni ni najmanje, a nas dozivljavaju kao nizu rasu. Osjeti se to na svakom koraku.
Warashii

#1081 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

Dobro, haj izvinte, otidjite vi i u Francusku pa parlajte na nasem il u Spaniju pa cete da vidite sto ce vam se ko prilagodit.
Cinjenica jest da medju nasim jezicima hrv-bos nema razlike, to su isti jezici, ma sta ostali govorili ali oni su isti, i da su ostalo samo preseravanja, sto nasa sto od ostalih.
aveos

#1082 Re: hrvatska-more

Post by aveos »

Men se cini da je ovaj gospodin @hrulj turist A.H.
Hrulj

#1083 Re: hrvatska-more

Post by Hrulj »

Warashii wrote:Dobro, haj izvinte, otidjite vi i u Francusku pa parlajte na nasem il u Spaniju pa cete da vidite sto ce vam se ko prilagodit.
Cinjenica jest da medju nasim jezicima hrv-bos nema razlike, to su isti jezici, ma sta ostali govorili ali oni su isti, i da su ostalo samo preseravanja, sto nasa sto od ostalih.
Draze mi je godinu parlat francuski/njemacki/engleski nego govorit kruh.
Meni je hljeb. Stoga ove godine u Duraco. Pa nek se oni kruse i pljuju u sendvice koliko im bog hoce.
I nisu isti jezici :)
aveos

#1084 Re: hrvatska-more

Post by aveos »

Pa nitko te nije za vrat uhvatio i rekao da moras ici u hrvatsku..idi brate di ti je volja sta si se zapalio :-)
Hrulj

#1085 Re: hrvatska-more

Post by Hrulj »

aveos wrote:Pa nitko te nije za vrat uhvatio i rekao da moras ici u hrvatsku..idi brate di ti je volja sta si se zapalio :-)
Tko, ja? Ma kakvi :)
Ne znam sto se uopce ide :)
Sve se nema love a na more se pici :D
Warashii

#1086 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

Hrulj wrote: Draze mi je godinu parlat francuski/njemacki/engleski nego govorit kruh.
Meni je hljeb. Stoga ove godine u Duraco. Pa nek se oni kruse i pljuju u sendvice koliko im bog hoce.
:-) :-) apsurdi
Nema potreba da raspravljamo o jezicima ;) , svakom njegovo .
Lijep provod, od srca .
Smajic.smajo

#1087 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

Hrulj wrote:
Warashii wrote:
Hrulj wrote: Ne treba tamo nikako ni ici. Imala je pola sata da raspakuje novine i nije to uradila a onda je jos stala da usluzuje druge. Koja glupost i sranje. Ima Crna Gora, Albanija, sve divna mjesta na moru a hrvatsku zaobici u sirokom luku.
Ima ima, neka kupi u Albaniji, u Crnoj Gori i u svim tim drugim divnim mjestima svoj divni Dnevni Avaz.
Hoce al u k...
Bolje nego da te ne usluze kad narucis Kahvu i da te ispravlja kavu, i da ti pljuju u sendvice i hranu razni nekulturni konobari. Da te gledaju kao kakvo govno a njemce i ostale na vratu da nosaju.
Nek se gone.
a hajd bolan ne seri, ocigledno dalmacije ocima vidio nisi...

a ovo oko avaza... pa tipicni bosanski idiot, sta je ocekivao, ne pada mi na pamet da ga priznam ko svog sunarodnjaka i da se zbog takvog idiota ja osjecam lose, nek se gone i on i njegov avaz. mrs
Hrulj

#1088 Re: hrvatska-more

Post by Hrulj »

Warashii wrote:
Hrulj wrote: Draze mi je godinu parlat francuski/njemacki/engleski nego govorit kruh.
:-) :-) apsurdi
Nema potreba da raspravljamo o jezicima ;) , svakom njegovo .
Lijep provod, od srca .
Hvala. A i tebi i ostalim kruharima :D
Hrulj

#1089 Re: hrvatska-more

Post by Hrulj »

a hajd bolan ne seri, ocigledno dalmacije ocima vidio nisi...

a ovo oko avaza... pa tipicni bosanski idiot, sta je ocekivao, ne pada mi na pamet da ga priznam ko svog sunarodnjaka i da se zbog takvog idiota ja osjecam lose, nek se gone i on i njegov avaz. mrs[/quote]

Image

Jes vo ti?
Pismonosa

#1090 Re: hrvatska-more

Post by Pismonosa »

Čuj prosera, ne smiju reći hljeb :lol: :lol: :lol: Pa veći mi je problem reći "hljeb" na 80% teritorije moje vlastite države nego tamo u nekoj Makarskoj

Neka ljetuje gdje god ko hoće. Ljudi moji šta vam je. Ideš tamo gdje misliš da ti je ljepše. Ali fora je u tome da pojedinci pokušavaju sasvim lično iskustvo dotičnog A.H. sa tamo nekom neljubaznom prodavačicom, kao i Avazove plaćene članke i oglase ovdje proturati kao vitalne bošnjačke nacionalne interese :lol: :lol: Pa jesmo li stvarno tolika stoka?

Na jednog eventualnog A.H dođu na stotine drugih Đ.M. LJ.F. K.L. sa sasvim drugačijom predodžbom jadranske obale. A sve ovo ostalo su najobičniji trolerski proseri.
Šveđanin

#1091 Re: hrvatska-more

Post by Šveđanin »

Jel uspio kupiti sarajlija Havaz? :D :oops:
Smajic.smajo

#1092 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

Pismonosa wrote:Čuj prosera, ne smiju reći hljeb :lol: :lol: :lol: Pa veći mi je problem reći "hljeb" na 80% teritorije moje vlastite države nego tamo u nekoj Makarskoj

Neka ljetuje gdje god ko hoće. Ljudi moji šta vam je. Ideš tamo gdje misliš da ti je ljepše. Ali fora je u tome da pojedinci pokušavaju sasvim lično iskustvo dotičnog A.H. sa tamo nekom neljubaznom prodavačicom, kao i Avazove plaćene članke i oglase ovdje proturati kao vitalne bošnjačke nacionalne interese :lol: :lol: Pa jesmo li stvarno tolika stoka?

Na jednog eventualnog A.H dođu na stotine drugih Đ.M. LJ.F. K.L. sa sasvim drugačijom predodžbom jadranske obale. A sve ovo ostalo su najobičniji trolerski proseri.
ma pusti ih seru... to bolan ne ide nikud iz sobe, kakvo more... cuj ne smijes reci hljeb
Hrulj

#1093 Re: hrvatska-more

Post by Hrulj »

Pismonosa wrote:Čuj prosera, ne smiju reći hljeb :lol: :lol: :lol: Pa veći mi je problem reći "hljeb" na 80% teritorije moje vlastite države nego tamo u nekoj Makarskoj

Zanima me samo reakcije u hrvatskoj kada bi se to desilo u Bosni a uloge zamjenile :D
Hrulj

#1094 Re: hrvatska-more

Post by Hrulj »

Ah cekajte sad sam se sjetio. Sarajevo je Teheran, Hrvate pobise i protjeruju itd... :D
A ne da im odbiju prodati novine :kiss:
Smajic.smajo

#1095 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

Hrulj wrote:Ah cekajte sad sam se sjetio. Sarajevo je Teheran, Hrvate pobise i protjeruju itd... :D
odvadi malo hrulj tita ti
Ramzess Veliki

#1096 Re: hrvatska-more

Post by Ramzess Veliki »

Entropio wrote: Plaže okolo jesu lijepe, ali taj grad Makarska mi je vrlo čudan. Ksenofobičan i sve ostalo. Ostatak Dalmacije je debelo ispred Makarske po mnogo čemu..
U Makarsku nikad nisam išao.
Split, Dubrovnik, Rijeka, Senj ... svuda je super, zabavim se na ribarskim večerima, družim se sa dalmatincima ... :thumbup:
Ovaj što je lupetao za radnicu kioska je očigledno nadr... penzioner, koji će vrag u 7 na kiosku? Nije mogao spavati pa nervozan? I odmah se našao da prijavljuje policiji jednu običnu radnicu koja muku muči sa ono malo plate što dobije. I Avaz to objavljuje kao priču ... jadno.
Hrulj

#1097 Re: hrvatska-more

Post by Hrulj »

Smajic.smajo wrote:
Hrulj wrote:Ah cekajte sad sam se sjetio. Sarajevo je Teheran, Hrvate pobise i protjeruju itd... :D
Ne pada mi na pamet. Opce misljenje o Sarajevu je takvo od strane svih sem Bosnjaka.
Smajic.smajo

#1098 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

Hrulj wrote:
Smajic.smajo wrote:
Ne pada mi na pamet. Opce misljenje o Sarajevu je takvo od strane svih sem Bosnjaka.
dze zivis ti zivotati ti tog? Seres, trolas, nisi zanimljiv... otidji stvarno malo na more, gdje god hoces, samo otidji, opusti se, upoznaj ljudi... bit ce tl ljepsi zivot, hoce eto vices... hajd sad
Hrulj

#1099 Re: hrvatska-more

Post by Hrulj »

Sta je rec pa ne psujes moj smajo.
Gdje ja zivim. U Zahumlju naime :D
Lijepo je vidjenje Sarajeva grada od strane hrvatskih komsija, kao mracnog vilajeta, evropskog teherana i mjesta zlostavljanja hrvata :)
uglavnomja

#1100 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

Šveđanin wrote:Jel uspio kupiti sarajlija Havaz? :D :oops:

havaz :lol:
a.h. :lol: :lol:
sarajlija :lol: :lol: :lol:

najvjerovatniji scenario: novinar placenik stanca naruceni tekst sa hipotetickim a.h. sarajlijom (ranoraniocem koji ne moze bez avaza da dise i maltretira jadnu zenu koju ceka citav dan u 1 m2 na plus 30 stepeni, sa x stotina nad***nih a.h-ova) sjedeci u kancelariji u sarajevu i sanja kako ce u zavicaj na odmor. i zato se trudi da ostvari 2 osnovna cilja: da objasni polupismenom pucanstvu da je havaz razlog sto se zivi, gdje god isao, havaz citao. i drugi razlog je otjerati te ljude kojim havaz misli umjesto njih iz hrvatske u cg, a zasto :D zna se da fahruskoni sve za pare radi.

ozbiljno, ako kokoska 2 puta kihne, eto ekipe havaza da slika i kokos i vlasnika i familiju i komsiluk i nacelnika opcine ... ee a a.h. je inicijal :D , ni slike ni nalaza iz hitne pomoci da se toliko nasekirao sto nije procitao havaz prije 8 ujutro da je morao kod doktora.
dalje, nema famoznog "faksimila" iz policije da je prijava zaprimljena
nema reakcije tiska, ni te radnice.
i nema, ono najvaznije, reakcije hrvatskih novinara, domoljuba (svaki narod ima svoje avazovce, i citaoce i novinare) da se bar pocesu po savu od mudanti sto im neko blati njihovu lijepu.

itd

jos jedna od havazaovih izmisljotina i manipulacija :skoljka:
koju se uzeti zdravo za gotovo neki citaoci, ali sve ih je manje :-D
Post Reply